Jaz ne...kupim tam, kjer je ceneje.

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije
Posted 15 October 2015 - 12:02 PM
Posted 15 October 2015 - 12:04 PM
^^ kako pogosto pa? Do sedaj še nobenih problemov? Tudi za daljše lete npr..
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 October 2015 - 12:27 PM
Za na Tajsko npr. sem kupila preko travelgenio, ki je imel cca skoraj 50€ cenejše karte v primerjavi s Quatarjem. Brat je tudi kupil karte preko posrednika, ko sta šla v Ameriko...fotr tudi večkrat kupi preko posrednika... Zaenkrat je bilo vedno vse OK.
Posted 15 October 2015 - 12:33 PM
Hvala
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 October 2015 - 12:40 PM
Za nizkocenovne lete po Evropi ponavadi direktno pri prevozniku, za daljše medcelinske lete pa pri posrednikih, je ponavadi kar razlika v ceni.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 November 2015 - 05:26 PM
A se splača že zdaj rezervirati letalske karte za april/maj? Je pravilo, da je čim prej ceneje ali ni nujno? Prvič se bom ukvarjala s tem in res nimam pojma.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 November 2015 - 05:41 PM
Odvisno od prevoznika in destinacije, tudi fleksibilnosti. Če že točno veš, kdaj in za koliko časa greš (sploh, če je medcelinsko), bi jaz kar kupila. Nihanje cen je in bo vedno, js se ne bi sekirala.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 12 November 2015 - 09:20 PM
Pri bukiranju karte pri Ryanairu je prišlo do napake, uradno sem Urška, bukirano je za Urša, a to bi bil FUL problem? Dobila sem darilo za rd in zdaj ne vem... a kupimo novo karto, ker je noro pocneni, al računajo spremembo imena in bo ful drago?
Posted 12 November 2015 - 09:41 PM
Posted 12 November 2015 - 09:53 PM
Ja, ampak imajo napisano, da je 24h grace period, ko pa hočem spremenit, mi pa zaračuna 110€. Na telefon se pa noben ne javi. joJ ej
Posted 13 November 2015 - 06:44 AM
Pol sem ugotovila kako se brezplačno spremeni podatke... če bo koga zanimalo v prihodnje.
Posted 13 November 2015 - 07:13 AM
Lahko kar napišeš sem, da bomo takoj našli, če bomo potrebovali?
Posted 13 November 2015 - 09:45 AM
Ajd, nej ti bo.
Ko na mejl dobiš potrdilo oz. itinerary je na vrhu mejla siv okvir s temno sivim letalom, desno zgoraj pa majhen kvadrat z napisom online check-in. Klikneš in ti odpre celo legendo, nekje na sredi je "name change". Fee je 0€. Ta poseben siv okvir se pa pojavi samo v mejlu, ki ga vpišeš ob rezervaciji. Če jaz potem ta itinerary mejl prepošljem naprej, ga prejemnik ne vidi, se pravi lahko podatke o letu spreminja samo tisti, ki je opravil rezervacijo. A je mogoče jasno napisano? Bom videla, če enako deluje tudi po preteku teh 24h grace perioda in dopišem.
Če greš pa spreminjat preko customer service sistema, kjer vpišeš booking number, ti na koncu zaračuna 110€.
Posted 09 December 2015 - 08:36 AM
Za tiste, ki bi rade šle na poslovilni let B 747 Air France http://www.lefigaro....nue-de-gala.php
Air France se namreč poslavlja od tega letala, s katerim je pričela leteti davnega 1970. leta.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 12 January 2016 - 06:31 PM
Zdaj je bila ful akcija za Bali, Tajsko etc.. od 280€ gor, odvisno od termina.
Jaz sem jih danes videla za od 370 naprej, to se mi ne zdi malo.
Meni se pa zdi super cena za kako Tajsko ali pa Bali to?
Par dni nazaj je bila ta akcija po 280€, 100%, ampak odvisno kateri termini, itak.
Zdaj se mi zdi, da imajo skoraj vse letalske družbe akcije.
280 EUR je ful malo za letalsko karto do Tajske ali Indonezije, pa tudi 370 EUR je ugodno. Predvidevam pa, da so to leti z vsaj enim prestopanjem, ali pač?
Posted 12 January 2016 - 06:47 PM
Nevermind, 372 € je akcijska cena za let Oslo – Bali, to se meni pač ne zdi posebej ugodno. 280 in iz kakšnega bližjega mesta je že boljše, sem pa čisto iz firbca vprašala.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 January 2016 - 06:54 PM
Hja, če je iz Osla, je potem druga stvar. Porabiš še 1x toliko EUR, da sploh prideš do Osla.
Kolikor sem jaz spremljala so običajne cene za Tajsko in Indonezijo tam ok. 500 CHF (t.j. 450 EUR) - to iz letališč, ki jih imam jaz na dosegu roke.
Posted 12 January 2016 - 06:59 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 January 2016 - 06:59 PM
Ja, tako nekako so zadnja leta ja
Vse pod 400 je precej ugodno, če dobiš iz bližnjih letališč seveda.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 January 2016 - 07:17 PM
Jina, 370eur je bilo iz Zagreba do Bankoka s prestopom, včeraj ali predvčeraj sem gledala. Datum pa velikonočne. Samo žal nisem rezervirala, ker imava oba s fantom obveznosti.
To je bilo za mene osebno, ki štartam iz MB ful ugodno. Za nekoga iz Obale, bi bile Benetke recimo boljša opcija. Za mene Benetke pomeni 100eur zraven.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users