Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2761 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 15 October 2023 - 11:54 AM

Za teden restavracij sva šla v Novo Rajnglo in moram reči, da sva bila spet navdušena.

Najprej sem kolebala, če bi raje šla v Manno ali kako drugo restavracijo, saj se meni ni bral nič posebnega. Pa sem vesela da sva šla sem, vzela sva 5-hodni meni z vinsko spremljavo, ki je vse skupaj dvignila na drug nivo. Že prejšnjič sva bila navdušena nad vini in tokrat spet.

Meni je bil sicer mesni meni neprimerno boljši, vzela sva oba, ker sva želela poskusiti oboje in sva si malo zamenjala.

Po koncu je prišel do naju še glavni kuhar povprašat kako nama je bil všeč meni in sva rekla, da je škoda, da je bilo tako malo zasedenih miz sploh kakor sva bila kdaj razočarana v LJ.

Res toplo toplo priporočam
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2762 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 October 2023 - 08:42 AM

Pajkl, pri nogometnem igrišču v Šiški/Koseze (pojma nimam kje je meja)

sem naju je zaneslo po Napotnikovi oceni v Mladini. Obožujeva dober street food.

NI nama bilo žal.

Šla sva v petek, zlakotena, že rahlo popadljiva (Errol je bil priča).

Pajkl je v bistvu uta na koncu vrta neke hiše ob nogometnem igrišču Ilirija. Prvič sem bila tam. Ob čakanju sem malo opazovala tekmo otrok in dretje očetov z napotki. Not my world :D

Burgerji so mu že pošli, naročilo sem tortiljo z govedino, M. pa hot dog.

Zraven eno pivo in vodo. Cena: malo pod 17€

Hot dog je bilo zelo okusen, štručka je home-made, dodatki zelo dobri

Isto s tortiljo, ki je bila dobro zvita in ni nič ven padalo.

Sedišč ni, le 2 mizi. Sprejema le gotovino.

Ob torkih in četrtkih ima še pizze, ob pon, sredah in petkih burgerje.

Razen pomfrija, ponudbe za vegije ni.

Ocena: 5

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2763 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 16 October 2023 - 03:01 PM

Pajkl, pri nogometnem igrišču v Šiški/Koseze (pojma nimam kje je meja)

Šla sva v petek, zlakotena, že rahlo popadljiva (Errol je bil priča).

V Kosezah je to. Pa ne laži, bila sta sestradana brez moči. Malo sem vaju, nemočna, zezal, ker sem bil sit in pri kozarcu vina s cigaro v ustih. Itak vidva nista nikoli popadljiva.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2764 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 17 October 2023 - 07:50 AM

Mi smo bili prejsnji teden na Sidru, v Kamnici pri Mariboru. Prijeten ambient, mickeno, ampak lustno igrisce za otroke. Narocili smo pice, veliko mesano solato, za sladico pa vroce maline, tiramusu in lava cake. Moja salami pica je bila okusna. Taksna kot sem jih navajena iz Slovenije. Tascina sir, sunka, gobice pa je bila preplavljena z gobicami. Kot da bi nekdo prevrnil loncek z gobicami. Ko je odstranila gobice, je bila pa baje dobra. Sladice solidne. Moja lava cake je bila yummy, mozev tiramisu je bil pa ok. Sva jedla ze boljse, pa tud slabse.
Postrezba je bila ful pocasna. Ob skoraj prazni restavraciji, bi pricakovala, da bomo postrezeni hitreje.
Cenovno je bilo ok, za 4 pice, pijaco za 5 oseb in sladice smo placali 70€.
  • 0

#2765 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 17 October 2023 - 09:37 AM

Zdaj me pa ful firbec matra, kaksnih pic si navajena iz Slo. :D Imam obcutek, da bi bila vsaj prijetno presenecena, ce bi prisla v Lj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2766 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 17 October 2023 - 10:11 AM

Cenovno bi bilo s švicarskimi najbrž tam-tam :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2767 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 17 October 2023 - 10:11 AM

Dvomim.

• 0

― V. Van Gogh

#2768 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 17 October 2023 - 10:16 AM

No, malo heca (ali pa tudi ne?)
Že pred leti se spomnim male pice, ki ni bila nič posebnega, 15 chf. Dobra ljubljanska je pa tudi že skoraj 15 €.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2769 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 17 October 2023 - 11:23 AM

V Brtonigli je moja pica (margarita s pršutom) 9 Eurov. Brez pijače, to pa. V Garaži je nekaj dražja, se ne spomnim, koliko.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2770 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 17 October 2023 - 12:24 PM

Jina, taksnih, ki so precej nalozene. Tale ni bila prevec nalozena, ampak ravno prav glede na debelino testa. :) Pograjala bi pa, da so poleg ponudili ketchup. Tega se je sicer moj starejsi ful razveselil, ker obozuje ketchup, ampak meni osebno je pa ketchup s pico no-go.
Cenovno je bila velika Salami (35cm premera) 11€. Mala bi bila malenkost cenejsa.

