Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 17 March 2008 - 06:44 PM

Posted 17 March 2008 - 06:48 PM

Za otroka ne vem. Mam določene zadržke pred tem, da bi mu dajala za jest meso, tko da če bi bla izključno moja odločitev, mu verjetno ne bi pripravljala mesnih obrokov, ampak mu ne bi niti branla, če bi jih sam hotel jest. Sicer pa o temu še nisem razmišljala.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 March 2008 - 06:56 PM
A če bi načrtovala otroka bi se posvetovala z zdravnikom o tem kaj je bolje in kaj je sploh dobro?
Upam, da ne utrujam preveč

Posted 17 March 2008 - 07:05 PM

Posted 17 March 2008 - 07:06 PM

Za otroka bi se definitvno posvetovala, pa ne samo z zdravnikom (ker je dosti zdravnikov takih, da samo trobijo svoje, pri čemer je blo že miljonkrat dokazano nasprotno), pač bi se malo podučila glede tega itd. Na svojo pest sigurno ne bi šla delat neumnosti.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 March 2008 - 07:12 PM

Posted 17 March 2008 - 07:17 PM

Posted 17 March 2008 - 07:21 PM

Posted 17 March 2008 - 07:21 PM

Posted 17 March 2008 - 08:16 PM
Meni se zdi enačenje zdravega življenja z vegetarijanstvom ena velika bedarija.
Torej sklepam, da ne ješ nobene živali, tudi rib, rakcev, lignjev?
Tudi vse to je bilo namreč nekoč živo in je moralo umreti.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 17 March 2008 - 08:17 PM

Posted 17 March 2008 - 08:34 PM
Aja točno, sem res pozabla, da si to bla ti.

Pohvaljena...

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 17 March 2008 - 09:30 PM
Vegeterjanka, če se sploh lahko imam za to sem postala izključno iz tega razloga, ker mi okus mesa ni všeč. Ne delam si pa nikakršnih utvar, da bo pa zdej zaradi tega, če js ne jem mesa ostala kaka kokoš več živa.
Kar se tiče pa ostalega mesa, ga pa nikol sploh vidt nism mogla, še posebej rib in ostale morske hrane, ipd. Želodec mi tega enostavno ne prenese, že sam vonj mi je odvraten. Sem parkrat v življenju poskusila jest ribe in vedno se je končalo s tem, da se mi je obrnil želodec.
Nekaj najbolj glupega mi je to, da se ma folk za vegeterjance, potem pa se baše z ribami, češ da to ni meso. Naravnost glupo.
Naj še to povem, da js nikoli ne bi nobenemu težila s tem kaj in kako naj je. Me tudi ne moti, če moji najbližji recimo ekstremno obožujejo meso in mesne izdelke, naj jim tekne če jim paše:)
Imam pač nekako svoja načele glede tega, da naj vsak je tisto kar mu paše in tudi drugim dovoli jesti, kar njim sede.
Ne prenesem pa tega, da mi kdo vsiljuje meso in me prepričuje, da sem zaradi tega, ker ne jem mesa tako slabokrvna ipd. sranja. Tega pa ne toleriram, dobim popizditis.
Posted 17 March 2008 - 09:46 PM
Ampak nekaj menda bo na tem - jaz sem to že slišala iz mnogih ust (pripovedovanja pač od kakšnega slabokrvnega al pa je npr. mel/a kolegico, ki je bila slabokrvna... da so jim to zdravniki rekli), tudi od svoje zdravnice velikokrat - da treba jest med drugim veliko rdečega mesa. Je pa potem spet druga stvar - jaz sem mesojedka, pojem kar veliko mesa (krava je sploh med mojimi omiljenimi), pa sem zelo slabokrvna. ;-) Tako da po moje je to odvisno od vsakega posameznika, kako se njegovo telo obnaša in reagira na pomanjkanje mesa, vsekakor pa mislim, da meso pri slabokrvnosti še zdaleč ne igra neke ključne vloge.
Posted 17 March 2008 - 09:58 PM
Posted 17 March 2008 - 10:02 PM
Ja saj to nima veze... saj se najbrž veliko vegetarijancev ne odloči za nemesno prehranjevanje zato, ker bi zaradi tega bolj zdravo živeli (saj (pusto) meso tudi ni nezdravo, da se zaj a priori misli, da je pa brezmesno prehranjevanje zdravo).
Ampak nepodučeni to enačijo z zdravo prehrano in da se le-ti nikoli ne pregrešijo s kakim čipsom, itd. Pač ne ješ mesa, kar pa ne pomeni, da si se vzporedno odrekel tudi pomfriju z majonezo ob 2h zjutraj.
Posted 17 March 2008 - 10:04 PM
Sicer pa js jem dovolj zelenjave, mejbi premalo sadja, pa imam vseeno podrazno kri. Men se modrice po telesu zarad slabe krvi delajo, tako da sem že par let non stop na tabletah, ki stanja neki zelo niso izboljšale, edino kar lahko rečem je to, da se ne slabša.
Meni so rekli, da je slabokrvnost povezana tudi s tem, kako prekrvavitev imaš, pa z menstruacijo. zarad tega morm bit tud na KT, da mi uravnavajo menstruacijski cikel, da nimam predolgih in premočnih menstruacij.
Drugače pa men še vse ostale kemikalije, ki jih zauživam z ostalimi tabletami delajo pizdarijo na področju slabokrvnosti. Pač nekje pomagajo drugje škodujejo, tak to gre.
Ko bomo stari in senilni, bo vse dobro

Posted 17 March 2008 - 10:06 PM

Posted 17 March 2008 - 10:07 PM
luci,
Ma itak, odsotnost mesa pri slabokrvnosti je za moje laično mnenje še najmanjši problem in če si tako zelo slabokrven (ti še najbrž bolj, kot jaz), ti bo meso en k. pomagalo.
Posted 17 March 2008 - 10:10 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users