Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2741 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 17 March 2010 - 10:56 AM

to je čist odvisno od posameznika
1. jaz imam grozno kožo, tabletke mi zadevo popravijo, prenehanje s tabletkami povrne kožo v grozno stanje
2. kolegica ima OK kožo, tabletke so ji kožo naredile grozno, prenehanje s tabletkami ji je povrnilo kožo v OK stanje
3. druga kolegica je imela grozno kožo, jemala tabletke - koža se je poštimala, nehala jemat in ima še vedno OK kožo.

Tudi glede tega al se zrediš al ne...jst se po Diane35 nisem (pa so kao najmočnejše), po Yarini in Yasminelle (ki sta tudi šibkejša) (ki naj bi imela tudi hormon za odvajanje vode) pa sem se...in to precej - 8kg.

Zdej je na trgu neka naravna tabletka. http://www.naravna.com/
Je nizkodozna, ima samo 1 hormon pa še ta je kemično zelo podoben naravnemu hormonu. Ravno včeraj sem pri ginekologu spraševala glede tega pa je rekla, da imajo zelo malo izkušenj in informacij (ker te dobijo večinoma samo od pacientk - mislim, da ima moja ginekologinja 2 pacientki s temi tabletkami).

V bistvu ti bo znal najbolje svetovati ginekolog. Baje so za to usposobljeni biggrin.gif
  • 0

#2742 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2010 - 11:09 AM

V bistvu jst bom samo še enrkat rekla da sem proti tabletkam in da rajš kondome k pa tablete, ker men so zjebale cikel, pa glavo tud.
Glavo tako da sem bla živčna, žalostna non stop, da o libido ne govorim - ga ni blo - nikol, vlažnosti pa tudi ne, suho vse, tone lubrikanta....

Hormoni niso dobri. To je zgolj moje mnenje.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2743 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 17 March 2010 - 11:15 AM

Jaz pa ne morem met lepe kože brez tabletk. Na čeljusti in po vratu imam masivne, globoke, podkožne mozolje, kateri mi grenijo življenje. Poleg tega imam tudi grozen hrbet.
Na libido in vlažnost pri meni nimajo učinka.

Ravno včeraj sem po več kot 1-letni pavzi šla iskat škatlico Diane35, ker moje kože ne prenesem več. Ne fizično ne psihočno.
  • 0

#2744 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 March 2010 - 11:15 AM

jaz jem tabletke že skoraj 10 let(ok zdaj imam nuvaring ampak je itak skoraj isto)
jem jih samo zaradi zaščite, nimam nobenih nevšečnosti, evo isto kot da jih ne bi

hormoni gor , ali dol vseeno boljše kot pa trepetat vsak mesec(za primer imam prijatljce, ki hormonov že ne bojo jedle,potem jim je namišljeno slabo vsak mesec,kao noseče vsak mesec...)
ali prit do neželjene nosečnosti(isto primer parih prijateljic,ki že ne bojo jedle hormonov,)

sicer pa vsaka sama ve kaj dela in kaj je najboljše za njo biggrin.gif
  • 0

#2745 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 17 March 2010 - 11:26 AM

Jaz sm jedla tabletke skor 6 let skor skos, pa nikoli nobenih problemov. Zdaj kr naenkrat so se mi začel nabirat kg, kr ene čudne menstruacije mam. Ko vzamem zadnjo tabletko dobim menstruacijo šele ene 4 al pa 5 dan, ta doba se kr podaljšuje... pa koža se mi je poslabšala. Ne upam trdit, da je to od tabletk ampak,ko bom šla k ginekologinji jo bom prašala kaj pa kako.
  • 0

#2746 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 17 March 2010 - 11:30 AM

jst sem vedno dobila 5. dan po zadnji tabletki menstruacijo....
  • 0

#2747 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 17 March 2010 - 11:51 AM

Jaz pa nikoli prej, Pa tud menstruacije so si med sab tako različne, ponavadi je bla ena enaka drufi, zdej mam včasih 2 dni, včasih cel teden pa ful močno.... ne vem, ne zdi se mi ravno ok...
  • 0

#2748 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 18 March 2010 - 12:53 PM

Jaz pred tabletkami nisem nikoli imela problemov s kožo - imela sem res lepo (s kilažo pa itak nobenih problemov oops.gif ).
Dobila sem Diane25, saj so mi izpadali lasje. Jedla jih nekaj let, ko sem jih prenehala, se mi je koža blazno poslabšala (rabila cca 1 leto in xy neg pri kozmetičarki).

