Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#27221 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 11:32 AM

Midva sva šla že parkrat tako na enodnevni izlet v Benetke, zakon je :) Vlak te pripelje v center, vozi precej pogosto, pa ugodno je, ni se treba zafrkavat s parkingom, ki je tam, btw, božjastno drag - ene 50€ za dan. Vlak vozi slabi 2 urci, cene se zdaj ne spomnim, meni se zdi tam okrog 15 - 20€ povratna.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27222 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14403 posts

Posted 17 October 2012 - 11:34 AM

Ja, točno to so bili njegovi argumenti :) Parkiranje avta v Trstu tudi ne bi smelo bit drago, računam na ene 40 evrov.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#27223 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 11:37 AM

Parkiraš lahko bilokje v Trstu, saj ni treba da je v garaži, ali pač? Garaža sploh ne vem kje bi bila kakšna, v okolici glavne postaje. Parkinge imaš ob morju, na rivi, skozi vso dolžino tiste ceste, cena pa je kot pri nas cirka, 1.20 na uro, se mi zdi, če daš × 10 recimo, ali koliko pač nameravaš ostati, pride občutno pod 40€, ja. Razen če greš recimo na nedeljo, imaš parkplac free.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27224 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 17 October 2012 - 11:37 AM

Parking je 20€, na otoku. Ne vem, če se sploh splača z vlakom.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#27225 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14403 posts

Posted 17 October 2012 - 11:46 AM

Podgana, katerem otoku? To je cena za 24 ur?
Sarah, imaš prav, ni treba da je v garažni hiši.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#27226 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 17 October 2012 - 11:51 AM

Prav tam kjer ustavi vlak na otoku. Parkirišče je veliko in se imenuje Tronchetto. Takoj ko prideš čez most po Via Liberta na desni strani: KLIK. Res je simpl do tja.
Cena je za 24 ur. Bolj natančno stane 18€ :)
Minimalno hoje in si že med beneškimi kanali.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#27227 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14403 posts

Posted 17 October 2012 - 11:54 AM

Podgana, hvala tudi tebi! :)
  • 0

#27228 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 17 October 2012 - 11:59 AM

Garaža sploh ne vem kje bi bila kakšna, v okolici glavne postaje.

V Trstu je javna garaža točno zraven glavnega vhoda na železniško postajo. Ni draga, se spomnim, samo ne vem, koliko danes stane. Čisto malo stran je še ena, samo je zoprno jet noter, ker je blazno tesna, strma in polžasto zavita pot za vozit. Fuuuul klavstrofobično.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27229 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 October 2012 - 12:07 PM

Za to drugo vem katero misliš, ja, katastrofa. Ampak sem ravnokar vprašala fanta, in je rekel da se ne splača puščat v garaži, parkiraš na rivi in si tam takoj zraven.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27230 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 October 2012 - 07:44 PM

Coco, ti si rekla da nardiš ful dobro zelenjavno juho. :) Poveš kako jo narediš in kaj daš noter?

Jojmene, nisem je delala od pomladi, mislim, da je v tisti temi 'Kaj boste danes kuhali' ali nekaj takega. Če se prav spomnim, lonec segrejem, zlijem notri žličko olivnega olja, nato vržem čez nasekljan česen (malo, ker zna biti premočen), dodam še malo nasekljane čebule, se na hitro prepraži, vržem noter zelenjavo, jo prepražim (ampak res čisto malo, ker ima v nasprotnem primeru juha ful okus po praženi zelenjavi), zalijem z vodo in kuham; ko je zelenjava kuhana, dam par korenčkov iz juhe ven na stran, ostalo zmiksam s paličnim, dodam vodo po potrebi (če je pregosto), da dobim pravo gostoto, vržem korenčke noter pol pa posujem s peteršiljem, da se pokuha ravno 1min in je to to. Aja, pa začiniš po okusu, jaz dam ponavadi samo sol in poper (ker v stanovanju nisem imela ničesar drugega, haha, pa se mi ne zdi, da bi juhi kaj manjkalo). Pa krutoni obvezno zraven, ful lepo pašejo zraven. Od zelenjave pa dam tisto, kar imam pri roki, ponavadi cvetača, brokoli, kak krompir, narezan na kocke, korenje, ipd.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#27231 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 17 October 2012 - 07:48 PM

Coco, kaj so krukoni. :? Še nikoli nisem slišal.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27232 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 17 October 2012 - 07:50 PM

http://en.wikipedia.org/wiki/Crouton
  • 0
Pablo Picasso

#27233 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 October 2012 - 07:52 PM

Ok, jaz delam enako. Sem mislila da je še kaki catch. Hvala, najbrž bo jutri na sporedu.
  • 0
Viens, reste ici!

#27234 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 17 October 2012 - 07:54 PM

Ma, catcha ni. Lahko delaš po identičnem receptu, pa bo okus čisto drugačen. Jaz lahko naredim sataraš po maminem receptu, pa ne bo nikoli enak, moj se lahko skrije pred njenim. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#27235 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 October 2012 - 07:56 PM

Enako jaz pred babičinimi puranjimi zrezki s smetano. Prav žalostna sem, ker jih nikoli ne bom znala nardit tako kot jih je ona! :(
  • 0
Viens, reste ici!

#27236 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 17 October 2012 - 07:59 PM

:slap: Coco, pa to so čisto simpl kruhove kocke popečene na olju in eventualno začinjene. Tnxxx.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#27237 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 17 October 2012 - 08:00 PM

JA!!! Jaz sem zaradi tega nehala delati stvari, ki jih mama dela tako dobro, da jih jaz ne bom nikoli. In v tej kategoriji je ful jedi. :lol:
  • 0
Pablo Picasso

#27238 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 17 October 2012 - 08:00 PM

:slap: Coco, pa to so čisto simpl kruhove kocke popečene na olju in eventualno začinjene. Tnxxx.

No shit, Sherlock. :D
  • 0
Pablo Picasso

• Guests

Posted 17 October 2012 - 08:14 PM

Mm, sliši se ful dobro! Tudi mene zanima, kaj so to krukoni, stric gugl ne ve! :)

Jaz imam rada zelenjavne juhe, poleti ko je sezona zelenjave zmečem v lonec vse kar mi pade pod roke :D Drugače pa mi je všeč, če so juhe kremne, zato tudi jaz dodam krompir, ki ga potem zmiksam, pa malce smetane še dodam, za "žmoht" :D

Edit: očitno sem v zaostanku, že vem kaj so krukoni, hvala :)
  • 0

#27240 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 October 2012 - 08:19 PM

Smetana je nepotrebna v zelenjavni juhi (vsaj za mene no, ker jo smatram za zelo zdrav obrok, pa potem smetana vse pokvari).
  • 0
Viens, reste ici!

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users