Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#27181 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2012 - 09:39 AM

No way, končan fax je ISCED 5. :) Gimnazija je 3.

ISCED 3 - končana srednja šola - poklicna, strokovna ali splošna gimnazija
ISCED 4 - končan maturitetni tečaj, poklicni tečaj ali opravljen mojstrski izpit
ISCED 5 - končana višja šola, visoka šola, fakulteta ali akademija, bolonjski diplomant, specializacija, strokovni magisteri
ISCED 6 - končan znanstveni študij in pridobljen naziv magister znanosti oz. umetnosti, doktor znanosti

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27182 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 15 October 2012 - 09:55 AM

po kakšni logiki pa je končana splošna gimnazija nižja kot pa končan maturitetni tečaj?!?!
  • 0

#27183 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2012 - 09:57 AM

Bwoo :) TUKAJ je sicer bolj podrobno razloženo, kdor se znajde iz tega.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27184 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6905 posts

Posted 15 October 2012 - 10:43 AM

Ker poklicnega tečaja ne moreš opravljat, če nimaš končane gimnazije oz. srednje šole. Zato je to stopnja više. Je pa ISCED 4 ta vmesna stopnja, ki se jo lahko preskoči
  • 0

#27185 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 15 October 2012 - 12:48 PM

Super razlaga, hvala!
  • 0

#27186 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 October 2012 - 08:54 PM

Preveri še v kakšni trgovini s torbicami, potovalkami, denarnicami, recimo Samsonite - je pa res, da znajo biti tukaj kar dragi.

S čim bi najlažje očistila prstne odtise na vratih, okoli kljuke? Ful gre težko stran to.

V Eurospinu imajo NAJBOLJŠE čistilo NA SVETU (morala sem to poudariti, ker je res), Dexal - lo sgrassatore, v prozorni plastični embalaži z razpršilom, smešno poceni, mislim da je okrog 1 ali 2€, in gre z njim dol VSE, od zasušenega paradižnika na beli majici do prastare umazanije kjerkoli. Pa se mi zdi, da traja sto let. Jaz sem z njim očistila celo 'novo' sobo, prej sem čistila z detergentom za umivanje posode in kar ni šlo dol, pol pa sem s tem našpricala in je umazanija samo stekla dol.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#27187 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30195 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 October 2012 - 09:02 PM

kje majo dobre tortice v Portorožu pa kje se da dobro jest na poti med LJ in Portorožem?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#27188 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2012 - 09:08 PM

Cacao bar in Mignon slaščičarna. Life Class Bernardin ima pa najboljšo karamelno torto.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27189 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 15 October 2012 - 09:18 PM

Špela Špela, pejd v Divačo v Etno.
  • 0

#27190 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30195 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 October 2012 - 09:21 PM

OK, vzeto na znanje. thx! :kiss:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#27191 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 October 2012 - 09:25 PM

V Mignonu imajo mille foglie?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#27192 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2012 - 09:27 PM

Nimam pojma.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#27193 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 October 2012 - 06:51 AM

V Eurospinu imajo NAJBOLJŠE čistilo NA SVETU (morala sem to poudariti, ker je res), Dexal - lo sgrassatore, v prozorni plastični embalaži z razpršilom, smešno poceni, mislim da je okrog 1 ali 2€, in gre z njim dol VSE, od zasušenega paradižnika na beli majici do prastare umazanije kjerkoli. Pa se mi zdi, da traja sto let. Jaz sem z njim očistila celo 'novo' sobo, prej sem čistila z detergentom za umivanje posode in kar ni šlo dol, pol pa sem s tem našpricala in je umazanija samo stekla dol.

Zakon. To bom kupila. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#27194 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 16 October 2012 - 08:53 AM

Nekaj me zanima, če katera ve. Vsi so nekaj pametni, ampak v podrobnosti pa ne vejo in mi gre celotna situacija prav na organ. Glede OBVEZNEGA zavarovanja.

- sem že 26
- prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, in sicer kot brezposelna oseba (ne kot iskalec zaposlitve)
- nimam denarnega nadomestila na zavodu niti ne dobivam socialne pomoči
- nimam nobenih dohodkov
- me ima pa mama še vedno prijavljeno kot vzdrževano osebo in dobiva tisti dodatek k plači (zato sem se tudi morala prijaviti na zavod)
- zavarovanje si plačujem sama

Zdaj berem točke po katerih si upravičen/nisi do obveznega zavarovanja in v prvo sploh ne spadam (nimam nadomestila) v zadnjo pa tudi ne (nimam izvenzakonskega/zakonsega partnerja, ki je redno zaposlen blabla). 2. in 3. sta pa:

2. Brezposelna oseba s stalnim prebivališčem v RS, ki ni prejemnik denarnega nadomestila in nima drugega statusa, ima pa kakršenkoli drug prihodek: ta lahko uredi obvezno zdravstveno zavarovanje kot samostojni zavezanec za prispevek pri pristojni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje (v občini stalnega prebivališča).

