Felicia, brez zamere, ampak nisi ti enkrat rekla, da imaš probleme s težo in da bi rada malo shujšala?
To govorim zato, ker ponavadi tukaj vedno deliš recepte, ki so popolnoma nezdravi in za nekoga, ki bi rad shujšal nič kaj prijazni. Zakaj ne poskusiš naprimer spečt marmornega kolača in ga ne prelivat s čokolado in kokosovo moko in podobno? Pa ko sva se pogovarjali o brokoliju, si predlagala ocvrtega. Pa naprimer tisti tvoji krofi zadnjič tudi.. saj so bili krasni, ampak je res potrebno polnit z vanilijevo kremo in potem še prelit s čokolado?
Nočem bit nesramna, ne razumi me narobe. Zdi se mi samo čudno ...
Wow, tole me je pa prav zadelo, totalno nepričakovano - kakšno kritiko sem pričakovala, ampak kritike na ta račun pa ne. Kot sem že napisala danes, sem imela celo familijo na obisku in sem pač spekla marmorni kolač, kadarkoli imam napovedane obiske, se potrudim in jim pripravim kakšno sladico, ki jo ponavadi v večini razdelim na koncu obiskom, nekaj malega pustim za naju, oz. če je fant ne je, včasih tudi celo razdam (danes, sem si privoščila, ker je moj "zadnji" "nedietni" dan). Spekla sem ga in prelila s čokolado, pred enim mesecem pa sem jedla krofe z vanilijevo kremo, res je
In ja, rekla sem, da moram shujšati in tudi imam v planu, da z jutrišnjim dnem pričnem z ločevalno dieto (ne pravim tega, ker se fajn sliši in ker bi ravno na to naneslo, res imam takšen plan in tudi nameravam se ga držati, kot sem se ga že v preteklosti, ko je bilo to potrebno in sem se za to odločila) - prosim, brez pridig o ločevalni, s strani kogarkoli, meni funkcionira. Skratka, ja, imam težave s težo, v bližnji preteklosti sem izgubila lepo število kilogramov in imam v planu, da se ponovno lotim hujšanja, ker še nisem na cilju, vendar sem to časovno prestavila, zaradi zdravstvenih razlogov - nekaj sem sicer kljub vsemu poizkušala, pa sem videla, da v tistem obdobju nima smisla, med drugim nisem smela telovadit. Sedaj, ko se je stanje kolikor toliko uredilo, se bom ponovno lotila hujšanja. Pač vse skupaj je bil splet okoliščin in čeprav sem imela v planu prej začeti z "novo rundo" hujšanja, mi zdravje to ni omogočalo in sem pač jedla "normalno", s tem mislim, da sem si tu in tam tudi kaj sladkega, torej nezdravega privoščila, KAR SE MI SPLOH NE ZDI TAKŠEN GREH (čeprav, ko sem prebrala tvoj post, sem se počutila kot da sem... sploh ne znam izrazit kaj).
Ampak sploh ne vem, zakaj se branim in pojasnjujem vse to, saj se gre zame. Po eni strani, mi je kritika mal neprimerna in kanček zbadljiva (ali pa jaz to jemljem tako, ker sem roko na srce, rahlo občutljiva na to temo v tem obdobju), sama se v to pri ostalih forumašicah ne vtikam, ampak ti ne zamerim, pač tvoje mnenje, ki je po eni strani razumljivo in mogoče mi pač hočeš dobro. Samo totalno nepričakovano je bilo in me je prav šokiralo, prav slabe volje sem in sram me je, ker si to na takšen način izpostavila, kot da se 24 ur na dan bašem z nezdravo prehrano, a dejansko si takrat nisem ocvrla brokolija (pripravila sem si ga s česnom), krofe pa sem jedla ja, tist mesec nazaj in danes sem pojedla 2 kosa marmornega kolača, so what? Tudi v času hujšanja sem si vmes kakšen dan privoščila kaj sladkega, pa sem kljub temu izgubila 20kg in kljub temu lahko rečem, da je bila moja prehrana pretežno zdrava. Meni se en zdi nič narobe, če si vsake toliko privoščiš (bodisi krof POLNJEN Z VANILIJO, bodisi kolač PRELIT S ČOKOLADO), če imaš drugače neko pametno mero.
P.s.: nisem ti jaz dala minusa. Sem pa razmišljala o tem
Ampak ne bom, nima smisla.