Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2681 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 March 2013 - 06:52 PM

Jaz sem že od malega navajena, da se naprimer v čaj ne dodaja sladkorja, da se hrana ne soli dodatno, da se sladice vedno pečejo brez posipov s sladkorjem, ali prelite s čokolado. Zato mi je najbrž tako čudno, da ima Felicia sploh idejo cvret brokoli, torej delat iz tako zdrave hrane, tako nezdravo. Še posebej zato, ker se pač trudi zgubit kilograme. Meni se zdi da se ravno s takimi malimi stvarmi da ful bolj zdravo živet. Je pa res, da je dosti lažje, če si že od nekdaj navajen tako jest. Pri nas doma pač nikoli ni bilo soli, sladkorja, cvretja...

Moj point je pač, da če že ješ krofe, ki so dejansko cvrti v olju, vsaj ne prelivaj čez še čokolade in jih polni z težko vanilijevo kremo. Raje jih napolni s sadnim džemom... 

Aja PS, tista, ki mi je dala minus pri prejšnji objavi, bravo. :D (Očitno ga je nekdo izenačil potem...)

• 0
Viens, reste ici!

#2682 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18637 posts

Posted 03 March 2013 - 07:01 PM

Ja, to štekam, ampak če si od majhnega navajen ti je samoumevno, če se pa trudiš spremenit je pa že tko težko, sploh če se nihče v okolici ni pripravljen s tabo in se potem zraven tebe bašejo z vsemi tvojimi najljubšimi stvarmi. Oz. težko je že nekaj spremenit, če si npr. celo življenje navajen jest nekaj na določen način, da potem pa kar nehaš vse cvret itd itd. Pač itak da se da, ampak počasi in postopoma in ne vse naenkrat.

Očitno nekaj že dela prav, če ji je ratalo shujšat 10+ kg (ne vem natančno koliko).

• 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 03 March 2013 - 07:14 PM

Felicia, brez zamere, ampak nisi ti enkrat rekla, da imaš probleme s težo in da bi rada malo shujšala? 

To govorim zato, ker ponavadi tukaj vedno deliš recepte, ki so popolnoma nezdravi in za nekoga, ki bi rad shujšal nič kaj prijazni. Zakaj ne poskusiš naprimer spečt marmornega kolača in ga ne prelivat s čokolado in kokosovo moko in podobno? Pa ko sva se pogovarjali o brokoliju, si predlagala ocvrtega. Pa naprimer tisti tvoji krofi zadnjič tudi.. saj so bili krasni, ampak je res potrebno polnit z vanilijevo kremo in potem še prelit s čokolado?

Nočem bit nesramna, ne razumi me narobe. Zdi se mi samo čudno ...

Wow, tole me je pa prav zadelo, totalno nepričakovano - kakšno kritiko sem pričakovala, ampak kritike na ta račun pa ne. Kot sem že napisala danes, sem imela celo familijo na obisku in sem pač spekla marmorni kolač, kadarkoli imam napovedane obiske, se potrudim in jim pripravim kakšno sladico, ki jo ponavadi v večini razdelim na koncu obiskom, nekaj malega pustim za naju, oz. če je fant ne je, včasih tudi celo razdam (danes, sem si privoščila, ker je moj "zadnji" "nedietni" dan). Spekla sem ga in prelila s čokolado, pred enim mesecem pa sem jedla krofe z vanilijevo kremo, res je :o :o :o  In ja, rekla sem, da moram shujšati in tudi imam v planu, da z jutrišnjim dnem pričnem z ločevalno dieto (ne pravim tega, ker se fajn sliši in ker bi ravno na to naneslo, res imam takšen plan in tudi nameravam se ga držati, kot sem se ga že v preteklosti, ko je bilo to potrebno in sem se za to odločila) - prosim, brez pridig o ločevalni, s strani kogarkoli, meni funkcionira.  Skratka, ja, imam težave s težo, v bližnji preteklosti sem izgubila lepo število kilogramov in imam v planu, da se ponovno lotim hujšanja, ker še nisem na cilju, vendar sem to časovno prestavila, zaradi zdravstvenih razlogov - nekaj sem sicer kljub vsemu poizkušala, pa sem videla, da v tistem obdobju nima smisla, med drugim nisem smela telovadit.  Sedaj, ko se je stanje kolikor toliko uredilo, se bom ponovno lotila hujšanja. Pač vse skupaj je bil splet okoliščin in čeprav sem imela v planu prej začeti z "novo rundo" hujšanja, mi zdravje to ni omogočalo in sem pač jedla "normalno", s tem mislim, da sem si tu in tam tudi kaj sladkega, torej nezdravega privoščila, KAR SE MI SPLOH NE ZDI TAKŠEN GREH (čeprav, ko sem prebrala tvoj post, sem se počutila kot da sem... sploh ne znam izrazit kaj).

