Frida, ne, to je ekipa Monstere, brez Bineta.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 06 March 2023 - 11:58 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 March 2023 - 11:59 AM
Aja? A so se kej skregali al kaj je fora?
Posted 06 March 2023 - 12:02 PM
To ne vem, če so se, ampak Bine zdaj odpira svojo restavracijo ala kmečki turizem na Goričkem.
― V. Van Gogh
Posted 06 March 2023 - 12:14 PM
A Monstero bo zaprl? Kako se to pri nas spreminja. Kako pa ti to vse veš?
Posted 06 March 2023 - 12:23 PM
Ker food is my passion. Precej spremljam sceno restavracij po Slo.
Na več kanalih je bilo objavljeno. Monstera se je zaprla konec leta, Georgie pa odprl januarja.
No, Monstrera estate bo to zdaj: https://www.facebook.../monsteraestate
― V. Van Gogh
Posted 06 March 2023 - 12:28 PM
Mislim, da je Bine nad MOnsterro le roko držal, že prekj nekaj časa ni kuhal tam. Da se je zgodba izpela, je nekako rekel.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 March 2023 - 06:36 PM
Kako dobra hrana. Omg. Ce bom kdaj kakšno praznovanje imela bom tu rezervirala.
Posted 20 March 2023 - 08:40 AM
Slaščičarna Rašica, Črnuče
slaščičarna, ki je znana po krofih, lahko karšno koli titulo ima, odloži v zelo zaprašen kot.
Nazadnje sem jih tam jedla februarja 2020. Obilo dela so imeli, kot kaže, s tem, da so se poslabšali do nerazpoznavnosti.
Krofi, ki so bile prej lepe zaokrožene oblike, so sedaj veliki in sploščeni. To me ne fascinira.
Izjemno mastna sta bila, testo neokusno, pri marelični marmeladi so šle marelice le mimo.
SKratka, kvalitete ni. Cena pa je kvalitetna, 2€ na krof.
Jaz ga sploh nisem pojedla. K sreči se nisem silila, ker bi mi bilo sigurno slabo. Isto M.
Ocena: 1
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 April 2023 - 07:52 AM
Popravljam Errolovo navedbo pizze:
pica margarita s pršutom in politim olivnim oljem
Potrjuejm pa oceno. Jaz sem jedla pizzo z buffalo mozarello, baziliko in češnjevimi paradižniki.
Cenim, da ni slana in je hrustljavo zapečena. Obložena je ravno prav.
Zdaj bi imele vse pizzerie neapeljsko testo. Saj je dobro, ampak je kasično dobro pečeno testo tudi odlično.
Garaža ima že leta stalno kvaliteto, zaradi svoje lokacije ob Doelnjki se jo po krivici spregleda.
Jaz bom kar lastno oceno od lani kopirala.
Krasna pizza, ne preveč slana(zelo cenim to), ravno prav obložena, okusna. Oba moška spremljevalca potrjujeta.
Ni napolitana in nikjer se ne ponašajo z nekimi geografskimi porekli sestavin, kar se pozna pri ceni. Meni ena najboljših.
Držijo kvaliteto že zadnjih15 let, kar ni za na odmet.
5/5
Posted 07 April 2023 - 08:05 AM
Sploh ne rabim jet drugam na pico.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 07 April 2023 - 10:13 AM
Jp.
Jaz sem jo zadnjič jedla 2 dni zapored za kosilo, pa še tretji dan bi jo lahko mirne duše.
Naročila sva nazadnje Napolitano, pred tem pa Garažo - tržaška z artičokami, n j a m.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 April 2023 - 11:26 AM
Moram pogledat, kakšne cene ima zdaj Garaža, že dolgo nisem bila. Od faksa nisem nič na tistem delu Lj.
Mi smo bili zadnjih parkrat v Azurju, sem pa nazadnje jaz jedla nekaj drugega, ker imajo za moje pojme druge jedi (še) bolje od pic, te so mi malo preslane in premastne. Mož je pa obakrat jedel bresaolo za 17,5, tako mu je dobra. Zame nobena pica ni toliko vredna.
― V. Van Gogh
Posted 07 April 2023 - 04:41 PM
A, so pojačali cene, včasih je bila velika pica maksimalno 11 eur, zdaj mislim, da je 12,50 in več.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 May 2023 - 02:48 PM
Bilo je izredno okusno, več kot dovolj da si se najedel in tudi strežba na nivoju.
Če se boste kdaj peljali mimo Žalca po AC na kak izlet res toplo priporočam.
https://www.novarajngla.si/
Posted 10 May 2023 - 08:12 AM
Jaz bi potrebovala nasvet kje jest v Piranu. Ne bom imela prevoza zato karkoli oddaljenega odpade.
Posted 10 May 2023 - 08:24 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 May 2023 - 09:31 AM
No, in so si rekli, challenge accepted!
M. si ob sumljivih izvedbah vedno izbero pohano, tokrat piscanca in tenstan krompir. Pravi, da je tok toplotno obdelano, da vsaj prebavnih tezav nima. No, ne.
Jaz sem izbrala agli e olio testenine, pod vtisom Italije in, da to res tezko zajebes. No....
Dobim v kartonasti skodelici, prepojeni z oljem, tako, da sem imela mastne roke. Konkretno mastne.
Testenine so bile ocvrte v olju, ker so, jasno, predhodno skuhane in jih pogrejejo v olju. Needless to say, da je bil cesen prezgan, olje pa ne visoke kvalitete? Sem jim nesla nazaj in so mi, ko sem zacela argumenirati zakaj tole ni niti blizu navedbi jedi, vrnili denar. Fer.
Aja, naredili so penne, ne spagete. Ne vem, ce je to po pravilih.
Pol sem sla na pizzo. Ali juho. namrec tekoce je bilo po sredini. Sem mogla popivnat, da sem lahko jedla. Okus tako tako.
19€
Ma za se ubit no.
od sladkega pa sami vaflji in podobne pizdarije. Booooooring
Posted 20 May 2023 - 12:47 PM
Namenile smo se sicer samo na pršut, kar smo tudi naročile + sir v olivnem in domač kruh, kao za dve osebi, ampak količinsko za nas tri ravno prav. Pa vino smo pile in račun je bil na koncu dobrih 30€, presenetljivo malo se mi je zdelo. Imajo pa krasen vrt, zadaj travnik in gozd, tako luštno prijetno vzdušje je bilo, sonce je počasi zahajalo... Ma ful lepa izkušnja, no. Priporočam. Poleti ko bova sama, bova z mojim vsekakor prišla.
Posted 20 May 2023 - 01:13 PM
Posted 20 May 2023 - 01:18 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users