SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 02 January 2016 - 11:47 AM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 January 2016 - 12:08 PM
Ne bi ti znala povedat, ampak baje da je identičen prvemu delu, iz 70ih let, samo ful slabši.
Pa Kylo Ren, je reku da je katastrofa, se ga sploh gledat ne da, isto tisto zensko
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 January 2016 - 04:41 PM
Nas je slo 10 kolegov v kino in vsi so rekli, da je dober.
Ona mi je bila sploh vsec, saj ima potrebno energijo za tako vlogo. Za Kylo Rena se strijam ... v moji domisljiji je bil bistveno boljsi 😆.
Drugace mi je pa zgodba dobro nadaljevanje VI dela. Res, da je precej podoben IV delu, ampak meni so itak vsi med seboj podobni ... pac razen IV, noben ne odkriva tople vode. Kako bo naprej, bomo pa videli.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 January 2016 - 02:06 PM
^Kak je bil? (Suffragette)
Meni je bil vsec, samo se mi zdi, da sem tezko objektivna pri tovrstnih filmih - bi si ga morala se enkrat pogledat. Vsekakor je zanimivo z bolj postranske perspektive pogledat na stvari (glavna junakinja ni bila organizatorka ali vodja gibanja, ampak jo v bistvu spoznamo kot eno izmed mnogih zaposlenih druzinskih zensk, ki garajo za skromno prezivetje in morajo pac na ta racun marsikaj pozret (in marsikaj privzamejo za samoumevno, ker drugega ne one, ne njihove mame niso poznale).
Ni tipicen "we made it", feel good film, ampak ima neko tezo za sabo in tezko ostanes ravnodusen (sploh pri zadnjem delu in odjavni spici). Definitivno priporocam ogled ze zaradi same teme, zgodbe in relevantnosti tega in sorodnih druzbenih gibanj, ki imajo ogromno skupnega (da o recikliranih "argumentih" tradicije, druzbenih vlog in struktur niti ne govorim).
Vceraj sva potem po nakljucju ujela na TV se Sherlocka - Abominable Bride in se je fajn vse skupaj poklopilo
Danes imava pa za koncat Separate but Equal (1991) - je ful dolg in sva po uri in pol ugotovila, da sva komaj 1. del pogledala
Posted 04 January 2016 - 03:40 PM
Jaz sem bila pa prav razočarana nad Sherlockom. Začel se je ful obetavno, ampak potem ko je tripal in preskakoval med sedanjostjo in preteklostjo pa je bilo vse skupaj bolj tak tak. Pa spet so pustili odprt konec, tako da bo spet treba čakat v nedogled na nov(e) dele.
Mi pa je bil toliko bolj všeč The Hundred-Foot Journey. Tak prisrčen, lahkoten film. Idealen za nedeljsko popoldne.
Posted 04 January 2016 - 03:44 PM
Meni je bil pa všeč, ker sem bolj navajena na tisto obdobje iz knjig. Menda bo šele 2017
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 January 2016 - 04:51 PM
Pa kaj toliko mrdajo s temi epizodami in imajo tako velike premore vmes no.
[Napoleon]
Posted 04 January 2016 - 08:57 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 January 2016 - 11:02 PM
Kak ti je bil?
Meni je bilo vsec, da je zgodba cist mozen realni scenarij in da nihce ni nedolzen pri tej igri. Konec pa bi bil lahko malo bolj dodelan.
Bill Bullard
Posted 06 January 2016 - 09:35 AM
Meni je bil Last night super, saj postavi preproste ljudi v ne-preproste situacije.
Noro dober odlomek mi je bil ko sta bila Alex in Jo v njegovi sobi in mu reče, da možu ni nikoli povedala za njiju. On jo vpraša: Zakaj, bi bil jezen?
In ona odgovori: He had no right to be. I gave you up.
Prav pri srcu me je stisnilo.
Odločitve, ki jih sprejemamo v življenju in vemo zakaj ji sprejemo, kot jih ... ampak vseeno je včasih nekje zadaj en mali "Kaj pa če".
Rada imam take filme!
Tudi konec mi je bil všeč, da je ostal odprt.
Put A Kilt On It!
Posted 06 January 2016 - 04:37 PM
Po eni strani res boljše, da konec ostane odprt lastni intepretaciji, saj pravega zaključka se tu ne da narediti. Hkrati pa mi je vseeno nekaj manjkalo,
on pač pride domov in to je to.
Mene je pa stisnilo, ko je Michael našel njeno pismo v srajci.
Pa kako je padel v lastno past, sploh po tem dialogu:
Have you ever been with someone else since you've been married?
- No.
Have you wanted to be? What happened?
- I thought of Joanna.
Do you regret not doing it?
- I'd regret it more if I did.
Bill Bullard
Posted 07 January 2016 - 10:33 AM
res dober film! Kakor nisem od njega nič pričakovala, sem zelo veliko dobila!
The Great Gatsby (2013)
Ker sploh nisem poznala zgodbe, niti filma, mi je bil všeč.
Put A Kilt On It!
Posted 07 January 2016 - 03:11 PM
The Danish Girl je ze gledala katera?
Upam, da mi uspe v nedeljo prit do kina.
[Napoleon]
Posted 07 January 2016 - 08:35 PM
Ja, sem napisala eno malenkost. Pojdi gledat, obvezno!
Ampak Keira pa res igra v kupu takih flimov, kot je Last Night, moram prav pogledati, katerega sem že gledala in katerega ne. Nazadnje sem Begin Again.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 January 2016 - 08:48 PM
Ima mogoče katera predlog za kakšen bolj razgiban, pustolovski, akcijski, fantazijski film? Kot npr. Avatar, Maze Runner, Hunger Games, Martian..
Sicer najdem ogromno idej v tej temi, ampak so ponavadi večinoma drame, kdaj pa mi paše kaj bolj dinamičnega pogledat . Med tistimi predlogi, ki ti jih imdb ven vrže, ne najdem nič pametnega :/.
Posted 07 January 2016 - 09:36 PM

Ali pa In the Heart of the Sea, je zdaj ven prisel. Midva sva ga ta teden gledala, sicer ni nic posebnega.
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2016 - 11:29 AM
Vceraj pogledla The Danish Girl in je super. Eddie se je odlicno odrezal v vlogi in mislim da bo letos spet konkurencen za marsikatero nagrado.
[Napoleon]
Posted 11 January 2016 - 04:40 PM
A je katera že bila v kinu Bežigrad? Vrtijo The danish girl tudi tam.
Je kdo že gledal nov Tarantinov film The hateful eight?
Bill Bullard
Posted 11 January 2016 - 08:48 PM
Jaz sem gledala The Hateful Eight včeraj. Meni je bil kul, določeni dialogi so super, pa ves čas je napeto, kljub temu, da je fulm precej dolg. Priporočam sicer, če vam paše Tarantinov stil, sploh. Ni pa presežek.
Posted 11 January 2016 - 09:16 PM
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users