Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2681 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 21 October 2015 - 01:47 PM

Tiho ti! :tongue1:

• 0

#2682 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 27 October 2015 - 12:29 PM

Ne, sploh nima debilne face, daleč od tega. In ima sostanco, sori :closedeyes:

Moški mora imeti v  fizični moči, što dalje od filozofov. Za svojo generacijo je zelo možat (ker moški v pravem pomenu izumirajo, meje med m in ž svetom se brišejo) in to je pomembno. In nenazadnje, je zelo dober igralec.

Meni je bil tudi zelo všeč film Locke (to je za fanice). Vse se dogaja med vožnjo v avtu, blesti samo il mio bello Hardy, dialogi so telefonski, ampak meni ni bilo niti sekundo dolgčas. To bi bilo nekaj za Jino :evilgrin:

• 0

#2683 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 27 October 2015 - 12:58 PM

Ja, men jo je imel v Mad Maxu, ne morem pomagat. Zdej mi je pa najlepsi ce bi ga sla zdele gledat, bi imela verjetno drugacno mnenje.
Locke je bil pa meni tudi vsec ja, zanimiv. Sam mi spet ni Hardy ostal v spominu joj joj. Kar se enkrat bi sla gledat Legendo, super je.
  • 0

#2684 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 27 October 2015 - 03:39 PM

Z mulci sem pogledala Inside out in sem prav uživala ob gledanju. Se mi je zdela super risanka z res dobro (in poučno) idejo.

Zraven sem se parkrat od srca nasmejala.

Je pa za malo starejše otroke. Našimdvema ni bilo še nič jasno (med gledanjem je bilo preveč zakaj, kako, kje).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 28 October 2015 - 08:42 AM

Kami in druge z otroki - priporočate kakšne krajše risane filme ali filme nasploh za malčke? Naš je 2,5 in dobi glih občasno risanko, ampak za deževne dneve bi mi pa prav prišel kak film, pa nimam idej ...

• 0

#2686 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 28 October 2015 - 09:25 AM

PUJSA PEPA!!!!

Meni je bila zakon, res sem jo rada gledala.

Drugače sta začela s Carsi (v nadaljevanjih, ker nista znala sedet eno uro), pa na OTO in MINIMAXu jih je full luštnih (Zojina omara, Baltazar, Maša in medved, Rori dirkalnik, Vse o Rozi, Gasilec Samo, ...

Takrat so bili aktualni tudi Bombažki, Timi (od Backa Jona), še prej Telebajske.

Sta pa full rada gledala stare Disneyeve risanke (tudi če so v ANG). Doma imamo knjige in sta vsebino znala na pamet, gledala sta pa 101 dalmatinec, Robin Hood (ker so živali, je sploh super), Zlatolasko, ...

Za filme pojma nimam, našadva sta do sedaj pogledala edino Kekca in Srečo na vrvici (v zadnjem letu, prej pa sploh nista). Filme preveč doživeto gledata in ju je hitro strah.

Urošu sem pokazala začetek Piratov s Karibov in mu je bil zabaven; zdaj bi verjetno lahko že celega pogledal, pa se niti ne spomnim.

• 0

Put A Kilt On It!

#2687 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 October 2015 - 07:16 PM

Krtek!!!

• 0

After all this time?

Always.

#2688 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 28 October 2015 - 07:25 PM

Meni je Maša in medved ful dobra :) Drugače pa pri nama rada gleda Šolenčke :)

• 0

• Guests

Posted 28 October 2015 - 08:21 PM

Maša in Medved je neki časa vredu, potem je pa Maša že tako sitna, da je ne moreš več gledat. :)

Mah, te risanke vse poznam, v mislih sem imela bolj kake krajše risane filme.

• 0

#2690 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 29 October 2015 - 09:08 AM

Kot risane filme misliš celovečerne risanke?

Te so ponavadi vsaj uro, če ne uro in pol ... kar je pa krajšega je pa na TV (npr od 20 do 30 min ... izbire je kar nekaj.

Našadva še vedno raje pogledata par krajših kot eno dolgo.

Na OTO in Minimaxu imajo lepe od H.C. Andersena (30min), Tika Taka je dvojna in je tudi nekaj takega. Divja brata Krat sta še meni zanimiva, saj veliko izveš o živalih.

Za daljše so pa meni všeč Cars, Medvedek Pu (Slovon in Pridemprec), Zlatolaska, Piratska vila, Jaz Baraba, Guliverjevo potovanje, Kako ukrotiti svojega zmaja, Asterix&Obelix, Rio, Madagaskar, Čebelji film, Wall-e, ....

Je pa zelo odvisno kaj je otrokom všeč in kaj odraslim... sem dostikrat ugotovila, da imajo čisto drug okus :D

Našadva imata prepoved  gledat Spužija in Winx ...  ali pa kaj podobnega kretenskega.

Barbie gre še nekako mimo, čeprav žal kar slišim, kako jima odmirajo možganske celice :P .

• 0

Put A Kilt On It!

