Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#261 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 31 July 2006 - 04:07 PM

QUOTE(_M_)

razen na začetku, prva dva naj bi bila brezplačna, ker ti mora po preteku enega leta od prvega pregleda ponovno vzeti bris materničnega vrat, ker je baje pomembno, da je ta bris dve leti zapored OK.
tako je vsaj meni razložila ginekologinja. smile.gif

Si površno prebrala...
Ali pa morda pregled ni plačljiv za šolsko populacijo, to pa ne vem, kako imate/-jo
  • 0

#262 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 31 July 2006 - 09:32 PM

Mogoče sem res prebrala površno, ampak še vedno ne štekam.
Nisem več pri prvih pregledih, ker hodim tja vsako leto že 10 let in vsakič mi bris vzame. Pa mi še nikoli niso rekli za plačat. Kaj zdaj to? Bom jaz kar taj poklicala in vprašala kaj je res na temu.
  • 0

#263 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 02 August 2006 - 12:02 AM

QUOTE(Minkaa)
ne uporabljam kontracepcije :blob8:

Enako.
  • 0

#264 *naca*

*naca*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1502 posts

Posted 02 August 2006 - 11:43 AM

QUOTE(Juliet)
QUOTE(Minkaa)

Enako.

Smo že tri oops.gif
  • 0
Posted Image

#265 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 August 2006 - 11:50 AM

QUOTE(*naca*)
QUOTE(Juliet)
QUOTE(Minkaa)

Enako.

Smo že tri oops.gif

kot je bilo vprašanje že zastavljeno ... pazite na varne dni, ga prej vzame ven ali streljate na polno????
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#266 *naca*

*naca*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1502 posts

Posted 02 August 2006 - 11:55 AM

Takrat ko sexam ga pač prej vzame ven, sj vem da sm mal smotana, sam tabletke mi je brezveze jemat, ker nimam rednih spolnih odnosov, kondoma pa preprosto ne maram oops.gif
  • 0
Posted Image

#267 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 02 August 2006 - 12:57 PM

Ne, nisi smotana, pač pa 'samo' neodgovorna.
  • 0

#268 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 02 August 2006 - 01:05 PM

Tle bi se pa strinjala ... kako to misliš, da kondoma ne maraš? Glede na to, da nimaš rednih spolnih odnosov, sklepam, da nimaš rednega partnerja in torej partnerje za sex menjavaš ... pa se ti zdi pravilno glede na menjavanje partnerjev sexat brez zaščite? Mislim jezus, no ... dan danes v razvitem svetu, kjer ima vsaka ženska možnost se zaščitit pred neželjeno nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi in potem nekatere to namerno spregledate ... meni se ne zdi to le neodgovorno, ampak popolnoma noro.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#269 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 August 2006 - 01:06 PM

Samo kaj pa predsemenska tekočina? Že za to pravijo, da ni "varna" in je že pred orgazmom zelo riziko vse...
  • 0

#270 Issak

Issak

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 393 posts

Posted 02 August 2006 - 01:29 PM

QUOTE(ananas)
Samo kaj pa predsemenska tekočina? Že za to pravijo, da ni \"varna\" in je že pred orgazmom zelo riziko vse...

mja, pa te predsemenske tekočine zna bit včasih kar dost...
Tak da brez zaščite blink.gif ... sam ne potem, čez 9 mescov, nam jokat, ko si boš uničla lajf :S
  • 0
"cowardly warrior vents his rage
his lust for blood cannot be appeased
what fickle angels are we
our divided brothers we slay
his lust will erase all"

#271 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 02 August 2006 - 01:33 PM

A katera uporablja kontrac. obliz? Kako se to kaj obnese?
Vem, da je na internetu polno informacij o uporabi, plus in minus ucinkih na telo... a vseeno bi mi prav prislo tudi kako mnenje, izkusnja iz prve roke!
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#272 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 August 2006 - 02:55 PM

QUOTE(kika)
Ne, nisi smotana, pač pa 'samo' neodgovorna.
Se strinjam. Zakaj pa ne maraš kondoma *naca*?
  • 0

#273 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts

Posted 02 August 2006 - 03:07 PM

Npr. meni kondom ni všeč zato, ker mi preprosto filing pri seksu s kondomom ni všeč. In zato ne maram kondomov. wink.gif

