Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#261 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2013 - 09:32 PM

Se strinjam glede plač ... po drugi strani pa poznam tudi ljudi, ki imajo SŠ izobrazbo, delajo tudi na takšnem delovnem

mestu in imajo okoli 1000€ neto. Pa se še pizdijo nad tem, da imajo premalo. Saj prav, naj imajo take plače, samo potem

bi seveda tisti z višjo izobrazbo morali imeti višje. Če samo pogledaš plače, se velikokrat res vprašaš, če se ima sploh

smisel tako dolgo izobraževati ... potem te pa en s SŠ pri plači naščije, na delovnem mestu pa pol cajta prebluzi na fbju.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#262 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 January 2013 - 09:42 PM

OK, treba je tut razumet, da višina plače ni odvisna samo od stopnje izobrazbe, pač pa med drugim tudi od delovne uspešnosti, sistema nagrajevanja v podjetju, včasih tut simpatičnosti in tega, kaj poleg rezultatov doprineseš v podjetje. mene ne moti, če folk polovico delovnega časa porabi za privat stvari dokler so projekti zaključeni v roku, stvari narjene in pošlihtane. včasih pride tko, da pol dneva nimaš kaj delat pa moraš ostat 8 ur v službi, včasih se pa delo še domov nosi, jbg. tut delovne navade posameznikov majo tle del vloge: nekdo, ki full dobro dela pod časovnim pritiskom, recimo, bo več naredil v treh dneh kot nekdo v celem mesecu - pa ne mormo rečt, da noben od teh dveh nič ne dela.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#263 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2013 - 09:43 PM

Tudi to je res, se strinjam.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#264 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 January 2013 - 10:57 PM

OK, treba je tut razumet, da višina plače ni odvisna samo od stopnje izobrazbe

Ja, to itak, šef je lahko tudi brez diplome, dela manj od ostalih, pa bo imel še vedno veliko višjo plačo od njih.

Mislila sem tiste, ki so zaposleni na mestu, ki zahteva tako in tako izobrazbo in opravljajo naloge, za katere so pristojni. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#265 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 January 2013 - 12:06 PM

spet jaz. :lol:

kaj se vam zdi boljša varianta za motivacijsko pismo:

1. naštejem glavne dosežke in na koncu tega napišem, da je takšno delo zahtevalo te in te osebnostne lastnosti, ki so navedene v oglasu (Primer: Zbiranje in analiza podatkov, oblikovanje in predstavitev končnega poročila je zahtevalo zbranost, natančnost, vztrajnost in usmerjenost k rezultatom.)

ALI

2. preden začnem z dosežki, v predhodni odstavek napišem kaj podobnega temu: Zastavljene cilje sem uspešno dosegala z veliko mero odgovornosti do zaupanega dela, dobro organizacijo in iznajdljivostjo; spoštovala sem vrednote podjetja in bila predana delu, ki je zahtevalo trilililalalala.

:hmm:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#266 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 January 2013 - 12:11 PM

Meni je boljša prva opcija.

• 0

#267 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2013 - 12:13 PM

Meni nobena od teh. No, ziher ne prva, ker ne moreš v motivacijsko pisat samo svojih dosežkov, no, vsaj jaz ne. Druga pa tudi ne, ker je patetično - mislim, meni se tako zdi, lahko da nekateri tudi tako pišejo, pač.. vsak sam ve.

Jaz poskusim naredit en miks obojega :).

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#268 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 January 2013 - 12:20 PM

sej ne bodo sam dosežki v motivacijskem pismu, samo zanima me, kako nej ga oblikujem.

sploh za angleško verzijo se men zdi druga opcija full boljša. če bodo pa hotli vedet, kaj in kako sem te lastnosti uporabljala pri delu, bom pa razložila na razgovoru.

nasplošno mam s slovensko verzijo vedno več problemov kot z angleško, jao. :D

• 0

#269 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 15 January 2013 - 12:32 PM

Jaz delam miks vsega skupaj. V motivacijskem pismu izpostavim tiste pretekle izkusnje in dosezke, ki so relevantne za zahtevan oglas (ne vseh) in sproti pojasnjujem katera znanja sem pri tem pridobila ter kako so bi jih lahko izkoristila na delovnem mestu na katerega se prijavljam. Nekje vmes (obicajno na zacetku ali koncu pa napisem se en odstavek zakaj si sploh zelim tega delovnega mesta).

