Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#27161 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 12 October 2012 - 11:49 AM

a mogoče kdo ve, če obstaja kakšna zaščita za paperback knjige (kot kakšen ovitek).
Jaz jih imam vedno v torbici in mi je škoda, ker dobijo ušesa, se mečkajo in podobno.

Jaz robove oblepim z navadnim selotejpom (po dolzini prepognes, tako da polovica pride na zunanjo, polovica pa na notranjo stran platnice). Works like a charm.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#27162 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 October 2012 - 11:54 AM

Očitno ti že veš :D

Kaj vem, da sta teoretična? Saj so opisi predmetov na spletni strani.

Kinky, hvala.
  • 0
Viens, reste ici!

#27163 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 12 October 2012 - 03:47 PM

Mi zna katera razložiti kakšni predmeti so "kulturološki"?

Ana, jaz sem ti šla preverit, ker imam pač dostop do kulturoloških urnikov - predmeti so npr. antropologija, religijske študije, civilizacije, etnične študije, teorije kulture, mulitkulturalizem, na podiplomcu pa vidim, da imajo tudi (izbirna) predmeta estetika in politika filma in popularna glasba.

Jaz bi za tista dva predmeta tudi rekla, da nista kulturološka (prvi zagotovo ne), pogojno mogoče drugi, če gre za študijo glasbe s kulturološkega ali sociološkega vidika, če pa gre samo za neko predstavitev razvoja glasbe, potem pa ne.
  • 0

#27164 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 October 2012 - 03:53 PM

Hvala. :)
Moram se nekako znajt, ker kulturoloških predmetov na faksu ne ponujajo. Bom poskusila kako drugače izpeljat zadevo.
Hvala vsem za pomoč.
  • 0
Viens, reste ici!

#27165 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4515 posts

Posted 13 October 2012 - 09:57 AM

Punce, zanima me, če ste že kdaj dale popravljat ročaje od torbice? Sem šla do tapetarja v moji bližini kjer mi je povedal, da se ročaja ne da ponovno oblečt , ker baje ni takega stroja v Sloveniji. Zdaj sem začela razmišljat, da bi to lahko naredil čevljar. Ima katera kakšno idejo, mogoče pozna čevljarja v okolici Maribora, ki bi se me usmili. Torbice ne mislim zaradi tega stran vrečt, ker je razen obrabljeniih ročajev kot nova.
  • 0

#27166 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17912 posts

Posted 13 October 2012 - 10:20 AM

Sicer žal ne poznam nikogar v okolici Maribora, ampak to bi zagotovo moral znati vsak čevljar, pa tudi stroje ima, tako da je pomojem vseeno h kateremu neseš :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#27167 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 13 October 2012 - 11:41 AM

Ja js vem...
Ti boš šla po Celovški cesti mimo velikega Mercatorja, mimo Šentvida in tistega predora (na levi) in izvoza na gorenjsko avtocesto. Naslednje križišče zaviješ desno in enopasovnica se rahlo spusti po klancu in v nesemofariziranemu večjemu križišču zaviješ levo (ima prav svoj pas za levo). V tistem križišču so na levi strani takšne stare hiše, tam je tudi postajališče 8ke... če boš zgrešila križišče boš šla pod mini nadvoz za vlak (v naslednji mini križišču lahko obrneš, pa nazaj) ;)

Sem našla! Če bi vedela, da zaviješ tam, kot za Kaval ali pa če bi rekla pri Merkurju na koncu Celovške, bi pa itak takoj vedela! Malo sem se lovila, ker ni videti s ceste nikjer, da je tam tudi Gorenje, ko zaviješ na Plemljevo, ampak morš prav notr na dvorišče zapeljat.
Hvala še enkrat! :wink1:
  • 0

#27168 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 October 2012 - 11:58 AM

Punce, zanima me, če ste že kdaj dale popravljat ročaje od torbice? Sem šla do tapetarja v moji bližini kjer mi je povedal, da se ročaja ne da ponovno oblečt , ker baje ni takega stroja v Sloveniji. Zdaj sem začela razmišljat, da bi to lahko naredil čevljar. Ima katera kakšno idejo, mogoče pozna čevljarja v okolici Maribora, ki bi se me usmili. Torbice ne mislim zaradi tega stran vrečt, ker je razen obrabljeniih ročajev kot nova.

Dobrega čevljarja imaš v Mariboru tam pri UKM. Če hodiš od gledališča proti UKM je na desni strani. Saj tudi piše, ne boš zgrešila. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#27169 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 October 2012 - 09:18 PM

Ok, jaz še vedno ne štekam najboljše kaj so kulturološki predmeti. Sem našla tega, to je civilizacija, to je potem kulturološki? Social and ethnic identity and conflict in britain since 1918 ?
  • 0
Viens, reste ici!

#27170 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 October 2012 - 09:26 AM

Jaz bi rekla, da je ta sociološki, ampak po mojem bi tudi kulturološki lahko bil. Tu itak ni nekih jasnih mej, zakaj pa ne vprašaš tega profesorja, ki je rekel, da tista dva nista kulturološka, naj ti pač pove, kateri so? Toliko, da veš, kaj oni smatrajo pod kulturologijo. Zakaj pa rabiš tako nujno ravno kulturološke predmete?
  • 0

#27171 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 October 2012 - 11:59 AM

Sem mu poslala mail ja. :)
Rabim zato, da lahko nadomestim predmet v Sloveniji, da mi ga potem ni treba opravljat.
  • 0
Viens, reste ici!

#27172 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 14 October 2012 - 06:12 PM

Je videla katera kje kakšne lepe šparovce? Jaz sem bila samo v Merkurju in imajo samo neke kičaste prašiče. Jaz bi nekaj enobarvnega, da ima lahko tudi dekorativno vlogo. :) Brskam po ebayu in sem tudi tam zaenkrat našla samo enega, ki mi je ok.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#27173 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 October 2012 - 08:56 PM

Leonardo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 14 October 2012 - 09:01 PM

Preveri še v kakšni trgovini s torbicami, potovalkami, denarnicami, recimo Samsonite - je pa res, da znajo biti tukaj kar dragi.

S čim bi najlažje očistila prstne odtise na vratih, okoli kljuke? Ful gre težko stran to.
  • 0

#27175 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 14 October 2012 - 09:33 PM

Mogoče z razmaščevalcem?
  • 0

#27176 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17358 posts

Posted 14 October 2012 - 09:38 PM

ali bo fox life slucajno postal placljiv od 15.10?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#27177 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20042 posts

Posted 14 October 2012 - 10:13 PM

Kje dobit lepe velike albume, pa ne preveč drage mogoče? V Leonardiju sem že pogledala.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#27178 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 October 2012 - 10:15 PM

Poglej v Mullerju.
  • 0
Viens, reste ici!

#27179 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20042 posts

Posted 14 October 2012 - 11:01 PM

Hvala, sploh nisem pomislila.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#27180 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 15 October 2012 - 09:31 AM

Ne znajdem se glede stopnje izobrazbe po ISCED. Če si končal gimnazijo,imaš ISCED 5 (ali je a zraven?) ? Kaj pa fakulteta-bolonjski študij?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users