Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 26 July 2010 - 02:16 PM
Samo res, vsaj nek nivo pisanja bi lahko imeli...
Kinky, Exam poglej, me zanima tvoje mnenje. ;p
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 26 July 2010 - 02:38 PM

Posted 26 July 2010 - 03:59 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 26 July 2010 - 10:23 PM

Film je dokaj lahkoten, ni preveč zahteven in težek. Je veliko komičnih odsekov za tiste z nekaj znanja in malo drugačnim humorjem. Gledalec se s filmom lahko poistoveti in način razvijanja glavnega karakterja samo še pripomore k tem. Ob filmu sem si velikokrat rekla: točno tko delajo tudi tematika je blizu ljudem. Konec sicer malo preseneča, igralci pa ostajajo skozi film odlični.
Ocena: 8/10
Posted 26 July 2010 - 11:23 PM

Za ta film vem, že odkar je prišel ven leta 2003, in sem si ga od takrat nekako želela pogledati, a mi ni, in ni uspelo. Do danes.

Film je odličen, najbrž res ni za vsakega, ker je zelo zelo počasen. Tudi meni niso ravno povšeči vsi tovrstni filmi, ampak ta je biser med drugimi; je res nekaj posebnega, vsaj meni je bil, in mu podeljujem skoraj najvišjo oceno.
Zgodba je dokaj enostavna: v Tokiu se srečata 2 tujca; Bill Murray igra igralca srednjih let, ki tam promovira novo znamko viskija. Malo je naveličan življenja, deluje na trenutke zdolgočasen, padel je v neko rutino v zakonskem življenju, tudi služba mu ne prinaša nekega večjega veselja in užitka. Na drugi strani pa prečudovita (da, prav berete, navdušila me je) Scarlett Johansson - 2 leti poročena s fotografom (mala vloga Giovannija Ribisija), ki je v Tokiju službeno; ona ga spremlja, a ji kmalu postane dolgčas, in v hotelskem baru naveže stik z Bobom (Murray). V nekaj dneh, ko je njen mož na službeni poti, se s popolnim tujcem zbližata; skupaj preživita lepe trenutke, katere zaznamujejo dokaj enostavni in življenjski dialogi.
V filmu se dejansko ne zgodi nič konkretnega, a vseeno zgodba potuje prelepo naprej, do konca, ko je jasno, da sta se zelo, mogoče celo preveč, navezala drug na drugega, in nekje na drugem koncu sveta našla nekoga, sorodno dušo, s katero sta delila nekaj nepozabnih trenutkov.
Prelepa fotografija in kamera, lepi posnetki mestnega vrveža v Tokiu.
9++/10
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 26 July 2010 - 11:56 PM
Jaz njo zelo rada gledam v filmih, pa strašno seksi glas mi ima, a mi je pač grda.
Ta film pa sem jaz enkrat pred leti začela gledati, pa po 15ih minutah nehala (razloga se več ne spomnim),
a sem skos imela v ozadju, da ga MORAM pogledati. Pa še Bill Murray! Bom v prihodnjih dneh.
Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire (2009)

The premise of Precious is so unsettling and bleak that no one would blame you if you
didn't want to see it: It's the story of an obese 16-year-old illiterate Harlem girl who's pregnant
(for the second time) by her own father, lives with her monstrously abusive mother, and has
almost given up on life.
Po mojem mnenju si takega pompa, kot ga je požel, ta film ne zasluži, je pa dostojno zastopana tematika
bede in psihičnega/fizičnega nasilja oz. kar incesta v družini. Mo'Nique je vlogo gospe mame odigrala za 10.
8/10
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 27 July 2010 - 09:32 AM
Se pridružujem vsem pohvalam. Zgodba potegne vase. Atmosfera filma je prav tako fantastična, misteriozna in tekom dogajanja gledalec komaj čaka, kaj se bo zgodilo naslednje. Dobra igra. Thumbs up.
9/10
Posted 27 July 2010 - 09:33 AM
Ta film pa sem jaz enkrat pred leti začela gledati, pa po 15ih minutah nehala (razloga se več ne spomnim),
a sem skos imela v ozadju, da ga MORAM pogledati. Pa še Bill Murray! Bom v prihodnjih dneh.

Posted 27 July 2010 - 12:37 PM
[font=Verdana][size=1]
a sem skos imela v ozadju, da ga MORAM pogledati.
Js sm ga pa pogledla, ampak sm mela na zacetku probleme, ker mi ona ni vsec. Potem mi je bil pa noro dober film. Eden takih, ki jih pa RES nism mogla vec gledat po 10 minutah je bil pa Changeling, pa sm si ga fuuuul zelela pogledat, ampak enostavno ne prebavljam Angeline Jolie, in nism mogla gledat.

