Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2761 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2010 - 10:22 AM

Salt (2010)

IPB Image

ZELO razočarana. Kot sem že napisala v eni drugi temi - presedajo mi ti žešče zajebani in kao nevarni
karakterji Angele, ki jih igra. Film je predvidljiv, mestoma klišejski. Konec obupen. Igra protagonistov nič posebnega (zna
Angela boljše). Sem si kar precej obetala od tega filma ... a film ne ponudi nič novega. Ni sicer za odmet,
vendar so višja pričakovanja v zvezi z njim odveč.

5/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2762 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 August 2010 - 11:55 AM

Jaz pa nisem ZELO razočarana, ker mi je bil film kot sam kr ok, rahlo zlajnan mogoče, pač taka navadna akcija. Salt je seveda nadženska, skače iz tovornjaka na tovornjak, stokrat jo pretepejo, pa vseeno vstane ipd. Saj tega smo že navajeni no. smile.gif Jaz bi rekla, da se filma ne splača gledat v kinu, je pa taka simpatična popestritev večera, če imate radi akcije.

6,5/10
  • 0
Viens, reste ici!

#2763 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2010 - 12:15 PM

QUOTE(Ana @ 21. 8. 2010 - 12:55) View Post
pač taka navadna akcija.

Saj ... in tu je moja osnovna težava. Glede na ves pomp okoli tega filma, sem pričakovala, da če že
bo akcija, vsaj ne bo navadna. x(

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2764 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86591 posts

Posted 21 August 2010 - 12:21 PM

Itak so vse akcije nadbedne. ˘-˘ Če je zraven še Angelina - toliko bolj.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2765 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2010 - 12:23 PM

Strinjam se samo z drugim stavkom. ˘-˘
Sicer pa Angelo rada pogledam v kakšni drugi vlogi - v npr. Changeling mi je bila dobra.

• 0

#2766 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86591 posts

Posted 21 August 2010 - 12:28 PM

Točno, tega imam še za pogledat.

• 0

― V. Van Gogh

#2767 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 August 2010 - 12:49 PM

Ja, FTSE, se strinjam. Res tak film je, ki si ga ogledaš zvečer ob 20h na PopTv in nisi pretirano vznemirjen po njem.
  • 0
Viens, reste ici!

#2768 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 August 2010 - 01:25 PM

The Painted veil (2006)

IPB Image

Eden izmed boljših dramatičnih romantičnih filmov, kar sem jih gledala v zadnjem času. To da je Edward Norton fenomenalen igralec niti ni potrebno razlagati. Kako zelo transparenten je, se vidi že samo, če to vlogo primerjaš s kakim American history X (or sth...).
Skratka, spremljamo zgodbo pravkar poročenega para. Ona je v zakon stopila zato, da ne bi bila več v breme družini, da ji ne bi bilo več treba prenašati težke matere, in zahtevnega očeta. On se je poročil z njo, ker je bil vanjo zaljubljen.
Da je zgodba še bolj zapletena, se žena zaplete v romanco s pravtako poročenim moškim...
V vsej tej zmešnjavi se Walter (mož) prijavi za odpravo v osrčje kitajske, kjer je izbruhnila kolera. Skozi stisko drugih, preko vrhov odtujenosti in sovraštva, se ponovno zbližata...

Res odlična zgodba, prov čuti se privlačnost med njima. Ženo igra Naomi Watts.

9/10.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2769 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86591 posts

Posted 22 August 2010 - 01:10 PM

Changeling (2008)

IPB Image

Drama Clinta Eastwooda, posneta po resničnih dogodkih. Zgodba se odvija v dvajsetih in tridesetih
letih prejšnjega stoletja, govori o materi samohranilki, katere sin je nekega dne pogrešan. Ko ga po
petih mesecih končno najdejo, se izkaže, da ni njen ...

Ganljiva zgodba (jaz sem celo solzo spustila, kar se pri filmih ne zgodi ravno pogosto), izvrsta igra,
dobra slika in kostumografija ... Fantastičen film, nimam nobene negativne kritike.

10/10

• 0

― V. Van Gogh

#2770 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17121 posts

Posted 22 August 2010 - 05:42 PM

Superžur
IPB Image

Mislim, da je zgodba dokaj znana, zato je ne bom pisala.

