Španija
Posted 24 July 2011 - 05:46 PM
Pablo Picasso
Posted 24 July 2011 - 08:18 PM
Pablo Picasso
Posted 06 August 2011 - 10:55 AM
After all this time?
Always.
Posted 30 August 2011 - 01:15 PM
Dan v Palmi de Mallorci sva izkoristila, da sva se povzpela na Castell del Bellver , preostali čas sva preživela na plaži.

Castel del Bellver je simpatičen majhen grad, ki stoji na vzpetini od koder je čudovit razgled na Palmo in njeno okolico. V njem domuje tudi minaturni muzej, ki pa me ni posebej navdušil. Sta mi bila veliko bolj všeč grajska arhitektura in razgled.

Če se nahajaš na Mallorci, se ga splača videt. Vstopnina znaša 2,5€ (za študente mislim, da 1€).
All in all, mi je bila Mallorca všeč. Čeprav je res zelo turistična, vlada tak prijeten easy-going utrip. Bi se še vrnila tja na počitnice.

Dan v Barceloni je bil bolj naporen. Ker Barcelona ponuja ogromno stvari, sva se že pred prihodom tja dogovorila, kaj želiva videt in sva 10 ur, ki sva jih preživela v mestu namenila ogledu teh znamenitosti.
Prva postaja je bil Parc Güell, ki je zelo zanimiv park. Mi je bil od vseh stvari, ki sva si jih v Barceloni ogledala, najbolj všeč. Pravljična dežela, ki pa jo malce pokvari kup turistov in prodajalcev kičarije (ki pa na srečo niso zoprni kot tisti v Rimu). Še dobro, da se park razteza na ogromni površini, saj sicer ne vem kam bi dali vse turiste, ki se zgrnejo vanj.

Iz višjih točk parka je čudovit razgled na Barcelono (iz nižjih malce manj). Dobiš občutek na kako veliki površini se razteza mesto.

Iz Parc Güella naju je pot zanesla v center, pogledat Sagrado Familio. Odločitev ni bila najbolj posrečena, saj se je okrog nje kar trlo več ljudi. Vrsta za vstop v cerkev je bila tako dolga, da ne vem, kje je imela konec. Ni potrebno poudarjat, da v cerkev nisva šla, ampak sva jo pogledala samo od zunaj. Arhitekturno je res nekaj posebnega, vendar ne vem če si zasluži tolikšno pozornost, kot jo dobiva.

Naslednja postaja je bil Camp Nou - nogometni stadion FC Barcelone. Videla sem že kar nekaj nogometnih stadionov (npr. Giuseppe Meazza v Milanu, Santiago Bernabeu v Madridu, Maracanã v Riu de Janeiru) in Camp Nou je definitivno razočaranje. Človek bi pričakoval, da bo imel eden izmed najboljših nogometnih klubov malce bolj veličasten stadion. Namesto tega stadion na zunaj deluje precej neimpresivno. Oba s fantom sva bila, ko sva prišla do stadiona "A to je to?".

Obisk stadiona & FC Barcelona muzeja se imenuje Camp Nou Experience in stane 22€/osebo. Med obiskom si lahko v muzeju ogledaš Barcelonine lovorike in razno športno opremo njenih sedanjih in nekdanjih zvezdnikov, si ogledaš sedeže v različnih "ringih" ter model garderobe v kateri se nogometaši pripravljajo na tekmo. Nič kaj bolj impresivno kot je podobna izkušnja na katerekmkoli drugem stadionu. Edina razlika je bila gneča, ki se je na nekaterih delih sicer razkropila, vendar ponekod pa je bila prav moteča. V muzeju si npr. težko prišel do pokala lige prvakov, ker se je okrog njega gnetlo ljudi, prav tako pa so se vsi ustavljali in slikali tik ob vhodu na tribune in tako ustvarjali vrsto.

Na Camp Nou mi je bila všeč Barcelonina trgovina, ki je po mojem mnenju veliko bolje založena kot druge podobne trgovine. Barceloninemu navijaču se verjetno prikažejo nebesa, ko stopi vanjo.

Po Camp Nou sva se odpravila na Ramblo, ki je bila za razliko od zjutraj, ko sva se po njej sprehodila do prve postaje metroja, polna ljudi. Utrip na ulici mi je bil všeč, zato mi je bilo zelo žal, da nama je zmanjkalo časa, da bi v njem uživala še kakšno uro ali dve več.

Barcelona je definitivno zanimivo mesto v katerega bi se še rada vrnila, da si ogledam še preostale znamenitosti ki mi jih ni uspelo pogledat (Akvarij, Montjüic idr.). Malce me je motila obilica turistov, ampak tudi ti niso ubili utripa in pozitivnih vibracij, ki jih mesto oddaja.
Posted 30 August 2011 - 01:25 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 20 December 2011 - 12:50 AM

Spanish village happy to be left feeling blue by Smurfs

http://www.independe...fs-6279106.html
Posted 21 April 2012 - 11:34 AM
http://www.diagonalm...pping&Itemid=68
Če SLUČAJNO katera ve če obstaja še kakšen Primark v Barci ali v Costa Bravi, ki je po možnosti odprt v nedeljo - se priporočam.