Posted 27 July 2010 - 01:00 PM

Posted 27 July 2010 - 01:23 PM

Posted 27 July 2010 - 02:41 PM

1. Predators (2010)

Chosen for their ability to kill without conscience, a group of killers, some trained and some who are not, must endeavour the alien race of predators that have set out to target them as prey. Dropped into the vast jungle of a distant world, these human predators must learn just who, or what, they are up against, and that their ability, knowledge and wits are tested to the limits in the battle of survival of kill or be killed.
O.M.G. in boring. Predvidljivo od samega začetka, igra nekaterih igralcev precej bedna (Brody), pa nasploh so v film nametali iber znanih igralcev (Adrien Brody, Danny Trejo, Oleg Taktarov, Laurence Fishburne, ena baba), efekta pa nobenega, žal. Zgodba precej švoh, pač se vse dogaja na nekem planetu, kjer živita dve vrsti predatorjev, ki se med seboj pobijata, oz. ima močnejša vrsta predatorjev šibkejše predatorje (in kot se izkaže ljudi) za trening lova.
Meni ni bilo na filmu nič strašno všeč, čeprav mi je bil originalen Predator super "špon", sploh Brody mi je bil smešen s svojim wannabe zajebanim raskavim glasom

Meni je bil dejansko ok samo nek japančič, se mi zdi da se je dobro vživel v vlogo jakuze.
All in all, zabijanje časa.
5/10 (pluse dobi dobra maska, predatorji so bli skrbno dodelani, nič preveč comp graphics, dejansko skoraj isti efekti kot v prvem filmu, tega so se lepo držali, minuse dobi vse ostalo)
P.S.: Gnili paradajz je filmu dodelil 63%, očitno ima folk od poletne vročine skisane možgane.

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 July 2010 - 03:06 PM

Ker vas je že par ocenjevalo ta film, ne bom limala opisa zgodbe, je ziher vse nalimano par strani nazaj.
Meni je bil film všeč, ker so mi take drame ful pri srcu. Podobno, kot mi je bil recimo ful dober Machinist, mi je tudi ta.
Dicaprio dobro igra, nasploh je (z izjemo faking Titanika) njegova izbira vlog zelo po mojem okusu. Zgodba je zanimiva, celo je nisem skužila že od začetka, oz. sem nekje proti koncu šele razvozlala za kaj se gre, kar je pri meni redko.

Edini minus vidim v tem, da je zgodba ipak malce preveč povprečna, oz. da morda filmu manjka določena napetost, kak zaplet več (pa ne ciljam zdaj na neko sci fi dogajanje), tak bolj lagan film deluje.
Ampak ja, mu dajem kar visoko oceno - 8/10.
3. Confucius (2010)
http://en.wikipedia....ius_(2010_film)

Kitajski film, posnet v mandarinščini, ki govori o zgodbi Konfucija, velikega misleca in filozofa.
Sicer nikjer na internetu nisem našla bas opisa, ker ga na zahodu n predvajajo, je pa zanimiv filmčič. Meni so nekateri azijski (sploh kitajski) filmi zelo všeč in tudi ta jim je precej podoben. Sicer ne vsebuje neke drame, ali akcije, pa meni je bilo strašno težko sledit, zaradi toliko različnih imen v filmu, medtenm ko so mi vsi moški izgledali isto (obleke, frizura, obrazi, vse isto no

6/10 (lepo posnet film, super glavni igralec, zanimiva kostumografija, po drugi strani pa malce prezapleten in pedolgovezen)
vuelvo a vos,
Posted 27 July 2010 - 03:16 PM

"I was born under unusual circumstances." And so begins "The Curious Case of Benjamin Button," adapted from the 1920s story by F. Scott Fitzgerald... "I was born under unusual circumstances." And so begins "The Curious Case of Benjamin Button," adapted from the 1920s story by F. Scott Fitzgerald about a man who is born in his eighties and ages backwards: a man, like any of us, who is unable to stop time. We follow his story, set in New Orleans from the end of World War I in 1918, into the 21st century, following his journey that is as unusual as any man's life can be.
Filma sicer nisem pogledala do konca, ker sem ga gledala na letalu in je pred koncem filma pristalo.
Zgodba je sicer precej za lase privlečena, ampak ok, sem zamižala na eno oko in film pogledala brez večjih predsodkov. V filmu se mi je najbolj dopadla Tilda Swinton, ki se mi res zdi izjemna igralka, čeprav je imela tu le bolj postransko vlogo.
Brad Pitt mi ni kaj prida igralec, v tem filmu se pa večinoma prav izgubi pod "težo" maske, njegova igra mi ni bila všeč, čeprav mu pa prioznam, da razne dialekte in naglase res perfektno obvlada. He should be a voice actor.

