Kaj najraje jeste za zajtrk?
Posted 06 August 2009 - 12:16 AM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 28 March 2010 - 03:51 PM
vsako jutro 2dc sveže stisnjenega pomarančnega soka,
pa pol litra Lung Chinga..brez vsega
Posted 15 October 2011 - 09:27 PM
Če pa imam čas, da lahko jem kakšno uro ali dve za tem ko vstanem (takrat mi že zapaše), potem pa pojem kaj bolj konkretnega:
- različni toasti
- na popečen toast namazano maslo in med + mleko
- zelje & fižol (mojmu to sicer prav smrdi, ampk meni je pa tko dober zajtrk)
- včasih, če najdem v hladilniku kakšno polento ali žgance si iz skrinje vzamem jurčke, jih popražim in zmešam z najdenim

- jajce na oko
- kornfleks
- kruh namazan s pašteto ali pa kakšnim skutnim namazom + čaj (pozimi večkrat na jedilniku)
- sataraž poleti (ponavadi ga mami skuha zvečer in imamo potem za zajtrk)
No najboljši zajtrki padejo seveda takrat ko sem doma, ker se mami vedno potrudi in naredi nekaj res konkretnega zaradi bratov in očeta, ki jih čez dan čaka precej fizičnega dela

Posted 15 October 2011 - 09:37 PM
To pa je res ta pravi zajtrk!

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 15 October 2011 - 09:58 PM

Posted 15 October 2011 - 09:59 PM
Če ni kruh ali nekaj kruhastega, ne morem živet. Navada pač.
Imam občasne prebliske z banano in kefirjem/ jogurti. Mogoče spet zdaj, ko bom v službi.
Zajtrkujem redno, tega obroka se najbolj veselim. Ko mam službo pa do kosila že ene 3 -4x jem. Preden grem od doma spijem čaj in pojem nekaj malega - zgolj kak piškot. Oreng zajtrk imam med 9 in pol 10. Potem pa še dve malici do treh, ko me doma čaka kosilo. Običajno kak kos sadja, pa kakšni riževi vaflji.
Če sem doma pa jem zajtrk, eno malico in potem je kosilo - ker vstanem kasneje.
Posted 15 October 2011 - 10:08 PM

Moj stric, ki je sicer v penziji in je zanj vsak dan vikend, haha, si tudi
za zajtrk npr. pogreje golaž od prejšnjega dne.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 16 October 2011 - 08:16 AM
med tednom pa sem se zdaj navadila jest Activio s tistimi müsliji, ki so že na vrhu lončka, men je dobro, pa še čisto malo časa porabim, hehe...
Obvezno pa vsak dan najprej spijem ene 3dcl vode.
Zelo rada imam tudi toast z margarino / maslom in domačo marmelado,
včasih se pa pred službo zapeljem še do pekarne in si kupim kaj sladkega in to pojem v službi ob veliki šalci kapučina...

Posted 16 October 2011 - 08:46 AM
Večinoma pa samo kavo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 October 2011 - 09:21 AM
To je moj najljubši obrok že od nekdaj (še posebej v kakih 5* hotelih aaa

Za zajtrk najraje jem palačinke (moja masa je brez mleka, namesto tega dam ali jabolčni ali pomarančni sok, pečem jih pa tako, da so male-debele-hrustljave), prek pa dam ali javorjev sirup ali pa stopljeno temno čokolado. Slednjemu še rada dodam jagode ali banane.
Evo to je moj naj naj naj ljubši zajtrk!

Ker pa pred šolo nimam časa za to, ponavadi padejo kaki kosmiči (najljubši so loopsi z medom) s sojinim mlekom. Med 'hitrimi' zajtrki imam najraje polnozrnat kruh z nutello + pomarančni sok ali pa popečen toast namazan z arašidovim maslom in marelično marmelado + pomarančni sok.

Posted 16 October 2011 - 09:51 AM
Pri meni je vedno najprej voda - od 2 dcl do pol litra spijem ponavadi.
Najbolj bi mi sicer pasalo sadje, ampak vem, da bom po takem zajtrku hitro lačna, zato zadnje čase prakticiram kakšne polnozrnate kosmiče ali ovsene kosmiče z mlekom in sadjem. Ali pa polnozrnat popečen toast z žličko arašidovega masla in 100% marmelado. Zraven mleko (navadno, sojino ali kar pač že je) ali pa malo kave z veliko mleka.
Poleti pa si velikokrat naredim smoothije s svežim sadjem.
Kaj bolj konkretnega mi paše samo v hotelih, kjer so samopostrežni zajtrki in je že vese pripravljeno, pa ponavadi ješ v družbi, tako da je še boljše.

Si pa ne predstavljam, da bi za zajtrk jedla fižol in zelje ali kaj podobnega. Se mi zdi, da bi po takem težkem začetku dneva cel dan imela prebavne motnje...

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 16 October 2011 - 12:04 PM

če sem ful lačna in naveličana kosmičev:

in BELA KAVA!
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 16 October 2011 - 12:10 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 October 2011 - 12:12 PM
Posted 16 October 2011 - 12:14 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 October 2011 - 12:17 PM

Posted 16 October 2011 - 12:18 PM
Cosa vuoi che ti scriva?