Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2701 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 March 2013 - 02:19 PM

Babicina dobrota je res dobra, s kokosom je booozanska! Tole serviranje pa tudi izgleda posreceno. Kul!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2702 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86718 posts

Posted 09 March 2013 - 03:21 PM

exps16380_CC1049408D49B.jpg

Ingredients

• 1 package (8 ounces) cream cheese, softened
  • 1 can (8 ounces) crushed pineapple, well drained
  • 2-1/2 cups flaked coconut

Directions

• In a small bowl, beat cream cheese and pineapple until combined. Cover and refrigerate for 30 minutes.
  • Roll into 1-in. balls; roll in coconut. Refrigerate for 6 hours or overnight. Yield: about 2 dozen.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2703 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86718 posts

Posted 13 March 2013 - 12:05 AM

Poznate REESE'S Peanut Butter Cups? :)

reeses-peanut-cup-copycat.jpg

Homemade Peanut Butter Cups

PeanutButterCups.jpg

Jaz bi dala 75 % čokolado.

• 0

― V. Van Gogh

#2704 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27585 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 March 2013 - 08:14 PM

Ewww, kupljeni so meni res neokusni (da ne rečem zanič), ampak bi bili doma narejeni mogoče boljši.

Meni tisti Snickers ne da miru. :D

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2705 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 March 2013 - 08:16 PM

Tej Reese's cupsi so nekaj najbolj ogabnega kar so moja usta izkusila. :ph34r: Bi pa imela chip varianto, za dat v muffine.

Coco, naredi. Izi pizi in dobro.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2706 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27585 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 March 2013 - 08:37 PM

Ma v recepti so maršmelovi, ki jih ne morem videt. :lol:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2707 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 17 March 2013 - 12:59 PM

Jabolčna torta

Zadnjič sem spekla nekaj podobnega, končno sladica, ki mi je bila všeč - ravno prav sveža, ne presladka, ne presuha, brez okusa po mlečnih sestavinah. :eat:

http://anakuha.si/20...tom-in-smetano/

Na krožnik nisem dodajala smetane, ne maram.

Babicina dobrota je res dobra, s kokosom je booozanska! Tole serviranje pa tudi izgleda posreceno. Kul!

Ima morda kdo idejo s čim nemlečnim nadomestiti kislo smetano, da bo sladica še vedno sveža, ne presladka? Sicer deluje obetavno. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2708 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19456 posts

Posted 17 March 2013 - 05:08 PM

Mogoče s pudingom, ki ga skuhaš v kakšnem soku/čežani/zblendanemu sadju.

• 0

#2709 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 17 March 2013 - 10:31 PM

Ni slaba ideja! : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2710 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 22 March 2013 - 03:46 PM

Danes sem delala čokoladno lešnikove presne rezine. OMG, kako je dobro!!!

hazelnut-chocolate-cake_thumb.jpg

Ni moja slika (ampak so identične -_-).

Niso imeli avokada, tako da sem z bananami potem naredila. Pa v ''testo'' sem dala še pol suhih sliv poleg datljev in med namesto javorjevega sirupa. Nisem nič medu v kremo dajala, ker so banane dovolj sladke (tako da ni čisto vegansko, ampak to se komot popravi).

• 2

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2711 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86718 posts

Posted 22 March 2013 - 03:52 PM

*_*

• 0

― V. Van Gogh

#2712 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 March 2013 - 06:39 PM

Podgana, kako si naredila podlago, tisto z lešniki in datelji? Si jih zmlela v blenderju? Oziroma zmešala? Jaz imam blender, ampak ne vem če je dovolj močen za kaj takega. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2713 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 March 2013 - 08:40 PM

Jaz sem ravno dva dni nazaj delala eno presno torto in sem datlje zmiksala s paličnim mešalnikom, je šlo, super pasta je prišla. Jih moraš dovolj dat pa v ozko posodo, pa pač dovolj močan mešalnik moraš imet. Aja pa jaz sem še malo vode dodala in jih malo premešala, da se niso preveč lepili.

• 0

#2714 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 22 March 2013 - 08:44 PM

S paličnim. V tisti posodi, ki jo dobiš zraven, da ga namontiraš gor. Meni se sicer zdi za en K ta stvar, ampak tole je pa čisto lepo zmlelo pa nič se ni prijemalo (samo res najprej lešnika in dobro zmleti, potem datlji in kakav). Imho razni sirupi sploh niso potrebni, raje kak datelj ali slivo več, ker se prav tako lepo skupaj sprime, sladko je pa itak. Me je pa celo tašča za recept prosila :D Drugič probam še z avokadom, bo najbrž še boljša krema.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2715 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 March 2013 - 08:49 PM

Aha, vem kateri posodi, ja, žal se mi je tisti 'mlinček' pokvaril. Hvala za odgovor. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2716 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 22 March 2013 - 08:56 PM

Meni je tista posoda zakon, ko mini multipraktik. Dosti uporabljam za razne omake, hummus, kreme pri sladicah, piskotno testo, ni da ni :)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2717 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 22 March 2013 - 09:04 PM

Meni zadnjič hummus ni ratal, ker se je vse prijelo na stene in ni šlo ne levo ne desno. Sem potem dala v ožjo visoko posodo in s paličnim zmiksala in je res lepa krema ratala. Mogoče je rezilo prekratko.

• 0

Tumblr

#2718 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26058 posts

Posted 22 March 2013 - 09:27 PM

A res? Pri meni nikoli ni tezav. Po potrebi dolijem tekocino in obcasno postrgam po stenah, ampak nic dramaticnega. Je pa res kar mocen palicni (prej sem imela en prav poseben mikser v ta namen, z enim gumbkom na pokrovu, pa je bila ena zalost vse skup). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2719 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 March 2013 - 08:14 AM

Pa orescke je potrebno prej namocit, ce blender ni dovolj mocen! Gre potem veliko lazje.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2720 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17712 posts

Posted 24 March 2013 - 08:01 PM

Sem naredila presno čokoladno tortico z zgornjega linka in sicer čisto po receptu. Meni je bilo ravno prav sladko,

pride pa zelo čokoladno in nasitno. Mogoče sem dala preveč kakavovega prahu ali pa je le-ta bil pregrenak.

Avokado v nadevu nevtralizira sladkost testa. Naslednjič probam z banano. :)

p3240027.jpg

• 3

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users