Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#261 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 12 September 2006 - 05:57 PM

Jah ne vem... vpraš dohtarja. Baje so težke za želodec in neprijetne za dvanajstnik.

Sem 2 meseca hodila na kosilo v bolnico, da sem porihtala želodec in so mi vedno drobtinice dol popraskale, če so bli npr. štruklji.
  • 0

#262 Iva

Iva

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 742 posts
  • Interests:ples,glasba,filmi,knjige,....

Posted 12 September 2006 - 05:59 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka)

Sem 2 meseca hodila na kosilo v bolnico, da sem porihtala želodec in so mi vedno drobtinice dol popraskale, če so bli npr. štruklji.

Jaz bi jih zadavla. biggrin.gif Ker so drobtine ravno najboljše pri štukljih al pa cmokih. biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#263 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 12 September 2006 - 05:59 PM

VEM :!:

biggrin.gif
  • 0

#264 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 September 2006 - 03:52 PM

mmmmm njam .. drobtinice + stopljeno maslo + sladkor .
jaaaaaaaaa :love4:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#265 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 September 2006 - 03:56 PM

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj drobtine na čemerkoli! biggrin.gif full časa nisem niti povohala polžkov, ker jih je mati zmeraj delala z drobtinami. na cmoke si dam pa samo mal stopljenga putra.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#266 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 20 September 2006 - 03:58 PM

Jina...sicer ne vem, če te je kdo že to vprašal. A si mogoče postala anoreksična, ker se tako zanimaš za modo in imaš stalno pred očmi shujšane manekenke? Sama sem pred dvema letoma tudi nekaj časa gledal fashion tv in se sama sebi zdela debela, dekleta na tv pa popolna.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#267 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 20 September 2006 - 06:41 PM

Fuj drobtine ermm.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#268 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 21 September 2006 - 10:16 PM

QUOTE(nihrida)
Jina...sicer ne vem, če te je kdo že to vprašal. A si mogoče postala anoreksična, ker se tako zanimaš za modo in imaš stalno pred očmi shujšane manekenke? Sama sem pred dvema letoma tudi nekaj časa gledal fashion tv in se sama sebi zdela debela, dekleta na tv pa popolna.

Pomoje je tudi tu (glavni) del problema. So Španci (al kateri že) zadnjič na eni reviji dobro naredili, ko niso dovolili nastopati manekenkam, ki imajo konf. št. manjšo od 38. Upam samo, da bo takih prepovedi vedno več.
  • 0

#269 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 September 2006 - 10:18 PM

[quote=Špela]fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj drobtine na čemerkoli! biggrin.gif full časa nisem niti povohala polžkov, ker jih je mati zmeraj delala z drobtinami. na cmoke si dam pa samo mal stopljenga putra.

iste sva glede tega biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#270 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 22 September 2006 - 07:28 AM

QUOTE(Darla)

Pomoje je tudi tu (glavni) del problema. So Španci (al kateri že) zadnjič na eni reviji dobro naredili, ko niso dovolili nastopati manekenkam, ki imajo konf. št. manjšo od 38. Upam samo, da bo takih prepovedi vedno več.

A konfekcijo so merli? Jaz ser razumela da po Index-u telesne mase..in sicer če je punca mela manj kot 19 so ji prepovedali nastop. Meni se zdi ta postopek čist nrmaln in ga pozdravljam..je pa en kreator lepo rekel, da se najbolj znani supermodeli sploh niso želeli merit, ker se jim zdi to čist osebna želja kakšno telo imajo itd.
Samo biti v podhranjenem rangu v času ko odraščaš definitivno ni dobro za naprej, verjetno pride do posledic..če ne pri osteoporozi vsaj ostalega tak ne poznam..
  • 0

#271 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 22 September 2006 - 07:49 AM

QUOTE(inchika)
Da ne bom zgubljala besed...
NE ŽIVI ZATO DA JEŠ - JEJ ZATO DA ŽIVIŠ!

Btw si gledala Over the hedge?
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#272 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 22 September 2006 - 09:51 PM

No bom jaz se nekaj povedala----jaz imam stevilko 34-36 hlac-pa so mi v tisti modni agneciji(ne bom raj omenjala imena) rekli da mam za par cm presiroke boke hmm.gif hmm.gif cry.gif -tako da eni res mislim da pretiravajo! evil.gif
  • 0
I am falling between dreams and reality

#273 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 22 September 2006 - 10:36 PM

QUOTE(ursi @ 22. 9. 2006 - 22:51) View Post

No bom jaz se nekaj povedala----jaz imam stevilko 34-36 hlac-pa so mi v tisti modni agneciji(ne bom raj omenjala imena) rekli da mam za par cm presiroke boke hmm.gif hmm.gif cry.gif -tako da eni res mislim da pretiravajo! evil.gif

