Jump to content

Photo

Koliko jih je bilo?

• Please log in to reply
456 replies to this topic

#261 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 10 September 2006 - 08:41 PM

QUOTE(_M_)
QUOTE(DiLeMa)
... Jaz zase vem, da sexam izključno zato, ker mi paše in si to želim.
Mislim tudi, da ne bi mogla imet s tipom one night standa, ki bi vključeval sex ... meni je to ena ful preveč osebna stvar, ki jo lahko delim le z ljubljeno osebo...

Pol pomoje (upam, da se ne sliš grdo) še nisi naletela na moškega/fanta, ki bi te tako privlačil, da bi šla seksat z njim izključno na podlagi potebe, želje, strasti...
Jst sm in lahko rečem, da sm si takrat tega želela prav tako močno, kot si je pomoje on, in nism tega storila zato, da bi mu ustegla, ampak je bil res noro dober tip biggrin.gif in že neki časa ena kemija med nama v zraku...

Ne sliši se grdo, vendar pa se ne strinjam. Tudi ne vem če si me zastopla ... ti si tega tipa pred sexom nekaj časa poznala, če praviš, da je bila med vama že nekaj časa kemija ... jaz govorim tle o one night standu, ko nekoga spoznaš nekje in se vse razplete in a matter of hours na kakšnem žuru. Sem v svojih samskih dneh srečala natanko dva tipa, ki sta me obrnila na glavo do konca, oba spoznala na dve različnih žurkah, tisto noč me je vleklo k njima tako, da groza, ko sem ju videla ... takoj sem se naježila, čist me je bilo konec. Z obema sem potem še isti večer pristala skupaj ... lizarjenje, mečkanje, uglavnem blo je vroče, ampak ko je naneslo na dejanski sex ... enostavno nisem mogla, vleklo me je tja, pa se mi je istočasno grozno upiralo ... tujec, tujec, tujec ... to je vse, kar sem imela v glavi. In nisem mogla, jaz za sex vseeno potrebujem neko podlago, poznanstvo, prijateljstvo. Ni rečeno, da bi morala bit z njim v zvezi, morala bi ga pa poznat vsaj nekaj časa in ga štet vsaj za tko površnega prijatelja. Da bi pa enega prvič videla v enem diskaču na primer in potem sexala z njim ... uh, to pa definitivno nikakor ne. Pa lahko kdorkoli reče, da se zarečenega kruha največ poje, jaz sem prepričana, da tega ne bi mogla.

Kar se tiče privlačnosti ... včasih je psihična blokada pač premočna. Mene moj fant neverjetno privlači, že od začetka me je. Sex z njim mi je nekaj najlepšega in najboljšega, pa vseeno vem, da če bi ga spoznala nekje na enem žuru, ne bi nikakor mogla takrat sexat z njim, pa tudi če bi me že takrat tako zadelo ... sej pravim, pri meni sex mora imet neko podlago.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#262 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 10 September 2006 - 08:52 PM

jp ja, js se čist strinjam z dilemo. pr men je tut tko. zdejšnga tipa sm spoznala na žuru ene 3 ure sva se nonstop mečkala ampak dol se pa nism hotla dat. pač ne morm. mam vgrajen v glavi in mi je čist prov tko.
  • 0

#263 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 10 September 2006 - 09:39 PM

Jst pa mislm, da je treba razlikovat seks, kjer je edina skupna točka zgolj seks in pa seks, kjer seks ni samo seks ampak je še nekaj bolj poglobljenega in kjer so prisotna čustva oz. kemija. Meni osebno tak seks veliko več pomeni in se mi pač ne more primerjat s seksom, kjer tega ni.

