Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#261 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 February 2006 - 09:14 AM

QUOTE(Juliet)
Drgač bom pa počas začela brat knjigo nekega češkega avtorja, naslova še ne vem , ampak takoj ko ga zvem, si grem sposodit. biggrin.gif

obvezno branje 'vzgoja deklet na češkem' michela veiwegha. lahko pa se spopadeš tudi z milanom kundero - toplo priporočam.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#262 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 01 March 2006 - 09:59 PM

juliet jest sem te knjige prebrala nekje v sedmem razredu so mi ble tut ful ful všeč... takrat sem še mela več cajta za branje knjig
  • 0

#263 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 02 March 2006 - 08:45 AM

[quote=Špela][quote=Juliet]Drgač bom pa počas začela brat knjigo nekega češkega avtorja, naslova še ne vem , ampak takoj ko ga zvem, si grem sposodit. biggrin.gif[/quote]

obvezno branje [color=red]'vzgoja deklet na češkem'

tega tudi jaz priporočam,super knjiga!
  • 0

#264 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 02 March 2006 - 09:37 AM

QUOTE(izabela)
stoparski vodnik po galaksiji - douglas adams
ga berem ze ene petic in se se vedno rezim zraven...

No, pa sva našla eno skupno točko twisted.gif twisted.gif twisted.gif
Imaš tisto modro knjigo kjer so štirje deli notri? Pa ne pozabi na peto, ''pretežno neškodljiva'', nujno branje!

Sicer pa vse dele Štoparja...mislim da 11x prebral.

G.

ps. upam da imaš brisačo ob sebi..
  • 0

• Guests

Posted 02 March 2006 - 11:42 AM

Prebrala sem slovenskih vseh pet, mam pa tut anglesko verzijo, kjer so vse, pa se ena kratka zgodbica zraven z naslovom Zaphod plays it safe. Men je tut enkratno branje to. smile.gif
(nekje sm zasledila, da ti je vsec film Odiseja 2001, tk da stoparski ni edina skupna tocka, ampak se v drugih tolk bolj razhajama smile.gif )
  • 0

#266 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 02 March 2006 - 11:39 PM

Opa Izabela....2001 je vsekakor FANTASTIČNA zadeva ki je mnogo večja kot samo ''knjiga ali film''. Je sporočilo svetu in to na izjemno visoki ravni. Še malo pa te bom začel na privat pecat....saj si že čez 14,ne? twisted.gif twisted.gif twisted.gif

G

ps. Adams je genij!! Enkrat so me skor dol iz vlaka vrgli, ko sem bral štoparja in fasal napad smeha. twisted.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 March 2006 - 12:35 PM

hehe..
sem tudi cez 20, ampak po moji naivnosti sodec mi tega seveda nebi pripisal, ne? smile.gif
ja, js sm gledla Odisejo ene 3x in jo bom se, ker vsakic kaj novega pogruntam, pa to je bolj umetnisko delo kot samo film smile.gif sicer pa bi ti, ce se nisi gledal (ali bral), priporocila tudi Peklensko pomaranco, napisal ne vem kdo je ze, film je pa naredil seveda Kubrick..enkraten film tut..pretresljiv..skratka, fantasticen smile.gif

p.s. brisaco mam obeseno na steni ze ene 7 let smile.gif
  • 0

#268 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 03 March 2006 - 12:43 PM

QUOTE(izabela)
hehe..
sem tudi cez 20, ampak po moji naivnosti sodec mi tega seveda nebi pripisal, ne? smile.gif
ja, js sm gledla Odisejo ene 3x in jo bom se, ker vsakic kaj novega pogruntam, pa to je bolj umetnisko delo kot samo film smile.gif sicer pa bi ti, ce se nisi gledal (ali bral), priporocila tudi Peklensko pomaranco, napisal ne vem kdo je ze, film je pa naredil seveda Kubrick..enkraten film tut..pretresljiv..skratka, fantasticen smile.gif

p.s. brisaco mam obeseno na steni ze ene 7 let smile.gif

Kar se brisače tiče...ODLIČNO! Sedaj je to verjetno postalo že pravo gojilo malih bakterij, izredno hranljiva reč...

Pomarančo pa sem bral in sicer 3x, že dolgo časa nazaj. Seveda kultna zadeva...filma pa še nisem videl.

Pri prvi Odiseji me je zelo fascinirala glasba....predvsem tisti komad na začetku...kdo ga že izvaja? Ja, umetniško delo vsekakor in to kakšno. Uf.

