Posted 01 February 2016 - 09:15 PM
The Big Short pa priporočam vsem, ki jih bolj podrobno zanima, od kod izhaja svetovna finančna kriza, tu so precej kompleksno predstavljene korenine. Nominiran je za kar 5 Oskarjev; Christian Bale, Steve Carell in Ryan Gosling so fantastični, vse skupaj pa je kot napol dokumentarec. Meni je bil izredno zanimiv in skorajda šokanten, sploh ker prikaže, kako je od ene same lopovščine odvisen cel svet (in da vsemu temu še ni konec) - sistem domin.
Film zahteva 100% skoncentriranost.
V bistvu nimam kaj dodati. Meni je bil težko razumljiv, sem dostikrat dala na pavzo, da mi je mož razložil za kaj gre. Že izrazi, ki jih uporabljajo so mi bili povsem nerazumljivi. In kot povejo v filmu, z razlogom 
Ob tem kaj lik Balea trenutno preučuje, vodo, me je pa res postalo strah.
Film, ki ga bom verjetno še pogledala, upam, da ga uspem "prodati" najinima mamama.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)