Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#261 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 14 March 2009 - 07:57 PM

Ja, saj sem naročena pri ginekologinji, ampak šele 11. maj. down.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#262 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 14 March 2009 - 08:02 PM

S takimi problemi te je dolžna vzet takoj. Kurac pa preventiva pa nevem kaj kar nas filajo, pol pa sami na celi črti jebejo.

• 0

#263 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 14 March 2009 - 08:11 PM

Ora, hvala za ta dva članka. Zdaj sem se tudi jaz pomirila. Se pa spomnem, da mi je sošolka pravila, da pred kratkim 6 mesecev ni imela menstruacije - kljub normalni ali mogoče celo malce previsoki telesni teži. Tako da, mislim da se bo vse še uredilo smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#264 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 14 March 2009 - 08:16 PM

Je že dobro, rada pomagam. Saj tam tud piše, da lahko gre za hormone ščitnice, ki ti ponagajajo, pa stres, ki je itak razlog za že skoraj vsako obolenje.
  • 0

#265 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 14 March 2009 - 09:37 PM

QUOTE(ora @ 14. 3. 2009 - 20:02) View Post
S takimi problemi te je dolžna vzet takoj. Kurac pa preventiva pa nevem kaj kar nas filajo, pol pa sami na celi črti jebejo.

Če ne bi mami delala v KC, bi čakala še precej dlje. Žal je pri nas tko. down.gif

• 0

― V. Van Gogh

#266 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 March 2009 - 10:10 PM

Tako je povsod... Žal.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#267 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 March 2009 - 10:30 PM

Če je nujno te že vzamejo takoj, ko sem imela jaz vnetje, so me naslednji dan že vzeli.

Jinadaze, ti bi se pa že lahko malo prej spomnila, da greš na pregled, ker to je daleč od normalnega, 2 leti. Upam, da se ti to uredi. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#268 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 March 2009 - 09:49 AM

Vnetje je pa urgentno stanje, ker lahko povzroči tudi smrt, če se razširi na peritonej (za kar obstaja velika verjetnost).
Je to res, da bi lahko začela že mal prej mislit, da to ni ravno normalno. Popenila sem pa zato, ker se ravno piflam ene stvari o nujnosti preventivnih gin. pregledov pa kaj vse mora ms nrdit za to, pa js ravno tako nism bla že 4 leta,ker me enostavno ne vzame. S tem, da mam kljub kontracepcijskim tabletkam grozne bolečine in čudne krvavitve. Fakin zdravstvo.
  • 0

#269 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 March 2009 - 10:00 AM

QUOTE(ora @ 15. 3. 2009 - 9:49) View Post

S tem, da mam kljub kontracepcijskim tabletkam grozne bolečine in čudne krvavitve. Fakin zdravstvo.

ohmy.gif ohmy.gif blink.gif

Ja in kako da te ne vzame? To je potemtakem tudi urgentno, a ne?

Jaz bi šla kampirat pred njihovo ordinacijo. sleep.gif

Ja, Ora, good luck, ne, poštimaj to ASAP.

Pa še nekaj glede zdravstva - jaz nimam nič slabega za povedat čez zdravnike, ok, po mojih izkušnjah, ljudje ki jih poznam pač imajo slabše izkušnje.

Sem tudi bila v bolnici lani 3 dni na manjšem posegu, in to še v Šempetru pri Gorici, ki je na slabem glasu (kao), ampak je bilo vse super, profesionalno, vse kot mora biti, no. Tako da....odvisno pač kako naletiš.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#270 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 March 2009 - 10:37 AM

Ah Šempeter je prou fajn, samo za rakave spremembe baje niso najboljši.
Tako vsake nenadne in nepojasnjene bolečine v medenici so indikacija za obisk ginekologa. Sam potem bi lahko bla skos pri njej.
  • 0

#271 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 22 March 2009 - 07:50 PM

QUOTE(Jinadaze @ 14. 3. 2009 - 18:27) View Post

Osebna zdravnica mi je rekla, da so hormoni lahko še par let po anoreksiji čisto zmešani. Ker po vsej logiki bi jo jaz mogla že zdavnaj dobit, pa se je baje organizem nekako navadil, da je pač ni. Ni mi čisto jasno.

Poznam dosti precej bolj suhih punc, ki imajo redno. ermm.gif

Jina kaj pa ješ, da se ne moreš zrediti?

(Eno čisto OT vprašanje, ti Jina, si imela anoreksijo?)

