Jump to content

Photo

Grčija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#261 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 August 2011 - 07:51 PM

Če maš srečo pa ne stavkajo! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#262 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 04 August 2011 - 07:52 PM

Ja, to pa res. :/ Jaz sem bila predlani, ko še ni bilo krize tam.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#263 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 04 August 2011 - 08:07 PM

Ojoj, 150€ za tri dni. huh.gif Za faking skuter?! To pa je res ogromno.

Karpatos je ful dolg ja, slabih 50km, širok pa le kakih 10km. Ampak na srečo je itak v tem koncu, kjer je Amopi, večina vsega. Glavno mesto in pa par teh kao najlepših plaž, ki si jih bova ziher šla pogledat, Achata, Kato Latos in seveda Apella. Sem pa zdaj res večkrat prišla na podatek, tak po netu, da ful odsvetujejo skuterje in motorje, ker zna bit zelo vetrovno.

No Nincha saj v bistvu te lahko tukaj vprašam, če me bo pa še zanimalo kaj bolj proti koncu pa lahko tudi pričakuješ kak ZS. V bistvu zdaj bi rada samo vedla če so v tem mestu, Amopi, restavracije in to, do katerih se lahko sprehodiš? Pa kake trgovine? Glede na to, da bova imela samo zajtrk, da vem, če brez avta sploh lahko funkcionirava tam.

Sem pa zdaj pogledala še vaš hotel in je res vse tam na kupu, pa tudi cene so tu nekje. Jaz se zaenkrat res najbolj nagibam k Apolisu. Čeprav po drugi strani si mislim da bi v oni Esperidi čist normalno funkcionirala, pa bi prišparala 150€, ampak se res ne more primerjat s temle. Itak da je čist drugi filing, če je malo bolj na nivoju hotel. No, saj bova videla še glede tega... Se mi zdi da je Esperida tudi dost bolj odmaknjen od vsega, kar tudi ni ravno priročno.

Edit: Jinadaze, takšne cene o katerih govorita z _M_ vključujejo avto z vsaj približno polnim bencinom al moraš pač še tankat pol posebej? No evo taksi bo mogoče prišel v poštev za kak večer, do glavnega mesta. Se pravi da so cene prb. take kot pri nas, al še manj?
  • 0
Memento mori.

#264 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 04 August 2011 - 08:20 PM

tud če dobiš poln tank bencina, ga moraš polnega tudi pripeljati nazaj, tako da tukaj ne računat na to, da boš kaj prišparala wink.gif
  • 0

#265 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 August 2011 - 08:29 PM

Do Apelle je vseeno kar daleč, ne nekaj ful, se da prit, itak, midva sva lani s skuterjem delala po 50km v eno smer al pa še več, ampak kaj pa vem, vseeno se mi zdi za Karpathos to malo drugače, ne vem no.

Pa omenla bi še plažo Kira Panagia (ne vem, če se čisto tako napiše), pa na zahodu Arkasa, s katere se vidi Kasos. Jooj wub2.gif Bi kr šla nazaj, res je lep ta otok.

V Amopiju drugače so neke restavracije ob plaži, hrana je kar ok. Sploh se ne spomnim dobro, kje smo mi kaj jedli. blink.gif Oz. se spomnim samo ene restavracije za ziher, ampak sem 100% da jih je več. Malo mam luknjast spomin, haha. Mi smo meli avto samo tri dni, ostale dni smo bili v Amopiju, pa isto samo zajtrk, pa smo super preživeli vse skupaj. Tko da ne rabiš skrbet glede tega. Res pa je, da ni nobenih barov tam oz. diskačev, midva nisva šla nikoli žurat. En diskač je na pol poti do glavnega mesta, pa nisva uspela prit tja, ker bi mogla it z avtom, pa sva oba hotla pit, če bi že šla ven. Pa pol rajš nisva šla ven. laugh.gif

Aja pa še to, skuterja bi vama odsvetovala še zato, ker so tam OBUPNIIIIII vozniki, res, kaj takšnega pa še ne. Si v avtu vseeno vsaj malo bolj zavarovan. Pa ful je angležev, FUL, in ti se potem napijejo in vozijo po "svoji" strani ceste, precej pozoren je treba bit.
  • 0

After all this time?

Always.

