Če maš srečo pa ne stavkajo!
Grčija
Posted 04 August 2011 - 07:51 PM
Če maš srečo pa ne stavkajo!
Posted 04 August 2011 - 07:52 PM
Ja, to pa res. :/ Jaz sem bila predlani, ko še ni bilo krize tam.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 August 2011 - 08:07 PM
Karpatos je ful dolg ja, slabih 50km, širok pa le kakih 10km. Ampak na srečo je itak v tem koncu, kjer je Amopi, večina vsega. Glavno mesto in pa par teh kao najlepših plaž, ki si jih bova ziher šla pogledat, Achata, Kato Latos in seveda Apella. Sem pa zdaj res večkrat prišla na podatek, tak po netu, da ful odsvetujejo skuterje in motorje, ker zna bit zelo vetrovno.
No Nincha saj v bistvu te lahko tukaj vprašam, če me bo pa še zanimalo kaj bolj proti koncu pa lahko tudi pričakuješ kak ZS. V bistvu zdaj bi rada samo vedla če so v tem mestu, Amopi, restavracije in to, do katerih se lahko sprehodiš? Pa kake trgovine? Glede na to, da bova imela samo zajtrk, da vem, če brez avta sploh lahko funkcionirava tam.
Sem pa zdaj pogledala še vaš hotel in je res vse tam na kupu, pa tudi cene so tu nekje. Jaz se zaenkrat res najbolj nagibam k Apolisu. Čeprav po drugi strani si mislim da bi v oni Esperidi čist normalno funkcionirala, pa bi prišparala 150€, ampak se res ne more primerjat s temle. Itak da je čist drugi filing, če je malo bolj na nivoju hotel. No, saj bova videla še glede tega... Se mi zdi da je Esperida tudi dost bolj odmaknjen od vsega, kar tudi ni ravno priročno.
Edit: Jinadaze, takšne cene o katerih govorita z _M_ vključujejo avto z vsaj približno polnim bencinom al moraš pač še tankat pol posebej? No evo taksi bo mogoče prišel v poštev za kak večer, do glavnega mesta. Se pravi da so cene prb. take kot pri nas, al še manj?
Posted 04 August 2011 - 08:20 PM
Posted 04 August 2011 - 08:29 PM
Pa omenla bi še plažo Kira Panagia (ne vem, če se čisto tako napiše), pa na zahodu Arkasa, s katere se vidi Kasos. Jooj
V Amopiju drugače so neke restavracije ob plaži, hrana je kar ok. Sploh se ne spomnim dobro, kje smo mi kaj jedli.
Aja pa še to, skuterja bi vama odsvetovala še zato, ker so tam OBUPNIIIIII vozniki, res, kaj takšnega pa še ne. Si v avtu vseeno vsaj malo bolj zavarovan. Pa ful je angležev, FUL, in ti se potem napijejo in vozijo po "svoji" strani ceste, precej pozoren je treba bit.
After all this time?
Always.
Posted 04 August 2011 - 08:31 PM
Sem pa ful prijetno presenečena nad cenami v restavraciji, nič posebnega, enako kot pri nas. Berem malo na teh turističnih straneh, pa so vsi ful navdušeni nad grško kulinariko. Jaz se že ful veselim in upam da se bo vse lepo izšlo.
Posted 04 August 2011 - 08:33 PM
pa res so cene primerljive z našimi.
Posted 04 August 2011 - 08:37 PM
Ja, brez skrbi sem že izključila opcijo skuterja. Avto al pa nič. Kot je Kalypso rekla, better safe than sorry.
Aja, pozabila sem vprašat če se spomniš koliko približno je oddaljeno tole glavno mesto, Pigadia oz. Karpathos? Ker zaenkrat si jaz predstavljam da greš v to mesto porihtat najem avta.
Posted 04 August 2011 - 08:40 PM
Edit: Jinadaze, takšne cene o katerih govorita z _M_ vključujejo avto z vsaj približno polnim bencinom al moraš pač še tankat pol posebej? No evo taksi bo mogoče prišel v poštev za kak večer, do glavnega mesta. Se pravi da so cene prb. take kot pri nas, al še manj?
