Jaz bom pa danes za večerjo samo popekla tistih par paprik, ki jih imam v hladilniku, pa pozobala češnjeve paradižnike, toliko o mojem kuhanju.

Danes kuham...
Posted 02 February 2015 - 01:43 PM
Pablo Picasso
Posted 02 February 2015 - 02:27 PM
Rižota s piščančjim mesom, gobami in korenjem
Panna Cotta s kokosovim mlekom in granatnim jabolkom
Posted 03 February 2015 - 08:49 AM
včeraj sem pekla rožičevo pecivo z jabolki
danes bom kuhala koruzno juho s piščancem
Posted 03 February 2015 - 08:56 AM
Tabbouleh, panirani sojini medaljoni
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 February 2015 - 07:54 PM
S špinačo in rikoto polnjeni tortelini z mešano zelenjavo, tofujem in sojino smetano, solata (endivija, motovilec, rukola).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 February 2015 - 08:47 PM
Jaz sem pa tekom kuhanja kosila (btw, naredila sem najboljšo možno juho!! ) naredila še zelenjavne polpete za v skrinjo.
Jutri bo pa za zajtrk guacamole, za kosilo naturetin prebranec, zelena solata, za večerjo pa tople kumare, zraven morda še brstični ohrovt nekje vmes.
Aja, spekla bom pa jogurtovo pecivo z jagodami.
Posted 03 February 2015 - 09:09 PM
Neytiri, kdaj vi vse to pecivo pojeste?
Posted 03 February 2015 - 09:26 PM
Jaz si samo želim biti v Neytirini družini
Mimogrede, po katerem receptu si delala rožičevo pecivo?
Kuhala sem porovo juho, stročji fižol v solati z mozarello in popečen kruh
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 February 2015 - 10:03 PM
Neytiri, kdaj vi vse to pecivo pojeste?
Hm . Pač ponavadi je za dva dneva, razen bananin kruh gre dobesedno takoj.. Doma skoraj nikoli ne pečem (niti kuham vbistvu), če pa že, naši zelo malo pojejo; nesem pa potem k fantovim oz. vzame kaj sestra. V 95% pa pečem pri fantu in nas je z menoj vred 6, tako da kar gre. Največja porabnika sva pa midva (vsaj polovico vsega). Saj se zavedam, da pretiravam s peko slaščic, ampak vedno, ko ne pečem, kaj sladkega trgovinskega pojem in si potem mislim, da je petstokrat "bolj zdravo" kaj domačega pojesti, tako da mi ni več panike, če veliko pečem.. Vseeno dam jaz povsod maslo, medtem ko so v trgovinskih sama rafinirana olja in podobne zadeve, konzervansi, arome ..
Npr. zdele sem zanalašč še za dedka delala rožičevo pecivo, ker je sladkorni bolnik, pa vseeno rad sladko je, so pa rožiči fajn zanj, pa še stevio sem dala namesto navadnega sladkorja.
Jaz si samo želim biti v Neytirini družini
Mimogrede, po katerem receptu si delala rožičevo pecivo?
Kuhala sem porovo juho, stročji fižol v solati z mozarello in popečen kruh
hahaha . Rožičevo pecivo sem delala tudi jaz po zelo podobnem receptu kot je ta na linku (takorekoč petsto istih je napisanih na netu), ampak sem se tokrat globoko zasrala
.. Oči je kupoval rožičevo moko in jo je v Šparu zmanjkalo, v Lidlu so prvič slišali zanjo, potem je šel v nek večji Tuš (ker ve, da jo v tistem, kjer ponavadi kupuje, nimajo) in naletel le na mešanico orehove in rožičeve moke. Sem rekla OK, ker me je imel počasi dosti
. Kombinacija le tega dvojega se mi je zdela namreč čisto ok. Potem pa berem sestavine in vidim notri še polno drugih stvari, med drugim neka pomarančna aroma in sem vseeno s tem naredila, čeprav mi ni bilo pol tako dobro kot z rožičevo moko.
Posted 04 February 2015 - 07:48 AM
Hvala, imam podoben recept. Prvič bom delala rožičevo pecivo, mi ga je pa babica pekla in se spomnim, da mi je bil zelo všeč.
Kakšen recept imaš pa za bananin kruh?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 February 2015 - 08:14 AM
Razlicno delam, ne ravno po receptu. Zadnje case pa ponavadi tako:
Pretlacim 4 vecje banane z vilicami. V posodi zmiksam 3 jajca, sodo bikarbono, aromo vanilije, veliko cimeta, mlete mandlje pa stoljeno maslo, od oka kaksnih 70g. Nato dam v to zmes banane, premesam le z vilico ter se nekaj nutele in spet le narahlo pomesam.. Mi je bolje, da se nutela ne zmesa, ker potem bolj ali manj le obarva, cuti se je pa ne kaj dosti. In v pecico za kaksnih 30-35min. Jaz dam v tak pekac, kot je na sliki.
Meni se zdi relativno zdrava sladica, razen nutele.
Delala sem pa se s kokosovo moko, po vhu potresla z orehi..
Posted 04 February 2015 - 08:21 AM
Če lahko spet jaz vskočim, jaz sem nazadnje delala po tem receptu: klik, namesto prosene kaše sem dala ajdo in namesto melase sem zmlela par namočenih datljev. Enkrat pa sem delala tudi samo z ovsenimi kosmiči, je bilo tudi zelo okusno, v polovico mase sem zmešala kakao.
Neytiri, še malo sem radovedna kdo pa kupuje sestavine za vse te zadeve?
Posted 04 February 2015 - 08:30 AM
Hvala vam za recepta, bom sprobala.
Prejšnji teden sem ga prvič delala po tem receptu: http://inspiredcraft...n-banana-bread/
Posted 04 February 2015 - 08:54 AM

Posted 04 February 2015 - 09:12 AM
No fajn. Jaz tudi rada pečem, ampak samo čez vikend, ko sem doma. Zadnje čase pa vedno brez sladkorja in glutena.
Posted 04 February 2015 - 10:58 AM
Se lahko prosim prestavite v recepte? Hvala.
Jaz danes pečem pico in kuham zelenjavno juho (brokoli, cvetača, korenček).
Posted 04 February 2015 - 11:19 AM
Gobova juha, krompir z ohrovtom.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 February 2015 - 01:26 PM
Jaz bom tudi piščanca s kokosovim mlekom in čilijem in cvetačni riž.
Posted 04 February 2015 - 02:26 PM
Kanelone s špinačo in rikoto
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users