No sj če mene vprašaš... Velike boke ima lahko tud punca, k je drgač suha... Vse je odvisno od konstitucije...
Čeprov v tvojem primeru... hmm.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#274 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 22 September 2006 - 11:15 PM

ursi, škoda, da jih nisi poslala k vragu. Sicer ne vem, koliko kg imaš, ampak št 34-36 je zelo zelo malo za odraslo žensko, ki je višja od 160 cm. Jaz resno ne razumem, kje imajo ti "modni agenti" možgane. V riti mogoče? V glavi prav gotovo ne, da grejo že tako presuhim puncam govorit, da morjo še shujšat ... ja kam pa, hudiča? V kosti?
bellini, možno, da imaš prav, ja. Ampak se mi zdi, da sem vseeno nekje videla to št. 38 ... no, vseeno. BMI 19 je na spodnji meji sprejemljivega in čisto prav je, da so dali tako omejitev. Ko bi jih vsaj še več prirediteljev revij posnemalo ... ampak dvomim, ker je verjetno večini kreatorjev kar všeč, da so manekenke videti kot nedorasli fantki (večina je pač gejev). Boli njih k... za uničena življenja najstnic, ki si nikoli ne opomorejo od anoreksije. Na bruhanje mi gre down.gif
  • 0

#275 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 September 2006 - 09:13 AM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#276 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 September 2006 - 01:28 PM

QUOTE(Minnie @ 23. 9. 2006 - 10:13) View Post

Jaz imam konfekcijsko 32-34, 36 mi je prevelko vse...Pa 170 cm. Saj normalno jem, ampak premalo. Takoj sem sita,samo da neki dam v usta,in če dam rpeveč se kuj počutim polno in napihnjeno,žal.

Pa probaj tako, da npr. zraven kosila ne poješ toliko solate oz. druge zelenjave, ker te že samo to nafila do konca. Ker sama imam isti problem, pa vidim, da če pojem manj tega, lahko več ostale hrane spravim vase. Pač jej hrano, ki je gosta s kalorijami, drugače ne bo šlo.
Pa še vedno se mi dozdeva, da se sama niti NOČEŠ zredit (večinoma je enako tudi z mano down.gif, ampak res nočem bit več obremenjena s hrano in postavo, pa se hkrati počutit kot crkovina. Da ne omenjam, da menstre nimam že celo leto. rolleyes.gif ).

Nihrida- ja, tudi manekenke so "pripomogle" k mojim problemom. sad.gif Sicer se ni tako začelo, pa vseeno. Naj grejo nekam. verymad.gif cry.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#277 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 September 2006 - 02:18 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#278 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 September 2006 - 05:56 PM

QUOTE(Minnie @ 23. 9. 2006 - 15:18) View Post

Am Jina prav imaš...Saj po eni strani bi rada vse normalno, po drugi pa se ne želim zrediti.
najbolj ironično je da sploh nimam več nekega cilja koliko in kaj bi rada shujšala,sploh ne vem če hočem...Včasih se mi zdi da to delam da bi kdo opazil. ampak opazijo in težijo in to me še bolj živcira. In ne zanima me kako izgledam, samo občutek polnosti me moti...Všeč mi je tisti občutek ko se zjturaj zbudiš. Danes imam apetit v riti že cel dan. Ampak sem vseeno jedla. Prisilila sem se, počutim pa se grozno. Moj povod niso bile nobene manekenke,sploh ne vem kaj...Mogoče enostavno rabim imet skoz neke probleme sama s sabo,neko obremenjevanje...Rabim psihiatra, samo kaj ko niso zastonj. Fino bi bilo res plačat nekoga da posluša, nobenmu ne pove, si misli da si kreten,zmešanec in idiot ampak okej...Vsaj obrži zase in posluša. Po drugi strani se zavedam da sem najbečja budala ker delam to, ker SPLOH NE VEM KAJ PRAVI PROBLEMI SO!. Upam da bom nekega dne zrasla in me bo začel bolit K* zase in bom srečna in bo prišel tudi kdo ki me bo imel rad.

Ja, saj te razumem. Pa ne da rabiš psihiatra, rabiš pa verjetno strokovno pomoč s strani koga drugega (jaz sem si jo našla, pa je od takrat dosti bolje). In je zastonj. wink.gif
Če hočeš kakšno informacijo več, ZS. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#279 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 25 September 2006 - 11:31 AM

Ponavadi se vzdržim takih komentarjev, ampak zdajle se pa ne morem. V glavnem, Minnie, res totalno butasto in nezrelo razmišljanje. Čisto vsak stavek, ki si ga napisala, se sklada s tem. Žalostno. down.gif
  • 0

#280 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 25 September 2006 - 08:09 PM

mislm sej se nočm vmešavat sam nevem kje ti vidš nezrelo in butasto (al karkol že) obnašanje v tem da punca prizna da rabi pomoč in da bi ji pasalo pogovort se z eno osebo strokovnega kova? glare.gif

Drugače pa poskusi se pogovort z eno osebo kateri zares zaupaš pa ni treba da je prijateljica ali pa pokliči na TOM telefon in povprašaj s kom bi se lahko pogovorila v živo, zihr ti bodo pomagal wink.gif
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users