(sicer pa nujno preberi tut ''let nad kukavičjim gnezdom'' biggrin.gif wink.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 March 2006 - 12:52 PM

Prvi komad je od Richarda Straussa, naslov pa je Also spracht Zaratustra. Kar je, ce si bral Nietzscheja fascinantno, ker so v filmu najprej opice, ki "iznajdejo" orodje/orozje, in pol kr naenkrat prehod v vesolje, k "nadcloveku" (seveda zgolj ena interpretacija) smile.gif
un komad, ko pa pljuje ladja po vesolju je pa dunajski valcek, to najbrz poznas smile.gif
brisaca je res leglo, mama jo je sicer enkrat vmes oprala, ko me ni blo doma, ce ne bi ji strogo zabranla, ampak jo sparam za hude case, ziher se bo kaj za pojest noter naslo cez kake 10 let smile.gif
  • 0

#270 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 03 March 2006 - 01:27 PM

Jst sn pa zdej glih prebrala novelo Režonja na svojem od Miška Kranjca... zdej pa grem na kej bol zanimivga prešaltat. wink.gif
  • 0

#271 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 March 2006 - 01:36 PM

Božična pesem v prozi. Mislim, da je avtor Charles Dickens. Zanimiva zgodbica o skopuškem možaku, ki ga duhovi povedejo skozi življenje in v prihodnost, da bi razumel, zakaj je dobro imeti rad božič. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#272 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 07 March 2006 - 09:18 PM

banana yoshimoto: 'hardboiled/hardluck' - 2 noveli v njenem značilnem slogu: stilni minimalizem, zato pa vsebina udari v bralca s svojo neposrednostjo. spet se prepletajo spomini, smrt, melanholija, ljubezen, pogledi na življenje, rahle ekscentričnosti. krasno čtivo.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#273 smetanca

smetanca

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1269 posts

Posted 08 March 2006 - 08:29 PM

jz sm pa vcasih fuuuull velik brala...p se vedn rada,ampak mi nekak zmanjkuje casa....
tk da se trenutno ubadam s knjigo za canakrjevo - mazzini, kralj ropotajocih duhov - super knjiga 8)
  • 0

#274 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 08 March 2006 - 10:02 PM

QUOTE(smetanca)
jz sm pa vcasih fuuuull velik brala...p se vedn rada,ampak mi nekak zmanjkuje casa....

se podpišem
lčeprav sm ravno prejšnji teden prebrala da vinchijevo šifro, sedaj pa berem sužnjo
zanimivo
mene knjige kr posrkajo vase, res škoda kr nima dan več ur, čeprav trenutno med šolskim letom nimam niti pretirane želje ker je treba že za šolo dost naredit
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

• Guests

Posted 08 March 2006 - 10:31 PM

Ce ti je bla vsec Da Vincijeva sifra ti predlagam se Angele in demone istega psatelja. Je boljsa, ceprav napisana cist po istem kopitu. Men se sicer zdi to se kr slabo branje, morm pa priznat da sm prebrala vsako od njiju v dveh dneh, ker napeto je pa blo, napeto. smile.gif
  • 0

#276 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 08 March 2006 - 11:14 PM

QUOTE(izabela)
Ce ti je bla vsec Da Vincijeva sifra ti predlagam se Angele in demone istega psatelja. Je boljsa, ceprav napisana cist po istem kopitu. Men se sicer zdi to se kr slabo branje, morm pa priznat da sm prebrala vsako od njiju v dveh dneh, ker napeto je pa blo, napeto. smile.gif

ja jo mam doma
ampak zaenkratz se spet začela šola in nebom mela časa
ko p bo bom pa segla po taki debeli bukvi kr je kr debela in ni ravno lahko branje
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#277 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 09 March 2006 - 07:14 AM

meni tale Da vinci.. pa Demoni sploh ni nekaj posebnega, ne vem kak je lahko to enim najboljša knjiga(no verjetno tistim ,ki drugače nič ne berejo)....mho
  • 0

#278 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 March 2006 - 11:42 AM

QUOTE(TiTa)
meni tale Da vinci.. pa Demoni sploh ni nekaj posebnega, ne vem kak je lahko to enim najboljša knjiga(no verjetno tistim ,ki drugače nič ne berejo)....mho

Tvoj humble opinion je zgrešen. biggrin.gif Meni so bili Demoni & Angeli prav fajn čtivo, sem jih prebrala v enem večeru, pa se imam za precej zahtevno bralko, ki v povprečju prebere vsaj 4 knjige na teden (pa ne takih s 100 stranmi).

Tle mislim, da gre samo za posameznikov okus, ki pa nima veze s številom prebranih knjig.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 09 March 2006 - 11:51 AM

Saj zanimivo je kr, pa res preberes v rekordnem casu, ker je ful napeto, sam ene stvari so ful za lase privlecene, pa onc davincijeve meni deluje tk, ko da ga je ful v naglici napisal. Se splaca prebrat, ce ne zaradi cesa drugega zato da boste vedeli, okgor cesa zenejo tak cirkus. smile.gif
Sicer pa tem knjigam oz. kr pisatelju (ker ma tk same take knjige) ne pripisujem neke blazno velike literarne vrednosti. Nekje je pisalo, da je to za svetim pismom knjiga, ki je najbolj zaznamovala svet. biggrin.gif blabla...
  • 0

#280 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 09 March 2006 - 12:00 PM

QUOTE(DiLeMa)
[
Tle mislim, da gre samo za posameznikov okus, ki pa nima veze s številom prebranih knjig.

se strinjam in nisem rekla za vse bralce ampak dosti pa se najde takih, ki jim je ta knjiga(oz.obe Brownovi) ena izmed prvih sploh prebranih knjig in potem so celi navdušeni,vau the best knjiga
enako je blo pred leti recimo Coelhov Alkimist
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users