Pač se razlikujemo. Ni vsem dovolj samo mednožni pribor in pa fuk potreba in tle je treba razumet to. Važno, da vsak dela tist kar mu paše in da ve zakaj to dela.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#264 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 10 September 2006 - 09:44 PM

QUOTE(miss*sixty)
mednožni pribor

Jaz se valjam tule od smeha!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Se pa drugače popolnoma strinjam.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#265 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 10 September 2006 - 09:45 PM

js pa ne morem tega primerjat, ker seksa brez čustev še nisem doživela. pa ga po moje tut ne bom.
  • 0

#266 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 10 September 2006 - 09:47 PM

QUOTE(Darla)

Pinga je že razložila biggrin.gif
Dobr, vem, da sm mal staromodna. Izhajam pač tud iz tega, da prezgodnja spolnost pušča posledice (tako telesne, še bolj pogosto pa duševne). Miselnost večine ljudi je pač naravnana preveč hedonistično, da bi s takimi stvarmi še malo počakali, pa bi bilo kasneje slajše twisted.gif Za seks ni nikoli prepozno, je pa velikokrat prezgodaj.
Aja, se opravičujem, če sem koga užalila s poimenovanjem mladoletnikov otroci ... ni bil moj namen. Vendar, dejstvo je, da jih je prekleto veliko v teh letih zeloooo otročjih (to se kaže tudi v raznih romancah za 3 tedne, lizarjenjem vsak vikend v diskačih itd), čeprav se najde tudi kak zrel vmes. Je pa teh dosti manj, zato si tu upam posplošiti.
Me pa zanima nekaj. Starostna meja prvega spolnega odnosa se niža. Za večino je danes normalno, da seksajo 15 in 16-letniki. Kaj bo pa z našimi pravnuki, če bo šlo tako naprej? Bodo seksali pri 10-ih?
Torej, še enkrat: my whole point je, da ne razumem tega prehitevanja svojega telesnega in predvsem čustvenega razvoja. Ampak saj, vsak je odgovoren za svoje telo. Žalosti me samo, da bi toliko negativnih posledic lahko zlahka preprečili, če bi še kako leto ali dve počakali.

Darla tole si pa zelo fajn povedala in se strinjam s tabo smile.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#267 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 10 September 2006 - 09:47 PM

QUOTE(pinga)
js pa ne morem tega primerjat, ker seksa brez čustev še nisem doživela. pa ga po moje tut ne bom.

What she said.
  • 0

#268 jaca

jaca

sramežljivec

• Člani
  • 4 posts

Posted 12 September 2006 - 08:35 AM

ja, sam kaki "občasni" one night standi tud morjo bit, js osebno ne vem kak bi brez tega, ker če nimaš resnega tipa...
  • 0

#269 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 September 2006 - 08:44 AM

QUOTE(jaca)
ja, sam kaki \"občasni\" one night standi tud morjo bit, js osebno ne vem kak bi brez tega, ker če nimaš resnega tipa...

saj one night stand ni edina rešitev, če nimaš resnega tipa. omisli si stalnega ljubimca, hehe.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#270 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 12 September 2006 - 09:29 AM

Ne, razumem Darlinih 'negativnih posledic' prehitrega seksa. Dobro, nosečnost in spolne bolezni. Ampak to so negativne posledice seksa nasploh, pa če seksaš pri 15-ih al pa 25-ih.

Druga stvar, ki me je malce zbodla pa je to, da je označila lizarjenje v diskačih itd. kot neko otročje obnašanje. Meni se namrč zdi, da je to in vse kar spada zraven normalno odkrivanje nasprotnega spola in spolnosti v najstniških letih.
  • 0

#271 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 12 September 2006 - 12:11 PM

