Kaki sendviči so recimo lahk čisto okej, rženi ali koruzni, s sirom, puranjimi prsi (pač kar imaš rada v sendvičih), tunin namaz, paradajz, mocarela, olive.. Lahko si vzameš recimo en lonček skute pa notri rarežeš banano in vse skupaj preliješ z žličko meda/kakava, ali pa recimo skuto + ovsene kosmiče / različne oreščke + na koščke narezano sadje. Lahko si doma pripraviš solato (od zelene solate, do radiča, motovilca, koruze, paradajza, mocarele, paprike, jajce - pač čimbolj pisano, da te nasiti) pa zraven recimo eno PZ štručko, ali pa na vrh solate dodaš en piščančji zrezek, če te solata ne nasiti, to komot tudi hladno poješ. Pripraviš si lahko tudi kakšne smoothije ali šejke če te to nasiti, ampak to se mi vseeno ne zdi tako v redu, no vsaj zase lahko rečem, da mi to niti slučajno ne bi bilo dovolj. Ali pa kake proteinske ( ) / müesli ploščice, riževe vaflje pa zraven jogurt. Lahko si vzameš sabo tudi konzervo tune, ali tiste mešanice tuna/zelenjava, ampak tisto je že mogoče "malo manj zdravo", ampak za kdaj pa kdaj - komot. Ogrooomno je možnosti, odvisno od tega kaj imaš rada.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 04 February 2013 - 08:56 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 February 2013 - 09:41 PM
O hvala za ideje.
Glede sendvičev, predvsem kruha nočem jest, samo v tem je finta.
Skuta odpade, ker je v fr ne poznajo, ampak ok, itak vzamem navadni jogurt, ista pesem.
Hvala za predloge res.
Posted 04 February 2013 - 09:46 PM
Fajn zamisel je tudi ta, da si neseš v plastični posodiCI kuhan riž z zelenjavo, tofujem ali pač s čim drugim, kar se lahko je hladno.
Ali pa kakšne testeninske solate.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 February 2013 - 10:03 PM
^^ ali pa to ja, testeninske solate sploh so zakon!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 February 2013 - 10:07 PM
za zajtrk - chia + jogurt (morda not narežem še kakšen sadež)
čez 3h - grem na malico (topel obrok)
čez 3h pojem sadež
...potem grem pa itak že domov
Posted 05 February 2013 - 09:11 AM
Ali ima katera kakšno idejo kaj naj naredim z ohrovtom?
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 February 2013 - 09:21 AM
skuhaj in pojej!
Moja babi ga večkrat dobi kot solato - hladnega, okisanega (nenarezanega).
Posted 05 February 2013 - 09:24 AM
skuhaj in pojej!
Ma nemoj. Sem razmišljala, da bi iz njega naredila ikebano.
Hvala. Če ima pa še katera kakšno idejo/preverjen recept .... na plano z njim.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 05 February 2013 - 09:26 AM
Kaksnega pa imas? Brsticnega, glavnatega, v listih?
Posted 05 February 2013 - 09:27 AM
Ena glava je. Torej ni brstični.
Posted 05 February 2013 - 09:29 AM
http://www.vegkitche...y-kale-recipes/
Kuhan se poda h krompirju : D
Jaz bi probala narest kale chips iz tega glavnatega enkrat, me zanima, ce tudi tako dobro izpade, kot iz listnatega.
Pa med zacimbe lahko vmesas tudi kari, rdeco papriko v prahu, kvasne kosmice ipd.
Tole tudi dobro izgleda.
Edited by Anouk, 05 February 2013 - 09:35 AM.
Posted 05 February 2013 - 09:32 AM
Woohoo, to pa je izbira. Hvala, poročam kaj sem ustvarila.
Posted 05 February 2013 - 09:34 AM
Aja, lahko narediš recimo kaj podobnega kot je sarma
Zelenjavni ohrovtovi zvitki z drobnjakovo omako:
Sestavine: 4 zeleni ohrovtovi listi, 80g kuhane rdeče pese, 80g edamca, 60g naribanega kuhanega korenja, 60g naribanega parmezana, drobtine, oljčno olje, poper, mleta kumina, sol.
Priprava: ohrovtove liste prevremo v vreli slani vodi, odcedimo in osušimo. Liste obložimo s tanko narezano kuhano rdečo peso in sirom, potresemo z naribanim parmezanom, kuhanim korenjem in drobtinami, pokapamo z oljčnim oljem, solimo, začinimo s strtim poprom in potresemo s kumino. Zavijemo v sarmice in jih v parni kopeli kuhamo 20min. Ohladimo in ponudimo z drobnjakovo omako.
Drobnjakova omaka:
2dl kisle smetane, drobnjak, sol, mlet poper
Kislo smetano solimo in popramo, dodamo narezan drobnjak in premešamo. Omaki lahko dodamo tudi druga zelišča.
Posted 06 February 2013 - 12:28 PM
^^ Danes delam nekaj podobnega, bi pa dala riž. A moram riž prej skuhati, preden ga dam v sarmo?
Posted 06 February 2013 - 12:29 PM
Ne.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 February 2013 - 12:31 PM
Sem domnevala, ampak nisem bila prepričana. Hvala.
Posted 06 February 2013 - 02:27 PM
A ste kje opazile rožiče? Nikjer jih ne najdem, niti na pokriti tržnici jih nimajo. Vem, da so bolj del decembrske ponudbe, ampak so se mi ful zaluštali.
Posted 06 February 2013 - 02:28 PM
Tezka bo. Mogoce kupis mlete in speces kaj?
Posted 06 February 2013 - 02:29 PM
Hmm, jaz sem 98% da jih imajo v Mercatorju na kilo, refuza.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 February 2013 - 02:35 PM
Anouk, jaz jih obožujem grickat, jih imam rada s sabo v torbi. Pečem kar velik iz rožičeve moke, ampak zdej nočem tega. V Šparu sem tud gledala in v dveh velikih Mercatorjih, bom šla še v Leclerca pogledat in v Kalčka recimo... Če jih pa katera kje zagleda, naj mi takoj sporoči
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users