Jump to content

Photo

Vprašanja

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#261 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 March 2018 - 12:44 PM

Letim z Eurowings in sem po nesreci obkljukala Mr. namest Ms/Mrs.

A bojo komplicirali, je potrebna sprememba? Sem jim pisala, cakam na odgovor...

Kaj so ti odpisali Olivija? 

Kako imate na potovanjih z partnerji urejene finance? Date v skupno denarnico in potem iz tega placujete? Ali kako drugace?

Midva imava skupen budget za potovanja. B. zasluži več kot jaz, zato vanj prispeva nekoliko več kot jaz.

Ko sva bila še študenta, preden sva živela skupaj pa sva si krila vsak svoj del stroškov - t.j. vsak je plačal svoj strošek prev, svoj delež stroškov za bivališča, prehrano in ostale manjše sprotne stroške pa sva si delila - enkrat je plačal en, drugič drugi. Nisva si nič zapisovala, nisva komplicirala če je kdaj kateri plačal več kot drugi, na dolgi rok se je tako izravnalo. 

• 0

#262 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 March 2018 - 03:54 PM

Kolikor se spomnim, sem jim pisala in niso odgovorili, na check-in niso komplicirali, je bilo na karti napisano Mr. :) 

Sem imela novo prigodo, bookirala sem preko Gotogate (prvič videla, sploh) in sem napačen mail natipkala za posredovanje karte.

Nisem prejela ne karte, ne računa o plačilu, kot da se nič ni zgodilo. Imela sem samo številko rezervacije karte. Ko sem jim pisala, sem dobila avtomatski odzivnik, da mi javijo najkasneje v roku 6 dni. Čez pol ure sem dobila mejl, da je popravljeno, posredovano karto in pripis, da če še kaj potrebujem, naj kar pišem ali pokličem. Lepo. :)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#263 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 March 2018 - 04:15 PM

:thumbup: 

• 0

#264 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 April 2018 - 07:52 AM

Ali je že kdo šel z vlakom ali busom v Pulo?

Jaz si moram najti prevoz za naslednji vikend (med prazniki), saj za nazaj me lahko peljejo, tja moram pa sama pridt.

Ali tisti prevozi na netu še funkcionirajo, ko gre nekdo isto pot in mu plačaš? Še nikoli nisem uporabila.

Ima kdo izkušnje kaj se mi bolj splača?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#265 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 17 April 2018 - 08:04 AM

Težko rečem cenovno, ampak prevozi.org je ziher najhitrejša in najmanj komplicirana opcija.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#266 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 April 2018 - 07:32 AM

Točno, hvala!

Bom tam spremljala

• 0

Put A Kilt On It!

#267 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 January 2019 - 08:37 PM

Nekam bi sli konec junija zacetek julija tam nekje. Kaksni predlogi za evropo, da so dobre letalske povezave da ni prevroce. Razmisljali smo o kanarcih, grciji ali cem podobnem. Cisto brez ideje sva.
  • 0

#268 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 26 January 2019 - 08:42 PM

Svak je bil lani v marcu na Madeiri. Par let prej na kanarskih, ki so pa itak ful popularni...
  • 0

#269 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 January 2019 - 08:52 PM

Ja v marcu je verjetno prijetno julija pa vroce, prevroce? Se bojim da je to res bolj zimska destinacija. Olivija?
  • 0

#270 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 27 January 2019 - 10:08 AM

Za moje pojme ne, jaz sem bila julija na Tenerifih, morje je pa itak malo hladnejše. Ne vem pa, kaj je zate prevroče. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#271 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 27 January 2019 - 10:13 AM

S srcnim bolnikom in 1.5l starim otrokom? Meni se zdi hitro prevroce za otroka nosit pa mocno sonce pa pazis da ga ne opece... Mogoce me samo prevec skrbijo te stvari.
  • 0

#272 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 27 January 2019 - 10:37 AM

Ko jaz pomislim na Kanarske otoke, pomislim na plaze brez sence. No vsaj na Fuertaventuri je tako (pac smo surf druzina) in mi zato nisi privlacni, plus mrzli Atlantik in valovi. A se motim?
  • 0

#273 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts

Posted 27 January 2019 - 11:37 AM

Na kanarskih naj bi bil september kritičen, avgust in september. Bi rekla, da je vseeno tudi že par mesecev prej lahko 'pasje', preveri povprečne temperature. 

Za kopanje in čofotanje tudi niso najbolj optimalni. Tam, kjer so urejene plaže, se vas bo trlo, drugod so pa močni valovi in morski tokovi. Ni to mediteran, je kar divje. Sence na plaži 10m stran od morja tudi nisem nikjer videla. 

Pod črto bi šla na Kanarske med novembrom in februarjem, (šla bi na enega ali več manjših otokov, če greste za dlje časa, večje bi obiskala bolj na hitro in se izogibala večjih mest), se lahko kopaš, naužiješ sonca in pobegneš stran od naše zime. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#274 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 27 January 2019 - 11:57 AM

Hvala :) bo verjetno res raje to kak novemberski izbor :). Za zadaj pa sva se omejilaa bolj na sever.
  • 0

#275 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts

Posted 27 January 2019 - 12:13 PM

Mmmm, bere se super :wub:

Se mi zdi boljša opcija, ja. :)

• 0

#276 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 27 January 2019 - 01:07 PM

Fant pravi da mu ze 12 ur tezim z letalskimi in kaj bi si pogledali na Irskem :D enkrat sem ze bila ampak z malo je pomojem cist druga pesem. A je katera potovala z otrokom+nahrbtnik namesto vozicka? Ker gor je bv da bi vlacili vozicek s sabo, ker z njim nimas kam plus dezevno je rado :)
  • 0

#277 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 January 2019 - 09:10 AM

Menda ima Madeira poleti odlične temperature (pod 25°C). Znanka je bila navdušena, da bi se kar tja preselila samo zaradi temperatur.

• 0

Put A Kilt On It!

#278 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 January 2019 - 09:45 AM

Kaj pa Islandija ora? Iz Dunaja imas direktne lete do Keflavika. Tam pa pol road trip z npr. campervanom po pokrajini. Pa ful ste fleksibilni. Vozicka imo ne potrebujete.
  • 0

#279 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 28 January 2019 - 09:47 AM

Do Dunaja imamo skoraj 5 ur z avtom, do Benetk 2 :) zato sem lete od tam ze apriori izkljucila, ker nam pobere viznja do letalisca vec kot let itd...
  • 0

#280 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 January 2019 - 09:52 AM

Aja, tocno, ti si iz drugega konca Slovenije kot jaz. Ne vem zakaj te vedno narobe umescam.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users