^^Pogledala. Je fajn, ampak se mi zdi da ravno ful nekaj tople vode pa niso odkrili no. Mogoče za tiste butaste Američane, ampak če nekaj malega že veš o tej tematiki, potem itak veš, da je cuker največji strup in da je povsod. Je pa predstavljeno na dober način, nisem se dolgočasila.

Dokumentarci
Posted 24 March 2013 - 08:21 PM
After all this time?
Always.
Posted 25 March 2013 - 10:54 PM
Posted 26 March 2013 - 03:04 PM
Inside the medieval mind - serija, ki predstavlja različne aspekte srednjega veka. Pripovedovalec je prof. Robert Bartlett, ki velja za enega največjih poznavalcev srednjega veka. Nekatere stvari so sicer predstavljene zelo plastično, ampak mislim, da je vse na račun lažjega predstavljanja in vživljanja v te t.i. temačne čase.
[Napoleon]
Posted 28 March 2013 - 09:10 AM
The Emotional World of Farm Animals
Adelightful documentary for viewers of all ages about the thinking and feeling side of animals that are all too often just viewed as food. Jefferey Masson, author of When Elephants Weep and Dogs Never Lie About Love, leads viewers through the personal journey he underwent while writing his latest book, The Pig Who Sang to The Moon.
This journey into the sentient, emotional lives of farm animals brings Masson to animal sanctuaries around the country where caregivers and the animals themselves tell their harrowing stories of rescue and escape. Masson delves into the rich ancestry of these curious and intelligent animals and interviews top experts in animal behavior who offer scientific perspectives on these amazing creatures.
http://www.youtube.c...v=c5qDloKW7vM#!
Posted 28 March 2013 - 01:40 PM
Jaz sem pred kratkim pogledala par fajnih - iz serije Extraordinary people:
Posted 28 March 2013 - 01:43 PM
Posted 31 March 2013 - 03:05 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 01 April 2013 - 12:33 PM
^^Pogledala. Je fajn, ampak se mi zdi da ravno ful nekaj tople vode pa niso odkrili no. Mogoče za tiste butaste Američane, ampak če nekaj malega že veš o tej tematiki, potem itak veš, da je cuker največji strup in da je povsod. Je pa predstavljeno na dober način, nisem se dolgočasila.
Se strinjam glede Hungry for Change, ni slab, nikakor, vseeno pa me ni najbolj impresioniral. Nekaj novih podatkov sem izvedela.
Tega si bom tudi ogledala, pa ta od Immortelle je tudi na wishlisti.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 April 2013 - 12:54 PM
Posted 03 April 2013 - 07:43 PM
Grozljivo, šokantno... v bistvu sploh nimam besed za kaj takšnega, no...
Posted 04 April 2013 - 12:23 PM
The Other Pompeii: Life and Death in Herculaneum - odličen dokumentarec o rimskem mestu Herculaneum, ki ga je l 79 uničil izbruh Vezuva.
Posted 07 April 2013 - 12:39 PM
Grozljivo, šokantno... v bistvu sploh nimam besed za kaj takšnega, no...
Ja buoh pomahej, no!!! Sem tudi sama včeraj pogledala. Dokaz, da nekateri preprosto ne bi smeli biti starši, ker lastnim otrokom škodujejo že od rojstva naprej!
Moron katere stopnje moraš biti, da dovoliš, da ti 2 leti star otrok popije po 6 Coca Col na dan, in da poje pico, s katero zaužije 3000 kalorij?
Izjema je bil tisti par, katerima je otrok zbolel za meningitison, in nekako še razumem, da sta se sekirala, in mu pač nudila kar je sam želel. Ne opravičujem tega,
ampak če pač pogledam z njunega stališča. Pa tistega očeta, ki je otroke na skrivaj vozil po sladkarije, bi tudi z macolo po črepinji!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 April 2013 - 08:48 AM
Meni je že to noro, da imajo sladkarijo v omarah, dostopno vsem otrokom in potem komentira, da nima pregleda kaj/koliko jedo .... Najlažje se je naredit budalo in nisi za nič kriv. Jaz vedno zraven takih oddaj upam, da je to vse skupaj še malo preterano, da ti pride bolj do živega.
Je pa tudi res, da so američani to fast food oz. v naprej pripravljeno prehrano pripeljali do skrajnosti.
Od kolegice brat se je preselil v Teksas, tam spoznam punco in je enkrat primahala iz špajze s krompirjem v roki in ga spraševala kaj za vraga je to. In se ji je zmešalo od sreče, ko ji je pripravil "pravega" dunajca in pečen krompir (ki ni bil iz vrečke). In ko mu je poskušala vrnit uslugo in sama naredit večerjo, je meso povaljala v vegeti in spanirala ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 April 2013 - 01:38 PM
Tole bom gledala: Fit to Rule: How Royal Illnesss Changed History
Zanimiva tema in obožujem Lucyin način pripovedovanja, zato si obetam veliko.
Posted 09 April 2013 - 12:56 PM
^^ Se strinjam, jaz obožujem to temo. Je bilo že pakrat na viasat history to - nisem sicer prepričana ali je bil popolnoma isti dokumentarec, je pa ravno tako obravnaval zdravstveno stanje Henrika. Meni je dal dokumentarec malo za misliti, predvsem o tem kako se je spremenilo njegovo stanje po grdem padcu na jousting turnirju.
[Napoleon]
Posted 09 April 2013 - 01:11 PM
Sem pogledala, je bilo včeraj na tv. Čeprav je dober dokumentarec, sem vseeno pričakovala nekaj drugačnega, nekaj še ne videnega. Dejansko se bolj kot na bolezni osredotoča na težave, ki so jih Tudorji imeli pri razmnoževanju - Henrikove muke pri spočetju moškega potomca, na Maryino "fantomsko" nosečnost. Pri Stuartih pa je bila bolj v ospredju Jamesova homoseksualnost, nenadna smrt njegovega najstarejšega sina Henerya in kakšne zdravstvene težave je imel mlajši sin Charles in kako so te v kombinaciji z njegovo negotovostjo vplivale na njegovo psiho in vladavino. Čeprav to ni bilo to kar sem pričakovala in ni bilo kaj posebej poglobljeno, je vseeno zanimiva pripoved o obeh rodbinah.
Posted 09 April 2013 - 01:56 PM
After all this time?
Always.
Posted 09 April 2013 - 02:03 PM
Kolikor se spomnim, ne. Prokazuje samo procesiranje že zaklanih živali in pa razmere v katerih živijo.
Je vse skupaj prikazano na dokaj "čist" način.
Posted 09 April 2013 - 02:41 PM
Sem pogledala, je bilo včeraj na tv. Čeprav je dober dokumentarec, sem vseeno pričakovala nekaj drugačnega, nekaj še ne videnega. Dejansko se bolj kot na bolezni osredotoča na težave, ki so jih Tudorji imeli pri razmnoževanju - Henrikove muke pri spočetju moškega potomca, na Maryino "fantomsko" nosečnost. Pri Stuartih pa je bila bolj v ospredju Jamesova homoseksualnost, nenadna smrt njegovega najstarejšega sina Henerya in kakšne zdravstvene težave je imel mlajši sin Charles in kako so te v kombinaciji z njegovo negotovostjo vplivale na njegovo psiho in vladavino. Čeprav to ni bilo to kar sem pričakovala in ni bilo kaj posebej poglobljeno, je vseeno zanimiva pripoved o obeh rodbinah.
Potem pa ni ista zadeva, ki sem jo gledala jaz.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users