Zaroka / poroka
Posted 03 September 2011 - 04:50 PM
Posted 03 September 2011 - 06:51 PM
Sicer pa tudi jaz nimam želje po tistih tipičnih porokah, kjer povabiš cca 100 folka v neko gostilno kjer večer poteka tako, da se folk zabava na račun iger, ki marsikoga spravijo v neroden položaj (recimo da punca napihne balon med moškimi nogami in podobno). Jaz si poroko predstavljam tako, da povabiš najbližnje, prijatelje, skratka, tiste s katerimi se res dobro razumeš in ne celo žlahto, ala bratrance, ki jih vidiš 1x na leto pa jih "moraš" povabit zarad sorodstva.. Pa jaz bi jih povabila nekam ven v naravo na kakšen piknik plac in ne v gostilno.. Glasbeno skupino pa bi najela takšno, ki bi špilala ever greene.. Tako si jaz predstavljam svojo poroko, nekega lepega dne

Posted 03 September 2011 - 07:00 PM
recimo da punca napihne balon med moškimi nogami in podobno

hollyshit.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 September 2011 - 11:45 PM

sicer pa vsakemu svoje, ljudje smo si zelo različni in vsak ima svojo predstavo o idealni poroki. Midva sva imela točno tako kot sva si želela, lepo, na nivoju in pa žuuuuur

na večini porok pa trpim, sovražim poroke, ki so po meri in željah tastarih in ne mladoporočencev

Posted 04 September 2011 - 09:13 AM

a mislite, da na drugačnih porokah pa ljudje ne žurajo in se nimajo fajn? Da je to možno, sam če je DJ?
Jst sm bla v zadnjih 3 letih na 2 porokah, ki sta ble dokaj različni, ampak moram priznat, da je bil večji žur na ohceti, kjer so igrali pretežno narodnozabavno glasbo in ostalo v manjšini, ampak je bil enostavno folk tak, da so noreli od začetka do konca, plesišče ni bilo nikol prazno in ljudi ni bilo treba silit, naj grejo plesat; anasambel je znal to izkoristit, tko da smo se res super imeli

Druga poroka je bla pa mal bolj "fina", ampak vzdušje je bilo precej bolj umirjeno in men se ni zdel, da se ljudje ful zabavajo

Posted 04 September 2011 - 10:37 AM
a mislite, da na drugačnih porokah pa ljudje ne žurajo in se nimajo fajn? Da je to možno, sam če je DJ?
Ne interpretiraj po svoje, tega ni nihče rekel.
Jaz ne morem reči, da je bila katera poroka boljša kot druga, ampak sem pa videla poroke, po katerih se zagotovo ne bom zgledovala, ko/če bom načrtovala svojo. Sem pa tudi sama prisostvovala določenim igricam, ki se meni osebno niso zdele niti najmanj zabavne, ampak 90 procentov svatov, je pa ob intimnih vprašanjih in igricah, ki so mladoporočenca spravile v zadrego, neizmerno uživalo. Torej je bil cilj dosežen.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 September 2011 - 11:38 AM
Jaz bi se šla poročit na matični urad, zatem bi pa nardila eno dobro žurko in bi to bilo to. Tudi meni ni do nekih ceremonij, ki trajajo cel dan in fijakanja sem in tja, ampak vsakemu pač svoje.
Je pa res, da ne razumem, tako kot je ena napisala nekaj strani nazaj, da v primeru, da si gost, ne greš v cerkev. Jaz sem zaprisežen ateist (recimo temu tako), moj oče npr. je pravoslavec, pa nihče od naju ne vzganja neke svoje trme na porokah, pogrebih, itd. Sama ne čutim potrebe, da bi širnemu svetu na vsakem koraku kazala svoja prepirčanja in se zmrdovala nad vsem, kar ni po mojem okusu, pač grem v tisto cerkev, počakam na konec in je to to. Je pa res, da sem na splošno v življenju nagnjena k nekompliciranju.

Posted 04 September 2011 - 12:44 PM
Sama ne čutim potrebe, da bi širnemu svetu na vsakem koraku kazala svoja prepirčanja in se zmrdovala nad vsem, kar ni po mojem okusu,
Je pa res, da sem na splošno v življenju nagnjena k nekompliciranju.

Posted 04 September 2011 - 02:37 PM

Sicer tudi sama ne razlagam svojih prepričanj, ampak upam pa tudi, da ljudje, ki me poznajo, spoštujejo moje odločitve in prepričanja, in se ne vtikajo v moje življenje. Pa še - a ni malo smešno, da ti župnik, ki nima ne žene in otrok, pridiga o družini in vzgoji?

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 September 2011 - 04:55 PM
Če katero slučajno zanima, spet je ena "tistih" porok na tvsponka.
Posted 04 September 2011 - 05:26 PM
ja, te igre na porokah, sploh če jih izvajajo muzikanti so res neukusne, vulgarne in žaljive

Muzikantje igre izvajajo na lastno pest ali v dogovoru z nevesto in zeninom? So kar hud mimosunek, ja. Ne vem, kaj je smesnega v tem, da spravljas cloveka v neprijetne situacije. Ze od nekdaj me fascinira, kako nekatere to zabava. Kruha in iger! :|
Posted 04 September 2011 - 07:53 PM

In na nek način se strinjam z _M_, mogoče je pojem "fino" res relativen. Za nekoga je fino, da nase navleče najlepšo svetlečo kičasto oblekico in si naredi ta-isto frizuro na goveji poroki, za druge je neka petična večerja z jazz/klasično glasbo. Vsakemu svoje, pravim jaz!
In ja, jaz če nebi bila verna, ne vem če bi čakala pred cerkvijo, da se obred konča... Definitivno bi šla pokukat in firbcat

in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 04 September 2011 - 07:58 PM
Jaz ne bi šla v cerkev, ker bi najbrž sredi obreda postala tako zelo živčna od vseh teh bedarij, ki jih župnik trosi, da bi vstala in šla. Pač, nisem krščena, še nikoli nisem bila pri maši in tudi ne nameravam.
Glede tega "pod nivojem" in "fina" pa bom rekla takole - jaz gledam pač iz svojega stališča in takšne poroke so za mene pod nivojem in kmečke. Če se ljudje poročajo na tak način pa me sploh ne moti, jaz se pač ne bom.
Posted 04 September 2011 - 08:47 PM
Jaz ne hodim v cerkev. PIKA. Konec debate.
Drugače pa so mi najbolj češke razne ''mastne'' igre na porokah - kakšne banane med nogami, itd.
To mi je naravnost odvratno. Ob čem takem se resnično lahko zabavajo, po mojem mnenju, zgolj
maloumni ljudje.
Tisto glede riža v original pakungah - nova dimenzija lame-avosti, res.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 September 2011 - 10:48 PM
Posted 04 September 2011 - 10:53 PM
Ful lepo.

Posted 04 September 2011 - 11:37 PM
Meni pri prvi vse skupaj ni všeč. V Romeu, res? :/
Pa ambient kasneje mi deluje precej klavstrofobičen.
Zadnja ima grdo obleko. Nič mi ni všeč.
Samo kritiziram. Ampak kaj, če mi res ni všeč.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 04 September 2011 - 11:40 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users