Korona virus / Covid-19
Posted 21 October 2020 - 07:12 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2020 - 07:27 AM
Posted 21 October 2020 - 07:52 AM
Meni se vedno ni jasno, kako se lahko primerja nosenje mask zdravstvenega osebja, ki je nekaj popolnoma samoumevnega in clovek niti ne opazi, z nosenjem mask na prostem SREDI NICESAR, ffs.
Marmelada, mislis da so redarji prisli tja ovce past, ne delit kazni?
Saj sem napisala, da se mi to zdi pretirano in mislim, da bi v takih primerih policaji in redarji morali bolj življenjsko gledat.
Drugače se pa strinjam s tem, kar je Matilda napisala. Jaz se z maskami ne obremenjujem, ker mi ne bi čisto nič koristilo, če bi se še zaradi tega sekirala.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 October 2020 - 08:21 AM
“Že 20 let živim v Radečah in se tu tudi odlično počutim. Od danes naprej bom pa imel malo slabši občutek kot do zdaj.Da razložim kaj se je zgodilo! Danes smo se z nekaj prijatelji dogovorili, da gremo loviti ribe v radeški ribnik. Ko smo si pripravljali ribiške stole in pribor smo vsi spoštovali varnostno razdaljo in nošnjo mask.Dogovorili smo se , da sedimo na vsakih 20 metrov. Ko smo pa pričeli z ribolovom sem odložil masko , misleč, da nikogar ne ogrožam, ker je bil najbližji prijatelj 20 metrov oddaljen, pa še v naravi smo. Ampek lej ga šmenta , v tem trenutku so prišli skozi gozd 3-je sprehajalci in nas opazovali.Ni minilo 20 minut in se je pojavil inšpektor z spremljevalcem. Seveda nas je vse pregledal in opozoril tiste , ki so imeli masko pod brado ,da jo nosijo narobe. Mene in še enega prijatelja, ki pa nisva imela mask pod brado je pa popisal in sledi plačilni nalog. Nism jezen na inšpektorja, čeprav sen bil od najbližjega oddaljen 20m, pač pa na radeškega DUŠEBRIŽNIKA, ki nas je prijavil.Radečani( čeprav sem se sam že počutil Radečana), ne zaupam vam več. Pa en lep ribiški pozdrav!”
Jaz se pa sprasujem kako v teh razmerah tečt? Ponovadi zacnem pred hiso, grem cez center kraja na to ribisko traso, ki je med polji in srecas samo redke sprajalce. Cez mesto se ni zdi logicno, da imam masko, ker je vec ljudi. Ampak z masko ne mores tect. In kaj se zgodi, ce med tekom hodis? Ali rabis takrat masko? Ali si je v tem primeru bolje enega prizgat, ker ko kadis, ne rabis maske? Ko pa hodis jo rabis?
Posted 21 October 2020 - 08:31 AM
Dejansko bi se on lahko izgovarjal na to, da je izvajal samostojno športno aktivnost (ribarjenje), kjer si ob upoštevanju razdalje lahko brez mask
Drugače pa predlagam, da imaš buff pa je
Posted 21 October 2020 - 08:54 AM
Pablo Picasso
Posted 21 October 2020 - 10:09 AM
Mirna bosna.
Drugace pa, tista gripa in 700 ljudi v bolnicah, to bo po telih cifrah do konca tedna.
Mi imamo na sihtu dva pozitivna zdaj, cela panika in vsi domov jutri.
This too shall pass....
Prijateljica je cist hin, ker so zaradi nje (kao) poslali domov celo skupino otrok.
Je rekla da je grozen obcutek. Pomagam kolikor lahko, rekla sem da jo razumem ampak da mora vedeti da zdaj pa tega nihce vec tako ne dojema in je nic ne obtozuje.
Posted 21 October 2020 - 11:05 AM
Mi smo pa ravno včeraj dobili od ravnateljice obvestilo na e-asistenta, da krožijo govorice o okužbah v vrtcu, ampak da njej ni znano, da bi bilo kaj od tega res. Da je sicer res, da je bilo nekaj kontaktov z okuženimi osebami, ampak ni ji pa znano, da bi bil kdo od zaposlenih ali otrok v vrtcu pozitiven. Upam, da ostane tako in ne zaprejo.
Posted 21 October 2020 - 11:48 AM
“Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šest udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje.”
Več na: https://www.zurnal24...e-ukrepe-355301- www.zurnal24.si
Eni pa očitno nimajo kaj boljšega početi, kot oprezati za drugimi. No, to pa mene spravlja v slabo voljo. Naj vsak pometa pred svojim pragom.
Posted 21 October 2020 - 12:57 PM
Posted 21 October 2020 - 02:40 PM
Posted 21 October 2020 - 03:19 PM
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2020 - 03:24 PM
Mislim, da sem zasledila nekje objavljeno, da bo tudi za dostavo hrane veljalo ja, ker kao ne gre za nujno dejavnost.
[Napoleon]
Posted 21 October 2020 - 05:49 PM
Eni imajo npr nočne izmene v tovarnah, drugi pa delajo v restavracijah in dostavljajo hrano.
Posted 21 October 2020 - 05:50 PM
Posted 21 October 2020 - 05:53 PM
Saj v tovarnah ipd. lahko delajo, ker so noter.
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2020 - 08:05 PM
Posted 21 October 2020 - 08:10 PM
― V. Van Gogh
Posted 21 October 2020 - 08:20 PM
Pri trenutnem trendu naraščanja številk bo pogoj za aktiviranje 3. paketa ukrpov izpolnjen že pred koncem tedna :/
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 October 2020 - 08:32 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users