Danasnja torta za znanca - cokoladna z bananami (kot sem jo ze enkrat objavila, samo z drugim dizajnom, ker se mi je ravno dalo).
Na kupcke sem tik pred zdajci dala se mini koscke cokolade, ampak nisem vec uspela poslikat.
Posted 07 July 2017 - 05:26 PM
Danasnja torta za znanca - cokoladna z bananami (kot sem jo ze enkrat objavila, samo z drugim dizajnom, ker se mi je ravno dalo).
Na kupcke sem tik pred zdajci dala se mini koscke cokolade, ampak nisem vec uspela poslikat.
Posted 08 July 2017 - 12:09 AM
Posted 12 September 2017 - 03:39 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 September 2017 - 07:05 PM
FILLING
300 g semi-sweet chocolate (I used one with 60% cocoa), rasped or chopped into small bits)
400 g silken tofu
1/3 cup coconut cream
2 TBSP agave syrup
1 tsp vanilla extract
(several spoonfulls of berry preserves)*
V Mercator Šiška zlepa nisem našla svilenega tofuja (zakaj se to zadevo tako težko dobi?!), z navadnim verjetno to nikakor ne gre?
Ne vem, kako naj zdaj kremo naredim. Imam 2 piksni kokosovega mleka, 2 Alsan masla in 1 Soyatoo sojino smetano na voljo (+ jedilno čokolado, kakav..).
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 September 2017 - 08:09 PM
Hmm :/ Svilenega/Svilnatega v Slo kupim v eni eko trgovini (BioRaj v IvG), pa se tam sem ga morala letos narocit pred poroko, ker ga nimajo vedno na zalogi. Na NL imam isti problem, v lokalnih supermarketih ga nimajo vec v naboru izdelkov in ga moram it kupovat v eko trgovine, kjer imajo svezega v hladilniku, tako da ga ne morem imet na zalogi prav dolgo (tistih v trajnih tetrapakih pa ne prodajajo vec). Beats me.
Lahko bi poskusila svicarsko masleno narest z aquafabo, rabis aquafabo (reducirano), sladkor, alsan maslo, rastlinsko mast (jaz sem imela od Zvijezde, ce me spomin ne vara), malo stopljene (in ohlajene) temne cokolade (jaz sem dala za poroko not malo lesnikovega namaza s cokolado). Malo sem prilagodila recept od Gretchen's vegan bakery (predvsem zmanjsala kolicine).
Ena punca, ki tudi veliko veganske torte na fb objavlja, prisega na stepeno smetano s praskom za ucvrstitev (kremfix al kaj je ze?), potem pa notri vmesa stopljeno (in ohlajeno) cokolado.
Tretja opcija je pa cokoladni ganache - rabis cokolado in smetano (lahko das tudi gosti del kokosovega mleka), skupaj stopis, pocakas, da se ohladi, potem pa stepes (whipped chocolate ganache). Za razmerja bos morala pa malo pogledat po spletu (malo je odvisno od namena/rabe, malo pa od sestavin - % kakava ipd.).
Posted 16 September 2017 - 10:06 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 September 2017 - 11:03 AM
Ja, sladkor komot das ze med stepanjem not (pomaga pri ucvrstitvi smetane), pa s kokosovo kremo bi tudi najbrz se slo, Alsana pa potem ne bi vec dodajala, se ti bo najbrz vse skupaj sesirilo. Potem bi bilo ze bolje, da naredis dve razlicni kremi (eno za polnilo, eno za dekoracijo), ce te je strah, da bo prve premalo. Vsekakor sporoci, kako bo uspelo
Midva sva sla vceraj v Nemcijo po nakupih in imajo res zgledno oznacene vege izdelke - se precej vec posluzujejo V-label znakov kot na NL. Sem si naredila zalogo Alsana za peko tort in piskotov v zimski sezoni, tako da zdaj samo se kake malenkosti tukaj poiscem ali na amazonu narocim in lahko odprem sezono Pa vceraj me je prijelo, da bi se vrgla v eksperimentiranje z zlahtno plesnijo, samo ne vem, ce bo blender sfolgal. Ce si vse nabavim, pa z mojim ne bo slo, potem rabim se Vitamixa, kar je trenutno dalec od prioritet glede zapravljanja
.
Posted 17 September 2017 - 03:04 PM
Bill Bullard
Posted 17 September 2017 - 03:24 PM
Ne, nisva (mogoce si me z Ano zamenjala?). Trenutno imava Solis/Breville, kar je fajn za smoothije in podobno, ne pa za sladoled in druge bolj goste stvari (kreme, namaze).
Sliko pa le nalepi, da si malo oci napasemo Jaz pecem drug teden rojstnodnevno torto za fanta - letos si je izbral korenckovo.
