Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2721 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 25 March 2013 - 06:14 PM

Tudi jaz sem naredila tole, super je! Ker nisem imela dovolj lešnikov, sem jih kombinirala z orehi in še eno mešanico oreščkov. Tista krema na vrhu je pa sploh odlična. Mogoče bi naslednjič tudi jaz dodala še kakšno banano.

Slikice nimam, ker so ostali prehitro navalili in vse požrli. :)

• 0

#2722 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 26 March 2013 - 11:46 AM

Tole izgleda za umret dobro, ceprav je spisek sestavin malo bolj sofisticiran.

Raw Lime Dark Chocolate Pistachio Cheesecake

029.JPG

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2723 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 March 2013 - 07:30 PM

Tudi jaz sem naredila presne tortice iz linka, ki ga je prispevala Podgana. :)

Imam samo blender, ki mi je lepo zmlel lešnike, in tudi datlje, ampak potem to skupaj zmiksati še s kakavom in javorjevim sirupom je bil pa problem. Tako da sem na koncu

na roke zamesila/dokončala.

Stvar je precej nasitna, za nadev sem uporabila banano, oziroma 2 manjši. Zelo je 'zagatno', in se mi zdi takšna porcija, kot je na sliki, kar velik zalogaj.

Jaz sem jih nekaj naredila samo enonadstopnih, če razumete. :)

Vseeno pa je res zanimiva in dobra presna sladica, priporočam. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2724 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 March 2013 - 10:18 PM

Kjut ideja za veliko noč. Jaz bom verjetno naredila.

Oozy Chocolate + Sultana BUNS

Chantelle_Grady_Easter_031.jpg

Chantelle_Grady_Easter_02.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2725 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 April 2013 - 06:40 PM

Hrustljave datljeve kocke (b-o-ž-a-n-s-k-o):

230 g masla
100 g medu
230 g datljev
230 g ovsenih kosmičev
230 g polnozrnate pšenične moke
2 žlički pecilnega praška
450 g kiselkastih jabolk
4 žlice limoninega soka
50 orehovih jedrc

Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Datljem odstranimo koščice in jih narežemo na koščke. V veliki kozici segrejemo maslo, med, limonin sok in datlje ter vse skupaj mešamo, dokler se datlji ne zmehčajo. Kozico odstavimo in zmes nekoliko ohladimo.

V skledo presejemo moko s pecilnim praškom. Jabolka operemo, narežemo na četrtine, odstranimo peščišča in naribamo. V skledo z moko dodamo jabolka, datljevo zmes in ovsene kosmiče ter sestavine z rokami ali kuhalnico zmešamo v gosto zmes. Zmes predevamo v pekač, poravnamo in zgladimo. Po vrhu obložimo z orehi.

Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 30 minut, nato pa temperaturo znižamo na 170 °C in pečemo še 10 minut. Pecivo mora dobiti lepo, zlatorjavo barvo. Na dotik mora biti trdo. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, še toplo razrežemo na kocke in dobro ohladimo.

002.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2726 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86719 posts

Posted 17 April 2013 - 10:34 PM

The World’s Healthiest Cookie

1007dcba7d1e584f09e2aaf1305967e7.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2727 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 April 2013 - 10:11 PM

Tiste, ki ste že delale čokoladni souffle, ste imele prav tiste "profi" šalčke za to? Se da še v čem drugem? Najbrž ja, samo ni tako lepo :D

Če katera ve kje se jih dobi najceneje, lahko tudi napiše. Jaz sem jih čas nazaj videla v Lidlu.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2728 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 April 2013 - 07:10 AM

Mogoce se da, jaz se nisem probala. Kje drugje kot v lidlu/hoferju jih jaz nisem niti iskala, tako da ne znam pomagat. So bile pa okrog 4€za set 3 skodelic. Ti bi jih delala v pekacu za muffine? Tam bos morala pac veckrat preverit, kako je speceno, ker je stena pekaca tanjsa kot pri keramicni posodi.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2729 gejba

gejba

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 200 posts

Posted 25 April 2013 - 08:39 AM

Jaz sem jih zasledila tudi v Mullerju, samo se ne spomnim cene.

• 0

#2730 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19456 posts

Posted 25 April 2013 - 05:28 PM

V Leclerku jih majo, samo to to verjetno ne koristi kaj. Pa v Merkurju sem jih tud vidla. Pa ziher jih majo v vseh teh večjih trgovinah, v katerih  prodajajo posodo. Drugače pa sploh ni nujno, da se jih dela v teh posodicah, gre tud v navadnih šalicah ali pa v modelčkih za muffine.

• 0

#2731 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 April 2013 - 07:05 PM

Za modelčke za muffine sem brala ja, ampak je cela umetnost jih potem vzemat ven baje. Hvala vseeno, bom nekaj drugega naredila.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2732 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 April 2013 - 12:12 PM

Kjut ideja za veliko noč. Jaz bom verjetno naredila.

Oozy Chocolate + Sultana BUNS

Chantelle_Grady_Easter_031.jpg

Chantelle_Grady_Easter_02.jpg

Pravkar se pečejo, sem dala vegansko margarino namesto masla, pa brusnice namesto rozin. Me pa zanima s čim jih lahko premažem namesto z jajcem, da bi se tako svetili?

Ni vprašanje, ki je življenjsko pomembno, ampak me vseeno zanima. Poročam, če so bili dobri. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2733 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 26 April 2013 - 03:48 PM

S kakim oljem.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2734 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 April 2013 - 05:25 PM

Hočemo slikovni material :thumbup: ;)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2735 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 April 2013 - 07:28 PM

Voda, sojino mleko, vroča marmelada...

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2736 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 April 2013 - 07:30 AM

Evo jih: pač ne svetijo se, drugače so pa kao isti kot na sliki. :) Skorja pride malo trda, sredica je pa mehka. :) Drugič bom tudi dala malo več čokolade noter.

1vtk9.jpg

• 1

#2737 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 27 April 2013 - 07:35 AM

WOW!  :worthy1:

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2738 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 02 May 2013 - 01:12 PM

Punce, po katerem receptu pečete:

- šarkelj

- marmorni kolač?

Prijateljici sem za rojstni dan kupila model za šarkelj pa bi ji rada podarila s spečenim šarkljem/marmornim kolačem. Ne enega ne drugega nisem še nikoli delala in zato sprašujem zdaj  tule :)

• 0

#2739 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 May 2013 - 02:48 PM

^ ti ne znam pomagat, ker se nisem pekla nic od tega.

Sem pa prisla pokomentirat tele piskote:

http://veggieandtheb...vocado-cookies/

B o z a n s k i !

Tole bodo moji najljubsi piskoti, res res okusni, niso presladki, o mascobah raje ne bi... ;) bi se tudi te najbrz dalo zmanjsat, recimo samo avokado in peanut butter sta dovolj, je odvec dodajat se rastlinsko mascobo. Pa niso presladki, tista sol po receptu ( jaz sem dala malo vec kot pol zlicke) naredi tapravi okus. Cimet se dobro vkljuci v to yumsy-humsy harmonijo okusov. Laneno seme takisto dobro pase, piskot je mehak, socen... Heaven, res!
  • 1

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2740 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 02 May 2013 - 03:08 PM

Super ;).

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users