Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2741 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 21 October 2020 - 07:12 AM

Mene skrbi samo za (stare) starse, sploh mami, ki je dnevno v stiku s 100+ ljudmi in zadnje case dobesedno gara, ta mesec dela tudi vse vikende. Zato tudi nisem proti nosenju mask v notranjih prostorih in na obljudenih krajih, ker je nas zdravstveni sistem prevec v pizdi, da bi prenesel bistveno vec hospitaliziranih okuzenih. Pa tudi jaz dedka ne obiskujem. Zase me ni strah, odkar je otrok v vrtcu, sem bila bolna kot prej v 10 letih ne.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2742 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 21 October 2020 - 07:27 AM

Itak da je imel prav, sem včeraj dopoldne tud sama ugotovila, da ni bilo objave v UL.
  • 0

#2743 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 21 October 2020 - 07:52 AM

Meni se vedno ni jasno, kako se lahko primerja nosenje mask zdravstvenega osebja, ki je nekaj popolnoma samoumevnega in clovek niti ne opazi, z nosenjem mask na prostem SREDI NICESAR, ffs.
Marmelada, mislis da so redarji prisli tja ovce past, ne delit kazni?

Saj sem napisala, da se mi to zdi pretirano in mislim, da bi v takih primerih policaji in redarji morali bolj življenjsko gledat.

Drugače se pa strinjam s tem, kar je Matilda napisala. Jaz se z maskami ne obremenjujem, ker mi ne bi čisto nič koristilo, če bi se še zaradi tega sekirala. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2744 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 21 October 2020 - 08:21 AM

Tole kopiram iz facebooka. To je taksna neumnost, da vecje ne najdes.

“Že 20 let živim v Radečah in se tu tudi odlično počutim. Od danes naprej bom pa imel malo slabši občutek kot do zdaj.Da razložim kaj se je zgodilo! Danes smo se z nekaj prijatelji dogovorili, da gremo loviti ribe v radeški ribnik. Ko smo si pripravljali ribiške stole in pribor smo vsi spoštovali varnostno razdaljo in nošnjo mask.Dogovorili smo se , da sedimo na vsakih 20 metrov. Ko smo pa pričeli z ribolovom sem odložil masko , misleč, da nikogar ne ogrožam, ker je bil najbližji prijatelj 20 metrov oddaljen, pa še v naravi smo. Ampek lej ga šmenta , v tem trenutku so prišli skozi gozd 3-je sprehajalci in nas opazovali.Ni minilo 20 minut in se je pojavil inšpektor z spremljevalcem. Seveda nas je vse pregledal in opozoril tiste , ki so imeli masko pod brado ,da jo nosijo narobe. Mene in še enega prijatelja, ki pa nisva imela mask pod brado je pa popisal in sledi plačilni nalog. Nism jezen na inšpektorja, čeprav sen bil od najbližjega oddaljen 20m, pač pa na radeškega DUŠEBRIŽNIKA, ki nas je prijavil.Radečani( čeprav sem se sam že počutil Radečana), ne zaupam vam več. Pa en lep ribiški pozdrav!”

Jaz se pa sprasujem kako v teh razmerah tečt? Ponovadi zacnem pred hiso, grem cez center kraja na to ribisko traso, ki je med polji in srecas samo redke sprajalce. Cez mesto se ni zdi logicno, da imam masko, ker je vec ljudi. Ampak z masko ne mores tect. In kaj se zgodi, ce med tekom hodis? Ali rabis takrat masko? Ali si je v tem primeru bolje enega prizgat, ker ko kadis, ne rabis maske? Ko pa hodis jo rabis?
  • 0

#2745 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 08:31 AM

Dejansko bi se on lahko izgovarjal na to, da je izvajal samostojno športno aktivnost (ribarjenje), kjer si ob upoštevanju razdalje lahko brez mask :)

Drugače pa predlagam, da imaš buff pa je

• 0

#2746 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27593 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 October 2020 - 08:54 AM

V LJ ljudje tecejo z maskami. Kako, ne vem. Jaz sem brez sape ze, ce ful hitim in pod masko ne morem normalno vdihniti. 🤐
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2747 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 21 October 2020 - 10:09 AM

