QUOTE(izabela @ 22. 7. 2010 - 8:59)

Kinky, povej, ko bos pri 6. delu Harryja, kako se ti je zdel, mkay? A knjige si pa prebrala?
Sem ga šla včeraj prav še enkrat gledat zarad tega

Sicer ne vem, če hočeš moje mnenje, ker sem pravi HP fanatik (glede knjig), ampak bom vseen napisala

Torej, 6. film je meni ful dobro narejen. Efekti so nori, določene stvari so res dobro prikazane, igralci so VEČINOMA super.
FUL me moti, da so igralcem spreminjali karakterje. Jst ne morem preboleti, da Dumbledorja prikazujejo kot nadležnega, pretirano radovednega, hiperaktivnega starca, namesto kot uglajenega, prefinjenega, inteligentnega in zelo prodornega spoštljivega starega gospoda. PRAVI D. ne bi nikoooli spraševal Harrya o tem, kaj se dogaja med njim in Hermiono. Nikoli ne bom prebolela D-ja, ki igra v prvem in drugem filmu, ta mu na žalost ne seže do kolen. Potem pa še njegov outfit, v tistih starih capah, namesto v dostojanstvenem večernem plašču...

Čeprav na trenutke me je tudi on presenetil z boljšo oz. že skoraj dobro igro (v votlini)
Prav tako Harry. V filmu so ga prikazali kot neumnega strahopetca. Vsak, ki je vsaj enkrat prebral knjigo ve, da se ne bi kar potuhnil na koncu, ko Jedci grozijo, da bodo ubili D-ja. V knjigi je lepo ravidno, da ga je D. ohromil, to je tut zelo pomembno, ker v trenutku ko so ga ubili ta urok popusti, Harry se spet lahko premika. SOVRAŽIM, da izpustijo tako ključne stvari, ki čist spremenijo dojemanje določene scene. Spet drugič nimam pojma, zakaj dodajajo scene, ki nimajo nobenega pretiranega pomena, v knjigi pa jih sploh ni, npr. ko Jedci napadejo in zažgejo Jazbino.
Igra med Harryem in Ginny mi je bila izjemno nerodna, neprofesionalna, ne vem, ni mi iblo všeč. Nasploh ne maram te igralke, zoprna mi je in zdi se mi, da ne paše v to vlogo. Ginny je izjemno pogumna, vedno pove svoje mnenje, v filmu je spet prikazana kot ena tiha, zadržana.. Ah.
Razen teh izjem se mi zdi, da film super sledi zgodbi v knjigi. Lepo je prikazano vse skupaj, določene scene so bile res breath taking. Sploh scene v votlini so nore. Snape je zakon, pa Slughorn me je navdušil. Še vedno se mi zdi McHudura ena izmed najboljših in najprimernejših v tem filmu.
Film je zelo temačen, ampak takšna je tut knjiga. Zelo lepo so ujeli vzdušje, večinoma dobro sledi knjigi in mi je eden boljših filmov o HP. Določenih režiserjevih odločitev pa ne razumem ne v tem filmu, ne v kateremkoli drugem filmu.
Aja pa še to, verjetno mi ni treba poudarjati, da sem tasko pti knjigi kot pri filmu na koncu jokala kot dež.