After all this time?
Always.
Posted 21 April 2012 - 11:58 AM

Posted 21 April 2012 - 12:14 PM

After all this time?
Always.
Posted 02 June 2012 - 07:49 AM

Posted 02 June 2012 - 07:50 AM

Pablo Picasso
Posted 02 June 2012 - 07:53 AM

Posted 11 July 2012 - 11:09 AM

Posted 11 July 2012 - 11:18 AM

Meni je Malolorca ostala v tako noro lepem spominu, da bom ziher kmalu spet šla.
Tudi jaz se ne pritožujem no, v torek že greva na Formentero!

After all this time?
Always.
Posted 11 July 2012 - 06:43 PM

Posted 11 July 2012 - 08:06 PM
Ja, motim se. Ni vseh.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 11 July 2012 - 09:13 PM

Posted 25 July 2012 - 06:11 PM

FORMENTERA
Zame je to raj na zemlji, ali pa vsaj v Mediteranu. Definitivno najlepši otok, kar sem jih kdaj videla in povsem neprimerljiv s čim drugim. Verjetno se naše definicije sanjskih počitnic razlikujejo, ampak ko grem jaz na morje želim troje - belo mivko, turkizno morje in ogromno sonca. In tega je tu več kot preveč.

Gre za čisto majčken otoček, od Ibize oddaljen pol ure vožnje s trajektom oz. s hitro ladjo (43€ stane povratna za trajekt, če bo katera kdaj rabila). Svojega letališča nima, tko da če nimate zasebne jahte, parkirane v pristanišču Ibize, potem je to edin način, da se pride tja.

Midva sva si za dva dni izposodila skuter, pa priznam, da drugi dan že nisva več vedela, kaj naj z njim. Otok se res z lahkoto pregleda v enem dnevu, nekih blaznih zanimivosti poleg plaž tam ni, glavna atrakcija je čudovito morje.
Midva sva bila v hotelu Lago Playa (noro navdušena, če se kdaj vrnem, se zagotovo vrnem tja), preprost hotel z eno zvezdico, ki pa ima vse, kar rabiš - flat screen tv v sobi, klimo in popolnoma novo kopalnico, poleg tega je zelo zelo zelo čist in na idealni lokaciji. Sestavljen je iz treh delov - hotel, hostel in bungalovi. Hostel se od hotel razlikuje samo po tem, da si brez balkona, midva sva bila v hostlu. Nahaja se na plaži Sa Roqueta, zraven plaže Llevantes, ki je po mojem mnenju najbolj privlačna plaža na celem otoku. Poleg tega leži hotel tik ob solinah, ki spadajo pod naravni rezervat otoka. To pomeni, da na tem območju ni skoraj nič zgradb, posledično del otoka ni nagužvan in skomercializiran, pa tudi dostop do vseh plaž z vozili je tukaj plačljiv.
Zanimivo je, da so dostopi na to plažo trije, en povsem na zahodu, drug nekje na sredini in tretji pikico vzhodno od hotela. Fora pa je, da je drug dovoz povsem skrit (in tudi plačljiv za vozila), redkokdo ga najde, od hotela do tja pa je bilo samo pet min hoje. In 90% ljudi se je seveda vrglo takoj na prvo plažo, ki je bila dostopna s prvega in tretjega dovoza, vmes je bilo pa par kilometrov prazne plaže. In to kakšne plaže! Šlo je za več manjših in večjih zalivov, med sabo so pregrajeni z nekakšno skalno pregrado, znotraj pa povsem bela, noro mehka mivka, najbolj turkizno in čisto morje, kar sem ga videla v življenju, zadnje tri dni smo meli še ful velike valove, pa se morje kljub mivki sploh ni skalilo, voda je bila še vedno kristalno čista, BREZ ALG!!! (meni osebno najbolj pomembno dejstvo, mam fobijo).
Pravzaprav so bile plaže na celem otoku iste, samo da so bile povsod drugje precej natrpane, sploh na zahodu je bila grozljivka, ker so se tam zbirali vsi petičneži z Ibize, ki so v zalivu pustili svoje drage jahte, se z gumenjaki pripeljali do plaže in potem so se tam šopirili na enem kvadratnem metru, ki ga je imel vsak na voljo.
Edina takšna res turistična atrakcija sta dva svetilnika, en na jugozahodu in drug na vzhodu, midva sva pogledala samo tega na vzhodu in je res spektakularno. Dejansko kot da si na koncu sveta, noro visoki klifi, na eni strani morje, čudovito modre barve, na drugi strani pa "puščava", samo pesek in neko trnovo grmovje, kamorkoli pogledaš. Res lepo.
Midva sva bila drugače 15min peš od najbolj turističnega mesta, Es Pujola, lahko hodiš po glavni cesti, kar ni ravno najbolj prijetna stvar na svetu, ker pločnika ni, pa tist beton, ko ti vročina buta v glavo, nobene sence.. Hmm. Druga opcija je pa ob plaži, malo dlje, ampak velik bolj prijetno. Ful sem bila šokirana, ker je otok majhen, tam pri nama so bile plaže čisto prazne in sploh nisem mela občutka, da je na otoku nekaj ful ljudi. Potem sva šla pa v petek zvečer v Es Pujol in največja gneča na svetu, na polno se žura, ful laufajo lokalčki, tko res dogaja, ni vse samo penzionistični oddih. Pa nasploh ni bilo tam nič starih ljudi, tam nekje med 20 in 50, tut otrok je bilo zelo malo, pa sami pari (in ogromno moških gej parov