Zdaj sem pa spet na istem s kožo. Po porodu zelo hitro vstavila Mireno, da imam mir s tem. In zdaj ne vem ali imam še "poporodne" mozoje ali zaradi Mirene (tudi to menda ne bi bilo prvič). Imam pa čisto hormonske mozolje (na bradi in hrbtu) in tiste simpatiče, velike, podkožne, boleče ... v glavnem kožo na obrazu imam že čisto "razčefukano" on njih in ne vem kdaj bo šlo na bolje. mad.gif mad.gif mad.gif
Če se koža v roku enega leta ne zrihta (ali saj občutno ne zmanjša) gremo na kondome!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2749 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2010 - 01:13 PM

Jaz sem zdej pojedla 3 tablice Diane, zdej grem pa na Yarino. Kožo mam okej (ampak, če ne bi hodila na nege bi bila zdele cela zapacana, tko sem si pa prej vse spucala thumbup.gif ), ampak jih vseeno ne prenašam najbolje.

• 0

#2750 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 18 March 2010 - 02:42 PM

V kakem smislu jih ne prenašaš najbolje?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2751 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 March 2010 - 05:11 PM

Jaz imam Logest, ne opažam nobenih sprememb - ne fizičnih, ne psihičnih.
  • 0
Viens, reste ici!

#2752 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 March 2010 - 07:10 PM

QUOTE(tašika @ 18. 3. 2010 - 14:42) View Post

V kakem smislu jih ne prenašaš najbolje?

Slabo mi je vsakič, k vzamem, glavoboli, mood swings (kar je najhujš!) itd.
  • 0

#2753 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 18 March 2010 - 08:13 PM

Jst četrto škatlico jem in še ni nobenih sprememb na koži down.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2754 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12053 posts

Posted 18 March 2010 - 09:36 PM

Tabletk ne jem že 4 leta. A mislite, da je okej, če bi jih jemala samo 3 mesece? Gre mi za zaščito in prestavitev menstruacije. Kr neki me je strah, da bi si lohk zjebala kožo, ker imam Roacutane. Bi pa jedla Yarino.
  • 0

#2755 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 March 2010 - 12:39 PM

Pomoje bi bil to ful velik stres za telo.

Sploh, ko bi po 3 mesecih prenehala, telo bi se pa lih komaj navadilo nanje.

Zakaj jih pa rabiš za 3 mesece, kake plane imaš? biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2756 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 29 March 2010 - 03:16 PM

Zdele sem pri kakšni 10. tabletki četrtega zavojčka in imam že drugi dan temno rjav izcedek, ma tko, k čist nakonc menstre. Tud delčki so vmes (joj, nagravžno je verjetno tole prebrat oops.gif ). Naj ne zganjam panike?
  • 0

#2757 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 March 2010 - 03:28 PM

To je menstruacija, ja.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2758 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 29 March 2010 - 04:07 PM

Mislm drgač tiste t.i. vmesne krvavitve sem imela cel prvi mesec, do zdej je bilo potem vse normalno, menstre ravno 4 dni dolge, točne. Zakaj bi potem kr zdele vmes neki dobila? hmm.gif
  • 0

#2759 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 31 March 2010 - 03:11 PM

QUOTE(Sally @ 17. 3. 2010 - 12:09) View Post

V bistvu jst bom samo še enrkat rekla da sem proti tabletkam in da rajš kondome k pa tablete, ker men so zjebale cikel, pa glavo tud.
Glavo tako da sem bla živčna, žalostna non stop, da o libido ne govorim - ga ni blo - nikol, vlažnosti pa tudi ne, suho vse, tone lubrikanta....

Hormoni niso dobri. To je zgolj moje mnenje.

Vsako telo ne prenaša sintetike v sebi. In ga je treba poslušat in zabrisat tablete v koš, če ti ne ustrezajo, ne pa menjavat v neskončnost. Tudi glavoboli pri meni ne bi bili tolerirani in tudi ne bojo, ko (če) bom šla na tabletke. Te pa tabletke ne ščitijo pred SNB (Spolno nalezljive bolezni) in glede na stanje kakršno je, kamot fašeš klamidijo, gonorejo, sifilis in za sifilis sploh ni potrebn penetracija in še največji zdravstveni problem HIV...in ogromno ljudi zmotno misli, da pri oralnem odnosu ne pride do okužbe huh.gif ...

Tako da, reklamiram testiranje obeh partnerjev, predno začneta sexat brez kondomov. smile.gif (moj ex ljubimec me je skušal prepričat, da sistematski pregled v službi to zajema-človek pri 25. letih in spolno aktiven bi to moral vedeti-da NE TESTIRAJO SPN na sistematskih pregledih. rolleyes.gif
  • 0
IPB Image

#2760 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 31 March 2010 - 03:33 PM

Če bilo recimo za oba prvič in sta potem s kondomov na tabletke prešla. Kakšna je v tej situaciji možnost, da imaš kakšno od teh bolezni?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users