Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2681 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 February 2010 - 08:04 PM

Vprašanje:

jutri zvečer naj bi normalno po 7-dnevnem premoru začela jemati novo škatlo tabletk. Krvavitve nimam več, me pa zanima, če je varno, da jutri z mojim kaj počneva ali ne?
  • 0

#2682 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 February 2010 - 08:11 PM

Je.
  • 0
Viens, reste ici!

#2683 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 February 2010 - 08:16 PM

Mislm tko...tut če bi, še preden jaz tabletko vzamem?
  • 0

#2684 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 03 February 2010 - 08:34 PM

Je, vseen smile.gif Men tem 7 dnevnim premorom si 100% zaščiten, samo podaljšat ga nesmeš, ker se potem pa ta zaščita že preveč zmanjša.
  • 0

After all this time?

Always.

#2685 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 February 2010 - 08:38 PM

Se mi je zdelo, da ne bi smelo bit problema, ampak ziher je ziher. laugh.gif
Hvala.
  • 0

#2686 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 February 2010 - 10:02 PM

Jaz sem tut panična glede teh stvari, ampak glede na to kolko se s hormoni filaš, pa da ovolucije itak nimaš takoj po M in če upoštevaš vse te dejavnike skoraj ni niti male šanse, da zanosiš. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2687 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 05 February 2010 - 12:34 AM

Meni tabletke še nč za kožo ne nucajo, jemljem pa 1mesc-3tedne.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2688 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 February 2010 - 11:02 AM

^^Jaz približno mesec pa pol pa se mi zdi da je kar dost boljš. Vsaj novi se mi ne delajo. huh.gif Ni pa tko da bi zdej mela lepo porcelanasto kožo. Sem pa skooos lačna in napihnjena, skor vsak dan me glava boli (ne sicer ful, ampak čutim pa skos), zvečer mi je pa skos slabo. ermm.gif
  • 0

#2689 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 05 February 2010 - 01:05 PM

Jaz se pa prav nazaj držim, da ne grem ponje (zaradi kože predvsem). cry.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2690 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 05 February 2010 - 06:03 PM

QUOTE(Plain Jane @ 5. 2. 2010 - 11:02) View Post

^^Jaz približno mesec pa pol pa se mi zdi da je kar dost boljš. Vsaj novi se mi ne delajo. huh.gif Ni pa tko da bi zdej mela lepo porcelanasto kožo. Sem pa skooos lačna in napihnjena, skor vsak dan me glava boli (ne sicer ful, ampak čutim pa skos), zvečer mi je pa skos slabo. ermm.gif

Faaak, šit no, kakšne dva tedna jst za malco toook pojem, kao kosilo, pa še suho malco, pa doma celga vola, sploh nočemna vago več stopit, morda so one krive ohmy.gif . Pa meni se pa tudi še novi mozolji delajo, grr verymad.gif .
  • 0

#2691 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 February 2010 - 10:56 PM

Kok je kej narobe, če ne jemlješ tabletk vsak dan točno ob isti uri, ampak v razmaku ene (poredko celo 2) ure?
  • 0

#2692 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 07 February 2010 - 10:58 PM

Zakaj samo jst odgovarjam? laugh.gif

Jst jih skos tko jemljem, pa ni nič narobe. Pač preden grem spat. Včasih je to ob 11h, včasih pa ob 3h. Ni bilo v dveh letih še nič narobe.
  • 0

After all this time?

Always.

#2693 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 February 2010 - 11:04 PM

Ni panike, PJ, vzameš nekako na priblližno, jaz jih jemljem zvečer, včasih je to ob osmih, devetih, nanese pa tudi ob enajstih kdaj. wink.gif
  • 0

#2694 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 February 2010 - 11:08 PM

Ooo, hvalabogu! Sem bila že mal v dvomih k v navodilih piše točno ob isti uri. Hvala!
Sicer sem pa opazila, da mi rata slabo že takoj po tem k vzamem tabletko. hmm.gif
  • 0

#2695 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 07 February 2010 - 11:11 PM

Ja, pa še to, kadar grem ven jo vzamem pred ali po. Sepravi ob 8h zvečer al pa ob ene 4h zjutraj. Sej, sam da je manj kot 12 ur no.