Mene zanima ali imate v zivljenjepis vkljucene reference in ce prijavi za delo dodajate referencna pisma, ceprav jih v oglasu ne zahtevajo izrecno?
  • 0

#270 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2013 - 12:42 PM

^^ ne.

Špela, jaz imam tudi en miks vsega, najprej imam pač malo floskul, pač povem kje sem videla oglas, kakšen oglas, na kaj se prijavljam, zakaj se prijavljam.. pol dodam kak stavek malo tako, povezovalni, recimo nekaj v smislu: 'ker glede na moje dotedanje izkušnje in delovne rezultate, menim da sem oseba, primerna za delovno mesto, katerega razpisujete, sem se odločila, da se vam predstavim'.

Potem opišem svoje izkušnje; vsa pretekla dela, katero mesto sem zasedala, kakšne pristojnosti sem imela in kaj sem se iz tega naučila, kakšne izkušnje mi je dalo, kaj sem odnesla.

Potem se malo opišem, pač različno, malo blodim, ali pa recimo začnem tako: 'Bližnji bi me opisali kot' blablabla.

Zatem na hitro opišem svoja znanja in sposobnosti, naštejem jezike ki jih obvladam, če gre za kako takšno delo, na tem mestu tudi nakažem, da bi pač moje znanje jezikov prav prišlo v takem "mednarodnem okolju", ampak to je ipak odvisno od dela in predvsem, kje se služba nahaja.

V zadnjem odstavku napišem, česa si želim, kaj od tega dela pričakujem.

Na koncu spet en povezovalni stavek, nakažem pripravljenost na razgovor in dodatna vprašanja / pojasnila, pozdravna fraza in to je to.

Potem pa to malo spreminjam, glede na katero podjetje je. Vsega skupaj malo manj kot A4.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#271 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 January 2013 - 12:57 PM

a mi lahk date kak primer, kako/kaj napišete, kaj od dela pričakujete? nova znanja al kaj?

pa še to: vsi govorijo, da morš napisat, kaj lahko prineseš v podjetje al neki - kaj tuki napisat? svoje izkušnje in znanja, ne vem, js ne bi pisala, da lahk prinesem, ne vem, dobro energijo pa ta jajca.

ja, Sarah, js podobno napišem. zdej sem za ENG verzijo nardila 3 različne, za SLO pa dve - nesem k svetovalki pa da vidmo. :D

Kalypso, js napišem, da so reference na voljo, če se to izkaže za potrebno, nikoli jih ne prilagam kr zraven prijave.

• 0

#272 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2013 - 01:03 PM

Kaj od dela pričakuješ, kaj prineseš organizacijo, ne vem. Jaz napišem da bi pač znanje, pridobljeno tekom študijskih let uporabila in pokazala tudi v praksi, nekaj takega. Pa itak napišeš svoja znanja in sposobnosti, svoje veščine.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#273 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 January 2013 - 05:20 PM

Kar se tiče plače in dela v izbrani smeri - sama osebno opravljam delo, za katerega najverjetneje ne bom plačana, ampak mi pretehta to, da bom imela več izkušenj, novo referenco, spoznala ljudi iz svoje stroke. Dobimo prostor, v katerem delamo, neodvisno od 'šefa', čeprav nam pomaga s svojimi nasveti in mnenji. Super stvar no, mi ni problema delat, vsak dan ob 9h do 6h, 7h. :-) Je pa pač za krajše obdobje, zato mi ni problema. In sem trenutno zadovoljna s takimi projekti, tudi če nič ne zaslužim. Dobim veliko več, kot denar - izkušnje, znanje, povezave. Štipendija mi zaenkrat krije preostale stroške, naslednje leto bo pa že malo precej drugače, si nekak tako predstavljam.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#274 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 January 2013 - 03:30 PM

Sarah & Špela, hvala za odgovor.