Jaz bom imela buff. Tecem sicer ne, ampak tako za med ljudi. Buff gor buff dol.
Mirna bosna.
Drugace pa, tista gripa in 700 ljudi v bolnicah, to bo po telih cifrah do konca tedna.
Mi imamo na sihtu dva pozitivna zdaj, cela panika in vsi domov jutri.
This too shall pass....
Prijateljica je cist hin, ker so zaradi nje (kao) poslali domov celo skupino otrok.
Je rekla da je grozen obcutek. Pomagam kolikor lahko, rekla sem da jo razumem ampak da mora vedeti da zdaj pa tega nihce vec tako ne dojema in je nic ne obtozuje.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2748 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 21 October 2020 - 11:05 AM

Mi smo pa ravno včeraj dobili od ravnateljice obvestilo na e-asistenta, da krožijo govorice o okužbah v vrtcu, ampak da njej ni znano, da bi bilo kaj od tega res. Da je sicer res, da je bilo nekaj kontaktov z okuženimi osebami, ampak ni ji pa znano, da bi bil kdo od zaposlenih ali otrok v vrtcu pozitiven. Upam, da ostane tako in ne zaprejo.

• 0

#2749 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 21 October 2020 - 11:48 AM

Glede športnih aktivnosti sem včeraj brala tole (kar je že Anch omenila):

“Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šest udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje.”

Več na: https://www.zurnal24...e-ukrepe-355301- www.zurnal24.si

Eni pa očitno nimajo kaj boljšega početi, kot oprezati za drugimi. No, to pa mene spravlja v slabo voljo. Naj vsak pometa pred svojim pragom.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2750 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 21 October 2020 - 12:57 PM

Jaz ne razumem kako ogabno bitje s črnim srcem moraš to bit, da greš tožit ljudi, someščane, za tako stvar. Ko nekdo v naravi lovi ribe. Mogoče pa crknejo za korono, če je še kej pravice na tem svetu.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2751 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 21 October 2020 - 02:40 PM

Mah, eni živijo za to, da prijavljajo, tožijo, povsod, kjer je možno.
  • 0

#2752 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 21 October 2020 - 03:19 PM

Moz je izvedel, da zaradi terenskega dela od jutri ne smejo vec delat po 21., ker imajo tudi brezkontaktno dostavo. A niso sluzbe izjema, ne samo prihod/odhod na delo? To zanje pomeni ogromno izgubo.
  • 0

― V. Van Gogh

#2753 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17135 posts

Posted 21 October 2020 - 03:24 PM

Mislim, da sem zasledila nekje objavljeno, da bo tudi za dostavo hrane veljalo ja, ker kao ne gre za nujno dejavnost. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2754 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 21 October 2020 - 05:49 PM

Ampak če je to v okviru službe?

Eni imajo npr nočne izmene v tovarnah, drugi pa delajo v restavracijah in dostavljajo hrano.
  • 0

#2755 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 21 October 2020 - 05:50 PM

Jaz razumem, da se mora podjetje/restavracija pač prilagodoti ukrepom in prej zapreti.
  • 0

#2756 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 21 October 2020 - 05:53 PM

Saj v tovarnah ipd. lahko delajo, ker so noter.

• 0

― V. Van Gogh

#2757 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 08:05 PM

Ja, oni sicer lahko delajo, npr pripravo za naslednji dan itd, dostave po 21h pa niso "življenjsko nujne" in se jih zato ne sme izvajati
  • 0

#2758 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 21 October 2020 - 08:10 PM

To zanje pomeni 2 uri krajsi delovnik in ustrezno nizja placa. Se dobro, da je bila med lockdownom dostava hrane zivljenjskega pomena. Pa nisem sarkasticna, ker bi v tem primeru tudi on lahko izgubil sluzbo.
  • 0

― V. Van Gogh

#2759 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17718 posts

Posted 21 October 2020 - 08:20 PM

Pri trenutnem trendu naraščanja številk bo pogoj za aktiviranje 3. paketa ukrpov izpolnjen že pred koncem tedna :/

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2760 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 08:32 PM

Saj se nič ne držijo tega
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users