Se čisto podpišem. Po mojem mnenju bi moral vse urejati ZRSZ, ŠS pa bi se ukinilo.

Zakon o malem delu
Posted 11 April 2011 - 04:18 PM
Se čisto podpišem. Po mojem mnenju bi moral vse urejati ZRSZ, ŠS pa bi se ukinilo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 April 2011 - 05:23 PM
Najlažje je biti ZA, če nimaš nobenega opravka s študentskim delom, to je res.
Mislim sori, res, da nisem več študentka, ampak sem več let delala preko napotnice za študentski servis.
In pri jezikovnih šolah je tako, da ne zaposlujejo, ampak NAJRAJE 'zaposlujejo' preko napotnic, ali s.p.-ja. Jaz sem delala najprej preko svoje napotnice, nato mi je šefica dala ultimat - ali si zrihtam drugo napotnico, ali pa odprem s.p. Najprej sem delala preko brata, nato sem bila primorana odpreti s.p., ker nisem imela druge možnosti. In šele takrat mi je začela teči del. doba.
Sicer pa bi se mi res lahko gladko jebalo zaradi tega zakona, ker nisem več študentka. Ampak se mi ne, ker sem mnenja, da bi dejansko lahko ponudil drugačen sistem, kjer bi bil ŠTUDENT bolj zaščiten. V tem je poanta. Pa saj vsak pozna koga, ki mu niso plačali, ali pa ga čez noč odpustili, brez pravega razloga. Rings any bells?

Bom pa sedaj sedela na svoji riti in čakala, da dejansko nova vlada spiše nov zakon, kjer bomo vsi srečni, in bo volk sit in koza cela.
In potem svizec zavije čokolado.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 April 2011 - 06:01 PM
NAJRAJE 'zaposlujejo' preko napotnic, ali s.p.-ja. Jaz sem delala najprej preko svoje napotnice, nato mi je šefica dala ultimat - ali si zrihtam drugo napotnico, ali pa odprem s.p.
To je to, kar mene mori. Delodajalci bodo vedno iskali zanje najugodnejše rešitve. In kdo mi lahko garantira, da bi bilo z ZMD kaj drugače? Zakaj naj bi delodajalci zaposlovali za določen/nedoločen čas, če pa lahko imajo "male delavce"?
Sem se pogovarjala z znancem, direktorjem večjega podjetja, pa je rekel, da bodo v primeru, da bo ZMD sprejet, pač imeli namesto 3 študentov, ki delajo prek napotnic, 6 ali več malih delavcev - ki pa ne bodo v tem podjetju imeli nobenega upanja na redno zaposlitev in jih bodo lahko kadarkoli odfrcnili.
Vem, da je tako že sedaj, ko študenti delajo prek ŠS, pa tudi nimajo nobene možnosti za redno delo, a vseeno lahko vsaj več zaslužijo in ni omejitev. Se je pa tudi meni že zgodilo, da nisem dobila plačila za delo prek ŠS.
Skrbi me tudi to, da študenti odžiramo delovna mesta tistim, ki so že doštudirali in iščejo redno zaposlitev, ki je ne dobijo, saj podjetja veliko raje zaposlujejo prek ŠS. Kmalu bom tudi sama med njimi, zato razmišljam tudi o tem.
Kot sem že rekla - ZMD ima pozitivne, pa tudi negativne lastnosti. Tudi zdajšnje stanje ni dobro. Nekaj je vsekakor treba spremeniti, ampak ne verjamem, da je ZMD najboljša rešitev.
Poleg tega pa menim, da vsak vidi v ZMD dobro/slabo iz svojega lastnega stališča in pri tem je treba upoštevati tudi to, koliko je kdo informiran o vsej zadevi. Zato se mi zdi kreganje o tem, kdo ima prav in kdo ne, nesmiselno.
Tudi jaz nimam vsega 100% naštudiranega, vem pač to, kar sem prebrala in zasledila iz dokaj verodostojnih virov.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 11 April 2011 - 06:03 PM
Saj noben ne pravi, da je najboljša rešitev, je pa zagotovo BOLJŠA od trenutnega stanja in ni mi jasno,
kako to študentje ne vidijo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 11 April 2011 - 06:09 PM
Saj noben ne pravi, da je najboljša rešitev, je pa zagotovo BOLJŠA od trenutnega stanja in ni mi jasno, kako to študentje ne vidijo.
To je tako, kot da bi rekla: "Saj bog obstaja! Kako da ljudje tega ne vidijo?"

Čisto subjektivno in odvisno od tega, kaj je kje kdo slišal in si prebral. Po tvoje je mogoče res boljša rešitev, ampak očitno ljudje mislijo drugače. No, vsaj tistih nekaj %, ki so šli na referendum.

Posted 11 April 2011 - 06:11 PM
Ja no, ni čisto tako, lol.
Stvari so jasne in če si zakon prebereš in primerjaš ureditev zdaj in ureditev na podlagi tega zakona, lahko
objektivno ugotoviš, da bi bil položaj študentov glede dela boljši. Ne najboljši in blesteč, ampak BOLJŠI.
Ljudje so se pa itak odločali na podlagi vsega drugega, samo na podlagi tega ne, kar je v ZMD napisano.
To pa je dejstvo.
btw: Boga ni, jebemo boga. ˘-˘
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 11 April 2011 - 06:15 PM
Stvari so jasne in če si zakon prebereš in primerjaš ureditev zdaj in ureditev na podlagi tega zakona, lahko
objektivno ugotoviš, da bi bil položaj študentov glede dela boljši.
Kaj pa položaj drugih?

