Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2681 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 11 January 2023 - 11:58 AM

Haha, ja Frčica. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2682 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 January 2023 - 04:10 PM

Amen. :lol1:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2683 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 11 January 2023 - 04:15 PM

Saj edamca tudi ne delajo na Nizozemskem. Pa mocarelo imamo odlicno z domacih kmetij :) Za nakup avtenticnih neapeljskih sestavin moras biti pa menda v neki zadrugi. Kolikor vem je to pri nas samo Verace.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2684 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 12 January 2023 - 08:05 AM

Pogosto se mi zdi, da gostilne pišejo o avtentičnih in ohinsploh sestavinah, ki jih pa ne dovolj dobro uporabijo in izkoristijo, kar je ključno. Verace je definitivno eden od njih.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2685 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 January 2023 - 10:49 AM

Mene pa ful ful moti, da imajo restavracije zaprt dolocen sektor in lahko jes samo tam, kjer oni hocejo. Zadnjic sva hotela s prijateljem v Popsa na Breg, jaz sem hotela sedeti zgoraj, kjer je bolj intimno, vecje mize. In mulc ni pustil, naju je poslal na desno stran, kjer so mize tako skupaj kot v McD na Cankarjevi, kjer si dejansko prisoten v pogovoru za sosednjo mizo in je vse nagneteno. Ne razumem! Zakaj to delajo, zakaj potem ima restavracija sploh tiste prostore, v katere ne smes? Sem potem rekla, da ne bom jedla pri njih, hvala lepa.
  • 0

#2686 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 12 January 2023 - 11:41 AM

Meni gre tudi to na živce, sploh če se grejo neko kulinariko kao višjega nivoja. pol je imejte na vseh nivojih.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2687 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 January 2023 - 11:53 AM

Ja no! Clovek bi se rad v miru pogovarjal in uzival, pustil tam denar, kelnarjem se pa ne da hodit gor pa dol po stopnicah in zvecer pomest po tleh. Ne stekam, res.
  • 0

#2688 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27315 posts

Posted 12 January 2023 - 12:03 PM

Ja in ce das vedet,da ti ni prav,ti brez problema dajo vedet,da gres lahko drugam.
  • 0

#2689 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 January 2023 - 12:05 PM

Jaaa, cisto vseeno jim je, ful zalostno. Pa tudi, ce bi mi odobrili sedenje za zeljeno mizo, bi me bilo strah, da bi dobila pljunek v hamburger, ker sem bila zatezena pic**.
  • 0

#2690 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27315 posts

Posted 12 January 2023 - 12:34 PM

Jop. To kolega,ki dela v zda kot kuhar,skos pravi,da je neverjetno kako debilne natakarje pobiramo pri nas...tam so placani od napitnin in ni niti najvecji lenuh tako bebav,da bi bil nesramen do stranke.
  • 0

#2691 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17585 posts

Posted 12 January 2023 - 12:50 PM

Zato pa ne gre primerjat ZDA in SLO, ker tam si nesramen gost, če ne daš napitnine, pri nas pa to ni v navadi, natakarji so pa praviloma podplačani. Kar spet ni problem gostov in ne opravičuje brezbrižnosti ali celo nesramnosti natakarjev, pa vendar.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2692 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27315 posts

Posted 12 January 2023 - 12:56 PM

Ja vem,ampak tam je od napitnine placan lahko tudi cel kolektiv,torej bi takega izlocili,pri nas so prevec omejeni,da bi videli to povezavo,ceprav je tudi pri nas tako...a bi hodile v drage restavracije z dobro hrano ampak zanic postrezbo? Ti casi so mimo. V Ajdovscini smo bili v Pigalu zadnjic, ravno zato,kuharji mislim,da so isti,postrezba je pa pod kritiko oz.je ni,zato me ne spravis vec tja.
  • 0

#2693 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32267 posts

Posted 12 January 2023 - 12:57 PM

To je pivnica (tako smo včasih rekli)?

• 0

#2694 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27315 posts

Posted 12 January 2023 - 12:58 PM

Ja. Obup.
  • 0

#2695 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32267 posts

Posted 12 January 2023 - 01:02 PM

Midva sva se zadnjič v "slaščičarni" ustavila, ker sem bila malo nostalgična in potem se izkaže, da je natakar nekdo, ki sem ga poznala kot 5-letnega fantka, jaoooo.
  • 0

#2696 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85857 posts

Posted 12 January 2023 - 01:15 PM

Ja in ce das vedet,da ti ni prav,ti brez problema dajo vedet,da gres lahko drugam.

Ja, valda, ker imajo polno. Saj je prakticno povsod potrebna rezervacija.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2697 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 January 2023 - 01:35 PM

Ampak to je totalno zgreseno ravnanje, da ti dol visi za ljudi, da ni vazno, da si nekoga spravil v slabo voljo, ker bojo itak prisli drugi.
  • 0

#2698 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85857 posts

Posted 12 January 2023 - 01:39 PM

Ja, itak. Mimo je pa tudi to, da se tako obravnavani gosti se vracajo.
  • 0

― V. Van Gogh

#2699 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 January 2023 - 02:21 PM

Ja. Jaz iz tega razloga bojkotiram Barbarello nasproti Neboticnika. 3 punce so delale za pultom, jaz sem hotela placat predrag sendvic za malico in me kljub moji prosnji ni nobena postregla in hotela poracunati, ker je v tistem trenutku ena zenska pred mano izpolnjevala obrazec za zbiranje tock na blagajni. Sem delala za blagajno 10 let in ko vidim 3 nesposobne koze, ki se ne znajo obrnit, z odnosom na nuli... sem vrnila sendvic in me ne vidijo vec.
  • 0

#2700 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85857 posts

Posted 12 January 2023 - 06:03 PM

Jaz pa v Vigo zato ne hodim več že leta. Drugače pa moram reči, da nimam veliko slabih izkušenj s postrežbo. Sploh v restavracijah ne, vedno dava napitnino.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users