Vidim, da očitno nisem dobro razložila teh negativnih posledic (čeprav sem jih že vsaj 2x omenila). Kaj mislim s tem? Niti ne toliko nosečnosti in sb (čeprav se bo tudi to dvoje prej zgodilo neki 15-letnici kot nekaj let starejši punci, ki je precej bolj odgovorna in osveščena, kar se tega tiče.
Mislim predvsem na psihične posledice. Dam primer: dekle, ki je prezgodaj začelo s spolnostjo. Recimo, da se je v to spustila tudi zato, ker je želela ugoditi fantu (vsi vemo, da to ni redek pojav). Seks ji je recimo ok, ampak v njem v resnici ne uživa, kaj šele, da bi doživela orgazem. Čez čas se začne spraševati, kaj je z njo narobe. Postaja vedno bolj zaskrbljena in sčasoma zagrenjena. Ne pride pa ji na misel, da na spolnost v resnici še ni pripravljena, kar pa je tudi vzrok za njeno težavo. Telesno je že zrela, psihično pa še zdaleč ne. Recimo, da po enem letu zamenja fanta in misli, da bo z novim bolje, seveda pa ne mora izbrisati negativnih čustev, ki jih je hočeš nočeš na nek način ponotranjila med prejšnjim razmerjem. Seveda se lahko zgodi, da take težave izginejo. Dejstvo pa je, da je na svetu ogromno žensk, ki ne bodo zaradi takih posledic nikoli uživale v spolnosti. Take so ponavadi označene za frigidne s strani šovinistov, ki nimajo pojma, od kod to izvira. Ampak, temu bi se lahko izognile, če bi počakale na pravo starost (kar 15 ali 16 let definitivno ni), ko bi si spolnosti resnično želele. Ne mislim hormonov, itak so vsi potrebni ko pes pri teh letih. Mislim na nekaj globljega, kar pa je očitno nepomembno v današnjem času. Spolnost je zares lepa šele takrat, ko nam partner nekaj pomeni. Menjavanje fantov vsake 2 ali 3 mesece ni nobena ljubezen. Imam eno zelo dobro prijateljico, ki mi je zaupala, da je začela s seksom pri 14-ih. Radovednost pač, pa še tip je pritiskal nanjo. Že takrat ji seks (logično) ni bil nič posebnega; tudi z naslednjimi fanti ji ni bil. Danes je stara 22 let in še nikoli ni doživela orgazma, niti kaj posebej uživala v seksu. Šla je tudi k psihologu, kjer je sama ugotovila, da je eden glavnih vzrokov za to veliko prezgodnji začetek s spolnostjo. Takih primerov je ogromno. Saj, ponavljam se kot papiga: za spolnost moramo dozoreti. Resda neke ostre meje ne morem postaviti, ampak noben 15-letnik ni zares pripravljen na to. Tudi leto ali dve kasneje je le redkokdo. Seveda nimajo vsi takih posledic (kar čutim, da me bo kdo napadel s tem), ampak a ni škoda, da je zaradi takega rinjenja v zgodnji seks samo ena ženska prikrajšana za kar nekaj let užitkov? Meni se zdi, da je.
Saj ne zagovarjam devištva do poroke, to upam, da je jasno. To se mi zdi ravno tako trapasto kot seks pri 15-ih. Zagovarjam samo, da se počaka, da si res pripravljen, ne samo pod vplivom hormonov in pohote.

Kar se pa lizarjenja v diskačih tiče ... ja, to se mi zdi skrajno otročje. Poljub je zame nekaj intimnega in tega ne morem deliti z nekom, ki ga prvič vidim. Če ve lahko, super. Sem se enkrat pogovarjala s kolegicami in me je skoraj kap, ko so povedale svoje številke. Tudi po 30 ali pa še več so jih dale čez. Ene se sploh niso spomnile, koliko jih je bilo. Tega ne morem razumeti ... še številke ne vejo več!!! Dobro, imena ... ampak številke! Kako lahko dovolite, da se vas tako intimno dotika kar en neznanec? Ker to ponavadi niso samo poljubi, ampak še razno šlatanje itd. Ma dobr, bom nehala, ker že zdaj veljam za čudakinjo najbrž.

Aja, pa če koga zanima: stara sem 21,5 let in v življenju sem se poljubljala z dvema moškima (ravno dva dni nazaj s tem drugim :love3: ). Sem v enem obdobje kar precej hodila ven, tipi so me obletavali ko muhe dr... laugh.gif pa se mi je obračalo že ob misli na to, da bi se me dotikal kar en neznanec. Pa sm bla tud orng potrebna biggrin.gif enostavno nisem mogla. Pa da ne bo kdo mislil, da sem bila vzgojena v neki strogi verski družini. Le malo stvari tako preziram kot RKC, cerkve pa že 10 let niti od daleč nisem videla laugh.gif

Tale klobasa je bila moj zadnji prispevek v tej temi. Samo hotela sem dokončno razčistiti svoje stališče.