• 0

#275 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 18 January 2013 - 06:59 PM

http://job.itak.si/predavanje

• 0

#276 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 January 2013 - 10:22 PM

Vprašanje: kako ve hodite oblečene na razgovor? Koliko elegantno se oblečete, do kje vam je še sprejemljivo, kje je že meja izzivalnosti? Je odvisno na kakšno delovno mesto prijavljaš, etc?

Pred kratkim sem bila na razgovoru za adiministrativno / pisarniško delo, bile smo 4 punce, od teh so vse tri imele relativno kratko krilo (vse nad koleni), žabe (na vzorec) ter škornje (ali salonarje) z visoko peto, razen mene. Ali je se vam zdi to okej? Jaz se za razgovor nikoli tako ne oblečem, pa razmišljam če bi se morda morala, a jaz izpadem premalo urejena? Moj outfit je ponavadi: elegantne hlače (ne kavbojk), v večini primerov srajčka ali kaka druga elegantnejša majica, obuta sem v visoke škornje (brez pet pač), ali v drugih letnih časih balerinke, zraven pokombiniram kakšno rutico okoli vratu, zgornje oblačilo je črn plašč. A sem premalo elegantna? A se dandanes samo krilo smatra za eleganco, je na razgovore priporočljivo hodit v krilu?

Vaša mnenja, razmišljanje? :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#277 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2013 - 10:31 PM

Zanimivo...Moje izkušnje so pa čisto drugačne (prav tako za administrativna- pisarniška dela).

Jaz sem ponavadi na vseh razgovorih še najbolj "poslovno in elegantno" oblečena in se včasih počutim kar čudno, ko so vsi ostali oblečeni čisto vsakdanje. 

Pa čeprav si oblečem samo ene boljše črne hlače, kakšno lepšo enobarvno majico/srajčko in črn blazer + rahlo bolj elegantne čevlje, z srednjo peto.

Krila še nisem nikoli oblekla... se ne bi počutila ok. 

Vse ostale so v jeansu, puloverjih ali drugih običajnih majicah, čez samo običajna jakna/plašč in nobenih posebnih čevljev. Kot da bi prišle direktno iz ulice. Do sdaj sem na razgovoru naletela le na eno, malo starejšo, ki je bila res v nulo poslovno oblečena - še barvno usklajeno torbo-uhane-čevlje je imela. :D

Tako da ne vem... meni se vseeno hlače zdijo boljša izbira kot krilo. Enkrat mi je ena svetovalka razlagala, da včasih ni dobro biti pretirano urejen, ker potem daješ vtis, da boš neproduktiven, ker boš v neudobnih oblačilih tudi v službi in da boš preveč časa posvečal svojemu videzu, namestu delu. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#278 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 January 2013 - 10:46 PM

http://job.itak.si/predavanje

To je brezplačno, ane? Jaz bom tudi šla februarja, v Koper.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#279 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 19 January 2013 - 12:02 AM

Sarah, po opisu se mi tvoja oblačila ne zdijo premalo elegantna. Elegantne hlače (ne kavbojke) se mi zdijo enako elegentne kot krilo. Enako tudi čevlji z ravnim podplatom. Meni sprejemljivo in da ni izzivalno je krilo, ki je nekje do 10 cm nad koleni, krajše ne, pa seveda zgornji del brez globokega izreza, nič prosojnega itd. Sicer nimam pojma, kaj imajo delodajalci raje, a neka pretirana urejenost za razgovor (prav kostim npr.) je meni smešna, ker se mi zdi, da se prav vidi, da si se posebej za to ful zrihtal.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#280 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 19 January 2013 - 12:19 AM

Meni se tudi to ne zdi premalo elegantno, niti mi ni krilo pojem elegance.. Če se drugače bolj casual oblačiš, se verjetno vidi, da se ne počutiš dobro v kostimu s pencil krilom in v petah, zato ni treba pretiravat.

Glede dolžine krila, izrezov in prosojnosti se strinjam, ampak je spet odvisno od službe.  

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users