• Guests

Posted 29 October 2015 - 01:50 PM

Spuži dokazano povzroča hiperaktivnost, mimogrede. :wink:

• 0

#2692 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 October 2015 - 01:52 PM

Danes je bratova tamala rekla: "dej mi banano, da bom Minion" :lol1:

• 0

#2693 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 29 October 2015 - 06:24 PM

izabela, naš najmlajši gleda SAMO dokumentarce o dinozavrih na Youtube. :lol:

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

• Guests

Posted 30 October 2015 - 08:30 AM

Kot risane filme misliš celovečerne risanke?

Na OTO in Minimaxu imajo lepe od H.C. Andersena (30min), Tika Taka je dvojna in je tudi nekaj takega. Divja brata Krat sta še meni zanimiva, saj veliko izveš o živalih.

Za daljše so pa meni všeč Cars, Medvedek Pu (Slovon in Pridemprec), Zlatolaska, Piratska vila, Jaz Baraba, Guliverjevo potovanje, Kako ukrotiti svojega zmaja, Asterix&Obelix, Rio, Madagaskar, Čebelji film, Wall-e, ....

Je pa zelo odvisno kaj je otrokom všeč in kaj odraslim... sem dostikrat ugotovila, da imajo čisto drug okus :D

Celovečerne risanke sem mislila, ja, samo da ne ravno po 1,5h. :) Težka, saj vem. Medvedka Puja bom pa probala, mogoče.

izabela, naš najmlajši gleda SAMO dokumentarce o dinozavrih na Youtube. :lol:

Hahaha :)

• 0

#2695 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 20 November 2015 - 05:59 PM

Maps to the Stars (2014) - meh, zmerno do pretežno dolgočasen. 

Maps_to_the_Stars_poster.jpg

Winter's Tale (2014) - tale film je sicer ok, ampak ne izkoristi potenciala. Manjka mu neka posebna sestavina, ki bi ga dvignila nad povprečje.

winters-tale-book-cover.jpg

• 0

#2696 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 07 December 2015 - 10:15 AM

Med vikendom sva si ogledala Seven Psychopaths (2012)

Seven+Psychopaths+%25282012%2529.jpg

Črna komedija s sedmimi različnimi psihopatskimi naravami in psom. Z redko tibetansko pasmo psov in kopico odličnih igralcev v vlogah takšnih in drugačnih neprilagojenih natur malih kriminalcev. Kriminalcev, ki kradejo oziroma »ugrabljajo« redke pasme psov, vse dokler ne ukradejo Shi Tzuja, katerega lastnik je izredno nasilni gangster Charlie.

Ta film me je pa totalno presenetil. Res dobra komedija, že dolgo se nisem toliko nasmejala. Super igralska zasedba in res izviren scenarij, ki te vedno znova preseneti. Malo me je spominalo na Tarantina.

• 0

Put A Kilt On It!

#2697 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24556 posts

Posted 07 December 2015 - 10:26 AM

Lawless (2012)

MV5BMjAxNjUyNjUwN15BMl5BanBnXkFtZTcwMDgw

Film prikazuje resnično zgodbo o treh bratih Bondurant – Forrestu (Hardy), Howardu (Clarke) in Jacku (LaBeouf), ki so v času prohibicije v ZDA služili s proizvodnjo ter prodajo alkohola v gozdovih Virginije in okoli katerih se je ustvarila legenda, da so neuničljivi. Bratom uspe na področju tihotapljenja alkohola ustvariti monopol, ki pa ga ogrozita skorumpirani okrožni državni tožilec Mason Wardell (Tolin) in brezvestni posebni odposlanec iz Chicaga Charles Rakes (Pearce). Ker bratje odklonijo plačilo podkupnine, se med njimi, oblastniki in konkurenco razvname neizprosen spopad s krvavimi posledicami za vse vpletene.

Film, ki je meni zelo pisan na kožo (še posebej, ker je notri Tom Hardy :D in še Gary Oldman v manjši vlogi). Ampak oba popolnoma zasenči fantastičen Guy Pearce, ki je tu res tako ostuden, da ti gredo kocine pokonci.

Zelo uživala ob gledanju

• 0

Put A Kilt On It!

#2698 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 02 January 2016 - 11:26 AM

Kami, tvoje predloge vedno upostevam in me se niso razocarali! Moram se strinjati, da je Guy Pierce odigral najboljse tukaj... Tako ostuden karakter je, da bi mu najraje sam spestal glavo. Tom Hardy mi pa sploh ni, res deluje prizadet. :D

Tiste ki ste videle novi Star Wars, kako se vam je zdel? Dolg je 2 uri 16 min, meni se ni nic vlekel in sem uzivala, ni mi pa najbolj povseci to, da se cela fransiza vrti okrog ene familije, ki se dr*ka skozi generacije, in to z enakimi zapleti. :D
Rey mi je ful lustna, Kylo Ren pa boljse, da ne bi nikoli dajal maske dol. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2699 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 January 2016 - 11:29 AM

Res? Vse, ki sem poznala, so ga tako spljuvali, da ni res. Fant še zdaj ni k sebi prišel :lol:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2700 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 02 January 2016 - 11:33 AM

Jaz nisem z nikomer se govorila, razen kolegom, ki ga ni spljuval, fantu je bil pa tudi OK.
In kaj jih je tako motilo? Je pa res, da nisem noben hardcore fan, mogoce sem to gledala z drugacnimi ocmi kot ostali. Ce pa imas seveda blazna pricakovanja, pa cist mozno da te razocara :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users