Lep dan vsem. Jaz grem spat. 8)
  • 0

#272 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 12 September 2006 - 01:23 PM

darla, ne, nisi nobena čudakinja. wink.gif samo dejstvo ostaja, da smo si pač različni in posledično drugače gledamo na te stvari. meni je recimo neznansko seksi, ko sva z dečkom oba malo tipsy in se lizariva med plesom v diskaču in si na razne načine namigujeva marsikaj. pač odvisno od posameznika. s tem, da bi jaz moteče označila namerno iskanje pozornosti in da ko že dobi kaka taka bejba tipa tam v diskaču, se potem še vsem na očeh lizari, češ, kok je ona iber uspešna pri tipih pa to. to mi je pa otročje. sam se pa to obnašanje razlikuje od lizarjenja z dečkom, ker midva ne rabva pozornosti drugih, ko sva skupi, sva si sama sebi čist zadost. biggrin.gif

zdej pa še to in ono o posledicah seksa .... ej, sej lahko je bedno seksat tut kakšni 20+ in vseeno privoli, ker je dost naivna, da verjame, da pač tipu more dat.

jaz če sem v feelingu, mi ni nič narobe, če me šlata in lizari neznanec. biggrin.gif

samo jaz še vedno v primeru darle zaznam neko naivno vero v popolnost in idealno razmerje. mislm, tega ni - prej ko zveš, bolje je. biggrin.gif pa tut full neki se prpravlat pa prpravlat ... mislim, slej ko prej bodo šle priložnosti mimo tebe. pa komu zna izbirčna bejba delovat tut vzvišena (to sem jaz že tolkokrat slišala, da mi je to postal kompliment in ne žalitev biggrin.gif) ....

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#273 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 12 September 2006 - 01:41 PM

QUOTE(Darla)
Tega ne morem razumeti ... še številke ne vejo več!!! Dobro, imena ... ampak številke!

no, men se pa glih to oštevilčevanje zdi brez potrebe...eni pac ne najdemo takoj nekoga s katerim bi se takoj ujele (telesno..) in js pac rada probam preden se kaj resnega naplete (nekaterim to ni vsec..pa kaj?) zakaj to delam? ker nocem, da bi spoznala tipa, k bi se ful ujela in na konc bi vidla, da se pa v spolosti ne morma..(ne seksam zdj vsepovprek wink.gif ) kaj sem sploh hotla povedat? aja..rekla si, da bi si vsaj stevilko mogle zapomnat, ce si ze imen ne.. js si imena zapomnem, ker se mi zdijo pomembnejsa od stevilke..stevilke tistih, s katerimi sm se poljuljala, pa res ne morm kr izstrelit smile.gif
upam, da sm napisala vsaj dokaj razumljivo..
  • 0
it's not pms, it's you..

#274 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 12 September 2006 - 01:43 PM

QUOTE(*mala*)
no, men se pa glih to oštevilčevanje zdi brez potrebe...eni pac ne najdemo takoj nekoga s katerim bi se takoj ujele (telesno..) in js pac rada probam preden se kaj resnega naplete (nekaterim to ni vsec..pa kaj?) zakaj to delam? ker nocem, da bi spoznala tipa, k bi se ful ujela in na konc bi vidla, da se pa v spolosti ne morma..

izrazim strinjanje. wink.gif
  • 0

#275 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 12 September 2006 - 05:33 PM

Mene Darla zdaj z niti enim samim stavkom ni prepričala. Sicer vem, da to ni bil njen namen, ampak sem pustila to možnost odprto, preden sem začela brat. In me ni. Meni je tisti primer mladoletnice totalna fikcija, ki nima nobene osnove v realnosti, drugi primer tiste punce, ki jo Darla pozna, pa mi je prav tako absurden, sploh da je pri 22-ih s tabo nekaj narobe, ker ne doživiš orgazma. Tudi tega se je treba naučit.

Ne vem, od kod ideja, da so 20-letnice bolj osveščene, ker dandanes že vsak otrok ve, kaj je kondom in zakaj se uporablja. Osveščenost mislim, da ni problem, problem je bolj v odgovornosti, ki pa je tudi marsikatera 20+ letnica nima.

Tisto dejstvo, da je ogromno žensk, ki zaradi takšnih stvari ne bodo nikoli uživale v spolnosti, je pa itak iz trte zvito. Ker 'nikoli' je malo veliko časa. wink.gif

Aja, še to. Ne vem na podlagi česa lahko nekdo trdi, da nobena 15-letnica ni pripravljena na spolnost. Kaj to je zdaj neko strokovno mnenje al kaj?