#266 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 04 August 2011 - 08:31 PM

Aha, nisem vedla kako je s tem, ker se še nisem posluževala najema avta.
Sem pa ful prijetno presenečena nad cenami v restavraciji, nič posebnega, enako kot pri nas. Berem malo na teh turističnih straneh, pa so vsi ful navdušeni nad grško kulinariko. Jaz se že ful veselim in upam da se bo vse lepo izšlo.
  • 0
Memento mori.

#267 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 04 August 2011 - 08:33 PM

Hrana v Grčiji je res super, men je blo to skoraj najboljše tongue.gif
pa res so cene primerljive z našimi.
  • 0

#268 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 04 August 2011 - 08:37 PM

Nincha, vem katero plažo misliš ja, sem brala o njej, prej sem jo pozabila napisat, je tudi na mojem seznamu "must see" tongue.gif. No, saj je super tak, ker midva tudi verjetno več kot za tri dni ne bova vzela, tolko da si pogledava kaj si misliva in takrat bova izkoristla in jedla v kakih drugih krajih, ostale dni pa bova že v Amopiju kaj poiskala. Ok, za odsotnost diskotek se ne sekiram preveč smile.gif me pa zanima, če se tvoj luknjast spominčič spomni kakšne trgovinice na dosegu roke? tongue.gif
Ja, brez skrbi sem že izključila opcijo skuterja. Avto al pa nič. Kot je Kalypso rekla, better safe than sorry. smile.gif

Aja, pozabila sem vprašat če se spomniš koliko približno je oddaljeno tole glavno mesto, Pigadia oz. Karpathos? Ker zaenkrat si jaz predstavljam da greš v to mesto porihtat najem avta. hmm.gif
  • 0
Memento mori.

#269 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 04 August 2011 - 08:40 PM

QUOTE(nutella` @ 4. 8. 2011 - 21:07) View Post

Edit: Jinadaze, takšne cene o katerih govorita z _M_ vključujejo avto z vsaj približno polnim bencinom al moraš pač še tankat pol posebej? No evo taksi bo mogoče prišel v poštev za kak večer, do glavnega mesta. Se pravi da so cene prb. take kot pri nas, al še manj?

Taksiji pri nas so ful dragi, tam so sigurno pol cenejši.

QUOTE(Nincha @ 4. 8. 2011 - 21:29) View Post

Aja pa še to, skuterja bi vama odsvetovala še zato, ker so tam OBUPNIIIIII vozniki, res, kaj takšnega pa še ne.

To pa res, vozijo kot kamikaze, ne upoštevajo nobenih predpisov, prehitevajo v škarje, svašta.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#270 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 August 2011 - 08:43 PM

Ja, še jaz pritrdim. Vozijo obupno! Če pa si na skuterju in ti veter piha tako, da te kr nosi pa sploh ni prijetno.
  • 0
Viens, reste ici!

#271 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 04 August 2011 - 08:53 PM

QUOTE(Jinadaze @ 4. 8. 2011 - 21:40) View Post

Taksiji pri nas so ful dragi, tam so sigurno pol cenejši.

Se strinjam, obupno. Pa kakšna razlika ob prehodu na evro! Super.

Glede moje zadnjega vprašanja, oddaljenost Pigadie od Amopija, never mind, sem pobrskala da je nekje 6km, tako da tukaj bo taksi res prav prišel. Kak pa ga pokličeš ko si tak v tujini? laugh.gif A to ti na recepciji hotela verjetno, ne?

P.S. ne bit hude, da toliko sprašujem, ampak grem prvič sama dalje od Pirana. closedeyes.gif
  • 0
Memento mori.

#272 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 August 2011 - 09:07 PM

Mi smo avto najeli v našem hotelu, tko da se raje sprehodita do Amopi Baya pa ga tam rentajta wink.gif

Glede trgovinic pa ne vem, katere misliš. Če misliš "štante", potem žal mislim da tega ni. Je pa trgovina s hrano, oz "štant", ni prav zgradba ampak un odprt šotor, pa prodajajo nekaj hrane pa pijače pa blazin za v vodo pa podobne pizdarije.
  • 0

After all this time?

Always.

#273 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 04 August 2011 - 09:09 PM

Ja, jaz sem misla bolj to, za kakšne plastenke vode, prigrizke, čigume, sladkarije itd. No fajn, saj to bo dovolj.
  • 0
Memento mori.