3. Brezposelna oseba, s stalnim prebivališčem v RS, ki ni prejemnik denarnega nadomestila in nima lastnih dohodkov ali oseb, ki so jo dolžne preživljati: ta lahko uveljavi pravico do ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja zase in za svoje družinkse člane pri občini, v kateri živi.

V tretjo pomojem ne spadam, ker sem vzdrževan član, torej mi ostane samo druga, po kateri pa sem si dolžna zavarovanje kriti sama. Ja? :turned:

Tete na zzzs itak ne poslušajo/ne vejo, so pa zato vse mamine sodelavke najbolj pametne :hooray:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#27195 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 16 October 2012 - 08:57 AM

Ja. Jaz samo vem, da si moraš zavarovanje sama kriti, ker si ga moram tudi jaz že 3 leta. Ne vem pa, v katero kategorijo itd, spadaš. Pa ni mi jasno, kako si lahko prijavljena kot brezposelna oseba in ne kot iskalec zaposlitve, a to gre? No, kakorkoli, to moraš sama plačevat.
  • 0

#27196 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 16 October 2012 - 09:03 AM

Iskalci so zaposleni, samozaposleni, upokojenci, študenti... Hvala, meni je tudi to logično!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#27197 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 16 October 2012 - 09:38 AM

Ti, ki si jih naštela, niso iskalci zaposlitve. ;) Jaz sem bila ravno zadnja dva meseca prijavljena na Zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba in s tem tudi iskalka zaposlitve, ker pač moraš biti iskalec, drugače te zavod ne prijavi. Se pa je možno dogovoriti, da v primeru, da ravno končuješ nek študij, pač teh nekaj mesecev še ne boš prošenj pošiljal, ampak si kljub tem obravnavan kot iskalec zaposlitve, zdaj, ko imam status študenta, pa to ne morem biti več.
  • 0

#27198 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 16 October 2012 - 09:51 AM

Koprčanke, kje v Kopru naj parkiram čimbližje Ljudski univerzi?
  • 0

#27199 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 16 October 2012 - 10:01 AM

Ti, ki si jih naštela, niso iskalci zaposlitve. ;)

Hm, jaz sem po tem povzela in tu piše, da se ti kvalificirajo za vpis v evidenco iskalcev zaposlitve.
  • 0

Tumblr

#27200 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 16 October 2012 - 10:04 AM

Ti, ki si jih naštela, niso iskalci zaposlitve. ;) Jaz sem bila ravno zadnja dva meseca prijavljena na Zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba in s tem tudi iskalka zaposlitve, ker pač moraš biti iskalec, drugače te zavod ne prijavi. Se pa je možno dogovoriti, da v primeru, da ravno končuješ nek študij, pač teh nekaj mesecev še ne boš prošenj pošiljal, ampak si kljub tem obravnavan kot iskalec zaposlitve, zdaj, ko imam status študenta, pa to ne morem biti več.

Malo si preberite na straneh zavoda za zaposlovanje, da ne boste potem vsaka nekaj drugače pisale. Podgana ima prav in ti, ki jih je napisala, so lahko iskalci zaposlitve. Obstajata dve evidenci: evidenca brezposelnih oseb in evidenca iskalcev zaposlitve. Kot iskalci zaposlitve se lahko prijavijo tisti, ki so npr. zaposleni, pa grozi nevarnost, da bodo izgubili službo, osebe s statusom študenta,...

Podgana, pojdi se prijavit na CSD (prej je to potekalo prek občine, zdaj pa ima to čez CSD). V knjigarnah dobiš obrazec za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, zraven pa moraš nesti izpiske bančnih računov za zadnje 3 mesece. Če ne presegaš cenzusa, ti potem oni plačujejo obvezno zdr. zavarovanje. Za to ti ni treba bit nikjer drugje prijavljen. Jaz mam zdaj tako urejeno.

Če pa si prijavljen na zavodu za zaposlovanje in prejemaš tudi socialno pomoč, ti lahko, če hočeš, CSD plačuje tudi dopolnilno zdr. zavarovanje, to pa najbrž že veš.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users