Ta komedija pa mi je bila precej bolj všeč kot naprimer Hangover. Russel mi je sicer eden najbolj gejiš dedov ever, njegove oprave so prav občudovanja vredne, tudi besedila pesmi v filmu. Vendar pa je prav njegova ekscentričnost tista, ki poskrbi za komične situacije v filmu. Zmagala mi stroke the fur wall scena. Konec pa precej pričakovan. Drugače pa prijetna popestritev popoldneva.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2771 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 August 2010 - 07:47 PM

The Reader (2008)

IPB Image

KLIK

Odličen film, za katerega je Kate Winslet dobila Oskarja za glavno žensko vlogo; Oskar je popolnoma zaslužen. V tem filmu se zoper odlično odreže, nasploh jo imam za nadvse dobro igralko, zmnožno odigrati različne vloge, v filmih različnih žanrov. Zelo je neprivlačna, in hladna večino časa, a ko pokaže čustva - ta delujejo pristna in doživeta.

Zgodba: Post-WWII Germany: Nearly a decade after his affair with an older woman came to a mysterious end, law student Michael Berg re-encounters his former lover as she defends herself in a war-crime trial.

Kate (Hannah) in mladi Michael se zapleteta v ljubezensko razmerje, ki traja eno poletje, ampak na nek način oba zaznamuje, njega za celo življenje. Ne bi rekla, da je bil zaljubljen vanjo, ampak bolj . . . obseden z njo. Ona mu po eni strani vrača čustva, in tudi zanjo se zdi, da je zaljubljena, po drugi strani pa deluje hladna, robotska. Njuni poti se nenadoma prekineta, a se spet srečata ko je Michael študent prava, ona pa na procesu, obsojena za zločine SS.

Tudi David Kross (mladi Michael) je nadodličen, vloga mu je pisana na kožo. V filmu ima dobrih 15 let, v resnici pa 18, ampak je bilo zanimivo pogledati kako dobro se je odrezal tudi v seksualnih prizorih s Kate, ki je takrat bila stara nekaj čez 30.

V filmu se obravnava tematika neprimerne 'ljubezni', ter krivde - kaj več boste izvedeli ob ogledu.

Nekaj res erotičnih prizorov, tudi Ralph Fiennes (ki igra vlogo starejšega Michaela) je več kot prepričljiv; nasploh so vsi karakterji v filmu dodelani, prednjači pa seveda odlična Kate. Na koncu se pojavi Lena Olin, glamurozna kot vedno, in da filmu samo še piko na i.

9/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2772 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 August 2010 - 08:04 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 6. 2. 2010 - 5:23) View Post

An Education (2009)

IPB Image
Soliden filmčič, ki se dogaja v 60ih in kjer spoznamo marljivo in razgledano dijakinjo,
katere življenje je precej rutinsko vse do takrat, dokler ne spozna starejšega moškega, ki ji nudi razburljivo življenje.
Vse to je seveda precej mamljivo, zato v šoli precej popusti. Ko vendarle ugotovi, da glede tega
moškega ni vse tako oh in sploh, kot je videti na prvi pogled, seveda prekineta in ona dokonča šolo.
Jaz sem med drugim videla poanto filma tudi v tem, da je možno združiti trdo delo glede študija
in imeti ob tem vzporedno tudi pestro družabno življenje. -) In seveda zmedo na pomembnih točkah
življenja, ko nismo vedno prepričani, katero verzijo nadaljevanja izbrati in moramo najprej izbrati
napačno, da kasneje lahko gremo po ta pravi.
Povprečna zgodba, povprečna igra. Brez presežkov.

6/10

Ja, se skoraj strinjam z oceno. 7++/10 (na IMDB sem stisnila 7) smile.gif

Poanto filma vidim v tem, da gre res za neko 'education' - v več smilih, to 'izobraževanje' Jenny je večplastno; nanaša se na njeno formalno izobraževanje (končevanje sednje šole in odhod na fakulteto v Oxford - lepa fotografija samega mesta v nekaj kadrih; pa tudi drugače dobra fotografija Londona v 60h letih). Kot tudi na izobraževanje v smislu življenjskega izpobraževanja - afera s starejšim moškim (in ni vse zlato kar se sveti) ji postreže s pravo življenjsko lekcijo. wink.gif

V filmu ne vidim presežkov, igra igralcev je zadovoljiva, a ne presenetljivo dobra. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2773 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 August 2010 - 08:11 PM

sem gledala in Education in the Readerja.

education mi je bil tak zaspan film, ki gaj e treba mal globje dojet, da je potem res dober. Ampak sem vesela, da sem ga prežvečla biggrin.gif

reader, hjaj st mu dam samo mastno 10, tko "blown" away ob kakem filmu že dolgo nisem bla, Ralph finess je itak eden izmed meni ljubših igralcev, kate Winslet pa totalno raztura.

