Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2741 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 January 2016 - 03:40 PM

Tisti, ko se na koncu spopadeta. V smislu, da mu nič ne bo vrnilo sina. Tak res na prvo žogo.

Aja, če imaš rada pustolovske filme je pa drugo. jaz jih ne. Se strinam, da je prikaz življenja in emntalitete verjetno korekten, namigovala sem na to, da je imel življenj toliko kot maček. Posškodovanega je odplavila reka, je šel čez slap ga je naplavilo, kjer je obležal in ni zmrznil sredi zime? Padel čez globel in spal v konju?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2742 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 29 January 2016 - 04:42 PM

Padel čez globel in spal v konju?

To je tehnika beduinov, v puščavah spijo v kamelah, kadar jim gre za preživetje.

Starša ga gresta gledat danes, me zanima, če jima bo všeč. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2743 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 January 2016 - 05:12 PM

Kakorkoli, malo neverjetno je, da je vse to preživel. :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2744 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 January 2016 - 08:53 PM

Bolj me bega, kako hudica je lahko Lawrence spet nominirana in to za vlogo Joy, kjer bi tezko izbrali manj primerno igralko. Za zacetek je cisto premlada in upam si reci da tudi premalo zrela, da bi bila kos taki vlogi. Film je pa vseeno super, priporocam.

Se strinjam glede izbire igralke. Meni je bil film polomija in že dolgo nisem gledala tako slabega. Kaj ti je bilo všeč?

• 0

#2745 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 29 January 2016 - 09:27 PM

Cudno, kaj pa te je tako odbijalo? Jaz ne vem, kaj bi posebej izpostavila ... Zadnje case pogledam toliko filmov, da se mi se kratkih ocen ne da pisat. :D
Ful me je zmotilo, da njenega sina ne kaze vec kot 3 sekunde v filmu, medtem ko je hcerko kar naprej. Kot da ne bi imeli igralca, to je bilo res prav cudasko.
  • 0

― V. Van Gogh

#2746 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 29 January 2016 - 09:42 PM

Ma vse skupaj se mi je zdelo kot žajfnica, ki jo gleda njena mama. Tak klišejski ameriški film, vsak detajl me je motil - to da so v njej videli hud potencial izumiteljice, samo zato ker je pri 10ih znala iz papirja izrezati okraske, soočenje s kavbojem, bivši mož v kleti, kateremu se kasneje pridruži še njen oče, ki na prvem randiju preko posredovalnice naleti na bogatašinjo, s katero se seveda ujameta in ki Joy posodi denar... na živce mi je šel! :) Ja, njen sin igra tri sekunde, pol ga kar zmanjka, pa ona kot glavna junakinja blond, njena sitna sestra (sploh ne povejo zakaj obstaja spor med njima) pa temnolasa...

Ta film sem gledala na Malti, prav tako pa tudi The dressmaker s Kate Winslet. Film sicer na začetku prve pol ure še nekaj obeta, potem pa preide v en totalen nonsens...

• 0

#2747 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 29 January 2016 - 11:34 PM

Ja, te razumem. :) Jaz sem to vzela kot stil, v katerem je bil film posnet, pac skozi oci njene babice.
  • 0

― V. Van Gogh

#2748 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 01 February 2016 - 04:52 PM

Room

Pred kakim letom sem brala knjigo, jo zelo priporočam. Tema je težka, govori s perspektive 5 letnega fantka, ki je z mamo zaprt v sobi. Mamo je ugrabil moški pri 17 letih.

Odlično so prenesli knjigo na filmsko platno, oba glavna igralca sta odlično opravila svojo delo. Predvsem tisti vidik ko se ti zdi, da s svobodo bo vse slabo pozabljeno in lahko nadaljuješ kjer si pred 7 leti ostal.

Meni je bil tudi dober, fantkova igra je pa sploh fenomenalna (pa tudi sicer mi je bil zelo simpatičen). Pričakovala sem edino, da bo na začetku malo bolj mračno ozračje, ampak je on vse skupaj dobro prenašal, ker pač drugega ni bil navajen. 

Me je pa kar pretresel tisti prizor, ko so njega varno pripeljali k njej, ona je bila pa živa in zdrava. Sem mislila, da ji bo Old Nick kaj naredil.

• 0

― V. Van Gogh

#2749 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 February 2016 - 09:15 PM

The Big Short pa priporočam vsem, ki jih bolj podrobno zanima, od kod izhaja svetovna finančna kriza, tu so precej kompleksno predstavljene korenine. Nominiran je za kar 5 Oskarjev; Christian Bale, Steve Carell in Ryan Gosling so fantastični, vse skupaj pa je kot napol dokumentarec. Meni je bil izredno zanimiv in skorajda šokanten, sploh ker prikaže, kako je od ene same lopovščine odvisen cel svet (in da vsemu temu še ni konec) - sistem domin.

Film zahteva 100% skoncentriranost.

