MATURA
Posted 13 July 2009 - 11:03 AM

Posted 13 July 2009 - 01:21 PM
Brokoli, kolikor jaz vem (sem hodila na mat. tečaj letos), se iz gimnazije ne moreš vpisat na tečaj. Samo, če bi imela poklicno maturo.
A resno?

Posted 13 July 2009 - 01:26 PM

Brokoli, ne me vzet 100%, samo spomnim se, da se kolegica, ki mature (splošne) ni naredila, ni mogla vpisat. Če je tako tudi v tvojem primeru ne vem, ampak se mi zdi da je. Evo, sem nekaj našla

Program maturitetni tečaj je enoletni in omogoča pripravo na maturo. V šolskem letu 2008/2009 se bodo v ta program lahko vpisali kandidati, ki so uspešno končali srednjo poklicno, srednjo tehniško ali drugo srednjo strokovno šolo oziroma tretji letnik gimnazije, če so prekinili izobraževanje za najmanj eno leto.
V ta program se lahko vpišejo tudi kandidati, ki niso končali šole iz prejšnjega odstavka, so pa zaključili osnovnošolsko izobraževanje, če uspešno opravijo preizkus znanja na ravni tretjega letnika gimnazije.
Tudi tole še:
Na maturitetni tečaj se ne morejo vpisati tisti, ki so že opravili maturo ( t.i. gimnazijski maturantje ).
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 13 July 2009 - 01:29 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 July 2009 - 01:32 PM
Kinky: sm nardila sam premau za faks, izredno je pa kr drago (sploh zato ker ne vem če je to to, kar res želim delat cel lajf).
Posted 13 July 2009 - 01:33 PM

Posted 13 July 2009 - 01:35 PM
Posted 13 July 2009 - 01:40 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 July 2009 - 01:40 PM

Jaz sem plačala samo vpisnino, če bi pa slučajno hotela delati izpite (kar me niti malo ne mika) pa bi morala plačati vsak izpit posebej... Status imam do 30.9.2009
Posted 13 July 2009 - 01:41 PM
Hvala Ančka!
Posted 13 July 2009 - 03:33 PM

VPISNI POGOJI
V maturitetni tečaj za odrasle se lahko vpiše, kdor izpolnjuje vsaj enega izmed navedenih pogojev:
• končana srednja tehniška ali druga srednja strokovna šola,
• zaključen tretji letnik gimnazije pred vsaj enim letom,
• končana srednja poklicna šola,
• končana osnovna šola (če uspešno opravi preizkus znanja iz petih maturitetnih predmetov na ravni tretjega letnika gimnazije).
To je za vpis na srednje šole. Kako je tle, izobraževanje odraslih, pa ne vem. Možno da je drugače.
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 13 July 2009 - 04:02 PM
Posted 13 July 2009 - 07:19 PM
Jst sem trenutno vpisana v samoizobraževanje odraslih - na vpis sem prinesla samo kopijo osebnega dokumenta, kopijo spričevala OŠ in plačano položnico za 83€ in drobiž.
Sošolke

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 July 2009 - 07:35 PM

Posted 13 July 2009 - 10:38 PM
Ok, hvala. Bom jutri poklicala na tole univerzo.
na kero univerzo brokoli?
ej moja prjatlca se je iz splošne mature prjavla na srednjo šolo v kočevju za šivilje- tko da se da če maš splošno maturo prjavt na srednjo poklicno šolo, sj ne rabš it se prjavt -spet- na splošno gimnazijo!
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 14 July 2009 - 05:55 AM
83€ v KP, imaš status izrednega dijaka, omejitve nimajo, ker je to samoizobraževanje občanov.
telefonska številka 05/663-75-15
Pokličeš (bodi vztrajna - meni je šele po 10 klicih dvignila) in reci, da se vpisuješ zaradi statusa, da bi se rada vpisala v samoizobraževanje, če ti lahko pošlje domov vse potrebno. Vpis naj bi bil 25.
Vse kar potrebuješ je spričevalo 8. razreda OŠ in osebni dokument ter plačana položnica.
Posted 14 July 2009 - 09:47 AM
Posted 14 July 2009 - 10:06 AM
Jaz sploh ne razumem vprašanja, tako da ne bi znala nič povedat.