Ne bomo večno študenti...
Preden se bo pri nas karkoli na boljše premaknilo, bo še trajalo, pa šlo prej verjetno še na slabše...

Posted 11 April 2011 - 06:17 PM
Nekoč bomo (ako ljubi Bog da, seveda) tudi penzionisti in vidiš - bi lahko kaj malega zaslužili po tem zakonu. ;p
Posted 11 April 2011 - 06:26 PM
Še lažje je pa biti proti, če ti je v interesu, da serjejo po tebi in te imajo kot študenta za NULO na delovnem mestu.
niso povsod nula, ne vem zakaj naj bi sploh bili nule, dokler je izbira študentskih del ogromna in lahko kadarkoli odidejo, saj jih do delovnega mesta, ki ga opravlja kot študent ne zavezuje nič

jaz sem ogromno delalal preko študenteskega servisa in sem vedno imela same pozitivne izkušnje, če ne bi, bi šla drugam.
Posted 11 April 2011 - 06:31 PM
Ja, ampak nimaš pa od svojega študentskega dela niti enega dneva delovne dobe, to zame ni pozitivna izkušnja.
Posted 11 April 2011 - 07:20 PM
Posted 12 April 2011 - 01:06 PM
Glede več štipendij se tudi meni zdi, da iz tega ne bi bilo nič. Saj so že lani ali kdaj, govorili, da bodo štipendije višje in jih bo več...ja ja.
Glede več rednih zaposlitev tudi ne vem, če bi jih bilo kaj več. Kot je ena že napisala, bi delodajalci verjetno namesto nekaj študentov imeli več malih delavcev in jih potem po oddelanem številu ur zamenjali z novimi.
Meni se še vseeno zdi vštevanje v delovno dobo glavna prednost, pa četudi se šteje samo en del.
Velik del študentov pomoje ni bil dobro seznanjen z vsebino in so poznali samo tisto, kar so jim študentske organizacije rekle.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 April 2011 - 01:09 PM
Sicer pa menim, da je študentskemu delu počasi odklenkalo. Ker ta zakon ni bil neki nov veter v tej smeri, o ukinitvi se prazaprav razmišlja že par let. Počasi se bo tudi to uresničilo, pa če so študentje še tako proti. Ne pravi, da se bo uresničilo kmalu, v roku parih mesecev, ampak recimo v roku enega mandata pa že.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 12 April 2011 - 02:08 PM
In močno dvomim, da študentje niso prebrali zakona
Meni gre pa prav na jetra, kako se (tudi tukaj na forumu) govori, kako smo študentje glupi, da nismo seznanjeni z zakonom in nevemkajše. Right, če nisi za, si pa kar glup.

Če bi jaz redno delala prek ŠS, bi bila še toliko bolj proti, zaradi omejitev. Delodajalci pa ponavadi s tabo delajo, kot si zaslužiš.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 April 2011 - 03:19 PM
Meni gre pa prav na jetra, kako se (tudi tukaj na forumu) govori, kako smo študentje glupi, da nismo seznanjeni z zakonom in nevemkajše. Right, če nisi za, si pa kar glup.

Jaz sem si to mnenje ustvarila na podlagi tega, s kakšnimi razlogi je večina študentov bila proti. In ja, na podlagi
tega lahko rečem, da so glupi do konca. Ne zaradi česa drugega. Pa dovolj o tem, ne da se mi več. XD
Jaz sem si zakon prebrala. 2x. Ti, ki si proti, pa kolikokrat? Ne laži se! XD
Glede tega, da delodajalci s tabo delajo tako kot si zaslužiš, pa v večini primerov ne drži. Realnost je žal veliko
bolj kruta, veš.
Posted 12 April 2011 - 03:24 PM
2X, ker sem blond.

Če bi bila res zelo proti, bi šla na referendum, tako pa nisem šla.
Jaz nimam nobene slabe izkušnje glede ŠS. Nisem in ne bom nikoli delala kot kelnarica, ampač pri morebitnem oz. zelo verjetnem bodočem delodajalcu, kjer bom redno zaposlena.
― V. Van Gogh
Posted 12 April 2011 - 03:29 PM
Ne ... res? Pridna. ˘-˘
Posted 12 April 2011 - 03:30 PM
Ja. -)
― V. Van Gogh
Posted 12 April 2011 - 07:24 PM

Če bi jaz redno delala prek ŠS, bi bila še toliko bolj proti, zaradi omejitev. Delodajalci pa ponavadi s tabo delajo, kot si zaslužiš.
Ko že govorimo o omejenosti...si tvoj oči pol ne zasluži plače?
Tole zveni kot tekmovanje užaljenke, ki išče kako usekati pod pas
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 April 2011 - 07:32 PM
In kaj ima redna služba zveze s ŠS-i?

Sicer pa ne poznam študenta, ki bi bil (pretirano) nazadovoljen z delom prek SŠ-a, kvečjemu imajo probleme delo dobit.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users