Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2741 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 20 June 2017 - 01:28 PM

Jaz pa samo jem. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2742 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2017 - 01:35 PM

Glede sladoleda pa se priporočam za recepte. Če pravite, da se tisto napravo ne splača kupit...

Po mojih izkušnjah je ultimativni recept top shit blender (Vitamix, Blenditec..), zamrznjeno sadje, smetana in malo cukra. Ampak brez top shit blenderja ne gre. 

• 0
Viens, reste ici!

#2743 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 20 June 2017 - 01:39 PM

Mhm, jaz sem ga delala na osnovi banan, zdaj pa prisilno abstiniram, ker mi trenutno multipraktik ne dela. Sem pa imela namen poskusit se kaj na osnovi kokosovega mleka in par receptov z aquafabo. Drugace pa nimava ravno srece s sladoledom, parkrat sva nekaj poskusala z Zoku popsicle maker-jem, s katerim je bilo ocitno nekaj narobe, ker je zacel hladilno tekocino puscat in je bilo vsega lustnega konec. 

Duo-TN-2_large.jpeg?v=1409694247

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2744 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17590 posts

Posted 20 June 2017 - 01:55 PM

Ampak z blenderjem si moraš vsakič sproti naredit porcijo, da izpade taka tekstura, kot jo sladoled mora imeti? Ali bo enako,

če si boš namiksal več mase in dal zmrznit - verjetno ne? Jaz si želim tisto pravo kremasto sladoledasto teksturo :cry:

fl_IceCream_CookiesandCream.jpg

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2745 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2017 - 02:02 PM

Matilda, vsakič posebej, ja. 

• 0
Viens, reste ici!

#2746 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 20 June 2017 - 02:23 PM

Ja, sproti. Za sorbete vem, da sem enkrat brala, da je pomagalo pri teksturi, ce so v zmes dodali malo alkohola (rum, recimo), da masa potem ni v tipicne trde ledene kristale in strukture zamrznila (bolj natancno ti zal ne znam povedat, bi mogla pogledat v kaksno food science bukvo). Z Aquafabo narejene zmrznjene sladice tipa sladolec tudi kar pohvalijo, ampak ti iz prve roke ne morem kaj dosti vec povedat, ker se tega sama se nisem lotila. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2747 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 20 June 2017 - 03:16 PM

Gre tudi brez blenderja za 500 € (govorim na pamet). Jaz delam s palicnim s tistim nastavkom, kjer je posodica in rezilo kot pri blenderju (S). Mora pa biti vsaj 400w motor. Ta lahko brez problema led zmelje.
  • 0

#2748 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2017 - 03:19 PM

Ja, najbrž gre, ampak meni ni "to, to". Pač razlika je občutna, vsaj zame.

• 0
Viens, reste ici!

#2749 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 20 June 2017 - 03:26 PM

Ja, gre, dokler ne gre vec :D Moras pazit, da ga ne preobremenis, drugace je hitro konec lustnega (govorim iz bridkih izkusenj). Do takrat je pa super, se merica je prirocna za eno porcijo, medtem ko moras v multipraktik vecjo kolicino odmerit, ce hoces, da je kaj haska. 

Meni gredo nezanesljive, hitro pokvarljive naprave tako zelo na zivce, da ne morem ubesedit, sploh, ker jih ne forsiram v rangu izven priporocene uporabe. Ful mi je odvec vse to, in naslednji blender bo najbrz res Vitamix, ceprav mi je grd ko smrt. 

• 0

#2750 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2017 - 03:30 PM

Ful grd, midva s fantom ga nimava na pultu. :P Je pa čista magija, obožujem ga. Vreden vsakega centa.

• 0
Viens, reste ici!

#2751 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 20 June 2017 - 03:34 PM

Ja, kot neka bv masina iz fotrove delavnice :D Touch verzija je malo manj grda, ne vem pa, ce se povsod dobi. 

GS-Touch-Programs-Black-Face.jpg

• 0

#2752 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2017 - 03:38 PM

Midva nisva želela touch. Sva raje klasiko vzela...

• 0
Viens, reste ici!

#2753 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 20 June 2017 - 04:05 PM

Ja, najbrž gre, ampak meni ni "to, to". Pač razlika je občutna, vsaj zame.

No, za nas, ki pa nimamo topshit blenderja, je pa z navadnim tudi vec kot super. Jaz delam sicer z grskim jogurtom ali z yoya.
  • 0

#2754 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27631 posts

Posted 20 June 2017 - 11:31 PM

Jaz sem ravno danes naredila klasično torto, a ni pol tako lepa kot tvoja, koliko časa ti vzame takšna okrasitev?
Sladoled pa tudi meni zmaga iz zmrznjenih banan in poljubnega zmrznjenega in svežega sadja. : )
Food science bukva se sliši zanimivo
:woot:, priporočaš katero?

Barbarina, kako pa narediš z jogurtom (lahko v primerni temi, da ne bomo tu vsega pomešale)?

S čim pa kaj namočite biskvit? Meni je všeč sok višnjevega kompota, a dostikrat višnje ostajajo in splesnijo v hladilniku, zato iščem alternative.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2755 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 21 June 2017 - 12:26 AM

Ko imaš enkrat pravo konsistenco kreme, gre hitro ;) Biskvit ponavadi malo navlazim s sokom ali sladkornim sirupom (sladkor/sirup+voda), redkeje s kavo, kar pač imam pri roki, ampak ponavadi ne rabim veliko dodajat, ker biskvit ni pretirano suh. Mogoce kupi višnjev sok in ga zamrzni v modelckih za ledene kocke ali čem podoben, da ga lahko potem na obroke porabis.

Za knjige se pa ne spomnim zdajle iz glave, te bom pa imela v mislih, če na kaj naletim ;).
  • 0

#2756 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 June 2017 - 06:33 AM

Jaz cokoladne torte navlazim s kakavom ali mlekom. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2757 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 June 2017 - 06:39 AM

Lesnikovo mleko za navlazit biskvit, to + pomarancna marmelada not vmesana. Bozansko! Lesnikast okus + mal sveže/grenkobe pomarance. Mmmm! 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2758 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 21 June 2017 - 07:08 AM

To z lesniki se fajn slisi, mogoce tudi kak frangelico liker ne bi bil napacen? :)

• 0

#2759 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 21 June 2017 - 07:57 AM

Mesanica marmelade in viskija oz. ruma.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2760 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27631 posts

Posted 21 June 2017 - 08:18 AM

Anouk, ideja z zmrznjenim sokom ni napačna! 👍 Sedaj ga moram samo še nekje stakniti. Jaz ponavadi namočim z omenjenim sokom, čez namažem domačo (precej kislo) marelično marmelado, oboje lepo uravnoteži sladek okus ostalih komponent torte (banana, čokoladni puding).

Hvala za ideje!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users