Jump to content

Photo

Ustna higiena

• Please log in to reply
560 replies to this topic

#261 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 17 May 2013 - 09:32 PM

Pa a si v živo že kdaj videla te ščetke? Večina jih oceni glede na mesto do katerega želijo priti z njo in nato kupijo. Drugače pa ti določi pravo velikost lahko tudi zobozdravnik ali ustni higienik.

A ti bi rada čistila vse medzobne prostore, ali samo določenega, ki je večji?

• 0

#262 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 17 May 2013 - 10:49 PM

Meni je zobozdravnica dala zastonj držalo in zraven je bila ena rdeča ščetka, tako da sem po tisti malo primerjala. Rdeča mi je premajhna, bela mi je v redu, pridem med vse zobe z njo, edino med zadnja dva na eni strani zgoraj. Približno ti lahko tudi pri zobozdravniku ali higieniku povejo, kot je že bilo omenjeno. Čeprav moji mami zobozdravnica tudi ni natančno uspela določit. Mogoče ti bo ena velikost prav za vse zobe, mogoče pa boš rabila dve različni, eno za sprednje zobe in eno za zadnje, ki so bolj stisnjeni.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#263 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 26 May 2013 - 12:40 PM

jaz sem si omislila ionsko zobno ščetko. danes sem jo dobila in si dvakrat umila zobe. moram reči, da so moji zobje spolirani. popolnoma gladki, kot bi bili iz plastike. non stop se jih dotikam z jezikom. bom poročala kako bo na dolgi rok. zaenkrat (po dveh uporabah) sem zadovoljna.

Supergirl, kako si kaj zadovoljna s ščetko?

• 0

#264 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 June 2013 - 07:12 AM

Jaz sem spet na Curaproxu, fant ima pa Sonicare. Oziroma jaz malo menjam.

Me pa zanima katere ščetke za medmestne prostore uporabljate? Te od Curaprox so kar OK, ampak jaz moram imeti tisto najmanjšo, zeleno, ker ima vse zobe tesno enega poleg drugega.

Se mi zdi pa kar učinkovita stvar, no, bom redno uporabljala, poled nitke, itak.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#265 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32261 posts

Posted 23 June 2013 - 09:57 AM

Jaz sicer še nisem poskusila teh ščetk, ampak ponekod že zobno nitko težko spravim, saj imam zobe ful skupaj in še vse 4 modrostne, tako da prostora skoraj ni...

• 0

#266 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 June 2013 - 10:55 AM

Ja, enako. Jaz imam tudi vse 4 modrostne zunaj. Ampak majhna zelena ščetka gre vmes, seveda med peticami, šesticami, itd. Ne med enkami in dvojkami, itd.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#267 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 23 June 2013 - 02:55 PM

Jaz uporabljam Curaprox medzobne ščetke, drugih še nisem probala. Imam pa belo. Na eni strani zgoraj je med osmico, sedmico in šestico ne spravim, ker imam tisti modrostni zob malo postrani, tako da tam pač samo z nitko grem.

• 0

#268 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 June 2013 - 07:44 PM

Jaz imam od Te Pe pa ravno tako najmanjšo, ki je v roza barvi ne spravim povsod. So pa tudi od curaprox v redu, so mi pa od Te Pe malenkost boljše, ker se mi zdi, da dlje časa zdržijo. V času zobnega aprata pa sem največ uporabljala zelene, za med žice. 

tepe-interdentalna-scetka-original-16430

Tepe.png

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#269 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 27 June 2013 - 08:32 PM

Cenovno so najbrž podobne Curaproxovim ali so kaj cenejše? Kje se jih dobi?

• 0

#270 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 28 June 2013 - 03:28 PM

Muller. Če se prav spomnim so cene tam-tam ja.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#271 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 04 July 2013 - 09:11 PM

Jst pa ne vidim nekaj ful smisla v teh medzobnih ščetkah. Zdaj jih uporabljam le zaradi aparata na zgornjem loku, to zeleno, najtanjšo, pa še ta mi gre le med 76, 65, na eni strani celo med 12, spodaj pa še vedno le nitkam, se mi zdi učinkovitejše.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#272 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 11 November 2013 - 06:11 PM

A je katera že sprobala?