Poglejte si jo v Revolutionary Road, meni je ona filmska ikona trenutne dobe, nekakšna naslednjica Meryl Streep.
V omenjenem filmu igra z L. Di Capriom, tud on je res fenomenalen (že tko nasplošno, v filmu pa sploh) in se lepo vidi kako blazno sta napredovala in se razvila od časa Titanika naprej...
  • 0

#2774 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 August 2010 - 08:22 PM

QUOTE(Jinadaze @ 22. 8. 2010 - 14:10) View Post

Changeling (2008)
10/10

smile.gif Jaz sem mu dala 9, se strinjam.

Ja, Kate je vedno boljša, Leo tudi, opažam tudi sama njegov napredek iz filma v film, sem pogledana namreč vse filme, v katerih je že igral oops.gif (razen tistega o diamantih, ta me še čaka; so many movie, such little time cry.gif smile.gif ). Tako da se strinjam tudi s tabo, Sally. Jaz sem dala Readerju 9, kar je zelo visoko; je pa zadnji film, ki je mene tako zelo navdušil kot ta tebe - Lost in Translation. Ampak sem opazila, da je veliko odvisno tudi od razpoloženja v katerem si, ko gledaš določen film; ali mogoče si ravno v obdobju, ko kaj podobnega doživljaš, ali se ti je mogoče že kdaj zgodilo, pa potem tekom filma to podoživiš. V glavnem, Lost in Translation sem jaz doživela prav na eni drugi ravno kot mnoge filme, ki sem jih pogledala. In vem, da bom z vsakim ponovnim ogledom, v tem filmu odkrila še kaj novega.

filozofiranje OUT laugh.gif laugh.gif
  • 0

#2775 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 August 2010 - 08:26 PM

Kinky, sva trenutno na isti valovni, haha, jaz sem Lost in translation gledala že ene 10×, pa mi je to tak film, kot mi je Alkimist knjiga.
Vedno znova najdem kej novega, nikol se ga ne naveličam...Odličen je.
  • 0

#2776 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46145 posts

Posted 23 August 2010 - 10:52 AM

Must Love Dogs (2005)
IPB Image
Gre za romantično komedijo, ki govori o ločeni učiteljici, ki skuša s pomočjo družine in njihovih prizadevanj, da bi jo spetljali z nekom, preboleti ločitev. Ko jo sestra prijavi na spletni portal na katerem samski iščejo partnerje, se odloči, da po poskusila najti sorodno dušo na tak način. Po nizu katastrofalnih zmenkov naleti na sveže ločenega Jakea, ki pritegne njeno pozornost. Hkrati z njim se spogleduje z očetom svojega učenca...
Moje mnenje o tem filmu je, da je precej povprečen. Je gledljiv, na trenutke sicer kar težko, ampak ok. Zgodba ni nič kaj posebnega. Glede na naslov sem pričakovala, da bodo v dogajanje malce bolj vpleteni psi, ampak niso. So le statisti, ki so tam tam zaradi lepšega.
Igra in igralci povprečni. Jon Cussac mi gre s svojim filozofiranjem na živce - enako kot mi je šel že v High Fidelity. Njegova igra je bila skorajda identična kot v tem filmu. Diane Lane rada gledam, ampak v tem filmu me ni prepričala.
Ja, tale romantična komedija, ki je bolj romantična kot komedija, je še en v vrsti filmov, ki jih pogledaš in jih trenutek za tem pozabiš. Če ga ne vidiš, pa ne zamudiš veliko.
5/10

• 0

#2777 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 August 2010 - 10:53 AM

Sem ga gledala tudi jaz, meni je bil simpatičen.

Za 7.5/10.

Mogoče sem malenkost pristranska, ker mi je Cusack zelo všeč smile.gif
  • 0

#2778 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 August 2010 - 12:55 PM

IPB Image

After.Life (2010)

Anna (C. Ricci) je nezadovoljna s svojim življenjem in ne najde užitka v nobeni stvari.
Nekega večera, preden bi jo njen fant zaprosil za roko, umre v prometni nesreči. Prebudi se v pogrebnem domu. Anna noče verjeti, da je resnično mrtva. Njen pogrebnik (ki ima baje dar, da se lahko pogovarja z mrtvimi), pa trdi nasprotno.
Ampak, ali je Anna zares mrtva? Ali je le žrtev psihopatskega pogrebnika?

Zanimiv psihološki triler, ki zagotovo ne bo všeč vsakemu.
Ves čas ne vemo, kaj je res in kaj ni. Tudi konec ne razkrije resnice, zato je na gledalcu, da si sam ustvari svoje mnenje o tem, kaj se je v resnici dogajalo.