Posted 27 September 2017 - 10:29 AM
Anouk - ker bom delala cup cakes me zanima ali imaš tudi kakšen predlog za "frosting".
Večina receptov je mascarpone + smetana. Kaj pa lahko to nadomesti, če nekdo ne sme mleka? Pa prosim nekaj enostavnega
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 September 2017 - 11:04 AM
Nisi rekla, da boš delala cakepopse?
Anouk ti bo drugače vedno priporočila aquafabo
Našla sem še tole:
https://lovingitvega...nilla-frosting/
http://www.veganbaki...ating/frostings
Posted 27 September 2017 - 11:17 AM
hvala Anča!
sem razmišljala o cakepopsih, pa se bojim, da bo šlo preveč stvari narobe. Pa še preveč dela se mi zdi za tisti "one bite"
Tako je padla ideja za cupcakes
nakar ugotovim, da ima ena punca alergijo na mleko, ena pa na jajca.
za muffine mi je že dala preverjen recept (ga v petek poskusim na testni skupini otrok )
Zdaj pa potrebujem še en enostaven frosting, da bodo oblikovali gor "kapice" - jaz bom pa kupila jedilne barve, da se bodo malo afnale
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2017 - 11:41 AM
kaj za vraga je "Shortening" in kje ga lahko kupim oz. kako se to pri nas imenuje
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2017 - 12:34 PM
Shortening je rastlinska mast, dobis od Zvijezde recimo v Mercatorju ipd. (v hladilniku):
Za okrasit ti bo sicer verjetno najbolj komot (pa otrokom najbolj vsec) stepena smetana, recimo soyatoo (kokosova, sojina ali rizeva), tako izgleda:
'Rastlinske' smetane (recimo od pomurskih mlekarn ipd.) imajo ponavadi se vseeno dodano mleko, tako da za ziher preveri sestavine. Pa ce ne bos nasla Soyatoo, poglej, ce je smetana za kuhanje ali za stepanje, da se ne bos zadnji trenutek tepla po glavi . Pred stepanjem jo fajn ohladi, potem pa lahko med stepanjem notri dodas se kaksno zlicko sladkorja in mogoce se kremfix, pa proti koncu stepanja lahko notri vmesas se malo stopljene ampak ohlajene temne cokolade.
Zase lahko recem, da mi razni ameriski buttercream-i ne potegnejo najbolj in da ponavadi tudi otroci niso najbolj navduseni nad njimi. Kot alternativo lahko mogoce uporabis cokoladni ganache (npr. iz temne cokolade in sojine smetane za kuhanje v razmerju 2:1 - nasekljas, zmesas, stopis nad paro, pustis par ur, da se ohladi in zgosti, potem pa stepes z metlicami, da dobis 'whipped ganache'). Tukaj imas opisan postopek s slikami.
Drugace pa, ce imas priloznost - vprasaj starse tistega otroka, ki je alergicen na mleko, ce imajo kaksno priporocilo glede receptov in izdelkov, ti bodo morda tudi znali bolj konkretno/lokalno svetovat
Posted 27 September 2017 - 12:36 PM
Nisi rekla, da boš delala cakepopse?
Anouk ti bo drugače vedno priporočila aquafabo
Ha, ha Ma za dekoracijo ne, razen ce se ji dela svicarsko masleno kremo (kar se ji najbrz ne
).
Posted 27 September 2017 - 12:49 PM
najlepša hvala. Problem rešen z stepeno smetano (so vse 3 v Mercatorju).
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2017 - 12:58 PM
Super Porocaj, kako bo uspelo.
Meni je cez vikend kuhinjska tehtnica zacela neumnosti izpisovat namesto dejanske teze sestavin - pa ravno, ko sva s fantom pekla za njegove sodelavce pocastit. K sreci sem ze na uc videla, da nekaj ne stima, ker je bilo tekocine ful premalo videt, in sva potem pekla malo po obcutku Menda je vseeno ok uspelo, ker so pojedli cisto vse (12 cokoladnih mafinov z gozdnimi sadezi in malinovo masleno kremo, 12 korenckovih mafinov s kokosom in lesnikovo kremo in se en cel pekac cimetovih rolic).
Posted 27 September 2017 - 01:49 PM
Bill Bullard
Posted 27 September 2017 - 07:52 PM
Posted 02 October 2017 - 08:37 AM
Spet jaz
Ima kdo recept za krompirjevo testo brez jajc in mleka (Anouk, tebe gledam )
Drugače pa so tvoji čokoladni muffini uspeli - le malo več sladkorja moram dat, saj je kakav malo pogrenil zadevo. Hvala ti!
Put A Kilt On It!
0 members, 0 guests, 0 anonymous users