852311-himalaya-herbal-s.jpg

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#273 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 22 November 2013 - 05:09 PM

Jaz sem si tudi kupila tele Te Pe, ker za manjšo ceno dobiš 3 več kot pri curaprox, uporabnost je pa popolnoma ista. So mi pa te ščetke veliko boljše kot nitka, predvsem pa veliko bolj preproste za uporabo.

• 0

#274 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16948 posts

Posted 07 December 2013 - 10:58 AM

Jst pa ne vidim nekaj ful smisla v teh medzobnih ščetkah. Zdaj jih uporabljam le zaradi aparata na zgornjem loku, to zeleno, najtanjšo, pa še ta mi gre le med 76, 65, na eni strani celo med 12, spodaj pa še vedno le nitkam, se mi zdi učinkovitejše.

Jaz pa brez tega ne morem živet. Zaradi žičke, ki jo nosim odkar sem zaključila ortodontsko zdravljenje, da ohranja dosežen rezultat ne morem nitkat. Tako da so te ščetke praktično edino s čimer lahko očistim medzobne prostore.

Zaradi stresa imam zadnji mesec pogosto vnete dlesni. Enkrat tu, enkrat tam. Zanima me ali ima katera kak učinkovit nasvet kako se izogniti oz. preprečiti to?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#275 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 07 December 2013 - 07:54 PM

Grgranje propolisa.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#276 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 07 December 2013 - 09:42 PM

A je katera že sprobala?

852311-himalaya-herbal-s.jpg

Jaz imam metino. Očisti super, sam meni ni všeč okus. Ne vem pa, če ima ta kak drugačen okus.

• 0

#277 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 December 2013 - 09:59 PM

Himalaya zobne paste so okej, jaz pogosto kupim, menjujem med njimi in Angeliko. Doticno (Saprkling White) imam trenutno doma, ampak nisem se nacela.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#278 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 19 December 2013 - 03:50 PM

Me pa zanima katere ščetke za medmestne prostore uporabljate? Te od Curaprox so kar OK, ampak jaz moram imeti tisto najmanjšo, zeleno, ker ima vse zobe tesno enega poleg drugega.

Se mi zdi pa kar učinkovita stvar, no, bom redno uporabljala, poled nitke, itak.

jaz se si jo šele zdaj kupila. Imam problem, da imam tako nabite zobe, da z nitko skoraj nikjer ne pridem skozi (če pa na silo, pa tako priletim v dlesen, da takoj začne krvavet.

Tudi s temi (najmanjšo) ne pridem povsod, grem pa, kjer grem lahko.

Kdaj uporabljate te ščetke, pred ali po "ta pravi" ščetki?

Jaz sicer še nisem poskusila teh ščetk, ampak ponekod že zobno nitko težko spravim, saj imam zobe ful skupaj in še vse 4 modrostne, tako da prostora skoraj ni...

meni že toliko časa krvavijo dlesni in nimajo pojma kaj naj naredijo z mano, da se je že dlesen malo znižala in imam zdaj prostor spodaj.

Grgranje propolisa.

lahko prosim kaj več napišeš o tem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#279 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16948 posts

Posted 19 December 2013 - 04:17 PM

Jaz uporabim medzobno ščetko po taglavni. :)

Zobozdravnica mi rekla, da je ravno pri takih, ki imajo zobe zelo skupaj in ne morejo nitkat še posebaj pomembna uporaba medzobnih ščetk. Načeloma je itak zob pri dlesni nekoliko ožji kot zgoraj, in potem tudi če jih imaš zgoraj čisto skupaj, da ne moreš skozi z nitko (kot jaz) je spodaj malenkost več prostora in je treba očistit. 

Kami  vnete in posledično krvaveče dlesni so lahko včasih posledice določenih zdravil ali pa spadaš med tiste, ki imajo zelo občutljive dlesni, ki se vnamejo kakor hitro se malo več oblog nabere. Baje pri tem pomaga edino dobra ščetka in tehnika čiščenja, pa kaka pasta za občutljive dlesni ala parodontax, aronal, etc. In seveda žajbelj in kamilica. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#280 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 19 December 2013 - 06:46 PM

lahko prosim kaj več napišeš o tem.

Dlesni si namažemo z vatirano palčko ali grgramo emulzijo propolisa v vodi (20-30 kapljic 10 % propolisa)večkrat dnevno. 

http://med.over.net/...php?390,6634633

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users