#274 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 August 2011 - 09:12 PM

Ja ja, to pa je, mislim da majo še celo en hladilnik s siri, salamami in podobnim. Tko da za kaj na hitrico, al pa za na plažo je super.
  • 0

After all this time?

Always.

#275 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 August 2011 - 12:24 PM

Punce, včeraj sva šla na agencijo Grad/Pirs, da bi rezervirala Apolis hotel, pa je rekel da je polno cel avgust, komaj septembra je fraj, ko pa jaz več ne morem zaradi šole. sad.gif Pol nama je gledal še za kake druge hotele, ampak saj veš kak je, ko se v nekaj pikneš. Pol skor raje počakam do januarja pa si rezerviram isto opcijo prek popustov za zgodnje rezervacije, da ne bo strahu, da bi bil poln. Je rekel gospod, da če točno več v kateri hotel hočeš je dosti bolje rezervirat pri First minute, ker Last minute zahteva pač neko mero prilagajanja, kaj je fraj in ugodno, tisto kao vzameš.

Ful sem žalostna, ker sem mela že vse splanirano, vse restavracije naokoli sem počekirala na netu, ful se mi je dopadla ideja o takem dopustu. In tudi misel na to, da bo verjetno izvedljiva naslednje leto, me ne tolaži preveč, ker jaz bi šla zdaaaj. sad.gif

Tak,danes pa spet cel dan na netu iskat kako drugo pametno ponudbo...
  • 0
Memento mori.

#276 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 August 2011 - 12:52 PM

Jaz, last minute je pač tak. Ne moreš pričakovat, da boš dobila točno to kar si želiš.
Kaj pa Severni Ciper?

http://www.kompas.si....8.2011e7i24433

Ni enako kot Grčija, ampak je pa tut tak ful lepo!
  • 0
Viens, reste ici!

#277 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 06 August 2011 - 01:28 PM

Ja, za Last minute se je treba kar hitro odločit - najprej rezervirat, pa pol planirat wink.gif
Pa še to: First minute rezervacije znajo prit še ceneje kot Last minute.
Midva sva lani za FM plačala cca 380 € na aranžma in sem čekirala ponudbe tudi malo pred tistim terminom, ko sva šla, pa so bile vse dražje vsaj za 40 €.
  • 0

#278 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 August 2011 - 02:11 PM

To pa res! Jaz tudi vedno bolj opažam da je FM dost bolj cenejši. Recimo jaz zdaj gledam ponudbe na strani ki se imenuje last minute, pa so zdaj cene občutno dražje. Naprimer, gledam aranžma za en grški otok, polpenzion 445€ in pol je spodaj opomba kao da je ta cena veljala za zgodnje rezervacije in da zdaj znaša 518€ in to dva tedna pred odhodom! Jaz naslednje leto ziher rezerviram takoj ko bo možno, pa še tečno mi je ko morem zdaj na zadnji rok iskat ponudbe.

Zdaj sem se ful piknila v to ponudbo od Ane. Hvala za tole, ful je ugodno! Pa čekiram malo na netu in je super hotel in vse, prenovljen, fajn lokacija. Pa še za 70€ lahko doplačaš za polni penzion z neomejeno pijače. Je tale ponudba kar resen kandidat.
  • 0
Memento mori.

#279 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 August 2011 - 02:25 PM

Jaz sem itak bolj za FM, ampak kot ko ne morem načrtovat dopusta pol leta vnaprej, ker nikoli ne vem kaj pride vmes.

Ti bom poiskala zdaj tisto super ponudbo, ki sma jo midva dobila za Kos. Mogoče je še aktualna.

NUTELA!!!
ČEKIRAJ TO !!!

http://www.kompas.si/severni_ciper

http://www.lastminut...r...;stid=6&wt=

Ta hotel sva midva gledala in je bila ponudba za 590 eur. Ampak sva se potem raje za Rodos odločila, ker je več stvari za počet.
  • 0
Viens, reste ici!

#280 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 August 2011 - 03:42 PM

Ana ohmy.gif pridi na klepet prooosim čisto malo!

Glede Kosa pa, allinclusive je bilo za 590€? To bi jaz takoj vzela. Samo tu so cene čez 700€. hmm.gif

Ampak zdaj sem tak čist zmešana s prvim linkom.
  • 0
Memento mori.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users