Cate Blanchett mi ni bila všeč, nekako se mi je zdelo, da je prezrela za vlogo mladenke, ne njen glas, ne mimika nista pasali zraven.

Pa tko no, čeprav konca nisem vidla me nič ne mika, da bi film ponovno pogledala, ker sem se kar dolgočasila vmes, malo preveč idilično se mi je vse zdelo. Pa strašno strašno mi je bil brezvezno to, da je zgodbo vpeljala umirajoča bakica, mislim who cares? Itak se ne gre o njej, ampak o Benjaminu (ki ja, je pač slučajno bil njena velika ljubav - grow up bitch

Pa strašno so me zabavali posnetki, kako je unega starega 7x udarila strela, faca.

No, ja, zeh bolj kot ne, taki romantični filomi pod krinko nečesa resnejšega filmi mi niso baš nekaj in jih hitro pozabim. 6/10
vuelvo a vos,
Posted 28 July 2010 - 08:27 AM
Tudi film mi je bil zelo dober - to, da je spet posnet po resnični zgodbi, je samo še +++
Prepričali so me, da bi ene par utopila v žlici vode; delo policije pod vsako kritiko; edino presenečena sem bila nad mirnostjo mame ... ampak poskušam razumet, da so bili drugi časi in temperamenti.
In malo me je spominjal na L.A. Confidential (ne morem pomagat; verjetno samo zaradi policije in korupcije, ampak me je).
moja ocena je 8+/10
Končno sem pogledala tudi Anna and the King

Vsebina: Anna in kralj je epska zgodba, ki se odvija na Tajskem ob koncu 19.stoletja in pripoveduje o resničnih prigodah britanske guvernante Anne Leonowens, ki jo kralj Siama najame, da bi poučevala njegovih 58 otrok. Kmalu po prihodu v to eksotično, neznano deželo se začno med Anno in odločnim vladarjem iskrivi besedni spopadi. Film temelji na zgodovinskih podatkih in Anninih objavljenih delih.
Mnenje: Glede na to, da menda že skoraj spada med klasike, sem se le odločila za ogled. Film mi je bil všeč, igralci tudi (sploh ona mi je zelo dobra igralka in se mi je zdelo, da ji ta vloga zelo sede).
Všeč mi je prikaz dveh tako različnih kultur in kako se lahko dopolnjujeta, učita ena od druge.
Ocena: 8/10
In pa še: Intolerable Cruelty

Vsebina: Clooney igra Milesa Masseya, uspešnega losangeleskega odvetnika, strokovnjaka za ločitve, ki ima čisto vse, v nekaterih primerih pa celo dvoje od vsega...
Kljub zavidljivem seznamu strank in vrsti zmag, spoštovanju kolegov in preporočno pogodbo, imenovano po njem, se je znašel na življenjski prelomnici - uspeh ima zagotovljen, zdaj pa ga daje dolgčas in išče nove izzive. A vse se spremeni, ko naleti na dostojnega nasprotnika v podobi čudovite Marylin Rexroth (Zeta-Jones).
Marylin bo kmalu nekdanja žena njegove stranke Rexa Rexrotha (Edward Hermann), bogatega lastnika nepremičnin. S pomočjo zasebnega detektiva ima žena Rexa v pesti in zdi se, da bo po ločitvi finančno preskrbljena do konca življenja, a zahvaljujoč Milesovi sposobnosti po ločitvi ostane brez vsega.
Toda Marylin ne mara porazov in skuje maščevanje. Prvi del je hitra poroka z naftnim mogotcem Howardom Doylom (Bylly Bob Thorton). Miles je prisiljen spremljati razvoj dogodkov, Marylin pa je komaj začela. Skrivne taktike, prevare in izjemna privlačnost rastejo v klasičnem boju spolov med Marylin in Milesom...
Mnenje: glede na to, da sem precej fan "ludih" bratov Coen, sem seveda slej ko prej prišla tudi do tega filma. Sicer ne vem a to samo jaz vidim, ampak v njunih filmih je meni George Clooney tako zoprn (če je možno, to mislim na pozitven način), da ne morem povedat - Burn After Reading, O Brother, Where Art Thou?
Vsakič bi mu razbila glavo, ampak istočasno ga full rada gledam - vem, nora sem tudi jaz.
Catherine Zeta-Jones meni ni neka dobra igralka, ampak ji je ta vloga zelo sedla. Meni osebno je bila full lepa, igra pa ravno pravšnja, dokaj prepričljiva.
V manjših vlogah še Geoffrey Rush, Edward Herrmann, Richard Jenkins, Billy Bob Thornton - vsi v vsem svojem sijaju).
Torej film mi je bil (glede na zvrst) zelo všeč, gledljiv, zanimiv in nič dolgočasen; nekaj preobratov, res zabaven. Za sprotitev zelo pripročam.
Ocena: -8/10
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 July 2010 - 03:16 PM