Pa tisto o številu tipov, s katerimi smo se poljubljale - jaz pojma nimam o kaki številki, pravzaprav so mi bili od nekdaj veliki reveži tisti, ki to štejejo. biggrin.gif

Zdaj nisem hotela nobenega užalit, najin pogled na življenje je pač ful drugačen. Moje prepričanje pač izvira iz tega, da je življenje eno, in po mojem mnenju si je treba dat duška, ga živet in sledit srcu (ti praviš pohoti biggrin.gif ), poleg tega mi je pa zdaj, ko sem v resni zvezi hudo žal, da nisem pred tem poljubila še tistih nekaj tpov, ki so mi bli vedno všeč. Po mojem ravno ne bi blo kakih hujših posledic. wink.gif
  • 0

#276 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 12 September 2006 - 05:46 PM

Ah dejte no, dejte...noben me ne bo prepričal, da je punčara pri 14 pripravljena na sex... Mogoče sem ena redkih, ampak strinjam se z Darlo!
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#277 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 12 September 2006 - 05:55 PM

še marsikatera pr 20 ne ve zakaj jo ma....
Fizično so že lahko pripravljene na seks... kar se pa pošlihtanosti v glavi tiče...no way. Ne pri 14. Pri 14 sem jst še razmišljala katero igračno naj stran vržem, da jo bom čim manj pogrešala (i was a plushtoy freek).
  • 0

#278 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 12 September 2006 - 05:56 PM

Kaj zaboga sploh pomeni bit pripravljen na sex? Nobena ni pripravljena, ker enostavno ne ve, kako vse skupaj v resnici je, dokler dejansko ne proba! Meni gre tako zelo na živce to strašno poveličevanje sexa v neslutene nadnebesne višave. V prvi vrsti gre še vedno za izpolnitev nekega naravnega nagona, samo ljudje smo iz tega naredili nek strašen bav bav in nevem kaj še vse, od tod tudi vse frustracije in strah. Sej ne rečem, da se je treba zdej fukarit za vsakim vogalom in z vsakim možnim prostovoljcem, ampak come oooooon ... tle ne gre za jedrsko fiziko, ampak za nekaj, kar je vgrajeno v vsakem od nas, nekaj popolnoma naravnega in prirojenega!!

Kaj pomeni biti pripravljen na sex? To si lahko vsak razlaga po svoje, popolno pripravljenost bi pomenilo, da imaš stalnega super partnerja, da sta finančno neodvisna in dobro preskrbljena ter da vaju ne skrbi, kako bo, če slučajno dobita otroka in ga bosta lahko gor spravila ... ker konec koncev obstaja možnost za zanositev tudi če uporabljaš kontracepcijo. Če že gremo v ekstreme ...

To je meni taki bullshit, no ... ampak res. Ta kvazi pripravljenost na sex, ki je itak neobstoječa, ker nihče ne ve, točno v kaj se spušča, dokler ne proba. In tiste fore, kako je slab prvi sex z mladih letih dekletu zafural celotno življenje, je naravnost absurdno ... če se je to zgodilo, je moralo bit vmes verjetno še dosti drugih stvari v ozadju, ne pa malce ponesrečen sex pri 16ih. Če je šlo pa za razne zlorabe in podobno, je pa to že druga zgodba ...

Ne rečem, da je zdej kul, da sexajo 12-14 letni otroci, ker to je konec koncev še otrok v polnem pomenu besede, vendar pa se mi zdi sex pri 16ih dan danes čisto sprejemljiva zadeva, to so ljudje v srednješolskih letih, ki imajo večinoma že pošlihtano v glavi in se zavedajo posledic sexa ... če bodo uživali ali ne, pa sploh ni tako zelo odvisno od let, ampak od marsičesa drugega.

Sicer je pa to samo moje skromno mnenje, seveda.
  • 0

#279 veselasmrketa

veselasmrketa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 168 posts

Posted 13 September 2006 - 12:06 AM

blink.gif http://www.dnevnik.s...ce/svet/199807/
ne morem verjet kaj se dogaja po svetu
  • 0

#280 Neytiri

Neytiri