Kaj bomo pa danes jedli?
Posted 01 February 2021 - 06:15 PM
Porova juha, polpet, zelje s fizolom, pecen sladki krompir, prebranec
2 krofa
Ostanek porove juhe, kruh z margarino in marmelado
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 February 2021 - 06:36 PM
Z: jabolko, ingverjev čaj, malo piškotov
K: blitva, pire krompir, umešano jajce
M: mehiška tortilija in kozarec muškata, žlica Alnatura lešnikovega namaza
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 February 2021 - 07:21 PM
M: 2x sirov burek
K: jota, pol zemlje
V: pol cokoladne bonbonjere, zemlja z nutelo, merendina
One of those days.

Pablo Picasso
Posted 01 February 2021 - 09:02 PM
2 riževa vaflja z arašidovim maslom
Pražen riž z zelenjavo in jajcem
Sirov burek
Posted 23 November 2021 - 02:45 PM
Navadni jogurt, müsli, dušeno jabolko
Jabolko
Sendvič s humusom s črnimi olivami, sirom, TK jajcem, papriko
Jota, bananin kruh z arašidovim maslom
Posted 24 December 2021 - 10:18 AM
Kaj boste danes jedli?
Mi bomo imeli ful mesa, brat je dal že zjutraj dimit, potem bo pekel piščanca, kračo in "pulled pork". Naredili bomo še neke cmoke, jaz pa krompir. Sem nabavila račjo mast, ki jo Francozi veliko uporabljajo in smo tam pekli krompir v pečici s tem. Ko sem prvič slišala za to, sem mislila, da bo ogabno, ampak je ful okusno.
Posted 24 December 2021 - 10:21 AM
Predjed tatarc
Sledi priprava večerje - juha z domačimi rezanci, losos "na poseben način" in svinjska ribica "na poseben način", riž z domačim radičem, domači široki rezanci v smetanovi omaki, pečen krompir in solata.
Za sladico poskrbim jaz - božična jogurtova strjenka (je že narejena) z malinovim prelivom
Posted 24 December 2021 - 12:03 PM

A si ga se potlacla kot Jamie, Frida? Kje si pa mast dobila?
Zdajle bomo pa brokolijevo juho in domace skutine cmoke s slivami po sestri Nikolini

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 24 December 2021 - 12:05 PM
Posted 24 December 2021 - 12:07 PM
Pri nas danes ne bo nic zdravega

Posted 24 December 2021 - 12:59 PM
Mi bomo imeli tatarca, bakalar, sire in olive, potem pa pečenko in lososa, zraven bodo njoki iz hokkaido buče in sladkega krompirja in zelenjavna priloga. Za seveda mamina potica in piškoti.
Pa sigurno bomo še kaj od tega probali, sva včeraj nabavila eno košaro za nas, drugo za darila:
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 December 2021 - 01:37 PM
Midva s fantom bova pekla pico 😁 jaz sem že včeraj naredila testo (najboljše mi je od 220 stopinj poševno). Obložila pa jo bova vsak po svojih željah 🙂 potem pa kavč, kamin, lučke na jelki in verjetno kak film 🙂
Posted 18 January 2022 - 12:55 PM
Z: limonada, kokosov jogurt in noter malo kosmičev
M: banana
K: zelenjavni zavitek, kremšnita
do večera pa kdo ve, kaj še :-)
Posted 18 January 2022 - 02:25 PM
Ovseni kosmiči v vodi, whey, dušeno jabolko
mandarina, kumkvat
Kruh, hummus s črnimi olivami, sir, paprika
jota, palačinka z marmelado
Posted 19 January 2022 - 06:56 PM
2 jabolki, rdeca pomaranca, mandarina
Kava
PZ svedri z zelenjavom in tofujem
2 rebri Gorenjke z lesniki, kava
Prebranac z dimljenim cilijevim oljem, kos kljukuse brez piscanca
Ajdovi struklji
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2022 - 09:42 PM
Doma smo potem jedli kosilo, M je naredil pico. Klasika pac, ponavadi doda se olive in rdeco papriko na najin del.
2 rebri tavelike gorenjke z lesniki
Motovilec z insalatissime rio mare (tista s kuskusom in zelenjavo) pa zlico jogurta sem dala cez
Poleg tega se dve kavi, ker komaj gledam. Pomagali nista kaj dosti.
Posted 21 March 2022 - 02:27 PM
Ovseni kosmiči, žlica arašidovega masla, pol merice proteinov, žlica pudinga slana karamela, pol banane, jabolko
2 kosa kruha, paprika, humus, sir
Ričet, mešana solata
Vmes verjetno par pesti oreščkov in par Bobi palčk z arašidovim maslom
Posted 21 March 2022 - 02:56 PM
M: zeleno jabolko
K: piščančji ražnjiči, paradižnikova solata, kajzerica, kos čokoladne torte
M: jogurt
V: goveja juha, jajca s šparglji, skleda domačega radiča z mlado čebulo
Pablo Picasso
Posted 21 March 2022 - 03:10 PM
Z: rogljič, kefir, kava
M: 2 jabolki, 3/4 čokolade
K: coleslaw solato, piščanec, juha
V: za kazen nič, beri 2. vrstico
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 March 2022 - 08:21 AM
Ovseni kosmiči, žlica arašidovega masla, pol merice proteinov, žlica pudinga slana karamela, pol banane
2 kosa kruha, paprika, humus, sir, korenje
Frutabela
PZ peresniki, pesto iz rikote in orehov (noro dober), češnjev paradižnik, solata iz endivije in radiča
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users