Še ena zanimiva stvar je, da 1. 95% žensk nosi brazilke, tangice ali pa nič, 2. ogromno je nudizma. Pa drugače nisem pristašica tega, tut javne savne sovražim zaradi golote, ampak tam je bilo to nekaj tako sproščenega in naravnega, tut sama sem bila večino časa v brazilkah in zgoraj brez, pa sem drugače ful sramežljiva, tam je pa cel vajb tak, da sem bila noro sproščena glede svojega telesa, nič sekiranja in tega, res.. Ne vem, ne znam opisat. K temu je seveda pripomoglo tut dejstvo, da je bila plaža pač osamljena, če nas je na enem kilometru deset ljudi potem res ne gre za neko razkazovanje, še vedno sem se nasmejala, ko je kakšen gejevski par nag igral tenis v vodi in je vse opletalo, hahahaha, ampak res ni nobenega unega sluzastega namigovanja, razkazovanja, opazovanja itd, ki me običajno pri tem tako odvrača od vsega. Je pa večina ljudi Italijanov, sledijo Španci, malenkost je Nemcev in Francozov, ostalih je pa samo za vzorec. Enkrat je bilo ful smešno, ko sva s fantom na eni nabito polni plaži ful debatirala, pa naglas sva se pogovarjala, in pristopi nekdo, ki je bil sicer ene tri brisače stran, da s prijatelji poskušajo ugotoviti, od kje prihajava, če sva Portugalca (verjetno zaradi množične uporabe šumnikov), in smo se nasmejali pa prijazno sva mu razložila, da sva Slovenca.

Folk je drugač res noro prijazen, edino taksisti te oberejo do konca, za dva dni najem skuterja sva plačala 30€, za 4min vožje od hotela do pristanišča (je bilo prezgodaj in busi še niso vozil) sva dala pa faking 14€. Pa hrana je tut božjastno draga, eni kalamari so od 18€ pa naprej, pa zraven ti seveda vedno še postrežnino računajo. Aha, pa še to moram omenit - ni za strastne ljubitelje sence, saj niti na eni plaži (pa sva bila na ene desetih) ni niti enega samega faking drevesa, NULA sence, res nič. Kar je zanimivo, ker je notranjost otoka ful poraščena, polno je borovih gozdov, ob plaži pa res nič. So meli pa v hotelu zato stojalo, polno senčnikov na izposojo zastonj (predvidevam, da so dali na kup vse senčnike, ki jih folk kupi, potem pa pusti v hotelu ob odhodu, ker na avion ga itak ne moreš nest sabo ane).
Torej zaključek - nor otok z norimi plažami, kamor greš s fantom za en teden se razvajat, počivat in odklopit od sveta, zganjat romantiko, sončit, plavat, UŽIVAT. Midva sva bila malo nepripravljena na cene hrane, zato sva tam bolj životarila (jedla sva zajtrk v hotelu, pa potem samo še zvečer okrog sedmih nekaj malega, ker enostavno nisva mela keša, da bi dala 2x na dan po 40€ za dva spodobna obroka za dve osebi), če se bova kdaj vrnila, bo to definitivno nekoč, ko si bova lahko privoščila resnično uživancijo in večerje z ribami in takšne stvari in se bova lahko smejala mladostni neumnosti, ko dejansko greš brez vsega in pač preživiš in se maš še vseen noro.
Fotke:
To levo gor je "najina" plaža, levo spodaj je folerantska plaža (z jasno vidnimi jahticami revčkov

Hotelska plaža:

..in pa 5min hoje naprej, prazen del:

Svetilnik:

Notranjost otoka:

After all this time?
Always.
Posted 25 July 2012 - 06:11 PM

After all this time?
Always.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users