Jaz pa samo jem.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 20 June 2017 - 01:28 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 June 2017 - 01:35 PM
Glede sladoleda pa se priporočam za recepte. Če pravite, da se tisto napravo ne splača kupit...
Po mojih izkušnjah je ultimativni recept top shit blender (Vitamix, Blenditec..), zamrznjeno sadje, smetana in malo cukra. Ampak brez top shit blenderja ne gre.
Posted 20 June 2017 - 01:39 PM
Mhm, jaz sem ga delala na osnovi banan, zdaj pa prisilno abstiniram, ker mi trenutno multipraktik ne dela. Sem pa imela namen poskusit se kaj na osnovi kokosovega mleka in par receptov z aquafabo. Drugace pa nimava ravno srece s sladoledom, parkrat sva nekaj poskusala z Zoku popsicle maker-jem, s katerim je bilo ocitno nekaj narobe, ker je zacel hladilno tekocino puscat in je bilo vsega lustnega konec.
Posted 20 June 2017 - 01:55 PM
Ampak z blenderjem si moraš vsakič sproti naredit porcijo, da izpade taka tekstura, kot jo sladoled mora imeti? Ali bo enako,
če si boš namiksal več mase in dal zmrznit - verjetno ne? Jaz si želim tisto pravo kremasto sladoledasto teksturo
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 June 2017 - 02:02 PM
Matilda, vsakič posebej, ja.
Posted 20 June 2017 - 02:23 PM
Ja, sproti. Za sorbete vem, da sem enkrat brala, da je pomagalo pri teksturi, ce so v zmes dodali malo alkohola (rum, recimo), da masa potem ni v tipicne trde ledene kristale in strukture zamrznila (bolj natancno ti zal ne znam povedat, bi mogla pogledat v kaksno food science bukvo). Z Aquafabo narejene zmrznjene sladice tipa sladolec tudi kar pohvalijo, ampak ti iz prve roke ne morem kaj dosti vec povedat, ker se tega sama se nisem lotila.
Posted 20 June 2017 - 03:16 PM
Posted 20 June 2017 - 03:19 PM
Ja, najbrž gre, ampak meni ni "to, to". Pač razlika je občutna, vsaj zame.
Posted 20 June 2017 - 03:26 PM
Ja, gre, dokler ne gre vec Moras pazit, da ga ne preobremenis, drugace je hitro konec lustnega (govorim iz bridkih izkusenj). Do takrat je pa super, se merica je prirocna za eno porcijo, medtem ko moras v multipraktik vecjo kolicino odmerit, ce hoces, da je kaj haska.
Meni gredo nezanesljive, hitro pokvarljive naprave tako zelo na zivce, da ne morem ubesedit, sploh, ker jih ne forsiram v rangu izven priporocene uporabe. Ful mi je odvec vse to, in naslednji blender bo najbrz res Vitamix, ceprav mi je grd ko smrt.
Posted 20 June 2017 - 03:30 PM
Ful grd, midva s fantom ga nimava na pultu. Je pa čista magija, obožujem ga. Vreden vsakega centa.
Posted 20 June 2017 - 03:34 PM
Ja, kot neka bv masina iz fotrove delavnice Touch verzija je malo manj grda, ne vem pa, ce se povsod dobi.
Posted 20 June 2017 - 03:38 PM
Midva nisva želela touch. Sva raje klasiko vzela...
Posted 20 June 2017 - 04:05 PM
Ja, najbrž gre, ampak meni ni "to, to". Pač razlika je občutna, vsaj zame.
No, za nas, ki pa nimamo topshit blenderja, je pa z navadnim tudi vec kot super. Jaz delam sicer z grskim jogurtom ali z yoya.
Posted 20 June 2017 - 11:31 PM
Sladoled pa tudi meni zmaga iz zmrznjenih banan in poljubnega zmrznjenega in svežega sadja. : )
Food science bukva se sliši zanimivo

Barbarina, kako pa narediš z jogurtom (lahko v primerni temi, da ne bomo tu vsega pomešale)?
S čim pa kaj namočite biskvit? Meni je všeč sok višnjevega kompota, a dostikrat višnje ostajajo in splesnijo v hladilniku, zato iščem alternative.
Posted 21 June 2017 - 12:26 AM

Za knjige se pa ne spomnim zdajle iz glave, te bom pa imela v mislih, če na kaj naletim

Posted 21 June 2017 - 06:33 AM

Pablo Picasso
Posted 21 June 2017 - 06:39 AM
Lesnikovo mleko za navlazit biskvit, to + pomarancna marmelada not vmesana. Bozansko! Lesnikast okus + mal sveže/grenkobe pomarance. Mmmm!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 June 2017 - 07:08 AM
To z lesniki se fajn slisi, mogoce tudi kak frangelico liker ne bi bil napacen?
Posted 21 June 2017 - 07:57 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 June 2017 - 08:18 AM
Hvala za ideje!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users