Jaz si še zmeri ne morem točk zračunat, porkaduš!
Posted 14 July 2009 - 10:06 AM
Do danes je prijava.... tako da ŠIBEJ v DZS pa na šolo tole oddat! Če ti ne bo uspelo, pokliči na šolo, če lahko priporočeno (s povratnico) pošlješ - naj bi veljal datum štemplja na kuverti. (obrazci tudi na tem linku: http://www.gimoste.si/gim/obrazci_in_placila/ )
Za morebitne popravne izpite na maturi ali za izboljšanje ocene pa izpolnite obrazec prijava k izpitu DZS 1,222 (za vsak izpit posebej).
Prijavite se z ustreznim obrazcem - »Prijava k splošni maturi« (MŠŠ-PSM/08),če se prijavljate k celotni maturi.
Če se prijavljate samo na posamezni predmet splošne mature, potrebujete obrazec »Prijava k izpitu« (MSS-1-PI/05).
http://esnm.si/obves...pdf/prijave.pdf - stran 2 (sicer je to za ekonomsko v Nm, ampak velja za vse enako...)
še neki:
Prijava k maturi
Dijaki, ki bi želeli opravljati maturo v jesenskem roku, se lahko na maturo prijavijo najkasneje do 14.7. 2009 z obrazcem Prijava k maturi . Prijavo najdete na spletni strani Ministrstva za šolstvo in šport oz. dobite v tajništvu šole. Prijavo lahko pošljete tudi priporočeno po pošti vključno z vsemi dokazili.
• K prijavi priložijo fotokopiji spričeval vseh štirih letnikov srednje šole ter fotokopiji plačane položnice na RIC in plačilnega naloga našega računovodstva. Prijava brez potrdil o plačilu ni veljavna!
• Cena cele mature (5 izpitov) je 90 €, cena 1 izpita pa 18€.
Maturitetne izpite plačajo:
kandidati, ki nimajo statusa dijaka in
kandidati, ki se prijavijo k opravljanju splošne mature kot »21-letniki«.
Kandidat se na popravo ocen prijavi z obrazcem Prijava k izpitu najkasneje do 14. 7. 2009. Prijavo odda za vsak predmet posebej.
Opravljanje popravnih izpitov je brezplačno, če ima kandidat še status dijaka.
Kandidat, ki nima statusa rednega dijaka ali opravlja maturo kot »21 letnik«, je dolžan plačati maturo oz. opravljanje posameznega maturitetnega izpita.
Fotokopijo plačilnega naloga priloži k prijavi.
Vpogled v izpitno dokumentacijo
Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov pisno zahteva, da mu Državni izpitni center omogoči vpogled v izpitno dokumentacijo (letos do 16. 7. 2009 ).
Zahtevo pošlje na naslednji naslov: Državni izpitni center, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana.
Državni izpitni center bo pripravil časovni razpored vpogledov v izpitno dokumentacijo in o tem obvesti kandidata v osmih dneh od prejema vloge. Vpogledi se bodo začeli predvidoma 17.7.2009.
Kandidati pri vpogledu prejmejo fotokopije izpitnih pol, fotokopije ocenjevalnih obrazcev, navodila za ocenjevanje ter opis izračuna izpitne ocene. Kandidat si lahko izpitno dokumentacijo ogleda v spremstvu še ene osebe. Če kandidat za vpogled pooblasti drugo osebo, mora le–ta predložiti uradno pooblastilo, potrjeno pri notarju.
Naslednji dan po vpogledu v izpitno dokumentacjo lahko kandidat vloži obrazložen pisni ugovor na način izračuna izpitne ocene ali ugovor na oceno na Državno komisijo za splošno maturo. Zahtevi priloži dokazilo o plačanem pavšalnem znesku (4,50€ za en maturitetni predmet) za stroške ugovora na izračun izpitne ocene. Republiška maturitetna komisija odloči o pritožbi v 60 dneh po prejemu vloge. Če je bila pritožba utemeljena, se ocena popravi in se kandidatu vrne vplačani pavšalni znesek.Odločitev Republiške maturitetne komisije je dokončna.
Pavšalni znesek nakaže kandidat na transakcijski račun 01100-6030632914, referenca 00 3660871 in navede kot namen vrsto ugovora..
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users