V Švici sva za podpovrecno prosciutto pico(premera 30cm) nazadnje placala 20chf, za dobro pico pri La Bestiji pa za podobno s prsutom premera 32cm 23chf. Gledam najina narocila na Justeat.

So pa se cene hrane v restavracijah v Mariboru ful dvignile odkar sva se odselila. Prej se nama je ponekod zdelo smesno poceni, zdaj pa ne vec.
  • 0

#2771 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 17 October 2023 - 12:56 PM

Ja, res je. Pa Sidro je nasploh precenjeno. 

Jaz pice ne jem več zunaj, odkar imamo krušno peč doma pri mojih. Ker ni primerjave. Pa doma jih narediš 5 za ceno ene iz gostilne. 

• 0

#2772 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 17 October 2023 - 01:07 PM

Zame je edina prava pica napoletanska (z redkimi izjemami mi je dobra tudi kaksna druga), tako da raje dam vec za dobro, kot pa jem (pod)povprecno. To, da so zraven dali ketchup, mi pa vse pove o piceriji.
  • 0

― V. Van Gogh

#2773 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 17 October 2023 - 06:26 PM

Barbarina, se strinjam.
Ima pa igrala, midva pa nimava vec pojma kje se dobro je v Mariboru, tako da smo pac pristali tam. :)
Se priporocam za kaksna priporocila za naslednjic.
  • 0

#2774 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 October 2023 - 09:38 AM

U, Camino na izvozu za Zalec na AC LJ-MB ina perfektne pice. Cene so srednje zasoljene, pice pa bozanske. Jedla sva nekaj z govejim prsutom - se zdaj se mi sline pocedijo ob misli nanjo. :)

Tudi ostale jedi z nenija izgledajo okusne, testebine bojda delajo sami? Tudi interier je very posh, je pa izjemno priljubljena postaja zaradi prirocne lokacije, imajo zunanja igrala in notranji igralni koticek. Sicer vse po vzoru AC pit stop servisa, ampak vseeno kak nivo visje.

Mi smo placali racun cca 70 eur za 4 pice in 6 pijac in kavo.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2775 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 18 October 2023 - 09:41 AM

Potrjujem, smo bili tam poleti, mož je jedel pico in je bila odlična. 

• 0

#2776 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 21 November 2023 - 12:19 PM

Sla sem v Taquerio unomas na Ajdovscino, lastnika sta ista kot pri Hoodburgerju.
Ista scena je kot v HB, narocis, pocakas in potem vse pospravis sam. Na policki so omake, ki jih sam dodas na tacos. Jaz sem jedla el pastor s svinjino in ananasom in vegetal, ki je pekoc. Nimam z nicemer primerjat, meni je bilo ful okusno, sem pa bila z dvema, ki sta bila v Mehiki in sta rekla, da je isto. Pa vzela sem se eno pijaco iz mandljev in riza s cimetom in je bila prav tako njami.
Bom se sla.
  • 0

#2777 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 21 November 2023 - 12:28 PM

Super! Glih včeraj sem možu rekla, da bi mogoče šla enkrat, ampak da ne vem, če mi deluje okusno ali kot nekaj, po čemer imaš še 3 dni prebavne motnje. :D 

Isti pomislek imam glede Maharaje. 

• 0

― V. Van Gogh

#2778 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 21 November 2023 - 12:33 PM

Meni je prejsnji teden, ko sem sla prvic mimo, delovalo kot siptarski cosak od zunaj. Kolegica je frendica od lastnikov in mi je pol razlozila, koliko casa sta iskala recepte... bo ziher okej.
Ni pa takole med malico za hodit, ker pride takoj 15€, ce se hoces najest, moras pojesti tri. Za druzenje na vsake toliko casa se mi zdi pa fajn. Pa itak imam rada tuje okuse, tega si sama ziher ne bom doma delala.
  • 0

#2779 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 21 November 2023 - 09:25 PM

U, Camino na izvozu za Zalec na AC LJ-MB ina perfektne pice. Cene so srednje zasoljene, pice pa bozanske. Jedla sva nekaj z govejim prsutom - se zdaj se mi sline pocedijo ob misli nanjo. :)

Tudi ostale jedi z nenija izgledajo okusne, testebine bojda delajo sami? Tudi interier je very posh, je pa izjemno priljubljena postaja zaradi prirocne lokacije, imajo zunanja igrala in notranji igralni koticek. Sicer vse po vzoru AC pit stop servisa, ampak vseeno kak nivo visje.

Mi smo placali racun cca 70 eur za 4 pice in 6 pijac in kavo.

Fant je šel enkrat tja na poslovno večerjo, so šli z nekimi partnerji iz tujine in je tudi pohvalil. Jaz še nisem bila.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2780 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 22 November 2023 - 03:48 PM

Kaj pa ta veganski bistro Maha, je katera že bila?

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users