Čisto ok za pogledat, ne zamujate pa res nič.
5/10
Posted 29 July 2010 - 01:48 PM

Vsebina: Nerodni muzejski čuvaj Larry se vrača v fantastični svet oživelih zgodovinskih osebnosti, saj skuša rešiti stara prijatelja - kavboja Jedediaho in rimskega vojskovodjo Octaviusa, ki so ju po pomoti premestili v slavni muzej Smithsonian. Načrt se izjalovi, ko oživijo tudi ostale muzejske figure, od Napoleona, predsednika Lincolna, pustolovke Amelie Earhart, gangsterja Ala Capona in znanstvenika Alberta Einsteina, ki skupaj z Larryjevimi starimi znanci povzročijo popolno zmedo katastrofalno-komičnih razsežnosti... (vir: kolosej)
Ta film je nadaljevanje filma Night at the Museum iz l. 2006. Tako kot že prvi del, je tudi nadaljevanje en simpatičen film ob katerem se zabavaš, a ga kmalu zatem pozabiš. Zgodba je za odtenek spremenjena različica tiste iz prvega dela, dopolnjena z novimi osebnostmi in liki. Meni so bili posrečeni, verjamem pa, da se znajo marsikomu zdet butasti. Meni je bil izmed vseh še najbolj butast lik faraona, ki ga je upodabljal Hank Azaria. Malo je pretiraval s svojim pačenjem, ampak ok to še lahko spregledam. Sicer je film IMO slabši od prvega dela, ampak da bi bil boljši niti nisem pričakovala. Nadaljevanja so tako ali tako praviloma slabša. V glavnem tudi ta je tak film, ki ga pogledaš, se nasmehneš in ga pozabiš.
7/10
Posted 30 July 2010 - 10:51 AM

Film noir, režiserja Romana Polanskega, smatra se ga za kultni film, in tudi na IMDB lestvici 250 je precej visoko.
Mene ni pretirano navdušil, in to mislim v smislu, da ostanem po ogledu filma odprtih ust, in šer nekaj časa premlevam scene, dialoge, itd. Ne namigujem na to, da je film slab - nikakor, je večplasten, karakterji so dobri zasnovani in tudi odigrani (briljanten in še zelo mlad Jack Nicholson, in fatalka Faye Dunaway - oba se odlično izkažeta).
Zgodba: whodunit, tipičen; detektiv raziskuje afero, v katero je vpleten mogotec, ki se ukvarja z gradnjo v Los Angelesu; kmalu pridejo na dan umazane skrivnosti, ter spoznanje, da se vse vrti okoli vode, ki je tam 'zlata vredna'.
Fotografija je prelepa, dogaja se v LA-ju v tridesetih letih prejšnjega stoletja.
Ni moj najljubši film Polanskega.
Ocena: ++7/10
Posted 30 July 2010 - 04:12 PM

film ob katerem mi niso tekle solze, temveč sem se od joka skoraj zadušila
dokumentarec, je dobil oskarja, za celovečerni dokumentarni film
zaradi solz oz. krutosti sem sicer del filma izpustila, vseeno pa se mi zdi prav da ga "daš" naprej, da ga vidi čim več ljudi , da se o tem začne govoriti množično in na glas......
evo več o filmu:
http://www.rtvslo.si...delfinov/209001
zaradi sporočila,namena mu seveda dam 10
Posted 31 July 2010 - 12:17 PM

Kako narediti sanje v sanjah sanj

Pogledala včeraj. Eden redkih filmov, ki me je v zadnjem času res navdušil. Tretje mesto na imdbju je zelo primerno. Sem bila pa tudi sama prvih 10 minut še nekoliko izgubljena. DiCaprio je odličen kot vedno

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users