OT: Pravkar sem zvedela, da je moja sošolka, ki je za povrhu letos padla letnik, stara je pa 17 - noseča in ima predviden rok aprila. Odločila pa se je, da otroka obdrži. No ja, po takšni novici pa se človek malo zamisli, če ni to ena velika napaka, da imaš otroka pri 17 letih in sploh v takšni situaciji kot je ona, da je padla letnik, da so starši zelo razočarani, zdaj pa še to. Hmm, me zanima kaj bodo rekli na to, ko zvejo.
  • 0

#274 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 August 2006 - 03:40 PM

Juliet, zakaj pa ne tabletke?
  • 0

#275 *naca*

*naca*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1502 posts

Posted 02 August 2006 - 07:32 PM

Kondom mi ni všeč zarad istega razloga kot Juliet, drgač pa valda ne zagovarjam tega da se sexa brez zašćite in se zavedam da sm neodgovorna, sj zdej že resno razmišljam o tem da bi si šla po tabletke h ginekologinji in najbrž bom to tut nardila ker sm septembra itak naročena na pregled..
  • 0
Posted Image

#276 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts

Posted 02 August 2006 - 07:44 PM

QUOTE(Kalypso)
Juliet, zakaj pa ne tabletke?

Hmm, sicer res niso slaba ideja, ampak že od nekdaj imam nek strah pred njimi, sploh ko poslušam nekatere kolegice, kak se zredijo, ali pa da dobijo mozolje... Tega me je nekak strah, da bi se mi pojavile kakšne težave.

QUOTE(*naca*)
Kondom mi ni všeč zarad istega razloga kot Juliet, drgač pa valda ne zagovarjam tega da se sexa brez zašćite in se zavedam da sm neodgovorna, sj zdej že resno razmišljam o tem da bi si šla po tabletke h ginekologinji in najbrž bom to tut nardila ker sm septembra itak naročena na pregled..

Tudi jaz počasi razmišljam, da bi šla po tabletke. Priznam, da me je od začetka, ko sem seksala brez kakršnekoli zaščite, bilo vsak mesec strah, ampak sedaj že po več kot dveh letih me sploh ni tko, ker mam vedno do dneva natančno menzo.
  • 0

#277 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 02 August 2006 - 07:50 PM

js raj riskiram mozolje pa celulit pa 5 kil k otroka (al pa splav)...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#278 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 02 August 2006 - 08:54 PM

QUOTE(Juliet)

Tudi jaz počasi razmišljam, da bi šla po tabletke. Priznam, da me je od začetka, ko sem seksala brez kakršnekoli zaščite, bilo vsak mesec strah, ampak sedaj že po več kot dveh letih me sploh ni tko, ker mam vedno do dneva natančno menzo.

Jaz pa tega ne bi prenesla, da bi me blo vsak mesec strah za popizdit, al bom dobila menstruacijo al ne. Že tko je dovolj stresa v današnjem svetu, da bi se morala še s tem ubadat vsak mesec, ne hvala! Se pridružujem mnenju ostalih o neuporabi zaščite pri sexu (razen če ste se odločle napravit otroka). To se mi zdi zelo neodgovorno in neumno. Varni dnevi in jemanje penisa ven pred izlivom niti malo ni zanesljivo. Poleg tega mora še partner met med sexom vedno v glavi, kdaj ga bo mogu vzet ven, namesto da bi brezskrbno užival v spolnem odnosu.
  • 0

#279 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 August 2006 - 09:18 PM

Sej to je vse res in prau kar pravite, da je neumno in neodgovorno reskirat in sexat brez zaščite oz se zanašat na varne dneve. Ampak nekateri nimajo drugi izbire. npr kondom ti dela alergijo, tabletk nesmeš zaradi zdravstvenih razlogov, sej vem da to je redko, ampak je. in taki pari so pol obsojeni sexat brez zaščite, al pa nč.

drugače pa itak, punce pamet v roke in varno sexat biggrin.gif , s kondomom ali k ginekologu po tabletke, čeprav se mi zdi da ginekologi vseeno to malo preveč vsepovprek dajajo te tabletke kr tko, brez nč, brez pregleda nč..

aja da nebom bla samo OT: jaz sem zdej nehala s tabletkami, tako da bojo spet kondomi, kot na začetku, pač..
  • 0

#280 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 August 2006 - 09:35 PM

saj pa kondomi in tabletke niso edino kontracepcijsko sredstvo ;)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users