• 0

#272 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 22 March 2009 - 08:28 PM

Vegetarijanka sem (no, ribe jem), sicer jem vse. Drugače niti ne bi jamrala, da se ne morem zredit. wink.gif Ja, sem mela anoreksijo.
  • 0

― V. Van Gogh

#273 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 23 March 2009 - 06:57 AM

Ja če si vegetarijanka potem si predstaljam da se ti je težje zrediti.
(in btw: še en OT, meni imaš ful lepo postavo kolikor sem uspela iz slik razbrati biggrin.gif )

• 0

#274 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 March 2009 - 08:28 AM

Jina, iz prve roke...
Jej pač čokolado. Manjka ti maščob. Jaz sem tudi se požvižgala,ko so mi pravli da se moram zredit, ginekolog mi je rekel da dokler nimam po zdravstvenih merilih normalnega ITM-ja 18.2 + da naj sploh ne hodim več k njemu, ker je menstruacija znak,da je telo sposobno imeti in donositi otroka. Podhranjeno telo pa ga ni.
Sem se zredila iz 46 na 49 pa je menstruacija končno prišla. Še vedno nimam "normalnega" ITM ja pa tudi če samo en dan malo manj jem (da se ne opominjam) mi gre teža takoj dol. Sigurno bom pridobila še en kilogram,da se mi ni treba lih vsak dan vagat in da nisem na meji s to menstruacijo.
Koliko si visoka in kolko maš kg?
Sploh pa ja, pa pejt si še kostno maso pregledat, sploh če si mela anoreksijo...Jaz si jo bom šla v tem letu.

Drugače pa vsako telo po svoje deluje. Če tvoje kolegice imajo M z manj kg in več cm jo pač imajo. Ti je nimaš, to pomeni da teža ni ustreza (skorajda sigurno). Mogoče pa tudi kolegice lažejo, težo je namreč priznati da nimaš menstre ker je TT neustrezna.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#275 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 23 March 2009 - 12:47 PM

Jaz bi lahko živela od čokolade, če ne bi mela potem takega razdejanja na koži. cry.gif Problem je, da pri meni cuker in slabe maščobe nenormalno vplivajo na kožo. Sicer jem tudi to, ampak samo zaradi tega probam v zmernih količinah. Mam pribl. 55 kg (že dolgo nazaj sem se tehtala, ampak sem ista), velika sem pa 181.

Bom šla preverit kosti, ampak imam že tako ful močne, tko da dvomim, da bo karkoli narobe. ermm.gif Pa ogromno mlečnih izdelkov pojem.

Ja, nekatere imajo pač tako konstutucijo in presnovo, da so naravno štange. Blagor.

Sem pa ful vesela, da je tut s tabo tok boljše, res super! kiss1.gif

• 0

― V. Van Gogh

#276 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 23 March 2009 - 01:05 PM

Uf, 55kg je pa odločno premalo.
Drugače se pa najhitreje zrediš če več OH ješ (npr. kruh, testenine, maffini wink.gif ... ) Vsaj meni je s tem uspelo, pa povečat obroke in število le teh, tud vmes malo grickat. Saj bo, potrpljenje je božja mast biggrin.gif
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#277 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 March 2009 - 07:22 PM

Jina ja verjamem,točno vem o čem govoriš...sam 55 kil bi mogoče šlo na 175 cm na 181 pa niti slučajno :\
ITM imaš daleč prenizek in žal je najverjetneje to vzrok izostale menstruacije :\
Vsaj 60 kg na tvojo višino,bi rekla.
Jej torej druge OH...KRuh,riž in tako...Predvsem zvečer.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#278 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 23 March 2009 - 07:50 PM

Ena kolegica mi je rekla, da se je zredila, ko je vsak dan zajtrkovala čokolino. Čokolino je bolj grenak kot čokolešnik, zato ga je baje treba še sladkati. Ni nek višek zdravja, je pa sigurno boljše od basanja s čokolado.
  • 0

#279 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 23 March 2009 - 08:14 PM

Meni je pa ravno zato, ker je manj sladek, čokolino boljši. In ga nič ne sladkam. Samo, da bi se zaradi tistega malo cukra, ki ga dodaš zredil se mi zdi pa malo čudno. Itak ga do večera pokurš, po moji logiki seveda biggrin.gif .
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#280 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 19 April 2009 - 07:09 PM

Lalalala, menstruacijo sem dobilaaaaa. I'm a woman again biggrin.gif.
ne morem povedat kooook sem vesela, pomojm še prve nisem bila toliko biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users