Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2701 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 20 October 2020 - 06:22 PM

Podgana, pri nas se je spomladi tudi zelo poznalo na sicer čisto prazni gozdni poti do vikenda. Te dni pa še nisem nič bila tam.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2702 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15266 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 20 October 2020 - 06:22 PM

Danes v centru nisem videla kakega 'kontrolerja' - večina, res 95% folka pa ima maske.

Podgana, haha, ma tu pri meni na Golovcu ista zgodba. Kar naenkrat, preden je frka, vsi ven, dokler se še kao sme :lol: .. Ampak hecno je pa, da s(m)o pa večinoma kar dobro pozabili držat razdaljo, morda bo trajalo spet nekaj časa, da se bomo bolj narazen začeli držat. V trgovinah/na ulici se počutim, kot da sem tavečji paranoik, ko stopam stran od drugih. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2703 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 20 October 2020 - 06:36 PM

https://www.facebook...58987258922147/

No, tale zapis je pa meni všeč. In res, kako to, da moramo luftat razrede vsako uro, če moramo zunaj nositi maske saj virus preži v luftu??
  • 1
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2704 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 20 October 2020 - 06:42 PM

Haha, ma kam smo prisli, res... Meni je tudi všeč zapis.
  • 0

#2705 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 20 October 2020 - 06:43 PM

Naša soseda je danes z masko obešala perilo. 😂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2706 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 20 October 2020 - 06:49 PM

Jaz sem presenecena, koliko jih tu pri nas nosi kljub temu, da smo precej na vasi. Danes je en kreten mami iz avta zatezil, naj si jo da gor, ko je bila dopoldne zunaj z vozickom. Midva je tu ne noaiva, ce bi zivela kje bolj v mestu, jo morda bi, zaradi kazni.

Smotano mi jo je nositi plus nocem, da me v njej gledata tamaledva. Tamala se nic ne govori, ce me bo pa zunaj (kar probamo biti cim vec) z masko gledala/poslusala, je pa se manj sans, da kaj napreduje v tej smeri.. In to, da ne vidijo obraznih mimik ljudi in vsega, mi je res bedno. Vglavnem, mene maske motijo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2707 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 20 October 2020 - 06:49 PM

Ampak a je res point tega, da imaš sam na polju masko, bi te zaradi tega res oglobili, a sploh hodijo policaji in redarji po gozdovih in njivah gledat?

Sicer pa bi jaz naredila tako, kot je Podgana napisala. Za vsak slučaj bi imela masko v žepu, če bi že naletela kje v naravi na več ljudi ali kontrolo.

Ma ne vem, nihče nam ne brani, da gremo ven, a potem pa se pritožujemo, da moramo bit doma, po lastni izbiri.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2708 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 20 October 2020 - 06:56 PM

Jaz si res ne predstavljam, da bi mi policaj dal globo, če bi se slučajno peljal skozi našo vas, jaz pa bi bila na njivi brez maske. :D

Pa ful berem, tu in drugje, kako nočete, da vas otroci gledajo z maskami. Zakaj točno, a mislite, da jih to tako zelo prizadene, prestraši? Ok, Neytiri ti si že napisala. Jaz namreč pri tamali ne opažam, da bi jo kaj ganilo, če imam masko gor.
  • 0

#2709 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 20 October 2020 - 06:57 PM

Marmelada:

Vceraj je moz s sprehalne poti sredi nicesar spizdil v gozd, ko je videl redarje. Poleg tega, da ni imel nagobcnika na frisu, tudi pes ni bil privezan, ker razen izjemoma nikoli ni.

Meni je pa logicno, da je najvec kontrole ravno tam, kjer bi si clovek mislil, da je itak ne rabi.
Glede nosenja maske pred otrokom sem pa ze napisala, veckrat. Samo on jo je nama vlekel dol ze ko sva jo nosila samo v vrtcu.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2710 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 20 October 2020 - 07:09 PM

Jaz imam tak odpor do maske, da ne znam povedat. Jaz ko stopim v šolo, pa vidim vse te ljudi z maskami, pa otroke, mene prav pri srcu stiska. Ko eni zombiji. Da bo pa zdrav človek nosil masko zunaj, pa wtf no.

