Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2741 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 02 May 2013 - 03:16 PM

Oreo torta

Tole je trenutno moja najljubša torta. Sestra je pekla že parkrat, po tem receptu in je ooohhh...Pa mi drugače oreo piškoti niso neki, ampak v tej torti se vse skupi zlije v božanskost. Tudi vsak ki proba je navdušen in ponavadi torto raztalamo v enem popoldnevu. Dela se pa iz dvojne mase, da pride dovolj visoka.

678.jpg

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2742 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 02 May 2013 - 03:23 PM

Shugar :cry: Torta zgleda pa fajn, čeprav nisem glih oreo fan.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2743 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15265 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 May 2013 - 03:32 PM

^ :D

Jaz bom pa recept za piskote v nasih domacih, lokalnih merah :) in kolicinah prepisala, mene te cups mere zelo odvracajo in veliko receptov preskocim. Ce bo se katera delala brez vseh tistih 8/35 in 7/13 cups meric. ;-)

1 avokado
125 g arasidovega masla
100 g masla
150 g sladkorja
2 zlici lanenih semen + 5 zlic vode
260 g moke (jaz sem dala pol ovsene in pol pirine polnozrnate)
1 zlicka sode bikarbone
1 1/2 zlicka pecilnega
1/4 zlicke cimeta
3/4 zlicke soli
cokoladne kapljice
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2744 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17508 posts

Posted 02 May 2013 - 03:38 PM

Sem si že shranila te piškote! :D

Oreo so meni ful dobri in sem že večkrat mislila speči torto/rezine, ampak me vedno odvrne cena piškotov.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2745 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14296 posts

Posted 02 May 2013 - 03:41 PM

Hofer ima ponaredek Oreo piškotov. Žal ne znam primerjat, ker sem original jedla že dolgo nazaj.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2746 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 02 May 2013 - 04:08 PM

A lahko kdo preveri, kaksne so sestavine teh Hoferjevih Oreo piskotov? Original ameriski so veganski, Oreo za slovenski/evropski? trg pa ne.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2747 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 02 May 2013 - 04:15 PM

zadnjič sem naredila jabolčne piškote in so božanski. naredla sem jiz iz 4x mase, pa jih je zmanjkalo v 2 dneh:
20130421_112539%25255B3%25255D.jpg

Apple-Filled Biscuit Cookies
Ingredients: 250 grams flour (1 ¾ cups flour) - 110 grams sugar - 4 ounces (125 grams) butter, room temperature -1 egg - 1 egg yolk - 1/2 tsp finely-grated lemon zest.
Filling: 2 apples (medium sized) -1/4 cup sugar - 1 cup water - 2 tsp lemon juice (freshly squeezed) - cinammon.

Direction: Using an electric mixer on medium speed, beat the butter into the flour mixture until incorporated. Beat in the eggs, lemon zest and sugar until incorporated (about 1 minutes). Do not over mix the dough. Wrap in plastic wrap and refrigerate until firm, at least two hours. For filling: peel and cut the apples into small pieces adn cook them with one glass of water and lemon juice until tender. Add sugar and then continue to cook until the consistency is thick. Preheat oven to 375° F. Roll out the dough thinly and cut out into circle using 2” or 2 ½” diameters round cookie cutter. Place a level teaspoonful of filling in the center of each square. Moisten edges with water and cover the top with another piece of pastry. Seal edge gently using fingers. Place it in a lined baking pan and bake in a pre-heated 375 degree F oven for 15 minutes or until golden brown. Remove to wire racks to cool. Dust with confectioners' sugar. Yield: 15-20 cookies.

• 0

#2748 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14296 posts

Posted 02 May 2013 - 05:01 PM

A lahko kdo preveri, kaksne so sestavine teh Hoferjevih Oreo piskotov? Original ameriski so veganski, Oreo za slovenski/evropski? trg pa ne.

