Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#261 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 October 2014 - 12:21 PM

_M_, ja rabim dva oz. tri, vodovodarja, knaufarja in keramičarja.

Padme, predračun sem dala narediti eni firmi oz. izvajalcu v bližini, sem pa sedaj dobila še veliko drugih kontaktov in bom pridobila še druge ponudbe. Sem bila v trgovini, kjer sem naročila robo in so se strinjali, da je predrago.

Edino vodovodarja bom pustila, ker nama je že prej popravljal in sva bila zelo zadovoljna in mu zaupava. Je tudi na ogledu povedal koliko bi bil njegov del in ni preveč pretiraval. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#262 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18523 posts

Posted 14 October 2014 - 12:55 PM

Aja, my bad :D

Moja mami noče imet talnega gretja, ker to baje ni dobro za žile v nogah. Je katera že slišala kaj na to noto?

Ja, to je res. Sam sem doživel, da sem bil v prostoru s talnim ogrevanjem. Doma sem potem opazil, da imam noge kot slon. Po drugi strani pa slišim, da v tem primeru talno gretje ni pravilno nastavljeno. Na temeperaturo mislim. Ne razumem pa, kako naj imam recimo talno na 18 stopinj, v prostoru pa jih hočem imeti 22.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#263 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18523 posts

Posted 14 October 2014 - 01:09 PM

@Frčica: imaš zs.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#264 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 14 October 2014 - 01:13 PM

Mogoce ima kaj veze z obcutenjem toplote?

Underfloor heating influences the radiant exchange by thermally conditioning the interior surfaces with low temperature long wave radiation. The heating of the surfaces suppresses body heat loss resulting in a perception of heating comfort. This general sensation of comfort is further enhanced through conduction (feet on floor) and through convection by the surface's influence on air density. Underfloor cooling works by absorbing both short wave and long wave radiation resulting in cool interior surfaces.

KLIK

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#265 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18523 posts

Posted 14 October 2014 - 01:31 PM

Hm, toplota tal širi kri v žilah in posledično otečejo noge. To je valjda jasno. In to ni dobro za žile. Zdaj je pomembno vedeti, kaj so nedvoumno ugotovili glede tega. Ali je talno gretje okej, če znaš pravilno nastaviti temperaturo ali pa je otekanje nog posledica, ki se ji ne da ogniti, torej talno ogrevanje ni zdrav način ogrevanja prostora.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#266 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 14 October 2014 - 01:50 PM

Ne vem, jaz s tem nikoli nisem imela tezav, ceprav imamo zilna obolenja nekako v druzini. Mami ima pa neke malo dvinjene natikace za doma, nekaj v tem stilu:

copati386_1.jpg

Mogoce to kaj pomaga?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#267 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 14 October 2014 - 02:00 PM

Jaz nimam pojma, kako funkcionira talno gretje, lahko pa povem iz prakse, da imava midva v stanovanju ponavadi termostat nastavljen na 22 stopinj, tla niso ful topla, jaz bi rekla, da se komaj kaj cuti. Samo v kopalnici se cutijo toplejse ploscice, v ostalih prostorih, kjer je parket pa imam se vedno raje copate gor in se meni zdi, da sploh ni neke velike razlike v toploti tal med toplejsimi meseci, ko se ne kuri in takrat, ko se kuri.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#268 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 14 October 2014 - 02:27 PM

Tako je prav, ploščice dejansko ne smejo bit tople, ampak mlačne, da občutiš, da niso mrzle. Mi imamo pozim tud nekje 22 v stanovanju in tla niso topla, niso pa niti mrzla in teh 22 stopinj je men čist drugo kot 22 stopinj, ki jih imajo pri nas doma ob radiatorskem gretju, ko mi je še zmeri hladno.

• 0

#269 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18523 posts

Posted 14 October 2014 - 02:39 PM

Ja, saj to je finta. Talno gretje mora biti čisto na nizko nastavljeno, da ne čutiš toplote tal. Kako pa se pol vse segreje, da ti je toplo, pa mi ni jasno. Mogoče zato, ker se toplota širi po nogah navzgor in imaš čisto drug občutek hladu/toplote.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#270 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 14 October 2014 - 02:44 PM

Segreva se celotna talna površina, medtem ko je pri centralni na primer  oddajnik toplote "samo" radiator ali dva, tukaj pa celotna tla.

• 0

#271 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 21 April 2015 - 10:24 AM

Ima kdo stekleno ograjo na balkonu in kako ste zadovoljni?
  • 0

• Guests

Posted 22 April 2015 - 07:04 PM

_M_, midva imava matirano steklo in sva zadovoljna. Dala sva ga zato, da imava mal zasebnosti. Sva namreč v bloku, obrnjena na eno veliko parkirišče. Edino čiščenje zunanje strani je zoprno, ker ne doseževa do spodnjega dela, sva pa v 2. nadstropju. Ampak zaenkrat niti ni umazano.

• 0

#273 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 13 October 2015 - 07:56 PM

Katere znamke slovenskega pohistva so med bolj kvalitetnimi? Ciljam predvsem na leseno pohistvo enostavnih linij in kopalnice.

• 0

#274 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 October 2015 - 08:00 PM

Poskusi PARON. Mi imamo doma masivo od njih - dnevno, mojo sobo, sestrino sobo in spalnico staršev. Skratka vse :D . Mislim da ni preveč moderno, je bolj old school, ampak je pa kvalitetno. Preveriš lahko. :)

• 0
Viens, reste ici!

#275 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86389 posts

Posted 13 October 2015 - 08:00 PM

Alples, Gorenje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#276 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 13 October 2015 - 08:02 PM

Slovenskega pohistva prakticno ni. Mislim, da je tudi Paron odšel v zgodovino. Uspešno smo uničili še eno branžo.
  • 0

#277 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 October 2015 - 08:10 PM

Slovenskega pohistva prakticno ni. Mislim, da je tudi Paron odšel v zgodovino. Uspešno smo uničili še eno branžo.

Paron sicer še vedno ima spletno stran, je pa slovenskega pohištva ogromno. Pojdi na sejem ambient in boš prijetno presenečena.

Meni sta onadva všeč, ampak delata samo po naročilu seveda. http://handmadeinmoste.com

• 0
Viens, reste ici!

#278 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86389 posts

Posted 13 October 2015 - 08:11 PM

To pa ni res. V zadnjih letih je neprimerljivo vec novo nastalih pohistvenih podjetij kot tistih, ki so propadli. Saj se skoraj vsi industrijski oblikovalci zdaj ukvarjajo z izdelki iz lesa, to je zdaj blazno in in meni se zdi to super in obcudovanja vredno. Samo manj poznani so zaenkrat.
  • 0

― V. Van Gogh

#279 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 13 October 2015 - 08:16 PM

Butični proizvajalci se ze pojavljajo. Jaz imam v mislih predvsem lesno industrijo od vrat in ostalega do pohistva.
  • 0

#280 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86389 posts

Posted 13 October 2015 - 08:28 PM

Katera propadla pa imas v mislih?
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users