Pa zakaj ve, ki vam ni problem nosit mask zunaj in to podpirate, zakaj jih že prej niste nosile zunaj?
  • 0

#2711 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17227 posts

Posted 20 October 2020 - 07:14 PM

Jaz imam iste obcutke kot Dragica. Se mi zdi da se tako robotski svet postaja se bolj robotski in nocem, da tamali to postane nova normalnost, zato nocem da gleda ljudi z maskami. Namenoma je ne vozim v take situacije.
Upam da je to res res zacasno in da te maske za vedno vrzemo s frisov nekje spomladi. Ajde, ce v zivilskih trgovinah in lekarnah in zdjih ostanejo mi je vseeno.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2712 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 20 October 2020 - 07:15 PM

Ja Fiona, egzekli. Moja dva od marca še nista bila v trgovini.
  • 0

#2713 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 20 October 2020 - 07:19 PM

^^
Jaz pa sploh ne gledam tako usodno na to, niti nimam občutka, da bi otroka kaj ganilo. Nosi masko, dokler mora, naslednjo sekundo jo odloži in pozabi nanjo.

Saj se strinjam glede malih otrok, obrazne mimike ipd., ampak, da bi se zato odpovedala tisti uri, dvema zunaj?

Se mi zdi v tem kontekstu maska manjši problem kot starš (ki jih ni malo), ki vozička in ves čas visi na telefonu tako ali drugače. Otrok ravno tako nima nič od starša in njegovega obraza.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2714 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26065 posts

Posted 20 October 2020 - 07:33 PM

Podpis pod Planet, ko sva zunaj z vozičkom itak gleda okrog in ji je ponavadi vse drugo bolj zanimivo kot jaz (hvala bogu), čeprav pri nas maske zunaj itak niso obvezne. Edino, če jo imam v nosilki, je pa zoprno ... Ampak ok, zdaj v tem letnem času niti ni praktično zaradi tega, ker naju moram topleje napravit, in jo - če že ne gre drugače - v trgovino peljem v vozičku. Načeloma pa grem sama po špecerijo enkrat na teden z avtom, da lahko vso robo hkrati domov pripeljem.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2715 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 20 October 2020 - 07:33 PM

Meni je Jošt enkrat, ko smo gledali dnevnik rekel: Mami jaz pa nočem nositi maske, aneda ne boš dovolila, da mi jo dajo gor. Pa Maksu tudi ne. Pa se nismo do takrat nič o tem kej veliko pogovarjali, ker jima jih do takrat še ni bilo treba nosit. No zaenkrat je še nikoli nista.
  • 0

#2716 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86762 posts

Posted 20 October 2020 - 07:52 PM

O. je pa ravno te starosti, da ne razume, zakaj jih nosimo, hkrati pa ga motijo. Vceraj ko sva sla domov iz vrtca, je govoril “mami ma masko, masko dol!”. Ko sem pocepnila k njemu, da bi mu nekaj dopovedala, me ni sljivil pet posto, se zacel dret, mi vlect masko dol in me parkrat udaril v obraz. Tako da ne prehitro govorit, da je otrokom vseeno, samo zato ker je vasemu. Zihr cuti, da gre meni maska na zivce, ane. :woot:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2717 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23475 posts

Posted 20 October 2020 - 07:54 PM

Jina, sem prebrala tvoj post o možu ja. To se mi zdi pretirano, ajde ne rečem v Tivoliju, kjer je najbrž veliko ljudi, ampak da si sam sredi polja... Si mislim, da v takih primerih policaji/redarji ne bi zapenjali. Mogoče se motim.

Se strinjam s Planet, jaz tudi na nošenje mask sploh ne gledam tako usodno. Sem prepričana, da ko bo tega konec, bomo hitro pozabili na maske, razdaljo in vse. Res se ne obremenjujem s tem.

Dragica, od petka sem bila 2x v mestu in sem jo nosila. Zato, ker jo moram. Si mislim, če so se tako odločili, so pač se in si ne kompliciram življenja ali se spravljam v slabo voljo zaradi tega. Ja, sem ovca, beeeee.
  • 0

#2718 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 20 October 2020 - 07:55 PM

E ne moti, obcasno jo zeli imet tudi sama. Mi gremo po gozdu, danes nismo srecali prav niti enega cloveka celih 4km. Ce bo treba bom naredila tako kot Podgana, da zascitim druge. Itak nas gledajo kot da smk gobavi, pa se E vsem razlaga, da je ati v karantenu :D
  • 0

#2719 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19476 posts

Posted 20 October 2020 - 08:00 PM

Mene je mali zdaj samo vprašal parkrat, če greva v trgovino, ko sem imela masko gor zunaj. Jaz tudi ne gledam usodno na to, jo nosim. Mož se nekaj pritožuje in je ne nosi, tukaj še nisem videla nobenega redarja. Jo pa ima 90% ljudi. Mene samo moti, ker se mi skoz očala rosijo.
  • 0

#2720 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 20 October 2020 - 08:15 PM

Jaz jo moram nositi že cel dan v službi jn si res ne predstavljam, da bi jo imela gor še v mestu, zunaj na prostem. Fak.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users