Včasih se mi zdi, da jst to ful preveč na izi jemljem, ampak tut če 1x pozabim se ne sekiram neki ful, otroka pač res ni TOK lahko narest. Mislm sej itak, če bi 3x pozabla pa sexala na plodne dneve pa nevem kaj, da bi se tut jst sekirala, sam tko, glede takšnih "malih" stvari se mi zdi pa brezveze sekirat pa paniko zganjat. oops.gif

• 0

After all this time?

Always.

#2696 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6743 posts

Posted 08 February 2010 - 09:57 AM

QUOTE(Nincha @ 7. 2. 2010 - 23:11) View Post

Včasih se mi zdi, da jst to ful preveč na izi jemljem, ampak tut če 1x pozabim se ne sekiram neki ful, otroka pač res ni TOK lahko narest. Mislm sej itak, če bi 3x pozabla pa sexala na plodne dneve pa nevem kaj, da bi se tut jst sekirala, sam tko, glede takšnih "malih" stvari se mi zdi pa brezveze sekirat pa paniko zganjat. oops.gif

Isto jaz. Ne sekiram se sploh. Imam tablete in to je to. Kaj pa se lahko zgodi.. huh.gif smile.gif
  • 0

#2697 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 17 February 2010 - 08:47 PM

Jemljem tretjo škatlo in fak no, kakšen hrbet mam, mene je sram še mami to sranje pokazat ermm.gif . Pa obraz, ja ej, tazga čela še nisem mela (ni samo čelo problematično, se razume), pa svetm se, še ko nimam kreme gor, direkt po umivanju. Jst sm ginekologijni rekla, da mam pač na hrbtu probleme pa to, pa je rekla, naj magar najprej z Yaz, k so mn močne, probam, zdej po tej škatli mi jih bo pa itak zmanjkal in tuhtam, če bi druge, mal močnejše. Ker to pa ni n od nič pri izboljšavi kože sad.gif . Kere so vam bolj pri tem pomagale? Diane?
  • 0

#2698 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 19 February 2010 - 06:09 PM

Jaz sem zdaj dobra 2 meseca brez in opažam naslednje spremembe:

- NISEM VEČ TEČNA w00t2.gif Resno, odkar sem nehala jemat tabletke se sploh še nisem zjokala pomojem, pred tem pa praktično vsak dan, večinoma brez razloga. Čudež.
- libido prijazno narašča, vlažnost žal ne pretirano, kar je zelo zanimivo
- menstruacije so prijetno točne, prva je malo zamujala, druga pa je prišla lepo po 4 tednih, obe sta trajali samo dva dni laugh.gif brez bolečin zaenkrat.
- koža se vztrajno slabša sad.gif Že med KT je bila daleč od perfektne, ampak zdaj sem bogata z mozolji še po hrbtu in dekolteju, obraz je pa sploh cvetoč
- lasje se mastijo hitreje, na začetku nisem bila navajena in sem ene parkrat preveč odlašala s pranjem, zdej mi pa ni panike, koža je tudi malo bolj mastna, ampak se ne svetim.
- nič nisem shujšala in celulit je še vedno tu biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2699 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 19 February 2010 - 10:03 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 17. 2. 2010 - 20:47) View Post

Jemljem tretjo škatlo in fak no, kakšen hrbet mam, mene je sram še mami to sranje pokazat ermm.gif . Pa obraz, ja ej, tazga čela še nisem mela (ni samo čelo problematično, se razume), pa svetm se, še ko nimam kreme gor, direkt po umivanju. Jst sm ginekologijni rekla, da mam pač na hrbtu probleme pa to, pa je rekla, naj magar najprej z Yaz, k so mn močne, probam, zdej po tej škatli mi jih bo pa itak zmanjkal in tuhtam, če bi druge, mal močnejše. Ker to pa ni n od nič pri izboljšavi kože sad.gif . Kere so vam bolj pri tem pomagale? Diane?

Jaz sem bila danes pri ginekologinji, sem ji povedala, da imam težave s kožo in da imam neredne menstruacije, pa mi je predpisala tablete Bellune (ki so tudi KT), ampak so posebej za težave s kožo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2700 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 20 February 2010 - 05:52 PM

Hvala, za te prvič slišim. A če želim zamenjati, se moram spet naročiti, ane? Ni tko, da bi sam poklicala tja, da mi napišejo recept in samo potrkam, da ga prevzamem? Ej, Matilda, kok pa majo te KT notri hormonov?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users