Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#261 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 02 November 2013 - 06:19 PM

Prejšnji teden sem bila v Mlinu Rotar v Moravčah.

Imajo dobro izbiro različnih mok; pšenično navadno,krušno, polnozrntao, prino, ovseno, koruzno, ajdovo in kamutovo.

Kamutove nismo vzeli, ker je ne poznam. Sem si pa pogledala ceno.3, 50 za kg, metem ko sem na netu našla,da stane pol kile 5, 20€.

Imajo še razne otrobe, kaše, zdrobe. Cene so zelo ugodne.

Priporočam nakup, le govoriti morate glasno, ker je mlin delal, prodajalec pa je res zaprašen :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#262 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 November 2013 - 01:45 PM

Haha, kakšno naključje, prijateljica mi 'rihta' moko, in sedaj vidim, da je iz tega mlina. :D No, kul. ;)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#263 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 11 November 2013 - 02:14 PM

Kinky, ti kaj veš, to verjetno ni bio ali eko moka? Na embalaži nič ne piše.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#264 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 11 November 2013 - 02:40 PM

bio(losko) = eko(losko) = organic, s tem da se naj bi se v Sloveniji uporabljal izraz eko(losko) ;).

Po uredbah kvalificira za ekolosko le izdelek, ki je bil pridelan in predelan ter certificiran v skladu z ustreznimi smernicami, kar mora biti razvidno z embalaze in/ali spremljujoce dokumentacije, kjer je to potrebno. 

Za doticni primer sicer ne poznam odgovora, ampak teoreticno rabis vse to za uporabo oznake, tako da je raba besede precej omejena ;) . Je pa seveda se vseeno mozno, da je bilo zito pridelano v skladu s smernicami za ekolosko pridelavo, ampak brez certifikata se ne more trzit (ali izdelki iz njega) kot tako. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#265 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 November 2013 - 06:37 PM

Kinky, ti kaj veš, to verjetno ni bio ali eko moka? Na embalaži nič ne piše.

Nisem je še dobila, ampak resno dvomim, da je. Imam sedaj pred sabo tudi cenik, in nič ni označeno, da bi bilo. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#266 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 11 November 2013 - 07:35 PM

Imaš prav, če bi bila, bi bilo označeno. Sem pa vseeno upala, da je.

Tašča jo je ful pohvalila, je upokojena kuharica, tako da ji verjamem.

• 0

#267 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 August 2017 - 06:52 PM

Italijanski LIDL ima ful, ful večji in boljši asortiman od našega, sem bila prav wow danes. Ogromno "svežih" testenin, polnjenih testenin, Skyr ( :woot:  ), ful Veggie zadev, ful Gluten Free zadev (testenine, piškoti, sladice, pakirane salame..), ful večji izbor mesa (od carpaccia, lososovih polpet dalje..).

img6927.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#268 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19161 posts

Posted 06 August 2017 - 07:23 PM

Porocaj, kako ti bo Skyr, men je cist brezveze, mi je grski jogurt ali ego quark boljsi...
  • 0

#269 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 August 2017 - 07:32 PM

Meni Ego quark ni, ga težko jem (sploh naravnega), imam že raje navadno skuto. Grški jogurt pa itak, najboljši. Bom poročala.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#270 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 06 August 2017 - 07:48 PM

Dobro vedet, se bom sigurno kdaj ustavila. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#271 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17620 posts

Posted 06 August 2017 - 08:10 PM

Nasploh so Italijani bolje zalozeni tudi z veganskimi izdelki, je pa res, da je izbire pri nas vedno vec in vec. Lidl je pa se vedno porazen, kar se tega tice.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#272 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 August 2017 - 08:13 PM

Ja, res. Hofer je recimo dosti, dosti boljši. Zato jaz LIDLa ne maram, ne hodim.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#273 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 06 August 2017 - 09:43 PM

Mene je finska na sploh ful presenetila z gf zadevami. Lidl recimo je pa sploh ful zalozen ampak moram rect, da mi je bila vecina stvari manj uzitnih.
  • 0

#274 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 07 August 2017 - 10:54 AM

Pri nas bomo do konca leta dobili še Spar :hooray:

• 0

#275 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46038 posts

Posted 07 August 2017 - 01:39 PM

Meni pa švicarski Lidl ni preveč pri srcu. Sicer tam kupujem čistila, ampak prehrambeni izdelki pa mi razen določenih izjem niso všeč. Sploh sadje in zelenjava sta ful slabše kakovosti kot v ostalih trgovinah in na tržnici. 

• 0

#276 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 07 August 2017 - 02:11 PM

Nizozemski Lidl je tudi svoh, kar se vege izdelkov tice, podobno Aldi (ceprav je slednji vseeno nekoliko boljsi). Par stvari bi sicer tam dobila ugodneje (sploh v vecjih kolicinah), ampak nama je toliko s poti, da ne bi hudo profitirala, in kvaliteta tudi ni ravno briljantna. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#277 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 08 August 2017 - 01:02 PM

Meni je še vedno Spar daleč najboljši, sva nekaj časa prakticirala da sva hodila v tri različne trgovine da bi prihranila, ampak razen tega da sem bila uničena od letanja naokrog ni bilo neke hude razlike, saj si potem v vsaki trgovini vzel še kaj, kar ti je padlo v oči, ampak ni bilo na seznamu.

Se baje precej razlikujejo, kamniški Hofer ima porazno zelenjavo in sadje, tako da je bil to primarni razlog zakaj sem začela hodit v Spar, se nikoli nisem dobila kakšnega pokvarjenega živila (kar se je tašči v Mercatorju zgodilo kar nekajkrat) pa tudi bolj mi ustreza to, da ne rabim metat vsega v košaro ko mi prodajalka s svetlobno hitrostjo poskenira, če pozabim kuponček mi ga one svojega uveljavijo...

Tako da meni je Spar zakon

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#278 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 08 August 2017 - 07:23 PM

Jaz Spar res redko obiščem, namenoma skoraj nikoli, če sem pa npr. v nekem centru, pa da kaj rabim, pa pač kupim, ker sem ravno tam.

Mu bom pa dala priložnost, ko bo pri nas. 

• 0

#279 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17620 posts

Posted 08 August 2017 - 08:15 PM

Meni ni nic posebnega. Ceprav je zanimiv, ker ima veliko veganskih izdelkov, ampak jih kupujem le priloznostno. Za tedenski nakup speze mi Hofer se vedno zmaga.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#280 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 08 August 2017 - 08:20 PM

Mi hodimo v Hofer in Tuš, včasih gre moj po kakšno salamo ali pršut v Mercator in to je to. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users