Sladko sirotko v prahu ima notri. To potem ni, ne? Piše pa sicer da je po original ameriškem recepzu :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2749 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 02 May 2013 - 05:46 PM

Ni, ne. Cudno :D

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2750 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 05 May 2013 - 07:03 PM

Naredila sem oreo torto. Kr ok je, drugič bom testo s kakavom mal namočla, pa ne bom dala želatine.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2751 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 06 May 2013 - 09:46 AM

Od Felicie sem dobila recept za marmorni kolač. Včeraj sem ga spekla - dobesedno požrli so ga :D

p1080610.jpg

• 0

#2752 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15265 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 May 2013 - 01:38 PM

Danes sem delala http://www.thewannabechef.net/2011/08/15/hazelnut-chocolate-cake-rawvegan/]čokoladno lešnikove presne rezine[/url]. OMG, kako je dobro!!!

.

Jaz sem tudi naredila tole z bananami. Nevem, kaj je narobe z mojim blenderjem, mogoce je bila oreskasta zmes pregosta za blender, meni je slo prav na jok, datlje sem vzela ven iz pocaste gmote in jih rocno nasekljala, vrnila v blender in po delih naprej mesala. Naslednjic datlje namocim.

Je pa res bozanska stvar tole. Jas nisem zdrava in srecna, ce ne priredim receptov, tako sem tu avokado nadomestila z banano in pol, namesto sirupa sem dala pomarancni sok, dodala sem se cimet in naribano lupinico pomarance. Dobro je, ampak zivcev mi je pa tudi pozrlo. :D
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 07 May 2013 - 11:11 PM

Vau AP, bravo, ful lepše ti je uspel kot meni :) Je bil sočen?

933935_666551073372036_1710052118_n.jpg

603621_670667546293722_987654484_n.jpg

• 0

#2754 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 08 May 2013 - 06:12 AM

Ja, kar precej je sočen. Naslednjič bom dala za tretjino manj olja, ker se mi ga zdi preveč... Tudi sladkor bom zmanjšala. V petek sem naredila enega...v nedeljo pa še drugega. Ta s prve slike je bil nedeljski....

...spodnjega pa sem v petek naredila za kolegico, ki je imela rojstni dan (mi je poslala sliko).

img0626.jpg

• 0

#2755 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6766 posts

Posted 09 May 2013 - 05:54 PM

O, njam, izgleda slastno!

• 0

#2756 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 10 May 2013 - 02:52 PM

Ima kera kakšen fajn recept z malinami? Samo ne čokoladno malinove brownije, ker ti so stalno na sporedu :D.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2757 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27585 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 May 2013 - 03:03 PM

Jaaaaaaa, čakaj da poiščem, jaz sem enkrat delala eno ful dobro pito.

Evo, evo, našla: http://www.coolinari.../recept/799329/

To je najboljša sladica z malinami eveeeeer.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2758 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19456 posts

Posted 10 May 2013 - 03:39 PM

Ena od punc (Olivija?) dela ajdove kocke z malinami, recept je objavljen.

Ali pa to:

klik

To imam že nekaj časa na wishlisti :)

• 0

#2759 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 11 May 2013 - 09:43 AM

Hvala vama!

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2760 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 May 2013 - 10:11 PM

Peanut Butter Lava Cookies

pblavmid1-650x590.jpg

1 box of Pillsbury Pie Crust

Approx. 2 cups of Creamy peanut Butter…

1/2 cup Sugar

pblavsups-650x528.jpg

Unroll the Pie Crust, and smear one of them with an even layer of Peanut Butter…

Put the other Pie Crust on top and cut out approx. 3″ cookies…

pblavcutout-650x501.jpg

Give them a little toss in some sugar, and that classic Peanut Butter Cookie fork design…

Bake them on a parchment lined baking sheet at 350 for approx. 12 minutes, or until they’re slightly golden and firm.

Let them cool…

pblavplate-650x517.jpg

pblavb4-650x618.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users