obvezno branje 'vzgoja deklet na češkem' michela veiwegha. lahko pa se spopadeš tudi z milanom kundero - toplo priporočam.
SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 28 February 2006 - 09:14 AM
obvezno branje 'vzgoja deklet na češkem' michela veiwegha. lahko pa se spopadeš tudi z milanom kundero - toplo priporočam.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 March 2006 - 09:59 PM
Posted 02 March 2006 - 08:45 AM
obvezno branje [color=red]'vzgoja deklet na češkem'
tega tudi jaz priporočam,super knjiga!
Posted 02 March 2006 - 09:37 AM
ga berem ze ene petic in se se vedno rezim zraven...
No, pa sva našla eno skupno točko
Imaš tisto modro knjigo kjer so štirje deli notri? Pa ne pozabi na peto, ''pretežno neškodljiva'', nujno branje!
Sicer pa vse dele Štoparja...mislim da 11x prebral.
G.
ps. upam da imaš brisačo ob sebi..
Posted 02 March 2006 - 11:42 AM
(nekje sm zasledila, da ti je vsec film Odiseja 2001, tk da stoparski ni edina skupna tocka, ampak se v drugih tolk bolj razhajama
Posted 02 March 2006 - 11:39 PM
G
ps. Adams je genij!! Enkrat so me skor dol iz vlaka vrgli, ko sem bral štoparja in fasal napad smeha.
Posted 03 March 2006 - 12:35 PM
sem tudi cez 20, ampak po moji naivnosti sodec mi tega seveda nebi pripisal, ne?
ja, js sm gledla Odisejo ene 3x in jo bom se, ker vsakic kaj novega pogruntam, pa to je bolj umetnisko delo kot samo film
p.s. brisaco mam obeseno na steni ze ene 7 let
Posted 03 March 2006 - 12:43 PM
sem tudi cez 20, ampak po moji naivnosti sodec mi tega seveda nebi pripisal, ne?
ja, js sm gledla Odisejo ene 3x in jo bom se, ker vsakic kaj novega pogruntam, pa to je bolj umetnisko delo kot samo film
p.s. brisaco mam obeseno na steni ze ene 7 let
Kar se brisače tiče...ODLIČNO! Sedaj je to verjetno postalo že pravo gojilo malih bakterij, izredno hranljiva reč...
Pomarančo pa sem bral in sicer 3x, že dolgo časa nazaj. Seveda kultna zadeva...filma pa še nisem videl.
Pri prvi Odiseji me je zelo fascinirala glasba....predvsem tisti komad na začetku...kdo ga že izvaja? Ja, umetniško delo vsekakor in to kakšno. Uf.
(sicer pa nujno preberi tut ''let nad kukavičjim gnezdom''
Posted 03 March 2006 - 12:52 PM
un komad, ko pa pljuje ladja po vesolju je pa dunajski valcek, to najbrz poznas
brisaca je res leglo, mama jo je sicer enkrat vmes oprala, ko me ni blo doma, ce ne bi ji strogo zabranla, ampak jo sparam za hude case, ziher se bo kaj za pojest noter naslo cez kake 10 let
Posted 03 March 2006 - 01:27 PM
Posted 03 March 2006 - 01:36 PM
Posted 07 March 2006 - 09:18 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 08 March 2006 - 08:29 PM
tk da se trenutno ubadam s knjigo za canakrjevo - mazzini, kralj ropotajocih duhov - super knjiga 8)
Posted 08 March 2006 - 10:02 PM
se podpišem
lčeprav sm ravno prejšnji teden prebrala da vinchijevo šifro, sedaj pa berem sužnjo
zanimivo
mene knjige kr posrkajo vase, res škoda kr nima dan več ur, čeprav trenutno med šolskim letom nimam niti pretirane želje ker je treba že za šolo dost naredit
Posted 08 March 2006 - 10:31 PM
Posted 08 March 2006 - 11:14 PM
ja jo mam doma
ampak zaenkratz se spet začela šola in nebom mela časa
ko p bo bom pa segla po taki debeli bukvi kr je kr debela in ni ravno lahko branje
Posted 09 March 2006 - 07:14 AM
Posted 09 March 2006 - 11:42 AM
Tvoj humble opinion je zgrešen.
Tle mislim, da gre samo za posameznikov okus, ki pa nima veze s številom prebranih knjig.
Posted 09 March 2006 - 11:51 AM
Sicer pa tem knjigam oz. kr pisatelju (ker ma tk same take knjige) ne pripisujem neke blazno velike literarne vrednosti. Nekje je pisalo, da je to za svetim pismom knjiga, ki je najbolj zaznamovala svet.
Posted 09 March 2006 - 12:00 PM
Tle mislim, da gre samo za posameznikov okus, ki pa nima veze s številom prebranih knjig.
se strinjam in nisem rekla za vse bralce ampak dosti pa se najde takih, ki jim je ta knjiga(oz.obe Brownovi) ena izmed prvih sploh prebranih knjig in potem so celi navdušeni,vau the best knjiga
enako je blo pred leti recimo Coelhov Alkimist
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users