Kljub temu, da se na določenih delih malo vleče, mi je bil všeč.
7/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2779 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 August 2010 - 09:14 PM

QUOTE(Sally @ 21. 8. 2010 - 14:25) View Post

The Painted veil (2006)

IPB Image

Eden izmed boljših dramatičnih romantičnih filmov, kar sem jih gledala v zadnjem času. To da je Edward Norton fenomenalen igralec niti ni potrebno razlagati. Kako zelo transparenten je, se vidi že samo, če to vlogo primerjaš s kakim American history X (or sth...).
Skratka, spremljamo zgodbo pravkar poročenega para. Ona je v zakon stopila zato, da ne bi bila več v breme družini, da ji ne bi bilo več treba prenašati težke matere, in zahtevnega očeta. On se je poročil z njo, ker je bil vanjo zaljubljen.
Da je zgodba še bolj zapletena, se žena zaplete v romanco s pravtako poročenim moškim...
V vsej tej zmešnjavi se Walter (mož) prijavi za odpravo v osrčje kitajske, kjer je izbruhnila kolera. Skozi stisko drugih, preko vrhov odtujenosti in sovraštva, se ponovno zbližata...

Res odlična zgodba, prov čuti se privlačnost med njima. Ženo igra Naomi Watts.
9/10.

biggrin.gif Ocena od Sally me je spodbudila k temu, da sem pogledala ta film prej, kot sem ga nameravala. Že predhodno sem prebrala zgodbo (povzetek), in sem slutila, da bi mi znala biti zelo všeč (mi je všeč žanr, nasploh najraje gledam drame). Obstaja tudi knjižna predloga, knjigo bi bilo mogoče dobro prebrati, ter tudi še en film, ki je bil posnet pred tem; glej linke spodaj.

KLIK - ta verzija (2006)

KNJIGA

Verzija 1934 z Greto Garbo

Glede zgodbe je napisano dovolj že zgodaj. wink.gif

Glavna igralca (Norton in Watts) sta nadvse odlična, za Nortona je že znano, da je kot kameleon, in dobro izgleda v vsaki vlogi, ter vsako tudi več kot dobro odigra. Ampak v tem filmu ga zasenči Naomi Watts, vloga vredna Oskarja. Tudi Liev Schreiber, ki je meni zelo pri srcu, in v tem filmu igra Naomijinega ljubimca, je dober (sicer ima manjšo vlogo).

Film te na nek način kar posrka vase, na začetku je mogoče malo bolj počasen, ampak se kmalu prepustiš takšnemu tempu, in popelje te na nepozabno potovanje. Tudi fotografija je prelepa, slike kitajske pokrajine so neverjetne, in lepo sovpadajo s filmom in z njegovo vsebino.

Če iščete film, ki bi ga s preprosto in eno besedo opisala kot lep - potem je to film za vas. Zelo čustven portret ljubezni med moškim in žensko, in obdobij, ki se morajo zgoditi, da to oba spoznata.

8+++/10
  • 0

#2780 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 23 August 2010 - 09:43 PM

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

IMDB

IPB Image

Najprej naj povem, da NISEM oboževalka Nicholasa Cagea, prav na živce mi gre, njegova pojava, a vseeno pogledam njegove filme, da vidim, če se mi bo s katero vlogo mogoče prikupil (nazadnje se mi je z vlogo v Kick Ass thumbup.gif ).

Film je režiral kultni režiser Werner Herzog (stil snemanja zelo zanimiv, še posebej z ročno kamero). Zame res kultni režiser, s tistimi boljšimi stvaritvami, ki imajo starejši datum - a sem po tem filmu ostala kar malo . . . . 'razočarana'. Mogoče so bila pričakovanja prevelika, film ni slab, ni pa tako dober, ko sem si želela/pričakovala.

Vsebina: Terence McDonagh is a drug- and gambling-addled detective in post-Katrina New Orleans investigating the killing of five Senegalese immigrants.

Skratka: Terence (Cage) je pokvarjen policaj, zasvojen z drogo, ki bi šel precej daleč, da do nje pride. Ima razmerje s prostitutko (Eva Mendes - v določenih kadrih je prava lepotica, spet v drugih prava možača hmm.gif - čeprav dobro igra) Žanr je drama, z elementi kriminalke, recimo trilerja, če vam je ljubše.

Tudi Nicholas Cage je solidno, in mu verjamemo, ko portretira 'pokvarjenega načelnika'.

7++/10
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users