Ampak sploh ne vem, zakaj se branim in pojasnjujem vse to, saj se gre zame. Po eni strani, mi je kritika mal neprimerna in kanček zbadljiva (ali pa jaz to jemljem tako, ker sem roko na srce, rahlo občutljiva na to temo v tem obdobju), sama se v to pri ostalih forumašicah ne vtikam, ampak ti ne zamerim, pač tvoje mnenje, ki je po eni strani razumljivo in mogoče mi pač hočeš dobro. Samo totalno nepričakovano je bilo in me je prav šokiralo, prav slabe volje sem in sram me je, ker si to na takšen način izpostavila, kot da se 24 ur na dan bašem z nezdravo prehrano, a dejansko si takrat nisem ocvrla brokolija (pripravila sem si ga s česnom), krofe pa sem jedla ja, tist mesec nazaj in danes sem pojedla 2 kosa marmornega kolača, so what? Tudi v času hujšanja sem si vmes kakšen dan privoščila kaj sladkega, pa sem kljub temu izgubila 20kg in kljub temu lahko rečem, da je bila moja prehrana pretežno zdrava. Meni se en zdi nič narobe, če si vsake toliko privoščiš (bodisi krof POLNJEN Z VANILIJO, bodisi kolač PRELIT S ČOKOLADO), če imaš drugače neko pametno mero. 

P.s.: nisem ti jaz dala minusa. Sem pa razmišljala o tem  :closedeyes: Ampak ne bom, nima smisla. 

• 3

#2684 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 March 2013 - 07:53 PM

Jaz razumem, kaj je Ana hotela povedat. Razumem pa tudi tebe in Ana sigurno ni vedela in ne ve kako ti ješ. Si si pa res k srcu vzela.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

• Guests

Posted 03 March 2013 - 10:30 PM

Res je. Sem si. Mogoče (verjetno) ne bi smela, ampak kot sem rekla, "rahlo" občutljiva tema zame. Očitno si je na podlagi parih postov ustvarila mnenje, da se nažiram z nezdravo prehrano in mi začela delit nasvete, da lahko jem marmorni kolač brez čokolade, krofe brez vanilijeve kreme, ipd. - in mi ni blo to ok. Prav uno, sram me je bilo za moment, da sem objavila recept in sliko, kot da sem kaj slabega naredila. 

• 0

#2686 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27583 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 March 2013 - 10:34 PM

Ne, no, ti kar objavljaj, že tako je forum napol mrtev, ker se folku ne ljubi fotkat stvari in dajat gor, meni je super, ko vidim, da je kdo objavil kako sliko. (jaja, se bom spravila v kratkem kaj spacat in nalepit :oops: ). Jaz te občudujem, ker pri teh, kako naj rečem, dobrih starih kmečkih tradicionalnih slovenskih kakršnihkoli že receptih razturaš, še zdaj se spomnim, ko si lepila slike potratne potice, ki se je jaz nikoli ne bi lotila, ker se mi zdi blazno komplicirana. :lol:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

• Guests

Posted 03 March 2013 - 10:39 PM

Uf, hvala =) Če bom takšne komplimente dobivala, bom pa z veseljem še kaj objavila :) Sem pa tudi jaz vedno vesela, kadar kakšno novo fotko zagledam, bilo kje, pri receptih, frizurah, make-upu,... 

• 0

#2688 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 March 2013 - 11:36 PM

Felicia, oprosti. Če bi vedela da te bo tako prizadelo sploh nič ne bi rekla. Niti približno nisem tega napisala v smislu "nažiraš se z nezdravo hrano". Ti čestitam da ti je uspelo izgubiti toliko kilogramov in razumem da je hujšanje tudi težje zaradi bolezni. Vem, da si imela v preteklosti kar nekaj skrbi zaradi izvidov. Ne rabi te biti sram, niti nisi nič slabega naredila. Ne vem zakaj si si tako k srcu vzela mojo "kritiko". :/ Jaz sem že prvi post želela napisati čimbolj prijazno in sem tudi pričakovala, da boš to razumela kot dobronamerni nasvet, ki pa ni imel nobenega načrta zbadati.

Nisem vedela kako se prehranjuješ, samo pripomnila sem, da mi je pač nenavadno da se nekdo, ki se bori s kilogrami odloči narediti take sladice. Ko bi pač lahko par sestavin spustila in bi bilo vse skupaj tudi manj kalorično in najbrž bolj zdravo. 

Zdaj ko si razložila seveda gledam na drugačen način. Upam da razumeš, da tudi če je moj prvi post zvenel nesramno to nikakor ni bil namen. In upam da to zdaj ni tako prizadelo, da ne boš več lepila slik, ker vedno rada pogledam tvoje recepte. Sama pač nekaj sestavin ne dodam...

