Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2721 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17718 posts

Posted 20 October 2020 - 09:05 PM

A pol vsakič ko ste šli k zobozdravniku / zdravniku na kakšen poseg, kjer je kdo nosil masko, ste imeli ta filing? Resno vprašam. Saj je res malo apokaliptičen izgled tega, da jo zdaj nosijo vsi, nismo še navajeni. Da se pa tko travmira okoli tega, pa res nobenemu ne koristi.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2722 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 20 October 2020 - 09:08 PM

Jansa pravi da jih je do zdaj za danes ze prek 1100. Dobro nam gre, ni kaj. Spet preko twitterja seveda.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2723 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 20 October 2020 - 09:10 PM

Kje je tu logika, da otrokom v razredu ni treba nosit maske, ko pa gredo ven, si jo pa morajo nadeti???
  • 0

#2724 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17718 posts

Posted 20 October 2020 - 09:11 PM

ker se na hodnikih druzijo, zmanjšajo se razdalje, zmesajo se razredi med sabo?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2725 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 20 October 2020 - 09:11 PM

Ne vem. Pri nas jih buzerirajo po hodnikih, a v podaljsanem so skupaj vsi prvi in drugi razredi (4 oddelki)... :lol: aja, ko so skupaj nimajo mask :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2726 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 20 October 2020 - 09:12 PM

Mislim zunaj, na prostem. Zdaj odkar smo rdeči, ko je obvezno imet masko tud na prostem.
  • 0

#2727 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 20 October 2020 - 09:13 PM

Odlok pravi da jih morajo tudi zunaj nositi vsi starejsi od 6 let.
Ce imas sreco s solo (in mi jo imamo) so ta debilni ukrep preskocili. Masko zunaj imata samo ucitelja.
  • 0

#2728 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 20 October 2020 - 09:13 PM

No pri nas ga pa baje niso.
  • 0

#2729 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 20 October 2020 - 09:19 PM

A pol vsakič ko ste šli k zobozdravniku / zdravniku na kakšen poseg, kjer je kdo nosil masko, ste imeli ta filing? Resno vprašam.

Ce pa to ni definicija mesanja hrusk in jabolk, potem pa ne vem, kaj je. Ne morem verjet, da se ne zafrkavas. :S
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2730 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17718 posts

Posted 20 October 2020 - 09:35 PM

Zanima me dojemanje / psihologija tega. Je tesnoben občutek zdaj, ker jo nosijo vsi in deluje apokaliptično in še navajeni nismo ali je bilo tesnobno že prej, v primeru ki sem ga navedla.
Konec koncev je pa to nova realnost če se še tako kdo temu upira in bo potrebno te občutke predelat, da si ne bi sami sebi še naprej oteževali življenja.

Vidim pa, da očitno res preveč izhajam iz sebe, meni so maske vsakdanji pojav še pred pojavom epidemije, večini pa seveda ne. Prepričana sem pa, da bi ljudje v splošnem bolje sprejeli maske, če bi npr. vsako gospodinjstvo dobilo vsaj 1 paket na dom z navodili, kako maske pravilno uporabljati in predvsem z razlago, zakaj jih je dobro sploh nositi in kako delujejo. Vlada se tega ni bila zmožna domisliti, namesto reševanja zdravstvene krize so bili preveč zaposleni s kupovanjem orožja in kadrovskim mešetarjenjem.
  • 0

Bill Bullard

#2731 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 20 October 2020 - 10:23 PM

^^
Dobro napisano, Matilda.

M. je rekel, da so imeli na delu zunanjega šolskega igrišča, kjer so igrala, maske. In v tistem delu je bil lahko samo en razred naenkrat. Maske so lahko nosili samo čez usta. Ko so šli na drug, večji del igrišča, kjer so samo košarkaški koši in so otroci bolj razpršeni, tekajo naokrog, so maske lahko sneli.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2732 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17135 posts

Posted 21 October 2020 - 05:58 AM

Mene pa res zanima kaj folk zdaj, ko bo vedno bolj hladno in temno počne zunaj po 21. uri? :) Ne rečem, če moraš psa ven peljat ali gre za prihod/odhod v službo, ampak zakaj bi ob taki uri silil ven pa ne vem. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2733 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 21 October 2020 - 06:24 AM

Matilda, lepo zapisano.

Mene nic ne obremenjujejo, le na zivce mi je slo, da sem jo prej kdaj pozabila vzet za v trgovino. Zdaj jo pa ne morem vec pozabit 😊

No, na kolesu se mi pa ocala res rosijo pod masko/salom in bom za ta obdobje mogoce zacela nazaj nosit lece.
Ce hodim, me prav tako malo moti ampak lahko jih dam za trenutek dol in se odrosijo.

Jaz sem sprejela, da je to nasa trenutna realnost, bom pa vesela, ko bo konec.

Bolj me skrbi, ko slisim, da je ljudi resno strah korone. Je menda ena v neutolazljiv jok padla, ko je zvedla, da je bil nekdo na oddelku pozitiven in da je lahko tudi ona dobila. In takih primerov ni malo.

