QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 4. 11. 2009 - 14:06)

Ta ideja je še vedno tako globoko zakoreninjena v družbi, da je grozljivo. Namreč to, da je samoumevno, da ženska opravlja skoraj vsa gospodinjska dela ... ker če jih moški, se to že skoraj smatra kot za žalitev (če pa se pritakne česa, pa se mu že skoraj mora postaviti spomenik). Ampak najbolj žalostno je to, da je takšno razmišljanje tudi pri ženskah. Sem namreč že velikokrat slišala s strani ženske izjavo "baje si mora sam likati ... kakšno žensko to ma ob sebi". WTF?! Dokler bodo ženske same tako mislile, bodo še bolj tako mislili moški oz. družba nasploh! To ločevanje opravil na moške in ženske je že zdavnaj izpeto. Jaz bi si dela razdelila po kriteriju "kateri katero opravilo z manj gneva počne, hehe" ali pa "kdaj ima kateri za kaj čas". Ne pa npr., da se bo moški cel dan po jajcih čohlintal ob kupu posode v pomivalnem koritu in čakal na žensko, da pride od kdovekod, da bo ona pomila/dala v pomivalnega ... ker to pač ni v njegovi domeni, ker ima ptiča. Takisto ne bi čakala na tipa, da mi bo žarnico menjal ... jaz znam narediti skoraj vsa potrebna tehnična dela, ki se smatrajo za kao "moška" ... no, drv in tega mi ni in mi ne bo potrebno sekati, pa tudi to bi naredila. V glavnem, če bi jaz zaživela s kom, zagotovo ne bi udarjala po mizi s tistimi tipičnimi izjavami butastih kao emancipiranih žensk "jaz ne bom njemu stregla spredaj in zadaj, ne bom mu prala in likala, naj si vse sam" ... ampak bi pričakovala od partnerja, da mu je v najinem odnosu samoumevna enakopravnost tudi pri gospodinjskih opravilih, od katerih imava izkupiček oba.
To, se ne bi mogla bolj strinjat. Meni je tako razmišljanje popolnoma mimo in mi gre na živce, da nekatere ženske take oslarije govorijo. Sej pol ni čudno, da se večina tipov nosi in šopiri, kot bi imeli nekaj zlatega tam doli. Če pa jih že njihove mame tako trapasto vzgajajo, pa potem dekleta, žene..
Pri meni doma tega recimo ni bilo nikoli, da sta mela fotr in mtka delo razdeljeno na to, kaj je kao za ženske in kaj za moške spodobno opravilo. Oba sta kuhala, prala, ipd.
Pr nama je pa tudi tako. Ok, no moj se izogiba sesanju in pucanju stanovanja, js pa avtomobilov. Pokombinirava pa tako, da js bajto oz. flet spucam, on pa avate. Naslednja stvar, js sovražim kuhanje, njemu pa to ni tak problem in potem kr on skuha, ali pa skupaj. On pa ne mara pomivanja, pa se js pol tega lotim. Ali pri cunjah, js obešam, zlagam, on pere. Pa se sploh nisva to recimo zmenila, ampak se je kar samo od sebe pokazalo, da bo tako delo hitreje in enostavneje opravljeno.Če js naredim tisto, kar meni ni problem in on tisto kar njemu ni.
Isto mava s sestro pošlihtano to razmerje, kaj kera dela.