• 3
Viens, reste ici!

#2689 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 03 March 2013 - 11:43 PM

Mmmmm, odlično zgleda! Res občudujem ljudi, ki znajo stvar lepo narediti. Meni uspe kako jed narediti okusno, estetsko je pa na nuli :D

• 0

• Guests

Posted 03 March 2013 - 11:54 PM

Ana, hvala za pojasnilo. Se tudi jaz opravičujem, očitno sem tvoj post razumela narobe, oziroma sem si ton predstavljala napačno, očitajoče in sem temu primerno reagirala.  

• 0

#2691 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 March 2013 - 11:58 PM

Vsak ima kakšno temo, na katero je bolj občutljiv.

Tako da oprosti :)

• 0
Viens, reste ici!

#2692 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12104 posts

Posted 04 March 2013 - 09:36 PM

V četrtek bom za prijateljičin rojstni dan spekla čokoladno torto brez moke. Recept je od Jamieja, torta je pa božanska, ful paše zraven kave ali pa s smetano/vanilijevim sladoledom. Recept je v angleščini, ne da se mi prevajat. Jaz bom dala tri vrste oreškov, orehe, mandlje in pistacijo. Bom v četrtek nalimala sliko, da vidite. Je pa ta recept res enostaven.

Two-nuts chocolate cake

Ingredients:

• almonds, peeled 150 gr
  • hazelnuts, peeled 150 gr
  • dark chocolate, 300 gr
  • cocoa powder, 1 heaped teaspoon
  • butter, 255 gr
  • caster sugar, 100 gr
  • large eggs, separated, 6
  • salt

Preheat oven to 190°C.

Line the bottom of a 25cm tin with a piece of greaseproof paper before buttering the bottom and sides, then dusting with flour.

Place the nuts into a food processor and whizz up until finely ground. Add the chocolate (200 gr only) and cocoa, and whizz for 30 seconds to break up the chocolate. Put to one side in a separate bowl.

Add the butter and sugar to the food processor and beat until pale and fluffy. At this point, add the egg yolks one at a time, then mix together with the chocolate and nuts.

In another bowl beat the egg whites with a pinch of salt, until they form stiff peaks. Gently fold the egg whites into the chocolate, butter and nut mix.

Pour all the mixture into the tin. Roughly chop the remaining dark chocolate and sprinkle over the cake, pressing inside the bits with your fingers.

Bake in the preheated oven for around an hour.

• 0

#2693 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 March 2013 - 10:13 AM

Ja, saj ti recepti za čokoladno torto brez moke so si skoraj na las podobni. Ko sem jo jaz delala nisem lupila oreščkov in ni nič grenilo pa z marmelado in glazuro sem še premazala, ker pride lepše in bolj sočno. Ti pa kar po receptu naredi, Jamie že ve :D.

Pa fajn je, da je v gramih, ker mene ful odvrnejo tiste cups.

• 0

#2694 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12104 posts

Posted 05 March 2013 - 05:03 PM

Dobra ideja to z glazuro. To torto sem že večkrat delala in je super kar taka suha. Je pa res treba zraven ponudit še smetano ali pa sladoled. Kupila sem 90% Lindt čokolado, lešnike, orehe in makadamija oreške, pomoje bo dbest!! :)

• 0

#2695 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 06 March 2013 - 06:36 PM

Meni se pa zdele Bananin kolač peče (http://www.ringaraja...-moje_4498.html). Ga prvič delam. Edino malo nutele sem še dodala.

Sumim, da bo zelo dober :)!

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2696 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 07 March 2013 - 11:45 AM

In kakšen je bil?

• 0

#2697 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 March 2013 - 12:38 PM

Malo razočarana. Morda je bilo preveč moke, pa premalo mleka oz. manjka smetane. Ker nisem imela smetane, sem dala mleko, pa še to 1,6%. Pa banane niso bile še nič pikčaste, kar mi tudi ni bilo najbolj všeč, ampak se mi ni dalo par dni počakat. Imam namreč tudi za same jesti veliiko raje, če so precej zrele.

Pa ni preveč pečen ;D

vwy-Pictur.jpg

2ua-Pictur.jpg

kfm-Pictur.jpg

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2698 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 07 March 2013 - 04:24 PM

Po mojem je fora v temu, da morajo biti banane zelo zrele. Veš za naslednjič, če ti ni zdaj vzel vso voljo...

• 0

#2699 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19451 posts

Posted 09 March 2013 - 10:40 AM

Babičina dobrota

484324_10151501237142240_32326782_n.jpg

Zmanjšala količino sladkorja, slivova marmelada, mandljevi lističi. Za brata pa s čokoladno kremo.

• 0

#2700 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 09 March 2013 - 12:07 PM

Sovražim to temo :D

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users