^^ ne.
Špela, jaz imam tudi en miks vsega, najprej imam pač malo floskul, pač povem kje sem videla oglas, kakšen oglas, na kaj se prijavljam, zakaj se prijavljam.. pol dodam kak stavek malo tako, povezovalni, recimo nekaj v smislu: 'ker glede na moje dotedanje izkušnje in delovne rezultate, menim da sem oseba, primerna za delovno mesto, katerega razpisujete, sem se odločila, da se vam predstavim'.
Potem opišem svoje izkušnje; vsa pretekla dela, katero mesto sem zasedala, kakšne pristojnosti sem imela in kaj sem se iz tega naučila, kakšne izkušnje mi je dalo, kaj sem odnesla.
Potem se malo opišem, pač različno, malo blodim, ali pa recimo začnem tako: 'Bližnji bi me opisali kot' blablabla.
Zatem na hitro opišem svoja znanja in sposobnosti, naštejem jezike ki jih obvladam, če gre za kako takšno delo, na tem mestu tudi nakažem, da bi pač moje znanje jezikov prav prišlo v takem "mednarodnem okolju", ampak to je ipak odvisno od dela in predvsem, kje se služba nahaja.
V zadnjem odstavku napišem, česa si želim, kaj od tega dela pričakujem.
Na koncu spet en povezovalni stavek, nakažem pripravljenost na razgovor in dodatna vprašanja / pojasnila, pozdravna fraza in to je to.
Potem pa to malo spreminjam, glede na katero podjetje je. Vsega skupaj malo manj kot A4.