Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#27481 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 28 November 2012 - 09:43 AM

En zimski pulover mi ful pušča mucke, ampak res FUL, do te mere da ga niti nosit ne morem več. Ko imam npr črne hlače so cele hlače v teh belih muckah, ampak dobesedno cele, jakna iz notranje strani isto - cela bela. V bistvu lahko z njim nosim samo kavbojke, ker se na njih ne prime. A se da sploh kaj naredit? Je pa Mango, lani kupljen, oblečen morda 3x.

Ko sem začela brat post, sem vedela da je Mango. :D Jaz sem lani probavala tam en tak pulover, jaz sem imela v SEKUNDI mucke povsoooood, povsod, letele so po zraku, o fak, kaj takega še ne (sem še na forumu pisala). Ko sem domov prišla, sem morala z valjčkom čez vse obleke, plašč, spodnjo majico, vse.
  • 0

#27482 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 10:32 AM

Jaz sem ga naročila online, tako da nisem vedela, če bi, ga ziher ne bi vzela :( Samo kot rečeno mi ga je ful škoda, ker je izredno mehek in me ne pika.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27483 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 November 2012 - 10:33 AM

Mam podobne izkušnje z enim puloverjem Mango. Katastrofa. Po vsakem pranju (perem itak na roke) moram z valjčkom večkrat čez!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#27484 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 28 November 2012 - 11:06 AM

Tiste, ki ste pred kratkim delale CPP.

Včeraj smo imeli debato o križiščih in nismo bili sigurni. Na cesti, kjer je omejitev npr. 70km/h ali moraš znižat hitrost na 50km/h, ko prideš do (semaforiziranega) križišča ali ne.
Eni so trdili, da križišče razveljavi dotedanje omejitve in zato je tudi po vsakem križišču ponovno napisana omejitev. Eni trdijo, da nadaljuješ vožnjo nespremenjeno tudi čez križišče.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#27485 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 11:15 AM

Ko se približuješ križišču, moraš zmanjšat hitrost - to je osnova, ki te jo najprej naučijo v avtošoli :) Prilagodit hitrost moraš tako, da se lahko dovolj hitro in varno razvrstiš na pravilni pas, si ogledaš signalizacijo in določiš prednostno cesto, etc. Nikjer ni točno določeno koliko lahko pelješ skozi križišče, ampak 70 km/h vsekakor ne :)

Ampak tu je pomankljivost - to ni nikjer pisno urejeno in zato so bile tudi vse te kolobocije okrog mariborskih radarjev v križišču, ker obstaja člen v Pravilniku o prometni signalizaciji, ki pravi, da križišče predhodno postavljeno omejitev razveljavi, v tem primeru bi bil znak 70 še enkrat postavljen za križiščem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27486 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 November 2012 - 11:17 AM

križišče predhodno postavljeno omejitev razveljavi

Mene so tudi tako učili.
  • 0

#27487 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 November 2012 - 11:20 AM

Če voziš po cesti, kjer je omejitev 70, pride ponavadi malo pred križiščem tabla 60 ali 50, ko greš mimo .... lahko spet voziš 70. Torej križišče razveljavi.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#27488 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 11:22 AM

Ja, to ja. Ampak dilema je v primerih, kjer tega znaka pred križiščem ni; kaj v tem primeru storiti? Velja razveljavitev omejitve ali ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27489 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 November 2012 - 11:24 AM

Jaz peljem 70, če ni drugače zahtevano s prometnim znakom za znižanje. Torej ne znižam hitrosti.

Če je pa to prav, pa ne vem. :D
  • 0

#27490 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 11:40 AM

Jaz načeloma tudi, enako kot ti, ampak pomojem ni prav.

Pravilniku o prometni signalizaciji, ki pravi, da križišče predhodno postavljeno omejitev razveljavi.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27491 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 November 2012 - 11:42 AM

Dobro vedet. :D ;)
  • 0

#27492 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 November 2012 - 12:02 PM

Ja recimo na celovški je tako, da imaš omejitev 70 in za vsakim križiščem nov znak s 70. Nikoli pa nisem pomislila, d abi morala iti čez križišče potem 50. Če vidim, da imam zelen val in da imajo pešči še vedno zeleno (tisti na desni), grem s 70 čez. Če pa nisem rperpičana pa itak bremzam, ker nikoli ne veš, kdaj se ti bo oranžna prikazala in potem rdeča.
  • 0

#27493 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 28 November 2012 - 12:30 PM

Niti na Celovški niti na Linhartovi, kjer so omejitve na 70 in 60 resp. ni znaka za znižanje hitrosti. Res pa je pravilo, da skozi križišče voziš 50. Zato je za križišči vedno znak, ki vzpostavlja siceršnjo omejitev.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27494 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 28 November 2012 - 12:35 PM

me veseli, da nisem samo jaz v temi glede te teme. Vozim enako, kot ostali zgoraj ... toraj narobe.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#27495 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 12:36 PM

Res pa je pravilo, da skozi križišče voziš 50.

Nikjer ni takega pravila :) Oz. vsaj zapisanega ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27496 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 28 November 2012 - 12:47 PM

Sarah, a je lievito kvas?
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27497 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 28 November 2012 - 12:48 PM

Niti na Celovški niti na Linhartovi, kjer so omejitve na 70 in 60 resp. ni znaka za znižanje hitrosti. Res pa je pravilo, da skozi križišče voziš 50. Zato je za križišči vedno znak, ki vzpostavlja siceršnjo omejitev.

Jaz imam nekje v zavesti pravilo, da vsi znaki v križišču prenehajo veljat in se vzpostavi »prejšnje« pravilo, zato so po križiščih znaki ponovno postavljeni, ja.
  • 0

#27498 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 November 2012 - 12:49 PM

Sarah, a je lievito kvas?

Ja :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27499 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 28 November 2012 - 12:57 PM

Grazie mille.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27500 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 November 2012 - 01:19 PM

A splošni indeks cen je isto kot indeks cen 100? Nič več ne razumem o teh indeksih. :wacko:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users