šala mala.
nimam pojma kdo so kandidati, mi je tudi vseeno kdo bo in na kateri celini je bil rojen. Me bolj zanima kakšno ime si bo nadel.
Posted 13 March 2013 - 08:03 PM
šala mala.
nimam pojma kdo so kandidati, mi je tudi vseeno kdo bo in na kateri celini je bil rojen. Me bolj zanima kakšno ime si bo nadel.
Posted 13 March 2013 - 08:05 PM
Jaz tudi ne vem kdo so kandidati, samo tadva ki sem ju omenila, poznam, zato sem pa rekla.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 March 2013 - 08:15 PM
Kinky zmagala si, čestitam
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 March 2013 - 08:17 PM
Viva la Kinky.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 March 2013 - 08:25 PM
Ponižno se ti klanjamo
Posted 13 March 2013 - 08:28 PM
Kinky, se pa spoznaš! Še največji krščanski teoretiki so udarili mimo
Posted 13 March 2013 - 08:45 PM
^^ kdo je bil favorit?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 March 2013 - 08:57 PM
Kolikor sem spremljala mnda kanadčan, italijan, pa en latino (ne vem če lih ta agrentinski, al je bil brazilec) Frančišek I. si je nadel ime
Posted 13 March 2013 - 08:59 PM
Aja, meni je prav fascinantno, glede na to kakšna stališča ima cerkev do homoseksualcev, splavov, kontracepcije, itd, da celo niso rasisti, in so med svoje vrste sprejeli črnega kardinala.
Posted 13 March 2013 - 09:08 PM
Token black guy?
Posted 13 March 2013 - 09:20 PM
Na CNN pravijo, da naj bi imel nov papež za katoliško cerkev moderne nazore. Hmmm, me zanima kaj so ti moderni nazori in kako se bodo poznali v prihodnjih dejanjih cerkve. Bomo kmalu videli...
Posted 13 March 2013 - 09:25 PM
Hm, to pa tudi mene zanima. Proti homoseksualnosti, proti splavu... Edino kontracepcijo podpira.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 March 2013 - 09:25 PM
Haha, na 24ur piše, da papež velja za konzervativnega, da se je l. 2010 skregal z argentinsko vlado, saj je bil proti istospolnim porokam, pa še jezuit je
Posted 13 March 2013 - 10:13 PM
Ok, sedaj berem članek na CNN, ki pravi isto kot 24 ur: http://edition.cnn.c...tion/index.html. Komentatorji v prenosu na CNN pa so govorili, da je moderen. Jao.
Posted 14 March 2013 - 07:15 AM
Modernega papeža ne bo nikoli, ker ga konzervativne ovce ne bodo sprejele
Good luck with "mogoče bo pa naslendji papež bolj modern"....
Posted 14 March 2013 - 07:33 AM
Moderen papež? Moderen v smislu kot jaz razumem besedo moderen? Japajade. Da bo odpravili celibat? HA HA HA, dober vic za takoj zgodaj zjutraj.
Tudi v Vatikanu je vse politično motivirano, jaz niti najmanj ne verjamem, da je Ratzi sam odstopil, odstavili so ga, in sedaj namestili novo lutko.
Sicer izgleda res malo bolj ljudski in socialen kot bivši, ali Rode, na primer, ampak vseeno neke večje razlike ne bo!
A lahko katera poznavalka pove kaj več o Jezuitih?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 14 March 2013 - 07:58 AM
Se strinjam z Matildo in Kinky. O Jezuitih se pa tudi sama malo sprasujem, ampak ne toliko, da bi sla guglat .
R je optimist, ze vidi nek potencial v novem papezu, ga zanima, kaj vse bo na boljse spremenil. Sem rekla, da pri meni se optimizem konca pri krsenju osnovnih clovekovih pravic in da ne vem, kaj bi lahko naredil, da bi se odkupil za to.
Posted 14 March 2013 - 08:13 AM
To sem našla na youtubu. Nisem še pogledala, me pa zanima, in bom.
Posted 14 March 2013 - 09:40 AM
jaz še vedno čakam kateri korenjak bo nosil ime Aleksander
takrat nam vsaj dolgčas ne bo ob poslušanju novic
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 March 2013 - 11:22 AM
O jezuitih jaz kakšnih poglobljenih informacij nimam. Vem, da si bili kot red izjemno močni. Njihova vloga v protireformaciji je bila zelo velika. V drugi polovici 18. stoeltja so jih ukinili in ponovno vzpostavili v sredini 19. stoletja. Znani so kot intelektualci in, da morajo imeti dva doktorska naziva.
So me pa sodelavci opozorili na dve reči:
-papeževo ime Frančišek, ki ga mediji povezujejo s Frančiškom asiškim, ustanoviteljem reda frančiškanov, enem od uboštvenih redov, ki poudarja skromnost, ponižnost, itd Sodelavci so mnenja, da je bolj verjetno povezave iskati s Frančiškom Ksaverijem, ki pa je imel zelo pomembno vlogo znotraj jezuitskega redu.
-poudarjanje nejgovega skromnega življenja: takšen je jezuitski red in njegova stroga pravila. Oni morajo živeti tako, da se zlijejo z ostalim prebivalstvom in ne smejo izstopati
Sicer pa ej v Ljubljani nekdanja jezuitska cerkev današnja cerkev sv. Jakoba(šentjakobska) pri Gruberjevi palači oz. arhivu. Nekdaj je bil tam tudi jezuitski kolegij, ena glavnih nalog jezuitov je bilo izobraževanje otrok in maldine, mošega spola seveda. Tega je obiskoval, mdr. tudi Valvasor.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 members, 0 guests, 0 anonymous users