Ta stiska, strah pri drugih. Ga ne razumem, me pa skrbi kaj bo naredilo / pustilo ljudem. Kako vpliva na njihovo psiho, imunski sistem, zivljenje.

In ravno zaradi takih ljudi se mi zdi prav, da nosimo maske; da se mogoce oni bolje/varneje pocutijo.

Tu lahko vlecem smernice z maminim strahom pred psi. Kot zanalasc, skoraj vsi spusceni psi vedno gredo njo vohat, ceprav se od dalec umika, kolikor se lahko.
In potem razlaga lastnika: saj vam ne bo nic naredil. Sorry, ni dovolj. Ali ga nauci, da ne hodi v osebni prostor ljudi ali pa ga imej na vrvici. Meni je to isto, kot bi vsakic, ko srecam nekoga z vozickom, nos nesla v vozicek in zacela bezat otroka.

Sem ze parim lastnikom psov poskusala razlozit ta strah in sploh ne morejo razumet druge plati.
Zato grem tudi tu iz te pozicije. Tudi ce mene ni strah in ne razumem, so ljudje, ki so v resni stiski. In me nic ne stane, ce imam masko gor.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2734 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 06:40 AM

Mene pa res zanima kaj folk zdaj, ko bo vedno bolj hladno in temno počne zunaj po 21. uri? :) Ne rečem, če moraš psa ven peljat ali gre za prihod/odhod v službo, ampak zakaj bi ob taki uri silil ven pa ne vem. 

Jaz sem si poleti (sicer sem avgusta prekinila s tem in sem hotela zdaj spet to počet, ampak očitno ne bo nič...) po tem, ko sem dala I okoli 21h spat še za 1h hitro hodit. Mi je bilo res top....in če po pravici povem, komaj čakam, da bom to lahko spet počela. 

• 0

#2735 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 21 October 2020 - 06:43 AM

Meni se vedno ni jasno, kako se lahko primerja nosenje mask zdravstvenega osebja, ki je nekaj popolnoma samoumevnega in clovek niti ne opazi, z nosenjem mask na prostem SREDI NICESAR, ffs.
Marmelada, mislis da so redarji prisli tja ovce past, ne delit kazni?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2736 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 06:51 AM

Očitno je imel idrijski župan "prav"

Od danes zaprti gostinski lokali tudi v Goriški in Primorsko-notranjski regiji

Od danes ukrepi začenjajo veljati še v dveh statističnih regijah. Da sta mejo 140 okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju presegli tudi Goriška in Primorsko-notranjska statistična regija, je NIJZ na svoji spletni strani objavil že v ponedeljek, a do torkove objave v uradnem listu to ni imelo učinka v ukrepih, ki so z vladnimi odloki predpisani za rdeče regije. Teh je zdaj 11 od 12 statističnih regij v državi, na oranžnem seznamu je le še Obalno-kraška regija.

• 0

#2737 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17521 posts

Posted 21 October 2020 - 06:54 AM

Mene je korone strah iz tega vidika, da dokler je ne dobis, ne ves ali bo prehlad ali priklop na kisik ali trpljenje doma.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2738 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 21 October 2020 - 06:59 AM

Jaz vem, da bi mojo babi pobralo. Ni drugega scenarija, res ne. Zato jo obiskuje samo moja mami...pa še ona ima ves čas masko gor...

Za moje starše pa tudi ne vem...sicer sta dosti fizično aktivna, ampak oba imata visok pritisk, nekoliko prekomerno težo, stara sta 63 in 68... Tako da smo tudi mi za nedoločen čas prekinili stike in jih vzdržujemo virtualno...

• 0

#2739 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 21 October 2020 - 07:04 AM

Sem ze parim lastnikom psov poskusala razlozit ta strah in sploh ne morejo razumet druge plati.
Zato grem tudi tu iz te pozicije. Tudi ce mene ni strah in ne razumem, so ljudje, ki so v resni stiski. In me nic ne stane, ce imam masko gor.

Lepo si napisala.

Tasika, grem do frendice na obisk in je ura hitro
21. Sem večerni/nočni človek, v pižamo se pred polnočjo ne spravim. Je pa v teh krajih zvečer “policijska ura” tudi brez policijske ure (v smislu, da vse izgine z ulic, mi manjka nočni utrip). Včeraj sva šla z otrokom že v mraku na košarkaško igrišče (je osvetljeno), ko sva se vračala, sva srečala še družino njegovega sošolca, smo poklepetali in sem se zalotila, da razmišljam, ali bi morala biti že doma.

Tudi mene je precej strah, da bi korono prenesla na svoje ali P. starše, zato imamo omejene stike. Me pa skrbi tudi zame; eno je to, kar je Podgana napisala, drugo pa, da sva doma sama z osnovnošolcem. V službi sem sama za vse. Fino s*anje, če kaj staknem... .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2740 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 21 October 2020 - 07:09 AM

Jaz naceloma nisem zunaj ob devetih, ker ponavadi tak cas ze spim. Ampak ob sredah se dobiva z eno prijateljico na pijacki in cveku. Naceloma nisem nikoli pozna, ampak 21.00 je hitro ura. In na koncu me bodo policaji j*****, ker sem ob 21.10 zunaj in se peljem domov v svojem avtu.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users