Jump to content

Photo

Smoothie

• Please log in to reply
280 replies to this topic

#261 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 04 June 2013 - 12:55 PM

Pa poskušaj različne kombinacije sadja. Sadje načeloma zavira vnetne dejavnike.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#262 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85847 posts

Posted 26 February 2014 - 05:34 PM

Snickerdoodle Smoothie

12782164085_d4373141a9_z.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#263 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 March 2019 - 06:31 AM

Glede na to, da zaradi casovne organizacije ne obstaja drug nacin, da pokonzumiram vecje kolicine sadja/zelenjave, sem uvedla smutije. Sadni niso problem, ker pac vrzes noter vse zivo, pa se vedno pase, bolj me mucijo zelenjavni - sploh, ker sem danes uspela narediti najverjetneje najogabnejsi smuti vseh casov. Dala sem spinaco, vodo, maline, borovnice, pol banane in je okus res... zanimiv. Ciljala sem pa na green smoothie, ko pa sem avtomatsko vrgla noter jagodicevje, mi je postalo jasno, da sem zafrknila. :lol: Pliz pliz pliz, a ima kdo res preverjeno dober recept/namig za zeleni smuti, bom vecno hvalezna.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#264 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 04 March 2019 - 07:22 AM

Jaz damvedno isto. Spinaco, eno banano, en avokado, arasidovo maslo (1 zlica) in mandljevo mleko. Meni je super.
Se pa tudi jaz se za zelenjavne priporocam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#265 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 04 March 2019 - 07:23 AM

Uh, umrem s toliko mascobe naenkrat, pretezko mi je. :oops:
  • 0
Pablo Picasso

#266 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 04 March 2019 - 07:25 AM

Meni se tvoj miks ne bere slabo, mogoče si dala preveč špinače? Sveza mlada se sicer najbolje obnese. Drugače je pa za začetek mogoče še bolj fajn motovilec (2-3 banane+mango+ingver+motovilec), pa poleti si večkrat naredim tudi enega s sopkom peteršilja (spet: začni z manj) in s pol (hladne) kumare (torej 3 banane+1/2kumare+peteršilj+ingver).

Od jagodičevja dam včasih zraven se jagode ali maline, ne pa vedno. Mi je lepše v sadnih smoothiji, drugače dobis nek grd rjav pripravek iz blenderja :D Pa žlico ali dve mletih lanenih semen se znam vsipat not.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#267 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 04 March 2019 - 07:59 AM

Ja je kr energijska bomba...sam jst ne vem...ocitno sem edina oseba na svetu k je po enem avokadu takoj lacna :lol:
Tud ta smoothie me ne nasiti za ful dolgo...to mam jaz za malico
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#268 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 04 March 2019 - 12:04 PM

Pest ali 2 spinace, 1 banana, grozdje, jabolko, malo ingverja, limonin sok, jabolcni sok
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#269 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 10 March 2019 - 10:55 AM

Meni najljubši zeleni smuti je iz mlade špinače in zmrznjenih mangotov plus voda. Če daš zraven še banano, je že prav presladko.
  • 0

#270 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 March 2019 - 11:50 AM

Sem postekala, da jeje res bolje, da pri zelenjavnih smutijih barvno usklajujem sestavine in da so gozdni sadezi s spinaco res neposrecena izbira. :lol1:

Uspelo mi je scarati cisto dober smuti, dala sem ful spinace, zmrznjeno banano, pol limone in hrusko. :) Komaj cakam sezono svezega sadja in zelenjave.
  • 0
Pablo Picasso

#271 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 10 March 2019 - 12:22 PM

Gozdni sadeži so konkretno kisli in jih moraš kombinirat s sladkim ne samo z zelenjavo. Jaz uporabim banano ali jabolčni sok itd.
  • 0

#272 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 March 2019 - 12:55 PM

Ne, lansko zalogo domacih malin in borovnic imam in so ful sladke. :)
  • 0
Pablo Picasso

#273 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 10 March 2019 - 12:59 PM

Belinni, kje dobis zamrznjen mango?
  • 0

#274 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 10 March 2019 - 01:00 PM

Katera zelenjava bi se sla v smoothie? Meni samo spinaca pride na pamet namrec. Vse ostalo mi je....cudno?
  • 0

#275 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 10 March 2019 - 01:06 PM

Pesa bi morala biti dobra. Kumara, kale, paradiznik. Anouk skoz petersilj reklamira. Korenje, ce imas sokovnik.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#276 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 10 March 2019 - 01:07 PM

Kumara je ful osvezilna poleti (ampak obvezno domace, ker so bolj blagega okusa od teh umetnih iz trgovin). :) In malo zelene ne skodi, meni s spinaco ful pase.
  • 0
Pablo Picasso

#277 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 March 2019 - 01:46 PM

ananas(ov sok) + špinača + banana. Full dobro :lol: 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#278 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 10 March 2019 - 02:10 PM

Belinni, kje dobis zamrznjen mango?

Hofer
  • 0

#279 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 10 March 2019 - 02:26 PM

Tudi natureta ima, ampak se mi zdi da v kombinaciji z nečim
  • 0

#280 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 April 2020 - 11:23 AM

Moja dva trenutno najljubša sta en iz banan, ovsenih kosmičev, cimeta/čokolade in kokosovega mleka, drugi pa špinače, lanenih semen, kokosovega mleka in mixa alg in ječmenove trave.  Si pa naredim tudi iz špinače, vode in jabolka, če drugega nimam. Pa raje imam manjše porcije kot pol litra naenkrat, danes sem tako že dva po cca dva in pol deci spila. Ful dobra mi je tudi kombinacija korenja ingverja in pomaranče.

Natureta ima pa zamrznjen mango in banane skupaj, sem probala pa nisem navdušena. Nasploh mi premrzli niso dobri, dam raje nezmrznjeno banano. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users