Taksiji pri nas so ful dragi, tam so sigurno pol cenejši.
Aja pa še to, skuterja bi vama odsvetovala še zato, ker so tam OBUPNIIIIII vozniki, res, kaj takšnega pa še ne.
To pa res, vozijo kot kamikaze, ne upoštevajo nobenih predpisov, prehitevajo v škarje, svašta.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 August 2011 - 08:43 PM
Ja, še jaz pritrdim. Vozijo obupno! Če pa si na skuterju in ti veter piha tako, da te kr nosi pa sploh ni prijetno.
Posted 04 August 2011 - 08:53 PM
Taksiji pri nas so ful dragi, tam so sigurno pol cenejši.
Se strinjam, obupno. Pa kakšna razlika ob prehodu na evro! Super.
Glede moje zadnjega vprašanja, oddaljenost Pigadie od Amopija, never mind, sem pobrskala da je nekje 6km, tako da tukaj bo taksi res prav prišel. Kak pa ga pokličeš ko si tak v tujini?
P.S. ne bit hude, da toliko sprašujem, ampak grem prvič sama dalje od Pirana.
Posted 04 August 2011 - 09:07 PM
Glede trgovinic pa ne vem, katere misliš. Če misliš "štante", potem žal mislim da tega ni. Je pa trgovina s hrano, oz "štant", ni prav zgradba ampak un odprt šotor, pa prodajajo nekaj hrane pa pijače pa blazin za v vodo pa podobne pizdarije.
After all this time?
Always.
Posted 04 August 2011 - 09:09 PM
Posted 04 August 2011 - 09:12 PM
After all this time?
Always.
Posted 06 August 2011 - 12:24 PM
Ful sem žalostna, ker sem mela že vse splanirano, vse restavracije naokoli sem počekirala na netu, ful se mi je dopadla ideja o takem dopustu. In tudi misel na to, da bo verjetno izvedljiva naslednje leto, me ne tolaži preveč, ker jaz bi šla zdaaaj.
Tak,danes pa spet cel dan na netu iskat kako drugo pametno ponudbo...
Posted 06 August 2011 - 12:52 PM
Jaz, last minute je pač tak. Ne moreš pričakovat, da boš dobila točno to kar si želiš.
Kaj pa Severni Ciper?
http://www.kompas.si....8.2011e7i24433
Ni enako kot Grčija, ampak je pa tut tak ful lepo!
Posted 06 August 2011 - 01:28 PM
Pa še to: First minute rezervacije znajo prit še ceneje kot Last minute.
Midva sva lani za FM plačala cca 380 € na aranžma in sem čekirala ponudbe tudi malo pred tistim terminom, ko sva šla, pa so bile vse dražje vsaj za 40 €.
Posted 06 August 2011 - 02:11 PM
Zdaj sem se ful piknila v to ponudbo od Ane. Hvala za tole, ful je ugodno! Pa čekiram malo na netu in je super hotel in vse, prenovljen, fajn lokacija. Pa še za 70€ lahko doplačaš za polni penzion z neomejeno pijače. Je tale ponudba kar resen kandidat.
Posted 06 August 2011 - 02:25 PM
Jaz sem itak bolj za FM, ampak kot ko ne morem načrtovat dopusta pol leta vnaprej, ker nikoli ne vem kaj pride vmes.
Ti bom poiskala zdaj tisto super ponudbo, ki sma jo midva dobila za Kos. Mogoče je še aktualna.
NUTELA!!!
ČEKIRAJ TO !!!
http://www.kompas.si/severni_ciper
http://www.lastminut...r...;stid=6&wt=
Ta hotel sva midva gledala in je bila ponudba za 590 eur. Ampak sva se potem raje za Rodos odločila, ker je več stvari za počet.
Posted 06 August 2011 - 03:42 PM
Glede Kosa pa, allinclusive je bilo za 590€? To bi jaz takoj vzela. Samo tu so cene čez 700€.
Ampak zdaj sem tak čist zmešana s prvim linkom.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users