Stroški
Posted 02 June 2016 - 01:28 AM
Posted 02 June 2016 - 05:00 AM

Posted 02 June 2016 - 06:59 AM
M. se je zmotil, ko sva se preselila, za ogrevanje za nekaj evrov na celotno sezono. Glede na izolacijo, število oken in ceno elektrike to (baje) ni nič težko. Isto velja za ostale reči.
Se pa strinjam z Neytiri, preden se seliš je fino vedeti ali se ti bo izračunica izšla, tudi da všteješ kak nepredviden strošek.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 June 2016 - 07:54 AM
Posted 02 June 2016 - 07:57 AM
Neko povprečje vzameš, ane?
To ze, samo za tak izracun moras dejansko prej nekaj casa skupaj ziveti na tisti lokaciji. Pa se v tem primeru bi lahko izracunala znesek vseh poloznic (za zimsko/letno obdobje), ostalo pa zelo variira.
Mogoce se mi pa samo zdi tako, ker imava midva od vsega zacetka bivanja skupaj se kup dodatnih stroskov s prenovo doma (enega ali drugega) in poroko, ti so pa precej nepredvidljivi in predvsem odvisni od meseca.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 June 2016 - 08:12 AM
Mogoce se mi pa samo zdi tako, ker imava midva od vsega zacetka bivanja skupaj se kup dodatnih stroskov s prenovo doma (enega ali drugega) in poroko, ti so pa precej nepredvidljivi in predvsem odvisni od meseca.
take in podobne stroške jaz sploh ne štejem v redne, saj se jih lotiš ko imaš denar. Enako so stroški za dopust, večje investicije ,...
Če imaš denar, potem super; če ga nimaš, imaš še par mesec ali let "ruske lustre", stare pipe, obtolčeno pohištvo...
Redne mesečne stroške (stanovanja, avta, hrane,...), se da verjetno pridvidt na cca 100€ natančno.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 October 2016 - 12:10 PM
Prvi mesec sva kurila, odkar sva v hiši in bo znesek preračunano dobrih 60 €. Je kar razlika v primerjavi s skoraj 250 € mesečno, kolikor sva dajala za gretje stanovanja. Ko bova zraven uporabljala kamin, bo pa še manj.
― V. Van Gogh
Posted 16 January 2017 - 10:39 AM
Vem, da je debata o stroških hrane bila že nekajkrat, ampak raztreseno po različnih temah...
Zanima me, če je kdo kdaj naredil stroškovno analizo, koliko porabi denarja za hrano mesečno na osebo? (ali vsaj približno)
Jaz sem si začela vodit excell datoteko, kjer si zapisujem vse stroške. Hrano večinoma kupujem v Hoferju, redkeje Mercator ali Lidl.
Mesečno me bo prišlo cca 80 - 90 €. V to niso všteta dopolnila, prehranski dodatki in hrana, ki jo jem zunaj. Gledam akcije, ne kupujem bio/eko,
ne kupujem tetrapakov, predelane hrane kupim minimalno. Se da, čeprav marsikdo trdi, da se je prehranjevati vegansko drago, pa ni nujno res.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 January 2017 - 05:37 PM
Okvirno 120 € na mesec zame in 2x toliko za moža, kadar hodi na fitnes. Med pavzami pa veliko manj. Sem tudi nisem štela dopolnil in računov iz restavracij.
Tudi mene zanimajo točni zneski, ampak nimam volje za analizo. Malo težje je reči tudi zato, ker imava veliko stvari redno na zalogi in znesek je gotovo višji v zimskih mesecih.
― V. Van Gogh
Posted 16 January 2017 - 07:24 PM
Midva zapraviva za hrano (preračunano v €) 100€/na teden - kak teden več, kak teden manj. Znesek variira. Veliko stvari imava redno na zalogi, zato je seveda višji ko je živila iz zaloge potrebno nadomestiti. Poleti stroški žal niso nič manjši. Nimava svojega vrta, domači so pa predaleč da bi naju zalagali z domačim sadjem in zelenjavo.
V restavracije hodiva cc. 1-2x na mesec. Takrat je račun običajno med 50-100€.
Posted 16 January 2017 - 09:25 PM
Ce bo slo tako naprej bom zelo zadovoljna.
Mi je pa spet zelo ljub mercator, tu opravim vecino nakupa in kombiniram s hofrom.
Med 80 in 100 e na mesec pustim se v dmju.
Posted 16 January 2017 - 09:32 PM
Smiselno bi bilo zraven tudi napisati, kolikokrat na teden kuhate. Mož ima malico v službi, drugače pa v povprečju kuhava 2x na dan in veliko tudi pečeva.
― V. Van Gogh
Posted 16 January 2017 - 09:34 PM
Pecem nic, razen kar je v sklopu kosila.
Posted 16 January 2017 - 09:37 PM
Jaz kuham 1x na dan, včasih (redkeje) 2x. Večerja je večinoma hladna.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 January 2017 - 10:31 PM
Posted 21 January 2017 - 01:02 PM
Midva dava okoli 200-220€ za hrano in pijačo (to napišem zaradi vina, ki ga pijeva vsak dan ob kosilu), v kar pa ne štejeva, če greva kam jest, kar greva cca enkrat na teden. Poleg tega dodatno nakupiva večje količine mesa, ko kdo v bližini kaj zakolje (takrat dava recimo po 30€ ali več naenkrat). Poleg tega dobiva dostikrat domač kruh od očita, po njegovih imava pa zastonj domač krompir in čebulo ter česen.
Je pa tako, da si fant v službo nosi malico od doma, jaz tudi kar dostikrat.
Kosilo kuhava doma vsak dan, razen, če greva kaj pojest.
Gledam na akcije, vseeno pa pojeva kar precej zelenjave, ki je, sploh zdaj čez zimo, kar draga (sploh moje omiljene bučke.. ).
Za stanovanje, ki je enosobno in ostale stroške pa dava:
13 rtv
35 telekom
22 elektro
4 plin
105 upravnik (za december, poleti bo do minimalno 65)
11 fantov mobitel
SKUPNO: 190€
Nato prideta še avtomobila. Fantov pride okoli 260€, moj pa okoli 100€ na mesec. Tu je šteto vse: bencin, registracija, zavarovanje, servisi, gume, vinjeta,...
V dm in Tuš drogerijo grem dobesedno enkrat mesečno ali še manj in še to po nekaj čisto malega. Nakup kozmetike (tako dekorative kot negovalne) sem zmanjšala na minimum že kar precej časa nazaj. Dekorativno kozmetiko kupujem v svoji firmi, kar rabim.
Posted 21 January 2017 - 03:14 PM
Posted 21 January 2017 - 03:24 PM
Pri naju gre od poloznic najvec za plin (ok. 200), elektriko (100) in net + TV (ok. 95). Ostali zneski so veliko manjsi.
― V. Van Gogh
Posted 21 January 2017 - 03:41 PM
Posted 21 January 2017 - 04:00 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users