V bistvu nimam kaj dodati. Meni je bil težko razumljiv, sem dostikrat dala na pavzo, da  mi je mož razložil za kaj gre. Že izrazi, ki jih uporabljajo so mi bili povsem nerazumljivi. In kot povejo v filmu, z razlogom :D

Ob tem kaj lik Balea trenutno preučuje, vodo, me je pa res postalo strah.

Film, ki ga bom verjetno še pogledala, upam, da ga uspem "prodati" najinima mamama.

• 0

#2750 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 03 February 2016 - 09:04 AM

Jaz sem ga šla včeraj gledat in so mi šle kocine pokonci, ko vidiš kaj se dogaja. Grozljivo, pa je bilo govora samo o nepremičninskem trgu.... Kaj se vse dogaja še v vojaški industriji, farmacevtski... brrrrrr, sanja se nam ne.

• 0

#2751 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 February 2016 - 09:17 AM

Midva sva pa vceraj gledala Spotlight (2015). Priporocam. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2752 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 03 February 2016 - 09:28 AM

Dobr se sliši.

• 0

#2753 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 03 February 2016 - 12:59 PM

U ja, tale je tudi na moji wishlisti, super igralska zasedba in zelo obetajoča zgodba

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2754 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 03 February 2016 - 01:16 PM

Uf, Spotlight je bil pa meni katastrofalen. Zgodba bi lahko bila super in bi se jo dalo fantasticno razviti v kontekstu tistega casa, "razvili" so jo pa le v dolgocasna kurja creva, brez repa in glave. V bistvu mi je bilo kar smesno, kako jim uspelo iz take zgodbe narediti tako beden film. Se dobro, da take hitro pozabim, ker sem med ogledom kar travmirala. :D Jim pa lahko samo cestitam, da jim v dobrih dveh urah ni uspelo skupaj spraviti enega pametnega zakljucka, ampak so potek dogodkov po tistem spravili v par stavkov v odjavno spico, kot bi slo za kaksen vojni film. Da o potrati dobrih igralcev ne govorim, tu so res bili sami sebi namen.

Na enak nacin so me razocarale Suffragette.
  • 0

― V. Van Gogh

#2755 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 February 2016 - 01:26 PM

Ja, tisto z odjavno spico je bilo tudi meni malo tako-tako, sem pricakovala vec informacij glede na to, da je od takrat ze kar nekaj casa minilo ... dejansko niso nic omenjali kaksnih sodnih procesov, reakcij ljudi, cerkve in Vatikana, (lobiranja za) spremembe v zakonih (statue of limitations) etc. Je bil pa tudi Rab na seznamu skandalov, ce je katera morda zapazila. 

Mi je bilo pa vsec, kako je bilo prikazano, da dejansko v imenu "opravljanja svoje sluzbe" in "briganja zase" v kombinaciji s sramotenjem, zasmehovanjem in/ali ignoriranjem zrtev vecina ljudi/sistem pac podpira dogajanje, hote ali nehote. In da je lahko rect, da gre za "few bad apples", ce vsak mimoidoci pac slisi za en osamljen primer, vodenje statistike oz. sirsi pregled je pa precej otezkocen. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2756 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 03 February 2016 - 01:51 PM

Meni je bil The revenant všeč. Brutalen, ja, a mene takšni prizori ne motijo preveč. Se mi zdi, da je Leonardo dal vse od sebe. Spet pokazal, kako transparenten igralec je lahko. In res, pismo, če zdaj ne dobi oskarja pa tudi ne vem, no...

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2757 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 February 2016 - 01:10 AM

^ Yes. Moja starsa sta ga tudi zelo pohvalila.

Koncno sem docakala podnapise za By The Sea (velik del je v francoscini). Vredno je bilo pocakati, se boljsi mi je bil, kot sem pricakovala. Cista fantazija, eden najbolj estetsko zadovoljujocih filmov zadnjih let, od pokrajine do kostumografije. Pa seveda Angelina. :wub: Glede na to, da sta tudi v resnici porocena (ta film sta celo posnela na porocnem potovanju takoj po poroki), sta imela kar zahtevni vlogi, opravila sta pa seveda brezhibno kot vedno.
Priporocam tistim, ki jim je bil vsec 45 Years in podobni. Se fantu je bil zelo vsec pa sicer ni ljubitelj takih filmov. Jaz ga bom sigurno se kdaj pogledala, ene prizore sem si kar nazaj prevrtela. ☺️
  • 0

― V. Van Gogh

#2758 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 07 February 2016 - 08:51 PM

A me bo zraven The Room cel čas želodec bolel?

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2759 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 07 February 2016 - 08:59 PM

Ne, dober film je, v enem momentu je napeto in si nervozen, potem je ok. Je tud ganljiv... Joj ta fantek, kako je luškan!

• 0

#2760 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 07 February 2016 - 09:01 PM

Ne, dober film je, v enem momentu je napeto in si nervozen, potem je ok. Je tud ganljiv... Joj ta fantek, kako je luškan!

Ja, sej mi je ful všeč, zdaj sem na 28. minuti, ampak sem pa cel čas živčna, če bosta in zakaj še nista in a jima bo uspelo, ko bosta in ... :)

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users